×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  سه شنبه - ۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
از هر انگشت فارس یک هنر می بارد

معاون صنایع‌دستی فارس در گفت و گو با فارس اگاه: محوریت شرکت در نمایشگاه احیای چرخه فروش صنایع دستی است، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۴، فارس مجدداً به عنوان تنها استان در کشور، بخشی مجزا برای ارائه و عرضه صنایع دستی خود دارد. سالن هنرمندان فارس نه تنها توانمندی‌های فرهنگی این استان را نمایان می‌سازد، بلکه به عنوان یک فضای ۱۰۰۰ متر مربعی منحصر به فرد و تجاری محور شناخته می‌شود. نمایشگاه بین‌المللی ایران اکسپو ۱۴۰۴، که هفتمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران است، با هدف معرفی و توسعه ظرفیت‌های صادراتی کشور، از تاریخ ۸ لغایت ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در محل نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار خواهد شد. به گفته سید محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت، حضور طرف‌های خارجی در این دوره از نمایشگاه نسبت به سال گذشته رشد قابل توجهی داشته است که می‌تواند تأثیر چشمگیری در توسعه روابط تجاری ایران با کشورهای منطقه و جهان داشته باشد. در این دوره،اکسپو ایران میزبان ۲۷ وزیر، ۱۶ معاون وزیر، ۲۰ رئیس اتاق بازرگانی و ۲۷ نفر از روسای انجمن‌های حوزه تجارت و بازرگانی خواهد بود. همچنین، ۳۵ کشور از قاره آسیا، ۱۹ کشور از قاره اروپا، ۳۴ کشور از قاره آفریقا، پنج کشور از قاره آمریکا و استرالیا، برای حضور در این رویداد تجاری اعلام حضور قطعی کرده‌اند.

ایران اکسپو به‌عنوان یک رویداد بین‌المللی، با حضور شرکت‌های ایرانی و بازدید تجاران و بازرگانان خارجی از کشورهای مختلف دنیا در مدت چهار روز برگزار می‌شود. هدف اصلی این نمایشگاه، فروش و انعقاد قرارداد با خریداران خارجی است. از این رو هنرمندان صنایع دستی فارس با ورود به بازارهای بین‌المللی و فهم عمیق‌تر از فضای جهانی تولید، خواهند توانست موفقیت‌های بیشتری در زمینه فروش آثار خود کسب کنند.

**تلاش برای بازگرداندن صنایع دستی به چرخه فروش سودآور

معاون صنایع‌دستی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس در گفت‌وگو با فارس اگاه اظهار کرد: صنایع دستی فارس با همکاری شرکت تجاری براوند ، که یک شرکت خصوصی قدرتمند در حوزه صادرات محصولات است، در نمایشگاه ایران اکسپو ۱۴۰۴، حضور خواهد داشت. غرفه فارس در این نمایشگاه با وسعت ۱۰۰۰ متر مربع فضایی مناسب برای عرضه ۲۳ رشته صنایع دستی به ۴۰ تن از هنرمندان درجه یک استان ارائه می دهد  علاوه بر ارائه محصولات، کاتالوگ‌ها و ورکشاپ‌هایی برای حداقل شش محصول نیز در نظر گرفته شده است.

هاشم شایق بااشاره به اینکه فارس تنها استانی است که در اکسپو ایران با حضور ۴۰ هنرمند توانمند در ۲۳ رشته صنایع دستی بومی شرکت خواهند کرد، گفت: هنرمندان منتخب قابلیت تولید به شکل کارگاهی و ایجاد خط تولید بیشتر در حوزه صنایع دستی را دارند و با حمایت کامل و ۱۰۰ درصدی از نقل و انتقال کالاها، غرفه، تردد، اقامت و پذیرایی توسط اداره کل میراث فرهنگی فارس به نمایشگاه خواهند رفت.

وی دورنمای این نمایشگاه را تقویت صادرات صنایع دستی فارس خواند و یادآور شد: هنرمندان با همین رویکرد در نمایشگاه حاضر خواهند شد. از آنجا که مخاطبان و مشتریان نمایشگاه بین‌المللی ایران اکسپو، تجار و بازرگانان ملی و بین‌المللی هستند، رویکرد ما نیز بر تقویت صادرات صنایع دستی فارس متمرکز است. صنایع دستی شاخص فارس در این نمایشگاه عرضه خواهد شد و شرکت تجاری براوند نیز به عنوان واسط اقتصادی و حقوقی ما در اخذ قراردادها و صادرات و بازگشت ارز به کشور اقدام خواهد کرد. به سبب تخصص این شرکت در حوزه تجارت، امیدواریم در سال جاری بتوانیم خلأ مفقوده ما در صنایع دستی؛ یعنی فروش محصولات به‌ویژه صادرات در حوزه صنایع دستی استان را کامل کرده و زنجیره تولید، عرضه و فروش را در این حوزه تقویت کنیم. با عرضه بین‌المللی محصولات، هم به تقویت تولید کمک خواهیم کرد و هم شروع قدرتمندی در زمینه فروش فرامرزی و صادرات محصولات خواهیم داشت.

معاون صنایع‌دستی میراث فارس همچنین اشاره کرد: انتخاب هنرهای دستی برای شرکت در اکسپو ایران از ۲۳ رشته بومی از سراسر استان فارس انجام شده است. از منبت کاری در شهر جهانی آباده، تا دست بافته‌های داری فیروزآباد، گیوه‌دوزی در روستای کندازی و محصولات شاخص شیراز مانند نگارگری، خاتم‌کاری، خراطی و زیورآلات گوهر سنگی انتخاب شده‌اند.

شایق در پاسخ به این سوال که آیا شرکت تجاری قرار است به بازاریابی آثار صنایع دستی فارس بپردازد یا تنها به عنوان حلقه واسط شرکت هنرمندان در این نمایشگاه تجاری انتخاب شده است، گفت: دقیقاً بناست این شرکت با پیشینه تجاری و صادراتی قوی به معرفی و کیوریت آثار هنرمندان صنایع دستی فارس به شکل تجاری بپردازد. در این نمایشگاه، ضمن بهره‌گیری از توان تبلیغاتی این شرکت در حوزه تجاری، قرار است قراردادهای فروش صنایع دستی فارس نیز توسط این شرکت منعقد شود.

وی در پاسخ به آن سوال که آیا آماری از میزان فروش و قراردادهای منعقد شده در نمایشگاه‌های قبلی وجود دارد که بتواند به ما در درک بهتر از اثربخشی این انتخاب‌ها کمک کند؟ گفت: متأسفانه آمار فروش سال گذشته در اختیار ما گذاشته نشد. اما ما با رویکرد جدیدی در نمایشگاه حضور خواهیم داشت. اول اینکه تعداد و تنوع محصولات افزایش یافته است و این محصولات در فضای نمایشگاهی بزرگ‌تری به مشتریان حرفه‌ای عرضه خواهد شد. عامل بازرگانی همچنین توسط این شرکت در نمایشگاه مستقر خواهد شد تا شرایط جذب مشتری و بازاریابی فراهم شود.

شایق با تاکید براینکه نگاه اصلی ما برای شرکت در این نمایشگاه تجاری-صادراتی نیز برگرداندن حلقه مفقوده فروش به جریان تولید و عرضه صنایع دستی است. افزود: امسال پس از انعقاد قراردادهای فروش پیش‌پرداختی به هنرمندان برای تأمین مواد اولیه مرغوب تولید محصولات توسط این شرکت داده خواهد شد تا روند تولید تسهیل گردد. هنرمندان نیز متعهد خواهند شد که آثار را با بهترین کیفیت ممکن تولید کنند. این محصولات توسط شرکت برای طرف قرارداد ارسال می‌شود و مجدداً ارزی که حاصل فروش آثار است به حساب هنرمند واریز خواهد شد. در واقع، این شرکت وساطت در بازرگانی آثار را انجام می‌دهد. شرکت نیز درصدی از فروش را برمی‌دارد و تلاش ما این است که این درصد معقول باشد تا هنرمند دریافتی مناسبی از فروش داشته باشد. اما درصد شرکت نیز باید مناسب باشد تا انگیزه برای فعالیت و بازاریابی فراهم کند و این حلقه مفقوده فروش را به صنایع دستی ما بازگرداند.

معاون صنایع‌دستی میراث فارس در ادامه توضیح داد: هدف ما از حضور در این نمایشگاه چند روزه، شروع تجاری‌سازی محصولات صنایع دستی و ورود قدرتمند آن‌ها به بازارهای خارجی است. حمایت یک شرکت تجاری با حجم مالی بالا، صنایع دستی را به حرکت واداشته و این نمایشگاه تنها آغاز یک حرکت بزرگ خواهد بود. ارتباطاتی که در این نمایشگاه برقرار می‌شود، این چرخه را به حرکت در خواهد آورد. از سوی دیگر با تمرکز کامل بر فعال کردن بعد تجاری آثار صنایع دستی، فرهنگ کشور و استان ما نیز به خارج از ایران صادر خواهد شد.

معاون صنایع‌دستی میراث فارس در پایان افزود: متأسفانه تورم فزاینده، بازار فروش صنایع دستی را راکد کرده است. با توجه به قیمت مواد اولیه و زحمتی که هنرمند برای تولید محصول خود می‌کشد، قیمت‌ها از توان خرید خانوار خارج شده و صنایع دستی به محصولاتی لوکس و تزئینی تبدیل شده است. در نتیجه، صنایع دستی توان فروش خانگی و داخلی خود را از دست داده است. تنها راه نجات صنایع دستی، بازگشت آن‌ها به چرخه فروش است که اکنون در صادرات می‌تواند نتیجه دهد. تفاوت قیمتی زیاد پول ملی ما با ارزهای دیگر، فرصت بسیار خوبی برای تقویت معیشت هنرمندان و افزایش کیفیت محصولات تولیدی است. امیدواریم این برنامه‌ها به حقیقت بپیوندند و این نمایشگاه آغازی باشد برای حضور محصولاتمان در ویترین فروشگاه‌ها و نمایشگاه‌های بین‌المللی.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true