
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس :تعدد سامانه های نظارت موجب سردرگمی اصناف شده است، به گزارش جلالالدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، هفته گذشته در حالی پایان یافت که آخر هفته روزی شلوغ برای اتاق اصناف مرکز استان بود. این اتاق میزبان دو برنامه بزرگ بود، یکی همایش آموزشی اصناف فارس و دیگری اجلاس عمومی اتاق اصناف مرکز استان فارس که این برنامهها با حضور جمعی از مسئولین کشوری و محلی برگزار شد.
*اصناف از هویت دینی و تاریخی بازار دفاع کنند
استاندار فارس در اجلاسیه اتاق اصناف مرکز استان با تقدیر از زحمات رئیس این اتاق، دبیر هیأت عالی نظارت و رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت و برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی حاضر در این همایش گفت: مشکلاتی که در این همایش توسط اتحادیههای صنفی مطرح شد را درک میکنم و پیگیری مشکلات اصناف را وظیفه خود میدانم.
حسینعلی امیری با اشاره به جایگاه بازارهای سنتی هم تصریح کرد: بازارهای سنتی ما با ائمه جماعت مانوس هستند و بازارها ما جایگاه دلسوزان است.
وی ادامه داد: از اصناف درخواست دارم از هویت دینی و تاریخی بازار دفاع کنند و اجازه ندهیم معدود افرادی این هویت را خراب کنند.
استاندار فارس با اشاره به قدمت بازار وکیل ادامه داد: این بازار شریف است و کسبه و حجرههای آن تاریخ و هویت شهر هستند که باید حفظ شوند.
وی گفت: دولت نباید رقیب بخش خصوصی باشد و اعتقادی به تعطیلی واحد صنفی ندارم، چون یک زنجیره شغلی تعطیل میشود، در عوض باید با متخلف برخورد شود.
امیری با تقدیر از زحمات نمایندگان مجلس استان فارس در خصوص پیگیری امور اصناف اظهار داشت: اصناف ما در گردشگری استان هم نقش مؤثری دارند و از اصناف میخواهیم سندی درباره نقش اصناف در گردشگری استان فارس تهیه و ارائه کنند.
*مشکلات اصناف به عنوان افسران جنگ اقتصادی رفع شود
رئیس اتاق اصناف ایران نیز در اجلاس عمومی اتاق اصناف مرکز استان فارس با تسلیت حادثه بندر شهید رجایی گفت: اصناف، افسران اقتصادی نظام مقدس جمهوری اسلامی هستند که در جنگ اقتصادی با قدرت تلاش میکنند و باید مشکلات آنها شنیده شده و رفع گردد و این جلسه فرصتی برای شنیدن مشکلات اصناف استان فارس است.
قاسم نوده فراهانی اضافه کرد: برخی حوزهها و نهادها در حوزه اصناف دخالت عمد میکنند که نمایندگان مجلس شورای اسلامی میتوانند در رفع این مشکلات مؤثر واقع شوند. قانون نظام صنفی باید اصلاح شود و علیرغم اصلاح اخیر خود هنوز هم چند مورد وجود دارد که مشکل ایجاد میکند.
*جنس دارای فاکتور فروش قاچاق محسوب نشود
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس نیز در اجلاس این اتاق گفت: سوخت تخصیصیافته به اصناف ضعیف است.
حجت جوانمردی ادامه داد: تعدد بازرسیها از گلایههای اصناف ماست، تعدد سامانهها هم موجب سردرگمی اصناف شده است.
وی همچنین تصریح کرد: اصناف ما که با فاکتور کالا میفروشند نباید جنس آنها به عنوان قاچاق ضبط شود، چراکه فاکتور خرید دارند.
جوانمردی در ادامه این اجلاس از عضو شورای راهبردی این اتاق آقای ترابی که پدر دو شهید و دو جانباز هستند نیز تقدیر به عمل آورد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس نیز در این اجلاس گفت: برگزاری دورههای آموزشی همزمان با افتتاح این اجلاس یک اقدام ارزشمند است و این کارگاهها برای افزایش آگاهی اتحادیههای صنفی فرصتی اثربخش است.
حمید رضا ایزدی افزود: در استان فارس ۳۷ شهرستان داریم که شهرستان وسیعی است و ایجاد اتاقهای اصناف در شهرستانهای استان از اولویتهای ماست.
وی تصریح کرد: به دلیل حساسیت ایجاد اتاق اصناف، در ۳۷ شهرستان اتاق اصناف و اتحادیههای مربوطه را داریم.
به گفته وی ۵۵۷ اتحادیه زیر نظر اتاقهای اصناف شهرستانها فعالیت میکنند و ۲۰۹ هزار واحد صنفی هم در استان داریم که اشتغال و در شیراز ۷۱ هزار پروانه کسب و ۷۶ اتحادیه صنفی زیر نظر اتاق اصناف مشغول خدماترسانی هستند.
*برگزاری همایش آموزشی اصناف فارس
اما یکی دیگر از برنامههای این روز همایش آموزشی اصناف فارس بود. نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی و نائب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در این همایش گفت: در نظر داریم به اصلاح قانون سیاست بخش ۴۴ که بحث شهرکهای صنفی را مشمول میشود بپردازیم. همچنین اصلاح قانون تسهیل فضای کسب و کار هم در دستور کار داریم و قانون مالیات بر عایدی سرمایه را در صحن مجلس مطرح خواهیم کرد.
جعفر قادری ادامه داد: قانون لایحه الحاق ۳ هم در حال بررسی است که برخی نگرانیهای اصناف را رفع میکند و طرح اصلاح توسعه ایرانگردی و جهانگردی نیز در دستور کار قرار دارد که مداخلات حوزه میراث فرهنگی با اصناف را تفکیک میسازد.
نماینده مردم شهرستان جهرم و خفر در مجلس شورای اسلامی و رئیس کمیسیون صنایع مجلس شورای اسلامی و رئیس فراکسیون اصناف گفت: اتاق اصناف حلقه بین حاکمیت و مردم هستند و اصناف همواره در تمامی عرصهها شاهد نقشآفرینی مؤثر اصناف بودهایم و با حضور دکتر نوده فراهانی شاهد پیشرفت اصناف هستیم.
محمدرضا رضایی کوچی افزود: با احصای مشکلات و با هماهنگی دستگاهها اصلاح قوانین صنفی را با هدف حمایت از اصناف در نظر داریم.در حوزه اصناف به وضع قوانین جامع نیاز داریم و معتقدیم مداخلات بخش دولتی در امور بخش خصوصی نباید به وضع قوانین دست و پاگیر برای اصناف منجر شود.
رضایی کوچی گفت: فرصت سرمایهگذاری بخش خصوصی باید فراهم شود و نباید با مانعتراشی آنها را از سرمایهگذاری دلسرد کنیم.
وی تصریح کرد: مالیات باید منطبق بر درآمد اصناف باشد و بر قشر کمدرآمد تحمیل نشود و در قانون مالیاتی ملاحظه شود، باید به استانداران در خصوص مالیات صنوف اختیارات لازم داده شود و در استانهایی که صنعتی نیستند مالیات کمتری برای اصناف در نظر گرفته شود.
رئیس اتاق اصناف ایران در مراسم افتتاح همایش آموزشی اصناف استان فارس با عرض تسلیت حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس گفت: از رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس بابت تأکید بر حوزه آموزش اصناف تشکر ویژه داریم، چون آموزش یک سرمایهگذاری اثربخش است و باید با مسائل و تکنولوژی روز از طریق آموزش آشنا شد.
قاسم نوده فراهانی ضمن بزرگداشت دهه کرامت ادامه داد: در خصوص دارایی، سامانه جدید ابلاغ شده اما آموزش لازم در نظر گرفته نشده که از دکتر مهدوی دبیر هیأت عالی نظارت و رئیس مرکز اصناف خواستار پیگیری این موارد و رفع مشکلات هستیم.
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه اصناف گفت: یک سری مشکلات باید از طریق مجلس شورای اسلامی حل شود، درخواست ما از شما این است که مشکلات سامانههای مختلف را به اتاق اصناف ایران ارائه دهید تا اتاق ایران آنها را پیگیری کند.
دبیر هیأت عالی نظارت و رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت هم در این همایش گفت: حضور نمایندگان مردم استان فارس در این همایش نشان از اهمیت دادن آنها به اصناف است.
مهدوی افزود: اصناف تولیدی و واحدهای تولیدی باید از یک سری مزایا بهرهمند شوند که نمایندگان مجلس در این امر نقش مؤثری دارند.
وی در خصوص نرخگذاری هم تصریح کرد: نظرات اتاقهای اصناف و اتحادیههای صنفی در نرخگذاری باید لحاظ شود.
وی اضافه کرد: پیگیر هستیم که روز پنجشنبه برای صدور پروانه کسب توسط اتحادیهها روز کاری در نظر گرفته شود.
نماینده مردم سپیدان و بیضا در مجلس شورای اسلامی نیز در همایش آموزشی اصناف فارس گفت: کثرت قوانین در اصناف از چالشهای اصلی صنوف است و در مجلس شورای اسلامی بر اصلاح قوانین تأکید داریم که نیاز به تعامل دارد.
اردوان اکبرپور افزود: پیشنهاد ما این است اتاقهای اصناف برای تصویب قوانین به نمایندگان مجلس مشاوره دهند.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان فارس هم گفت: اختصاص سوخت به ناوگان حملونقل ۲۰ درصد نسبت به سال قبل کاهش یافته است که از مشکلات اصناف است، لازم به تأکید است که سوخت اختصاصیافته جوابگوی اصناف نیست و هر روز کاهش مییابد، همچنین در نظر نگرفتن افزایش تعداد پروانهها در اختصاص سوخت موجب ایجاد مشکلاتی شده است.
حجت جوانمردی با اشاره به مشکلات صنف نانوایان عنوان کرد: نرخ اتحادیه صنف نانوایان در زمان مناسب مصوب نمیشود و زمانی که مصوب میشود آن نرخ برای آن واحد صنفی فاقد ارزش افزوده به موقع است و مشکلات در حوزه رای گیری آرد هم شامل نوع آرد، نوع آب مصرفی، گرمی و سردی هوا است که دیده نشده است و عدم پرداخت به موقع کمکهای دولتی در سامانه نانی نو و کاهش تدریجی آن هم از سایر مشکلات این صنف میباشد.
جوانمردی با اشاره به اصلاح دستورالعمل نرخگذاری کالا و خدمات گفت: لزوم اصلاح آییننامه اجرایی تبصره ۲ بند ط ماده ۳۰ که در این تبصره حق دریافت کارشناسی دیده نشده است و حق کارشناسی که به صورت خدمات موظف دیده شده و اتحادیه امکان دریافت ندارد در صورتی که کارشناسی مستلزم هزینه و وقت و انرژی است و قانون باید اجازه کارشناسی را بدهد.
به گفته وی، تعدد بازرسیها توسط سازمانهای مختلف موجب موازیکاری میشود و بازرسی در حوزه اصناف باید به اتاق اصناف سپرده شود و تعدد سامانههایی همچون نوین اصناف، صدور مجوزها، ایرانیان اصناف و … موجب سردرگمی اصناف میگردد.
جوانمردی با اشاره به مسائل و مشکلات حوزه قاچاق تصریح کرد: واحد صنفی، منشأ قاچاق نیست و آخرین سکو واحد صنفی است که با فاکتور کالا را خریداری کرد باید با قاچاق در مبادی ورودی برخورد شود.
نایب رئیس اول اتاق اصناف مرکز استان فارس هم در همایش آموزشی اصناف فارس در مورد مشکلات صنف تعمیرکاران سبک و سنگین شیراز گفت: تایید و تصویب نرخنامه خدمات خودروهای متعارف و اصلاح نرخ خدمات شیراز درصدی کمتر از نرخنامه خدمات فنی تهران در ابتدای هر سال است که نیاز به رسیدگی دارد.
حسین آوند ادامه داد: قانون برای دریافت هزینههای کارشناسی هم نیاز به رسیدگی و اصلاح دارد.
عضو هیئت رئیسه اتاق اصناف مرکز استان فارس هم در اجلاس آموزشی اصناف فارس گفت: گاه در یک روز چندین سازمان از یک واحد صنفی بازرسی به عمل میآورند.
امین رحیمی، افزود: خواسته ما سپردن بازرسیها به اتحادیههای صنفی و اتاق اصناف مرکز استان است.
وی تصریح کرد: واحدهای صنفی ما گرانفروش نیستند بلکه مواد اولیه را به قیمت گران میخرند و فقط سود اندکی در فروش کالا در نظر میگیرند.
مسئول سازمان بسیج اصناف و بازاریان سپاه فجر فارس هم گفت: این همایش آموزشی فرصت گفتمانسازی را فراهم میکند و فرصتی برای مطرح کردن مشکلات و مسائل اصناف است تا با پیگیریهای مسئولان رفع شوند.
پاسدار مهدی دوکوهکی ادامه داد: بسیج اصناف کشور و بسیج اصناف و بازاریان سپاه فجر فارس همواره در کنار اصناف هستند و مباحثی همچون سوخت، نان، کالای قاچاق و … را به عنوان زبان دوم اصناف دنبال میکنند که تاکنون توفیقات خوبی در رفع مشکلات اصناف حاصل شده است.
به گفته دوکوهکی، اصناف که در تولید و مالیات نقش ویژه دارند باید مورد حمایت قرار بگیرند.
وی در خصوص برگزاری کنگره شهدا هم گفت: برای کنگره شهدا در معرفی شهدای اصناف از روسای اتاقهای شهرستان استان فارس تقاضای همکاری هرچه بیشتر داریم.دوکوهکی تأکید کرد: در انجام نظارت و بازرسی روسای اتاقهای اصناف استان فارس و با مشارکت بازرسان سازمان صمت فارس با بازرسان بسیج اصناف و بازاریان سپاه فجر فارس تأکید داریم.
سخنگوی اتاق اصناف مرکز استان فارس و رئیس موسسه آموزش و پژوهش اصناف و بازرگانان فارس نیز گفت: در همایش آموزشی اصناف استان فارس که همزمان با دهه کرامت در سومین حرم اهل بیت(ع) برگزار میشود، دو کارگاه آموزشی تخصصی حقوقی با حضور رؤسای محترم ادارات صمت شهرستانهای فارس، رؤسای محترم اتاق اصناف استان فارس، دبیران محترم اجرایی اتاقهای اصناف استان فارس و کارگروه تخصصی نظارت و بازرسی با حضور رؤسای محترم بازرسی اتاقهای اصناف استان فارس توسط همکاران محترم اتاق و تیم برگزاری همایش با محوریت مدیر اجرایی اتاق اصناف و تأیید هیئت رئیسه محترم اجرا شد.
علی رهایی ضمن ارائه گزارش کوتاهی از فعالیتهای آموزش اصناف مرکز استان فارس تصریح کرد: سال گذشته در اتاق اصناف مرکز استان فارس به بیش از ۴ هزار نفر در حوزه آسیبهای اجتماعی و دغدغههای مقام معظم رهبری در خصوص سبک زندگی آموزش رایگان داده شد و این روند بدلیل اهمیت موضوع در سال جدید نیز با بهرهمندی از اساتید دانشگاهی ادامه خواهد داشت.
مهدوی دبیر هیأت عالی نظارت و رئیس مرکز امور اصناف و بازرگانان وزارت صمت، همایش آموزشی اصناف فارس را فرصت خوبی برای تلفیق ایدههای نو دانست.
وی از فراهم شدن زیرساخت واحدهای تولیدی صنفی برای ثبت در سامانه نیز خبر داد و همچنین در خصوص سوخت مورد نیاز اصناف گفت: ۵۰ درصد سوخت واحدهای صنفی مربوط به ماشینآلات سیار است که به اصناف نمیرسد و تنها طبق قانون مورد تأیید اتحادیههای صنفی قرار میگیرند، جلوی رشد واحدهای صنفی را که نمیتوان گرفت و سوخت مورد نیاز اصناف باید تأمین شود.
مدیرکل تعزیرات حکومتی فارس هم ضمن حضور در کارگروه تخصصی نظارت و بازرسی گفت: از ۱۵ اردیبهشت آموزشها به بازرسان به صورت رسمی و با ارائه گواهینامه انجام میشود تا فرصت بهتری برای آموزش و مشخص شدن مسیر در بازرسیها فراهم شود تا بازرسان با حمایت قانون قلم بزنند.
ایرج عزیزی ادامه داد: اصل ما دادرسی عادلانه در بازار است تا حق کسبه خدشهدار نشود؛ در نظام اسلامی ما، اصل بر مشتریمداری، بازاریابی و سود بیشتر در فروش بیشتر میباشد، در راستای حمایت از ضابطین بر وفاق ملی و حمایت از تولیدکننده و مصرفکننده، مورد تأکید قرار دارد و معتقدیم در اجرای قانون برخورد خوب بازرسان بسیار مهم است.مدیر بازرسی اتاق اصناف مرکز استان فارس نیز در کارگروه تخصصی نظارت و بازرسی گفت: ۱۶۰ هزار واحد صنفی در استان فارس فعالیت دارند که ۸۰ هزار واحد در شیراز قرار دارند؛ بدینترتیب نیمی از جمعیت صنفی در مرکز استان فارس متمرکز شده است.
ابراهیم قاسمی ادامه داد: اتاق اصناف مرکز استان فارس ۱۲۰ بازرس در سطح استان دارد و ۴۰ ناظر افتخاری هم با این مجموعه همکاری دارند که برای بازرسیها آموزش داده میشوند و اداره کل تعزیرات حکومتی فارس، جهاد کشاورزی، سازمان صنعت، معدن و تجارت فارس، اداره نظارت بر اماکن عمومی فراجا استان فارس و … نیز با هدف تأمین و توزیع هرچه بهتر اقلام پرمصرف با اتاق اصناف مرکز استان همکاری دارند که این اقدامات که با هدف خدمترسانی به مردم به انجام میرسند، شایسته قدردانی است.
وی در خصوص اقدامات انجام شده هم اعلام کرد: ۵۳ هزار و ۵۰۰ فقره بازرسی توسط اتاق اصناف مرکز استان اخیراً انجام شده و ۲ دفتر بازرسی اتاق اصناف مرکز استان در بازار وکیل و شهر جدید صدرا (دفتر شمال غرب) جهت رفاه شهروندان و رسیدگی به شکایات هم راهاندازی شده است.
گفتنی است در پایان این کارگاه آموزشی به شرکتکنندگان گواهینامه شرکت در این دورههای تخصصی داده شد.