true

به گزارش فارس آگاه به نقل از ایسنا ، سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به توسعه فناوریهای نوین و افزایش اشراف اطلاعاتی پلیس بر رفتار مجرمان سابقهدار تاکید کرد: استفاده از دوربین برای شناسایی مجرمان خشن ضرورت بسیاری دارد و دلیل آن نیز پیشگییر از وقوع جرم است.
ولی الله بیاتی در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به وقوع زورگیریهای خشن در شهرهای مختلف کشور و خدشهدار شدن آرامش عمومی در پی وقوع این جرایم گفت: متاسفانه عدم برخورد قاطع با چنین مجرمان خشنی باعث شده که که جرایمی نظیر زورگیری و سرقت در کشور رواج پیدا کند.
وی با تاکید بر ضرورت شناسایی مجرمان خشن توسط نیروی انتظامی عنوان کرد: متاسفانه در میان اراذل و اوباش، افراد هرچه بیشتر دستگیر و محکومیت بیشتری را متحمل شوند، افتخارات بیشتری در میان یکدیگر کسب میکنند؛ بر همین اساس همه مجرمان خشن باید شناسایی و شناسنامهدار شوند؛ باید از این مجرمان شناسنامه دار مراقبت شود و در صورت دستگیری آنها، مطابق با قانون قاطعانه مواخذه شوند، چراکه اگر این کار را نکنیم، روز به روز با افزایش این نوع جرائم و مجرمان مواجه خواهیم بود.
وی همچنین تاکید کرد: البته نیروی انتظامی تا کنون اقداماتی انجام داده و مطابق با آماری که در این باره ارائه کرده است، مجرمان خشن غالباً زیر ۴۰ سال سن دارند اما این اقدامات باید استمرار پیدا کند.
این نماینده مجلس در ادامه بر ضرورت آسیب شناسی فرهنگی و اجتماعی در زمینه وقوع جرایم خشن از جمله زورگیریها تاکید و اظهار کرد: در کنار مجازات انجام اقدامات تنبیهی درخصوص مجرمان خشن، توجه به مسائل فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی نیز حائز اهمیت است؛ باید دلایل کشیده شدن افراد را به سمت این نوع جرایم را بررسی کنیم و دستگاههای متولی امور فرهنگی برنامهریزی کنند.
بیاتی با اشاره به توسعه فناوریهای نوین عنوان کرد: پلیس یکسری تجهیزات و امکانات در اختیار دارد، اما این تجهیزات کفایت نمیکند؛ امروز دوربینهای چهره شناس و دوربینهای که با اسکن قرنیه چشم، افراد را شناسایی میکنند و همچنین دوربینهای پلاک خوان وجود دارد، اما کافی نیست و نیروی انتظامی توان تامین و نصب این دوربینها را ندارد. در این زمینه کاری که باید انجام شود این است که دولت شهرداریها را موظف کند تا شهرداریها حتماً درخواست نیروز انتظامی را در زمینه نصب دوربینها اجابت کنند و این موضوع در بودجه سالانه شهرداریها قید شود.
وی ادامه داد: به اعتقاد من درباره ساختمانهای جدیدی که ساخته میشوند، همانطور که برای دریافت انشعابات گاز، برق و … باید تائیدات نظام مهندسی را داشته باشد، باید استفاده از دوربین را هم الزامی کنیم و هر خانهای که ساخته میشود، مجهز به دوربین باشد. نصب تجهیزات و امکانات در حد کافی در سطح شهرها و روستاها، میتواند موجب پیشگیری در وقوع جرم شود.
سخنگوی کمیسیون امور داخلی کشور و شوراهای مجلس با تاکید بر اهمیت استفاده از دوربینهای در اختیار نیروی انتظامی برای شناسایی مجرمان خشن گفت: استفاده از دوربین برای شناسایی مجرمان خشن ضرورت بسیاری دارد و دلیل آن نیز پیشگیری از وقوع جرم است. اگر میخواهیم از وقوع جرم پیشگیری کنیم باید عوامل بازدارنده داشته باشیم و دوربین یکی از مهمترین عوامل بازدارنده است؛ هر کسی میخواهد در هر جایی مرتکب جرمی شود، درباره وجود دوربین در آن منطقه و میزان حضور الکترونیکی دستگاههای متولی بررسیهایی انجام میدهد.
بیاتی با بیان اینکه «نصب تجهیزات شناسایی ضروری است و نیروی انتظامی نیز به تنهایی توان انجام این کار را ندارد»، اظهار کرد: شهرداریها و دهیاریها باید موظف شوند تا این دوربینها را برای نیروی انتظامی تامین کنند. همچنین در برخی نقاط شهرها دوربینهایی وجود دارد، اما این دوربینها در نیروی انتظامی متمرکز نیست تا این نیرو بتواند از آنها استفاده کند.
وی در پایان با اشاره به حضور فرماندهان نیروی انتظامی، اداره اطلاعات و نمایندگانی از دستگاههای مرتبط در جلسهای با موضوع بررسی علت افزایش جرایم خشن نظیر زورگیری در شهرهای مختلف و برنامه دستگاهها برای مقابله با این جرایم که در کمیسیون امور داخلی مجلس برگزار شد، عنوان کرد: در این جلسه هماهنگی هایی انجام شد، اما نکته مهم این است که دستگاههای متولی نظیر اداره اطلاعات، نیروی انتظامی و دادگستری باید در برخورد با جرایمی از این دست با هم هماهنگ باشند و به کسانی که امنیت مردم را برهم میزند رحم نکنند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=64496
true
true