×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۳ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
تحولات اوکراین| نگرانی زلنسکی از وضعیت ارتش در جبهه نبرد

نگرانی زلنسکی از وضعیت ارتش در جبهه نبرد ، اعتراف به برتری عددی ارتش روسیه، سرنوشت نامشخص لایحه کمک آمریکا به اوکراین، قصد کی‌یف برای اجاره سامانه پاتریوت، امید اوکراین به دریافت بیش از ۶ میلیارد دلار بودجه تسلیحاتی و امکان حمله قریب الوقوع به پل کریمه، از رویدادهای مهم پیرامون جنگ هستند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس آگاه،  ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین شب گذشته اعتراف کرد که وضعیت در منطقه درگیری، به خصوص در جبهه دونتسک برای نیروهای نظامی این کشور به طور قابل توجهی دشوارتر شده است.

وی در پیام شبانه مرسوم خود گفت: “وضعیت در منطقه درگیری نظامی در طول چنین جنگی همیشه دشوار است. ولی این روزها – و به ویژه در  جبهه نبرد دونتسک – اوضاع به مراتب سخت‌تر از قبل شده است.”

این در حالی است که افسران نیروهای مسلح اوکراین نیز روز گذشته در گفتگو با خبرنگاران اسپانیایی به برتری ارتش روسیه در جبهه نبرد اشاره کرده و اعتراف می‌کنند که تعداد نیروهای روسی هفت تا ۱۰ برابر بیشتر از نظامیان اوکراینی است.

به گفته ژنرال‌های اوکراینی، علاوه بر این، حتی اگر اوکراین افراد بیشتری را به خط مقدم اعزام کند، ولی اگر سلاح‌های مناسب برای بازدارندگی دشمن وجود نداشته باشند، قادر به مقاومت در برابر ارتش روسیه نخواهند بود.

خبرنگاران اسپانیایی یادآور شدند که در طول بیش از دو سال پس از آغاز درگیری، ارتش اوکراین اکنون در بحرانی‌ترین وضعیت خود از فوریه سال ۲۰۲۲ قرار دارد و کاملاً مشخص است که کی‌یف به نیروی انسانی، سلاح و حمایت بیشتر کشورهای غربی نیاز دارد.

هفته گذشته الکساندر سیرسکی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین نیز با اشاره به وضعیت دشوار ارتش در مناطق مختلف جبهه نبرد، اعتراف کرد که نیروهای روسی در  عرصه هوایی، موشکی و توپخانه برتری دارند.

روزنامه فایننشال تایمز نیز در اواخر مارس نوشت که ابتکار عمل در  منطقه عملیاتی به دلیل کمبود جدی مهمات و نیروی انسانی در نیروهای مسلح اوکراین بطور کامل بدست ارتش  روسیه افتاده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هفتصد و هشتاد و دومین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

***

سرنوشت لایحه کمک ایالات متحده  به اوکراین ممکن است هفته آینده مشخص شود

مایک جانسون، رئیس مجلس نمایندگان ایالات متحده بامداد امروز، دوشنبه در گفتگو با شبکه “فاکس نیوز” اعلام کرد که لایحه مربوط به اختصاص کمک مالی برای اوکراین ممکن است هفته آینده توسط نمایندگان مجدداً مورد بررسی قرار بگیرد. البته، به گفته او، اختلاف نظرهای وجود بر سر  این لایحه دو حزبی می تواند بار دیگر  از تصویب آن جلوگیری کند.

جانسون توضیح داد: «جزئیات این بسته (لایحه) در حال حاضر در حال تدوین است. ما در حال بررسی گزینه‌ها و همه مسائل اضافی هستیم. پیش نویس این سند که می‌تواند هفته آینده برای بررسی ارائه شود، شامل کمک آمریکا به اسرائیل نیز می‌شود.»

به گفته این مقام پارلمانی، بلاتکلیفی در مورد چگونگی حل و فصل مشکل تامین مالی برای اوکراین با تهدیدهای جمهوری خواهان در خصوص کنار گذاشتن او از سمت خود به عنوان رئیس مجلس نمایندگان در صورت تلاش برای رای دادن به این موضوع همراه است. جانسون افزود: «تعداد معقولی از دموکرات‌ها وجود دارند که نمی‌خواهند رئیس مجلس در نتیجه چنین کاری سمت خود را ترک کند.»

چند روز قبل، مشاور رئیس پنتاگون در امور امنیت بین‌الملل، تاکید کرد: هر زمان که کنگره ایالات متحده بسته کمکی جدید به اوکراین را تصویب کند، ایالات متحده می‌تواند در آینده بسیار نزدیکی، به معنای واقعی کلمه ظرف یک تا دو هفته، ارسال مهمات به کی‌یف را آغاز کند.

اوکراین مبلغ ۶ میلیارد دلار برای خرید تجهیزات نظامی را ناکافی خواند

الکساندر کامیشین، وزیر صنایع استراتژیک اوکراین اعلام کرد که بودجه ۶ میلیارد دلاری که از سوی شرکای غربی برای خرید تجهیزات نظامی لازم تأمین می‌شود، برای نیروهای مسلح این کشور کافی نیست.

او گفت: این مبلغی است که ما در حال حاضر در قرارداد با سازندگان تسلیحات و در وهله نخست شرکت‌های اوکراینی، در اختیار داریم، ولی این مبلغ بسیار کم است، زیرا توانایی‌های تولید ما سه برابر بیشتر از این است.

پیش از این مشخص شد که مقامات کی‌یف در حال مذاکره با کشورهای غربی برای انتقال محصولات صنایع نظامی اوکراین به ازای دریافت پول آنها هستند تا سپس این تجهیزات نظامی را در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار دهند.

درخواست کی‌یف از کشورهای غربی برای اجاره سیستم‌های پاتریوت

دیمیتری کوله‌با، وزیر امور خارجه اوکراین در یک مصاحبه تلویزیونی، فاش کرد که از کشورهای غربی خواسته شده تا حداقل سامانه‌های دفاع هوایی پاتریوت خود را به نیروهای مسلح اوکراین اجاره دهند.

کوله‌با گفت: «وقتی پشت درهای بسته می‌نشینیم، به شرکای خود می‌گویم: «عزیزان من، هر چه می‌خواهید، ما انجام خواهم داد. آیا می‌خواهید آنها را اجاره دهید؟  بفرمایید. آیا می خواهید مرزتان بسته شود؟ این کار  را انجام دهید. ولی در هر صورت سیستم دفاع هوایی پاتریوت را به کی‌یف برسانید.»

در عین حال، وزیر دفاع اوکراین گفت که تاکنون شرکای کی‌یف چنین پیشنهادهایی را تایید نکرده اند. علاوه بر این، کوله‌با تاکید کرد که مقامات اوکراین در حال حاضر به طور فعال در حال مذاکره برای انتقال دو سامانه پاتریوت و یک سامانه SAMP-T به این کشور هستند.

پیش از این، روزنامه فایننشال تایمز گزارش داد که تعدادی از کشورهای اروپایی اعلام کردند که هیچ برنامه‌ای برای انتقال سامانه‌های پدافند هوایی پاتریوت خود به نیروهای مسلح اوکراین وجود ندارد.

بورل از اتحادیه اروپا خواست تا تامین سیستم دفاع هوایی کی‌یف را تسریع بخشد

جوزپ بورل، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا از برنامه ریزی برای برگزاری نشست وزرای دفاع و امور خارجه اتحادیه اروپا برای تسریع در روند انتقال سامانه های دفاع هوایی به اوکراین خبر داد.

وی در یک گفتگوی تلویزیونی گفت: من به زودی همه آنها (وزرای خارجه و دفاع) را برای نشستی در لوکزامبورگ با هم فرا خواهم خواند.

همانطور که بورل اعتراف کرد، سیستم تامین انرژی اوکراین در حال حاضر در نتیحه حملات هوایی روسیه در حال فروپاشی است، بنابراین کی‌یف باید هر چه سریعتر به سامانه‌های دفاع هوایی نیاز دارد و باید آنها را تامین کرد.

برنامه ارتش اوکراین برای حمله به پل کریمه تا اواسط تابستان

روزنامه بریتانیایی سان ( The Sun) به نقل از یک مقام آگاه در وزارت دفاع اوکراین گزارش داد که کی‌یف تلاش خواهد کرد تا قبل از اواسط ماه جولای پل کریمه را تخریب کند. مقامات اوکراینی می‌گویند که برای نابودی پل [کریمه] برنامه ریزی کرده‌اند

این نشریه تاکید کرد که برای کی‌یف، پل کریمه هدف شماره یک و دارای اولویت است، زیرا تخریب آن “مسیرهای اصلی تدارکات نظامی روسیه را قطع خواهد کرد.”

کارشناسانی که این نشریه با آنها صحبت کرده، پیش بینی کردند که اوکراین می تواند از موشک‌های طوفان سایه برای حمله به مسیر عبوری این پل استفاده کند و از ۲۰ تا ۴۰ موشک از این نوع برای این منظور می تواند استفاده کند. به گفته آنها، برای تضعیف حمایت از کل سازه، کی‌یف ممکن است از قایق‌های بدون سرنشین حامل مواد منفجره زیاد استفاده کند.

 

پیش از این، ولادیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین در اوایل ماه آوریل گفته بود که ارتش این کشور برنامه‌ای برای آغاز یک ضد حمله جدید دارد. وی بعداً در مصاحبه با روزنامه بیلد گفت که عملیات تهاجمی شامل تخریب پل کریمه نیز می‌شود.

وزارت دفاع روسیه از نابودی بیش از ۱۰ پهپاد اوکراینی خبر داد

وزارت دفاع روسیه صبح امروز اعلام کرد که سامانه‌های پدافند هوایی این کشور یک هواپیمای بدون سرنشین اوکراینی (پهپاد) دیگر را بر فراز منطقه کراسنودار رهگیری و منهدم کردند.

شب گذشته نیز وزارت دفاع گزارش داد که سامانه‌های پدافند هوایی روسیه ۱۰ پهپاد اوکراینی را در آسمان کراسنودار سرنگون کردند.

ثبت پرواز حدود ۱۲۰ پهپاد اوکراینی هر هفته در اطراف نیروگاه زاپروژیا

مدیر نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا یوری چرنیچوک اعلام کرد که تقریباً ۱۲۰ پهپاد نیروهای مسلح اوکراین هر هفته در مناطق مجاور این تاسیسات شناسایی و ثبت می شوند.

او شب گذشته در یک برنامه تلویزیونی گفت: در آخرین بازدید آقای گروسی (رافائل گروسی، رئیس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی) از سایت، اطلاعاتی به وی ارائه شد مبنی بر اینکه هفته‌ای حدود ۱۲۰ پهپاد دشمن در مجاورت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا شناسایی می‌شود.

به گفته این مقام روس، اگرچه در زمان بازدید گروسی در اوایل ماه فوریه هیچ تأثیر مستقیمی از پرواز این پهپادها به روی ایستگاه وجود نداشت، ولی فعالیت بالای آنها برای مدت بسیار طولانی ثبت شده و غیر قابل انکار است.

روز یکشنبه نیروهای مسلح اوکراین یک حمله پهپاد کامیکازه را به منطقه‌ای از شهر انرگودار در مجاورت نیروگاه انجام دادند. به گفته مقامات محلی، تکرار چنین حملاتی می تواند منجر به یک حادثه هسته‌ای با عواقب جدی نه تنها برای روسیه و اوکراین، بلکه برای مناطق شرقی اروپا شود.

کشته شدگان ۱۶ نفر در حمله نیروهای اوکراینی به شهر توکماک

یوگنی بالیتسکی، فرماندار منطقه زاپروژیا روز گذشته اعلام کرد که  تعداد کشته شدگان حمله تروریستی نیروهای مسلح اوکراین به شهر توکماک در این منطقه به ۱۶ نفر افزایش یافت.

به گفته این مقام محلی، امدادگران چهار جسد از جمله یک کودک را از زیر آوار بیرون آوردند و یک نفر از مجروحان این حملات نیز در بیمارستان جان باخت. بالیتسکی یادآور شد که از ۲۰ مجروح این حملات، ۱۲ نفر در موسسات پزشکی درمان شده و ۸ نفر برای عمل جراحی به  بیمارستان منتقل شدند.

نظامیان اوکراینی روز شنبه با سامانه‌های موشکی پرتاب چندگانه آمریکایی به یک منطقه مسکونی شهر توکماک در منطقه زاپرویا حمله کردند.

وزیر خارجه سابق اوکراین: سیستم انرژی ما دیگر برای اتحادیه اروپا اهمیت ندارد

پاول کلیمکین، وزیر امور خارجه اوکراین شب گذشته در مصاحبه‌ای اعلام کرد که زیرساخت‌های انرژی اوکراین به دلیل حملات دائمی نیروهای مسلح روسیه به این کشور به شدت آسیب دیده است و این وضعیت اوکراین را به یک “چمدان بدون دسته” برای اروپا تبدیل کرده است.

کلیمکین گفت: «به الگوی این حملات و چگونگی آنها نگاه کنید. این یک واقعیت تلخ است که سیستم انرژی کشور  در نتیجه حملات روسیه تحت تاثیر جدی قرار گرفته و بسیار ضعیف‌ر  شده و به همین دلیل کل اوکراین را می توان به منزله یک چمدان بدون دسته برای اروپا  تصور کرد که دیگر ارزشی برای آنها ندارد.»

به عقیده او، مسکو با چنین اقداماتی، به استراتژی آغاز مذاکرات با کی‌یف پایبند است در حالیکه کشور ما دیگر مورد نیاز اتحادیه اروپا نخواهد بود.

پیش از این، وزارت انرژی اوکراین به شهروندان این کشور توصیه کرده بود که ژنراتورهای برق و پاوربانک تهیه و برای مصرف خود ذخیره کنند.  بدین ترتیب به مردم اوکراین در مورد احتمال خاموشی کامل در ماه‌های آینده به دلیل گسترش حملات روسیه به زیرساختارهای انرژی کشور هشدار داده شد.

اشاره به تفاوت رویکردهای آمریکا در قبال اوضاع اوکراین و خاورمیانه

دیمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه ابراز عقیده کرد که تفاوت رویکردهای آمریکا در قبال درگیری‌های نظامی مختلف به دلیل خطراتی است که آنها برای واشنگتن در آستانه انتخابات وجود دارد و در حالی که آمریکایی‌ها نسبت به کشته شدن مردم در اوکراین بی‌تفاوت هستند، در حالی که در رابطه با تشدید تنش بین ایران و اسرائیل خویشتن داری برای آنها سودمندتر است.

مدودف در پیامی در کانال رسمی تلگرام خود نوشت: «آمریکا خواهان آغاز یک جنگ بزرگ در خاورمیانه نیست. و به همین دلیل سعی در حفظ تعادل و خویشتن داری دارد. کشتار مردم فلسطین در غزه چشم انداز انتخاباتی بایدن را بدتر می‌کند و بروز جنگی بین اسرائیل و ایران هم بر نامشخصی بیشتر این وضعیت برای دموکرات‌ها خواهد افزود.»

این مقام روس به این نتیجه رسید: «درگیری در اوکراین نشان داده که مقامات ایالات متحده نگرانی از وخامت اوضاع ندارند و آنها نسبت به کشته شدن مردم در اوکراین و روسیه بی تفاوت هستند و هر چه بیشتر بهتر. همانطور که خود آمریکایی‌ها می‌گویند، این یک “سرمایه گذاری” است و آنها به سرمایه گذاری خود در اینجا ادامه می‌دهند.»

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true