×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  چهارشنبه - ۷ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
تولید حداکثری محصولات استراتژیک با استفاده از ارقام جدید

تولید حداکثری محصولات استراتژیک با استفاده از ارقام جدید، معاون پژوهش و فناوری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: ۶۰۰ هسته و شرکت دانش‌بنیان در مجموعه سازمان تات در بخش کشاورزی فعال است که انتظار می‌رود با تقویت حضور این شرکت‌ها و استفاده از ظرفیت دانشگاه‌ها بتوان معرفی ارقام بخش کشاورزی را تسریع بخشید.

به گزارش فارس آگاه به نقل از سازمان تات، حسین جعفری در برنامه صبح بخیر ایران، با بیان این که قسمت عمده کالری مورد نیاز مردم جامعه از گندم تامین می‌شود، تولید گندم را یکی از مهمترین محصولات استراتژیک کشور دانست.

وی به سیاست وزارت جهاد کشاورزی در رسیدن به خودکفایی کامل گندم اشاره کرد و گفت: یکی از برنامه‌های مهم این وزارتخانه خودکفایی در تولید محصولات استراتژیک از جمله گندم است.

معاون پژوهش و فناوری سازمان تات اظهار داشت: میزان تولید گندم طی ۲ سال گذشته از ۴ میلیون و ۶۰۰ تن به ۷ میلیون و ۶۰۰ تن در سال گذشته رسیده است و در سال جاری بیش از ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده است .

وی سیاست‌های حمایتی دولت و رسوخ دانش در بخش کشاورزی را برای تولید حداکثری محصولات استراتژیک ضروری دانست و گفت: موضوع رقم یکی از فاکتورهای موثر در این خصوص است.

جعفری خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب در حوزه گندم آبی و محصولات آبی ۲۸۲ رقم آبی معرفی شده که از این میزان،  ۱۳۵ رقم مربوط به غلات است و در زراعت دیم هم حدود ۱۰۷ رقم معرفی شده که حدود ۴۵ رقم آن مربوط به محصول مهم گندم است.

وی با بیان این که بحث تنوع ارقام یکی از اتفاقات خوب در کشور است، بیان داشت: به طور میانگین وقتی رقمی اصلاح می‌شود جهت‌گیری اصلاحی انجام می‌گیرد که یکی از مهم‌ترین آنها عملکرد است.

معاون پژوهش سازمان تات با بیان این که با تولید ارقام جدید در ۴۰ سال اخیر، میانگین مصرف آب کاهش یافته است، گفت: در این مدت به طور متوسط هر سال ۶۰ کیلوگرم بر ظرفیت ژنتیکی تولید گندم اضافه شده و به همین میزان حدود ۲۵ درصد مصرف آب کاهش یافته است.

وی به مقاومت در مقابل آفات و بیماری‌ها در ارقام جدید گندم اشاره و تصریح کرد: با استفاده از ارقام جدید، حدود ۲ تا ۳ هزار تن ورود مصرف قارچ‌کش‌ها کاهش یافته و میزان پروتئین ارقام گندم به عنوان مهمترین مولفه کیفیتی این محصول از ۱۰ درصد به ۱۲ درصد افزایش پیدا کرده است که این رقم قابل رقابت با دنیا می‌باشد.

جعفری ضمن ابراز امیدواری از این که با تقویت حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش کشاورزی و دانشگاه‌ها بتوان معرفی ارقام را تسریع بخشید، اذعان داشت: حداکثر استفاده از شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالان این حوزه یکی از سیاست‌های اصلی در بخش کشاورزی بخصوص در حوزه تحقیقات است.

این مقام مسوول گفت: در مجموع ۶۰۰ هسته و شرکت دانش‌بنیان در مجموعه سازمان تات در بخش کشاورزی فعال هستند که امیدواریم روندی صعودی داشته باشد.

وی با اشاره به محدودیت‌های سازمان تات در تامین نیروی انسانی بیان داشت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و شرکت‌های دانش‌بنیان در تحقق اهداف سازمان مثمر ثمر است.

معاون پژوهشی سازمان تات با بیان این که ایران از شرایط اقلیمی و آب و هوایی مناسبی برخوردار است، گفت: این ویژگی موجب کشت انواع مختلف محصولات کشاورزی به لحاظ کیفی شده است و امروز این محصولات در دنیا از بازار خوبی برخوردار هستند.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد