true
به گزارش فارس آگاه به نقل از ایسنا ، برنامه بهزیستی برای اجرای طرح شهر دوستدار سالمند/ فراخوانی در اینباره به استانهای مختلف ، رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، برنامه این دبیرخانه را برای اجرا و توسعه طرح «شهر دوستدار سالمند» در استانهای مختلف کشور تشریح کرد.
مژگان رضازاده در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: سازمان بهداشت جهانی رویکرد جدید شهرسازی را تحت عنوان شهر دوستدار سالمند معرفی کرده است که در این شهر، برنامهریزیها و سیاستگذاریهایی صورت میگیرد که در آن سالمندی سالمِ فعال تحقق یابد. در این شهر تلاش بر مناسبسازی و دسترسپذیری افراد دارای معلولیت و حتی سالمندان است.
وی با بیان اینکه شورای ملی سالمندان نیز به دنبال محیطی برای حمایت بهتر از سالمندان است تا آنها بتوانند بدون کمکِ دیگران و به صورت فعال در جامعه مدنی به طور عادلانه از فرصتهای متعدد زندگی استفاده کنند، افزود: در حال حاضر جمعیت ایران رو به سالمندی است، این درحالیست که پیش از این، بسیاری از کشورهای جهان که جمعیتشان رو به سالمندی بوده در این طرح شرکت کرده و شهر خود را برای دسترسی سالمندان به انواع خدمات مناسبسازی کردهاند.
به گفته رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان، شهر دوستدار سالمند دارای هشت ویژگی اصلی «فضاهای باز و بناهای عمومی»، «حمل و نقل»، «مسکن»، «مشارکت اجتماعی»، «احترام و پذیرش اجتماعی»، «مشارکت مدنی و اشتغال»، «ارتباطات و اطلاعات» و «حمایت اجتماعی و خدمات بهداشتی» است.
وی تصریح کرد: اجرای طرح شهر دوستدار سالمند، اقدام مشترک در مدیریت کلانشهری است که هر موضوع براساس وظایف سازمانها و ارگانهای مختلف ذیربط در دستور کار قرار میگیرد. به طور مثال فضای باز و بناهای عمومی توسط شهرداریها، فرمانداریها و استانداریها، موضوع حمل و نقل عمومی، دسترسپذیری و مسکن توسط وزارت مسکن و شهرسازی، معاونت عمرانی استانداریها و شهرداریها پیگیری میشود.
رئیس دبیرخانه شورای ملی سالمندان افزود: باتوجه به زیستبوم و جغرافیای گردشگریِ ایران و همچنین پیرو درخواست سالمندان قرار است نهمین ویژگی شهر دوستدار سالمند تحت عنوان گردشگری سالمند به نام ایران ثبت جهانی شود.
رضازاده در ادامه، در پاسخ به سوالی درخصوص برنامه شورای ملی سالمندان برای توسعه اجرای شهر دوستدار سالمند در سایر استانهای مختلف کشور، گفت: از سال ۱۳۹۸ در ۶ محله استان اصفهان به صورت پایلوت این طرح به اجرا درآمده است اما براساس اقدامات صورت گرفته، از سال گذشته فراخوانی با اولویت استانهایی که دارای بیشترین جمعیت سالمندی هستند، داده و قرار شده استانهای دارای شرایط مذکور، با مدیریت استانی، کارگاههایی را برگزار کنند و استانهای علاقهمند به موضوع، آمادگی خود را برای اجرای طرح شهر دوستدار سالمند، به دبیرخانه شورای ملی سالمندان اعلام کنند. از این رو، این استانها نیز وارد حوزه توسعه شهر دوستدار سالمند میشوند. ۹ استان کاندید و برای آنها کارگاههای آموزشی و پنلهای تخصصی برگزار شده و نهایتا موفق شدیم در شهرداریهای مراکز ۹ استان، دبیرخانه شهر دوستدار سالمند راهاندازی شود.
وی ادامه داد: باتوجه به اینکه این اقدام باید در هر استان بومیسازی شود و همچنین مسئولان استانی به اجرای آن در استان خود تمایل داشته باشند، از همین رو، در سال جاری نیز فراخوان اجرای این طرح را به استانها اعلام خواهیم کرد. در حال حاضر پنج استان داوطلب اجرای طرح شهر دوستدار سالمند و بسترسازی طرح هستند که در حال انجام اقدامات آن هستیم.
true
true
https://farsagah.ir/?p=58233
true
true