×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
بازار سیاه برنج سفید دانه بلند خارجی!

رئیس اتحادیه عمده فروشان شیراز ‏درگفت و گو با «فارس اگاه»: برنج وارداتی گران نخرید تا ۵ آذر بازار از این نوع برنج اشباع خواهد شد، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه،بررسی میدانی در شماری فروشگاه‌های شهر شیراز نشان کمبود یا گرانی بسیار زیاد برنج وارداتی در برخی فروشگاه های سطح شهر دارد. طبق گفته یکی از فعالین صنفی به «فارس اگاه»، به دلیل کمبود این نوع برنج، قیمت هر کیلوگرم برنج هندی با برندهای طبیعت و خاطره از کیلویی ۵۹ تا ۶۰ هزار تومان به کیلویی ۱۰۰ تا ۱۱۰ هزار تومان افزایش یافته است. یک کیسه ۱۰ کیلویی برنج گاهاً به قیمت ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان نیز به فروش می‌رسد.

این فروشنده گفت: برخی شهروندان خواستار تدارک مسئولان برای تامین این کالا هستند زیرا از سویی خرید برنج ایرانی از توان بسیاری از مردم خارج است و از طرفی هم با گرانی برنج خارجی خرید این نوع برنج ‏وارداتی‌ها هم برای مردم میسر نیست.‎ طی ماه‌های گذشته یکی از مسائل و مشکلات موجود ممنوعیت واردات برنج خارجی به کشور و کمبود این برنج در عرصه بازار ‏بود. از طرفی دیگر نیز حجم قابل توجهی برنج در گمرک پیش از ‏شروع دوره ممنوعیت واردات برنج باقی مانده بود که اجازه وارد شدن به بازار را نداشته و این ممنوعیت تا پایان آبان ادامه خواهد داشت‎.‎

رئیس اتحادیه عمده‌فروشان و توزیع‌کنندگان مواد غذایی و بهداشتی شیراز در گفت‌وگو با «شهر مردم» با اشاره به اینکه علت کمبود برنج خارجی در بازار حمایت از تولیدکنندگان داخلی برنج است، گفت: در راستای حمایت از تولید داخلی، واردات برنج به کشور از ۳۱ تیر به مدت ۴ ماه در فصل برداشت برنج داخلی ممنوع است و این ممنوعیت تا ۳۰ آبان ادامه دارد.

حسن‌پور قادری دلیل کمبود کنونی بازار را اتمام بار موجود در بازار دانست و افزود: به دلیل اینکه بارهای رسوبی در گمرک از تیرماه به‌تدریج در بازار توزیع می‌شد، بازار از نظر این کالا احساس کمبود نداشت. اما با اتمام همین رسوبی‌های برنج وارداتی گمرک و فشار نمایندگان مجلس شهرهای شمالی برای جلوگیری کامل از واردات برنج در دوره ممنوعیت، کمبود در بازار هر روز بیشتر احساس می‌شود. این کمبود به نوسانات قیمت برنج خارجی و گاه ایجاد بازار سیاه فروش در برخی نقاط شهر شیراز منجر شده است.

وی با اشاره به اینکه از اول آذر واردات برنج خارجی آزاد خواهد شد و بازار از این نوع برنج اشباع می‌شود و نوسانات قیمت از بین خواهد رفت، افزود: فروش برنج خارجی که در برخی نقاط شهر در حال انجام است غیرقانونی است. با این حال، سیاست بر این است که برنج وارداتی کمیاب یا نایاب شود تا فرصتی به کشاورزان کافیرروزی، نورآبادی، اهوازی و شمالی داده شود تا بتوانند برنج تولیدی خود را که اغلب از برنج خارجی گران‌تر است، در بازار بفروشند.

پورقادری ادامه داد: البته همه گرانی برنج وارداتی در بازار کنونی را نمی‌توان به گران‌فروشی نسبت داد، زیرا یکی از دلایل گرانی برنج خارجی اضافه شدن هزینه حمل و نقل برای تهیه آن از شهرهای دیگر، مانند مشهد، است.

در حالی که به گفته پور قادری، قیمت برنج کامفیروزی بسته به کیفیت در عمده‌فروشی‌ها بین ۶۵ تا ۷۵ هزار تومان عرضه می‌شود و در خرده‌فروشی‌ها بین ۷۵ تا ۹۰ هزار تومان، بسته به کیفیت و بسته‌بندی، به فروش می‌رسد، علت تمایل و اصرار برخی افراد به خرید برنج وارداتی با وجود قیمت گران آن، این است که برنج خارجی در پخت ظاهری بهتر دارد و به قولی مجلسی‌تر است. همچنین، پخت این برنج در مقیاس‌های بزرگ برای تالارها و مجالس یا رستوران‌ها و مکان‌های دولتی و برای پخت‌های نذری نتیجه بهتری با کمترین خطا می‌دهد و بدون آنکه دانه‌های آن به هم بچسبند، ظاهر مجلسی خود را حفظ می‌کند. به علاوه گفته می‌شود برنج وارداتی برکت بیشتری دارد؛ اگر یک کیلو برنج محلی برای ۵ نفر کافی باشد، یک کیلو برنج خارجی می‌تواند ۷ تا ۸ نفر را پوشش دهد. به همین دلیل، برخی به هر قیمتی به دنبال خرید این برنج هستند و صف می‌کشند.

*اگردولت قیمت ارز ترجیحی را افزایش ندهد قیمت برنج وارداتی نسبت به سال گذشته تغییر نمی کند

رئیس اتحادیه عمده فروشان و توزیع‌کنندگان موادغذایی و بهداشتی شیراز گفت:« ارز واردات برنج ارز ترجیحی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی است که اگر این نرخ افزایشی نیابد و با همین قیمت ‏به برنج تعلق بگیرید برنج هندی با قیمت ۵۳ هزار تومان حداکثر تا پنجم آذر ماه به بازار می رسد وشاید قیمت این نوع برنج نهایتا ۵۵ هزارتومان عرضه خواهد شد. ‏»

پور قادری در ادامه اظهار داشت: ‏«از شهروندان عزیز می خواهم از خرید زیاد برنج خارجی با قیمت گران خودداری کنند چون تا حداکثر یک هفته آینده برنج در بازار پر خواهد شد و قیمتی ارزان تر از قیمت کنونی خواهد داشت و بازار نیز از این کالا اشباع خواهد شد.»

این گفته رئیس اتحادیه عمده فروشان مواد غذایی شیراز در حالی است که دولت در آخرین نشست خود پایان دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی را اعلام کرده است و با رونمایی از لایحه بودجه ۱۴۰۴، مشخص شد که دولت پزشکیان برای سال آینده، تمایلی به نرخ ۲۸۵۰۰ تومانی برای ارز ترجیحی ندارد و تصمیم گرفته است تا این نرخ را متناسب با تورم افزایش دهد، اما در خصوص رقم مورد نظرش خبری منتشر نشده و صرفا بر سهمیه ۱۱ میلیارد دلاری برای واردات کالا‌های اساسی و دارو در سال آینده تاکید شده است. اما گمانه ها از افزایش ۱۰ هزارتومانی نرخ ارز ترجیحی خبر می دهد و باید در آینده نزدیک منتظر گرانی کالاهای اساسی و دارو و البته برنج خارجی ماند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد