×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۳۰ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
تبعات کندی روند تغییرات مدیریتی در فارس

تبعات کندی روند تغییرات مدیریتی در فارس، به گزارش سید محی‌الدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه ، چندماهی از کار دولت جدید نگذشته بود که مدیریت ارشد استان انتخاب و منصوب شد تا سرو و سامانی به وضع اسفبار مدیریت استان دهد. چندین انتصاب خوب و ارزشمند هم از سوی استاندار فعلی فارس در سطح مدیریت‌های میانی استان انجام شد.

با این حال تبعات کندی روند تغییرات مدیریتی در این استان مهم، علاوه بر اینکه مردم و مطالبه‌گران استانی را ناراضی نگه داشته و می‌دارد، موجبات تعلل در امور مردم و دلسردی فعالان اقتصادی، تجاری، فرهنگی و اجتماعی را به دنبال داشته و خواهد داشت و همچنین مانع از اجرای درست و به‌موقع طرح و برنامه‌های دولت فعلی می‌گردد. اگر به دولت چهاردهم برچسب تغییرات تند و برق‌آسا و جابه‌جایی اتوبوسی مدیران کشور و استان زده نشود، باید عیب و ایراد مهم کندی روند تغییرات مدیریتی در فارس را به دولت فعلی و مدیر ارشد استانی آن گرفت که چرا مدیرانی که نه تنها چندان لایق و کارآمد نبوده‌اند بلکه ترک فعل‌هایی نیز داشته‌اند، همچنان در منصب خود باقی مانده و به خواست مردم فارس برای ایجاد تغییرات سریع‌تر پاسخ نمی‌دهند.

این مدیران که در مخالفت با دولت جدید نیز معروف هستند، حس تعلقی به کار و همراهی با دولت فعلی ندارند و حتی نارضایتی‌های زیادی را ایجاد کرده و می‌نمایند. با این حال، آنان تعویض نمی‌شوند و مدیران لایق، تازه‌نفس و مردمی جایگزین آن‌ها نمی‌گردند. از مدیران حوزه‌های فرهنگ، اقتصاد، میراث و صنعت استان گرفته تا مدیران ادارات مختلف دینی، عقیدتی و مؤسسات وابسته به دولت در ادارات کل وابسته به وزارتخانه‌های متعدد کشور، به ویژه مدیران کل فارس، که هنوز تعیین‌تکلیف نشده اند.

مدیران لایق و با وجدان همیشه در هر دوره‌ای از مدیریت کشور حضور داشته‌اند، اما در مقابل، مدیران نالایق و غیرمتعهد نیز که ادامه حضورشان در مناصب دولتی، نارضایتی عمومی مردم و کارکنان ادارات را به دنبال دارد، وجود داشته‌اند. این وضعیت به دولتی آسیب می‌رساند که با شعارهای اصلاح و رضایتمندی مردم به میدان آمده است. بنابراین، استاندار فارس باید بدون توجه به رانت‌های مدیریتی پنهان و قدرت‌های آشکار و نهان در دنیای سیاست، از ایجاد تغییرات مدیریتی به نفع مردم غافل نشود یا از آن هراس نداشته باشد.

.امروز ضرورت سرعت‌بخشی به تغییرات مدیریتی استان مهم و اثرگذار عرصه سیاست و اجرا را دو چندان به نظر می‌رسد. اینکه فلان مقام ارشد دینی یا مذهبی استان یا فلان ریش‌سفید سیاسی جناح موافق و مخالف و منتقد دولت بنا بر امیال شخصی و منافع حزبی‌شان دست و بال مدیر ارشد استان را ببندند و دور از انصاف و عدالت است و با اصول اساسی حاکمیت عادلانه مغایرت دارد. وقتی در تغییرات مدیریتی استان تأخیری رخ دهد، دولت در نظر مردم ناتوان به نظر می‌رسد و نمی‌تواند پاسخگوی مشکلات باشد. این کندی در تغییرات مدیریتی تنها به نفع کسانی است که هنوز بر سر کار هستند و منافع خود را از این وضعیت می‌برند.

سخن من صرفاً درباره تغییر مدیران دولت قبل نیست، بلکه به طور کلی به همه دوران‌های مدیریتی اشاره دارد. هرگاه یک مدیر ارشد در استان، فرصت تغییر و تحولات مدیریتی را از دست بدهد یا این فرصت دیرهنگام به او یادآوری شود، باید شاهد مشکلاتی مانند کم‌کاری، سنگ‌اندازی و ایجاد مانع در مسیر دولت مستقر باشیم. حق طبیعی هر دولت و مدیر ارشد در استان این است که مدیران میانی و زیرمجموعه خود را از بین افراد شایسته انتخاب کرده و جایگزین مدیرانی کند که نه تنها کارایی لازم را ندارند، بلکه بعضاً با حضور خود راه را برای مدیران هم‌راستا با دولت جدید سد می‌کنند.

تاخیر در تغییرات مدیریتی می‌تواند بستر بروز فساد، رانت و تخلف را برای مدیرانی که قرار است برکنار شوند یا به زودی تغییر کنند، فراهم کند. بنابراین، هم برای حفظ آبروی دولت و تیم مدیریتی تحت نظارت وزرا، و هم برای احترام به جایگاه مدیران پیشین، استاندار باید با دقت و سرعت بیشتری در این زمینه اقدام کند. سرعت عمل در تغییرات نه تنها به پاسخگویی بهتر به خواسته‌های مردم کمک می‌کند، بلکه باعث هماهنگی بیشتر میان تیم فعلی و دولت شده و اعتماد عمومی را تقویت می‌کند.

هر استانداری هنگام ورود به یک استان، برنامه‌ها و اهداف مهمی با خود دارد و طبیعی است که بخواهد تیم مدیریتی او یکدست، هماهنگ، و همراه با سیاست‌های دولت باشند تا مسائل و مشکلات مردم استان با جدیت بیشتری پیگیری و حل شود.اما تأخیرهای چندماهه یا طولانی‌مدت در تغییر مدیران باعث می‌شود کار برای مدیر ارشد استان سخت‌تر شود. وضعیت به جایی می‌رسد که روند تصمیم‌گیری برای تغییر مدیران هر روز دشوارتر از قبل باشد. هیچ دولتی روی کار نمی‌آید، مگر با وعده‌ها و شعارهایی که هدف اصلی آنها بهبود شرایط زندگی مردم است. اما این بهبود اتفاق نمی‌افتد مگر با جایگزین‌کردن مدیران ناکارآمد و خسته و سپردن مسئولیت‌ها به مدیران تازه‌نفس، توانا و متعهد.

امیدواریم در استان فارس شاهد تغییرات مؤثر، سریع‌تر و خردمندانه‌تری باشیم تا تیم مدیریتی دولت جدید بتواند اهداف خود را با موفقیت محقق کند و رضایت مردم نیز جلب شود.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true