×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  چهارشنبه - ۱۹ دی - ۱۴۰۳  
true
true
 جای خالی مردم در یک جمع نان دار 

جای خالی مردم در یک جمع نان دار ، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، کنگره ملی نان کامل و فرآورده های غلات با میزبانی دانشگاه پزشکی شیراز و با حضور تعدادی از مسئولین کشوری فعال در حوزه های مرتبط با نان کامل از جمله اداره کل استانداردفارس، بهداشت و سلامت پزشکی و اصناف کار خود را آغاز کرد.

به گزارش  فارس اگاه ، بحث عرضه نان کامل از سال ۱۴۰۰ به بعد در کشور به یک موضوع روز تبدیل شده است. مصرف نان کامل می‌تواند سالانه یک سوم آمار مرگ و میر در کشور را کاهش دهد. اما سوال اصلی این است که آیا برگزاری چنین کنگره‌هایی تا چه حد می‌تواند مردم را به استفاده از نان کامل ترغیب کند؟ متأسفانه در طول سال، همایش‌ها و کنگره‌های بسیاری برگزار می‌شود که فقط معدود افراد فعال در حوزه‌های مربوط در آن‌ها شرکت می‌کنند و دستاوردهای آن‌ها به عموم جامعه منتقل نمی‌شود.

هرچند که برگزاری کنگره‌هایی برای تشویق مردم به استفاده از نان کامل اقدام مثبتی به نظر می‌رسد، اما تا زمانی که فرهنگ استفاده از نان کامل در جامعه رواج نیابد، این تلاش‌ها ممکن است تأثیر چندانی نداشته باشد. کنگره‌ها بیشتر به منظور بررسی وضعیت موجود و تعیین اقداماتی است که باید انجام شود تشکیل می‌شوند. اما آیا واقعاً این اقدامات به معنای عملی شدن تغییرات هستند؟

جا انداختن فرهنگ استفاده از غلات و نان کامل به سبب تفاوت طعم با نان های معمولی وناآشنایی ذائقه مردم با آن جز آنکه نیازمند تبلیغات وسیع و به زبانی خلاقانه است نیاز به همکاری و هماهنگی دستگاه‌های مختلف نیز دارد حال انکه به نظر می‌رسد دستیابی به این هدف به دلیل پاس‌کاری‌های بین دستگاه‌ها و ادارات دولتی ممکن است مورد غفلت واقع شود. با این حال، در این کنگره، مشاور وزیر بهداشت راهکارهای خوبی برای تشویق مردم به استفاده از نان کامل ارائه داد.

***مردم باید به ضرورت استفاده از نان کامل آگاه شوند

مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور در کنگره نان کامل و فرآورده های غلات گفت: ثمربخشی اهداف اینگونه رویدادهای علمی، نیازمند آگاهی و ایجاد تقاضا در سطح جامعه است و مردم باید از اهمیت نان کامل و نقش آن در سلامت آگاهی یابند. البته برای تشویق مردم به مصرف نان کامل ما نیازمند عرضه نان کامل به قیمت مناسب و کیفیت مطلوب هستیم.

حسن امامی رضوی ضمن اشاره به علاقه مردم در استفاده از نان سفید بیان کرد: ذائقه مردم به یکباره تغییر نمی کند و در این زمینه لازم است به تدریج، برنامه ریزی صورت گیرد و گام به گام ذائقه مردم را به سمت نان کامل سوق داد.

امامی رضوی تعلق گرفتن یارانه به نان کامل را از راه‌های تشویقی جهت افزایش خرید نان توسط مردم دانست.

رضوی در این مراسم به ارائه راه حل مهمترین مشکلات مردم توسط دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: از دانشگاه های نسل چهارم و پنجم انتظار می‌رود که با شناسایی دغدغه‌ها و چالش‌های مردم، برای رفع آنها پیگیر و پاسخگو باشند.

**اولویت تامین امنیت غذایی اقشار آسیب پذیر است

مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور، امنیت غذایی را زیر بنای ابعاد دیگر امنیت در جامعه دانست و اظهار داشت: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه اقشار جامعه به غذای سالم، کافی و کامل است و اولویت در امنیت غذایی در بین اقشار مختلف باید متمرکز بر اقشار آسیب پذیر و کم برخوردار جامعه باشد.

وی در ادامه سخنان خود از سند ملی دانش بنیان امنیت غذایی کشور گفت و هدف این سند را بهبود کیفیت نان کامل، آرد کامل و سبوسدار بیان کرد و افزود:در فرهنگ ایرانی و در برنامه غذایی ایرانیان، مصرف نان از اهمیت بالایی برخوردار است و بنابراین، توجه به سلامت نان اهمیت ویژه‌ای دارد.

حسن امامی رضوی همچنین تأکید کرد که مصرف نان و حبوبات در برنامه غذایی از جمله مسائلی است که در اسناد بین‌المللی و توسط سازمان جهانی بهداشت مورد توجه قرار گرفته است.

*مردم باید مطالبه گر باشند

رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به تشکیل شورای عالی سلامت و امنیت غذایی کشور به ریاست رئیس جمهور برای بررسی سلامت نان مصرفی مردم اشاره کرد و گفت: بعد از تشکیل این شورا برنامه بهبود کیفیت نان و آرد، در سند ملی دانش بنیان امنیت غذا و تغذیه به تصویب رسید.

امامی رضوی در ادامه رسیدن به هدف اصلی از برگزاری این کنگره یعنی مصرف نان کامل توسط مردم را تنها از مسیر تعامل و مشارکت دوسویه آحاد مختلف جامعه و دستگاه های متولی دانست و بیان کرد: باید مردم به میدان بیایند و خودشان در مبحث نان کامل از دستگاه های مسئول مطالبه گر باشند تا بیش از پیش شاهد توسعه و راه اندازی کارخانه‌ها و مراکز عرضه نان سالم و کامل باشیم. چرا که مصرف کننده اصلی این نان‌ها مردم هستند.

مشاور وزیر بهداشت و رییس دبیرخانه شورای عالی سلامت وامنیت غذایی کشور در پایان سخنان خود از فعالیت ۷۷ کارخانه تولید آرد کامل در کشور خبر داد و گفت: این تعداد فعلا پاسخگوی نیاز کشور است ولی با آگاه سازی مردم در استفاده از نان کامل نیازمند این هستیم که همه کارخانه های تولید آرد به تولید آرد کامل روی بیاورند.

در ماه های آینده قرار است مصوبه ای به تصویب برسد که در آن وظیفه وزارت خانه‌های مختلف نسبت به تولید نان کامل مشخص خواهد شد. در این مصوبه وزارت کشاورزی، وزارت صمت، وزارت بهداشت، تعاون کار و رفاه اجتماعی، وزارت اقتصاد، وزارت آموزش و پرورش، وزارت کشور، صدا وسیما و سازمان برنامه و بودجه هر کدام به تفکیک وظایفشان در ارتباط با تولید نان کامل به وضوح مشخص شده است و در صورت تصویب این وزارت خانه‌ها مکلف به انجام وظایف خود خواهند شد.

گفتنی است که در کنار این کنگره نمایشگاهی از انواع محصولات غلات کامل، آرد کامل و انواع نان های کامل عرضه می شود و پنل‌های تخصصی مختلفی با حضور اساتید کشوری و استانی برگزار خواهد شد.

در مراسم افتتاحیه این کنگره بیش از دوازده نفر از مسئولین کشوری، استانی و شهری به سخنرانی پرداختند و این کنگره تا عصر امروز ادامه دارد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true