×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲۱ دی - ۱۴۰۳  
true
true
اصول صحیح خواب و بیداری از دیدگاه طب سنتی

اصول صحیح خواب و بیداری از دیدگاه طب سنتی،  همه موجودات زنده برای تجدید نیرو و به دست آوردن آمادگی لازم برای ادامه کار و فعالیت، نیاز به خواب دارند،

 

به گزارش فارس آگاه، در این مجال مطلبی از زهرا انصاری، کارشناس طب سنتی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز را درباره اصول صحیح خواب و بیداری از دیدگاه طب سنتی می‌خوانیم.

خواب کافی و به موقع، یکی از مواردی است که برای حفظ سلامتی مهم است. یک خواب خوب و مناسب، بدن را گرم می‌کند، به بدن رطوبت می‌بخشد و به هضم غذا کمک می‌کند.

در اغلب بیماری‌ها به ویژه در بیماری‌هایی که به واسطه آن‌ها هضم دچار مشکل می‌شود، یکی از بهترین تدابیر، توصیه به خواب است. همچنین بسیاری از بیماری‌ها از جمله چاقی، دیابت، کبد چرب و تخمدان پلی کیستیک با اختلالات خواب مرتبط است.

در ادامه مهم‌ترین نکات داشتن خواب صحیح از دیدگاه طب سنتی را با هم دنبال می‌کنیم:

خوابیدن در زمان درست و مدت زمان مناسب، به بهبود سلامتی کمک شایانی می‌کند.

بهترین طول مدت خواب برای افراد بزرگسال، ۶ تا ۱۰ ساعت است. نیاز به خواب جوانان از سالمندان بیشتر و کودکان و نوزادان به بیش از ۱۰ ساعت خواب نیاز دارند.

از نظر علمی بهترین زمان خواب، اوایل شب و حدود ساعت ۱۰ شب تا فاصله بین اذان صبح و طلوع خورشید است. خواب در این زمان باعث نشاط و انرژی می‌شود و خواب بعدازظهر و بعد از ناهار فرد را دچار کسالت می‌کند.

در روزهای بلند تابستان، خواب کوتاه قبل از ناهار (قیلوله) ایرادی ندارد.

بهترین زمان خواب بعد از غذا خوردن، فاصله یک و نیم تا ۲ ساعت پس از صرف غذا است. خوابیدن با شکم پر باعث اختلال در هضم می‌شود. خوابیدن با فاصله کم بعد از خوردن غذا، عوارضی مانند چاقی و ریفلاکس به دنبال دارد.

توصیه می‌شود قبل از خواب مثانه و روده ها خالی باشد و با برطرف کردن موانع مثل سرما و گرما، نور و سرو صدای زیاد، مغز را در حالت آرامش نگه داشت.

محل خواب باید بدون سرو صدا و نور اضافی و به دور از گزند حشرات و حیوانات و دارای دمای مناسب و معتدل بوده و خشک باشد.

لباس خواب بهتر است نخی یا پنبه‌ای و نرم و گشاد باشد تا در هنگام خواب به اعضای بدن فشار وارد نکرده و و مانع جریان طبیعی خون در آن‌ها نشود.

به نقل از ایسنا، هنگام خواب باید بیشترین میزان فاصله را از وسایل سرمایشی یا گرمایشی منزل رعایت کرد و خوابیدن زیر سرما یا گرمای مستقیم مثل بخاری و شوفاژ، توصیه نمی‌شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true