×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  دوشنبه - ۲۹ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
این جا بانوان نام‌آور و تأثیرگذار حرمت دارند

استاندار فارس: جامعه ما هنوز نتوانسته است از ظرفیت کامل نخبگان فرهیخته زن بهره‌برداری کند، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، مراسم افتتاحیه گرامیداشت بانوان پیشروی فارس در حوزه علم  به همراه پیش رویداد چهاردهمین سمینار بین‌المللی سلامت زنان با محوریت هوش مصنوعی به میزبانی دانشگاه پزشکی شیراز در سالن سینا صدرا با حضور «حسین افشین» معاون علمی فناوری و اقتصاددانش بنیان ریاست‌جمهوری و تعدادی از مسئولان استانی در ۲۷ اردیبهشت ماه برگزار شد.

*تحقیقات هوش مصنوعی در حوزه سلامت زنان با رهبری بانوان انجام می گیرد

معاون علمی فناوری و اقتصاددانش بنیان ریاست‌جمهوری در این نشست ضمن تأکید بر اینکه استفاده از هوش مصنوعی بدون جمع‌آوری داده‌های غنی و بومی اساساً غیرممکن است، گفت: ما باید از همین امروز جمع‌آوری داده‌های محوری در حوزه‌های مرتبط بافرهنگ، اجتماع و جغرافیای ایران را آغاز کنیم. در این راستا، پیشنهاد می‌شود شبکه سلامت زنان با محوریت هوش مصنوعی به‌عنوان یک طرح پایلوت در استان فارس راه‌اندازی شود. این شبکه با حمایت از پژوهشگران زن و تمرکز بر داده‌های پزشکی و سلامت زنان می‌تواند پایه‌ای قوی برای تحقیقات آینده فراهم کند. نکته کلیدی این است که رهبری و محوریت این تحقیقات باید به بانوان سپرده شود تا بتوانند به بهترین شکل نیازها و چالش‌های این حوزه را شناسایی و بررسی کنند. با اجرای این طرح، ما نه‌تنها داده‌های حیاتی برای تحقیقات هوش مصنوعی جمع‌آوری می‌کنیم، بلکه بستری برای توانمندسازی زنان پژوهشگر و ارتقای سلامت جامعه فراهم خواهیم کرد.

حسین افشین ضمن بیان هدف نهایی این طرح بیان کرد: ما آمادگی داریم تا با حفظ استقلال علمی پژوهشگران و تنها با هماهنگی کلی در سرفصل‌ها، از این طرح حمایت کنیم. داده‌های جمع‌آوری شده محافظت خواهند شد و هیچ دسترسی غیرمجازی به آنها وجود نخواهد داشت. هدف نهایی این است که با تحلیل این داده‌ها، گام‌های مؤثری در جهت تحقق عدالت جنسیتی در هوش مصنوعی برداشته شود.

افشین در پایان در مورد الگو بودن کار انجام شده در این همایش برای دیگر استان‌ها اظهار کرد: استقبال چشمگیر از پیش رویداد این همایش نشان‌دهنده وجود یک گنجینه ارزشمند از مشارکت و توانمندی زنان در حوزه هوش مصنوعی است که باید به‌دقت حفظ و توسعه یابد. شبکه سلامت زنان می‌تواند به الگویی ملی تبدیل شود که نه‌تنها در استان فارس، بلکه در سطح کشور قابلیت اجرا و گسترش داشته باشد.

  • سمانه ذوالقدری مسئول ایجاد شبکه بانوان نخبه فارس شد

استاندار فارس نیز در این همایش از اهمیت برگزارشدن نشستی درباره معرفی زنان الگو به جامعه گفت: این نشست صرفاً یک گردهمایی تشریفاتی نیست، بلکه فرصتی استثنایی برای طراحی نقشه راهی جامع به‌منظور ارتقای کیفی و کمی حضور بانوان در ساختارهای علمی، اجتماعی و مدیریتی کشور محسوب می‌شود. آمارهای رسمی گویای واقعیتی انکارناپذیر است: بانوان امروز ۳۰ درصد از اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌های مادر استان فارس و حدود ۶۰ درصد از پذیرفته شدگان کنکور را تشکیل می‌دهند. این ارقام به وضوح نشان می‌دهد که جامعه زنان ایران از پتانسیل بالایی برای اثرگذاری در عرصه های مختلف برخوردار است.

حسینعلی امیری درباره اهمیت به حضور زن در اجتماع در پست‌های سیاسی در منظومه فکری اسلامی بیان کرد: در منظومه فکری اسلام و تأکیدات مکرر مقام معظم رهبری، جایگاه بانوان نه تنها حاشیه‌ای نیست، بلکه نقشی محوری و تعیین‌کننده در پیشبرد اهداف جامعه اسلامی دارد. سیره عملی حضرت زینب (س) در مدیریت بحران پس از واقعه عاشورا و تجربیات موفق معاصر مانند مدیریت کارآمد خانم دباغ در سپاه استان بعد از پیروزی انقلاب، گواهی روشن بر این مدعاست که بانوان می‌توانند در سخت‌ترین شرایط نیز مسئولیت‌های خطیر را به‌خوبی عهده‌دار شوند.

امیری، استفاده از ظرفیت‌های زنان در جامعه را یک امر عقلایی دانست و اظهار کرد: با این‌وجود، جامعه ما هنوز نتوانسته است از ظرفیت کامل نخبگان فرهیخته زن بهره‌برداری کند. این در حالی است که معرفی سیستماتیک الگوهای موفق زن هم در عرصه‌های تخصصی و اجتماعی و هم در جایگاه خانوادگی می‌تواند مسیر پیشرفت را برای نسل جوان هموار سازد. در همین راستا، برنامه‌ریزی شده تا با همکاری دانشگاه‌های مادر شیراز، از ۳۵ تن از بانوان برتر علمی استان به‌عنوان الگوهای شاخص تقدیر به عمل آید. این حرکت قرار است به‌صورت سالیانه و مستمر ادامه یابد.

وی در ادامه سمانه ذوالقدری در استانداری فارس را به‌عنوان مسئول پیگیری طرح ایجاد شبکه‌ای بین زنان برتر دانشگاهی در استان فارس معرفی کرد و افزود: شبکه‌های پویا از بانوان نام‌آور و تأثیرگذار در عرصه علمی و اجتماعی ایجاد می‌کنیم که بتوانند با تلفیق علم و اخلاق، الگویی عملی برای نسل آینده ارائه دهند.

استاندار فارس درباره تقویت نقش‌آفرینی بانوان در معماری ایرانی- اسلامی جامعه را نیازمند عقلانیت عملی، برنامه‌ریزی بلندمدت و استفاده بهینه از ظرفیت‌های موجود دانست، گفت: این اقدامات نه تنها موجب کاهش آسیب‌های اجتماعی در حوزه زنان می‌شود، بلکه با ارائه الگوهای موفق زن مسلمان، تصویری واقعی از توانمندی‌های بانوان ایرانی در عرصه‌های مختلف ارائه خواهد داد. بانوانی که هم در اجتماع و محیط‌های تخصصی رشته‌های خود سرآمد هستند و هم در کانون خانواده نقش‌آفرینی می‌کنند، بهترین الگو برای نسل جوان محسوب می‌شوند.

در پایان افسانه صفوی اولین مادر شیمی ایران و اولین بانوی استاد تمام ایران در رشته شیمی به نمایندگی از ۳۵ بانوی برتر استان در حوزه علم مورد تجلیل قرار گرفت.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true