×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۲۰ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
با کاشت ۵و نیم میلیون درخت شیراز نفس تازه می‌کند

با کاشت ۵و نیم میلیون درخت شیراز نفس تازه می‌کند، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه،  همزمان با روز درختکاری و در ادامه اجرا طرح احیای باغات قصردشت و زاگرس سبز با حضور جمعی از مردن و مسؤلین مراسم درختکاری برگزار و تعدادی نهال و بذر درختان مختلف از جمله ،انار ،بادام کوهی ،خرمالو و ازگیل  در باغات قصردست و ارتفاعات کوه نور غرس شد. نماینده ولی فقیه در استان فارس و امام جمعه شیراز، در مراسم درختکاری و‌احیای باغ‌های قصر دشت،  با تقدیر از تلاش‌های شورای شهر، شهرداری و شهروندان شیراز در راستای حفظ و احیای باغ‌ها گفت: این اقدام گامی مثبت در جهت جایگزینی رویکردهای ایجابی به جای اقدامات سلبی در حفظ باغ‌هاست و این روند را تحولی مثبت در این زمبنه ایجاد می‌کند.

آیت ا… لطف ا… دژکام با تأکید بر اهمیت ایجاد انگیزه در باغداران برای حفظ باغ‌ها افزود: در این راستا شناسایی دقیق ابعاد مختلف این موضوع و بررسی آسیب‌ها ضرورت دارد و در این راستا تجربه باغداران بسیار ارزشمند  و باید از نظرات و راهنمایی‌های آنان حداکثر استفاده شود.

وی با تاکید مجدد در  اهمیت کاشت درخت با نیت خیر با اشاره به گفته های برخی بزرگان در زمینه کاشت درخت  گفت: میرزای شیرازی کاشت درخت، به ویژه درخت مثمر، را موجب آمرزش گناهان و خشنودی دل مردم دانسته بودند و با توجه به این روایت، از مردم درخواست داریم  که در این امر خیر مشارکت فعال داشته باشند و با نیت خیر، درخت بکارند.

امام جمعه شیراز گفت: کاشت درختان مثمر را موجب شیرینی کام و شادی دل‌هاست و باید از فرصت ماه مبارک رمضان برای این کار خیر استفاده کرد.

آیت ا…دژکام با اشاره به کاشت ۵۰۰ هزار اصله درخت در شیراز، این اقدام را در زیباسازی شهر، شادمانی دل‌ها و شیرینی کام مردم مؤثر دانست و بر لزوم تلاش برای حفظ فضای سبز شهر و منطقه تأکید کرد.

*توزیع ۵۰ هزار نهال میان شیرازی‌ها

شهردار شیراز، هم در این مراسم با اشاره به اینکه مراسم درختکاری امسال به دلیل پیش‌بینی بارندگی شدید یک روز زودتر برگزار شده است با تاکید بر اهمیت درخت و درختکاری در بهبود شرایط زیست‌محیطی شهر، گفت: در دوران شورای ششم توجه ویژه‌ای به موضوع محیط زیست و فضای سبز  شده است.

وی با اشاره به توزیع رایگان ۵۰ هزار نهال و درخت بومی از جمله  خرمالو و ازگیل در ۱۴ ایستگاه میان شهروندان شیرازی افزود: ستاد آبادگری باغات قصرالدشت که ۲۴ سال پیش مصوب شده بود، به ناحیه ویژه تبدیل شده و اکنون شهرداری شیراز دارای ۱۲ منطقه است، این نویدی برای شهروندان و باغداران است که با قوت و قدرت بیشتری در حفظ و نگهداری باغات و توسعه فضای سبز اقدام خواهد شد.

اسدی با اشاره به دغدغه کمبود آب برای نگهداری و توسعه باغات گفت : شهرداری و شورا برای اولین بار تصفیه‌خانه فاضلاب محلی را دو سال پیش آغاز کرده‌اند و تا سه چهار ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد. این تصفیه‌خانه قادر خواهد بود ۲۰۰ الی ۳۰۰ لیتر بر ثانیه خروجی آب داشته باشد.

وی با تاکید بر ضرورت ساخت سد تنگ سرخ برای جلوگیری از سیلاب و حفظ باغات و فضای سبز ،از  لایروبی، توسعه قنات‌ها و  کف‌شکنی و پشت‌زنی چاه‌ها به عنوان برخی اقدامات شهرداری یاد کرد و‌ اظهار داشت: درختکاری امروز در باغات قصردشت  به یاد شهدای محله قصرالدشت و پیشنهاد آیت‌ا… دژکام امام جمعه محترم بود .

اسدی تصریح کرد: علاوه بر این پارک به یاد ۱۵ هزار شهید استان فارس در  راستای پارکی در بلوار طلاییه پیش‌بینی شده که در سال جاری ۱۱ هزار درخت دیگر در آن کاشته خواهد شد تا به یکی از بهترین پارک‌های شهر شیراز تبدیل شود.

شهردار شیراز  همچنین در مراسم درختکاری در کوه نور شیراز هم گفت: با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در کاشت یک میلیارد درخت در طول ۴سال در کشور، در همین راستا سال گذشته که سال اول این برنامه بود، شهرداری شیراز ۳۰۰ هزار نهال غرس کرد و ۳ میلیون بذر کاشت و  در برنامه امسال کاشت  ۵۰۰ هزار نهال و ۵ میلیون بذر را در دستور کار داریم .

اسدی ادامه داد: حضور مردم و پای کار بودن آن‌ها در حفظ میراث سبز شیراز بسیار مهم است، مردم این شهر مردمی طبیعت‌دوست هستند و به درخت و درختکاری اهمیت می‌دهند.

وی با بیان اینکه شهر شیراز یک شهر توریستی و گردشگری است، گفت: این شهر در طول سال حتی یک روز هوای آلوده ندارد؛ در صورتی که بسیاری از کلان‌شهرها طی یک سال ۲۰۰ روز هوای آلوده دارند.

شهردار شیراز افزود: در این سازمان اقدامات خوبی در شرف انجام است، شهرداری و شورای شهر با دقت و وسواس به موضوع درخت، درختکاری، توسعه فضای سبز، نگه‌داری از این نعمت ارزشمند و تشویق مردم توجه بسیاری دارند.

اسدی با تأکید بر اینکه درختکاری سرمایه‌گذاری برای نسل‌های آینده است و امروز باید برای نسل آینده و شهر شیراز تلاش کرد، افزود: سبزه و درختان همواره با خود خوبی‌، نشاط، اکسیژن، طراوت، دوستی، محبت و همزیستی در کنار یکدیگر را به همراه می‌آورد.

رئیس شورای اسلامی شهر شیراز هم در این مراسم با اشاره به اینکه در برنامه توسعه این شهر به سرسبزی توجه بسیاری شده است، گفت: در این برنامه حفظ و توسعه باغات در دستور کار است.

سید ابراهیم حسینی افزود: امروز شهر شیراز سندی به نام سند سومین حرم اهل بیت(ع) دارد که برنامه‌های آن برای ۲۰ سال آینده شیراز نوشته شده است و حاصل آن این خواهد بود که در ۲۰ سال آینده شیراز عروس شهرهای ایران خواهد شد.

وی اظهار داشت: مهم‌ترین ویژگی این شهر سرسبزی آن خواهد بود و امروز  همدلی و همگامی خوبی در این زمبنه در شهر وجود دارد و مطمئن هستیم که با برنامه‌های سلبی و ایجابی که در دستور کار است اوضاع شهر شیراز از جهت حفظ میراث باغات توسعه خواهد داشت.

*احیا باغات قصردشت با کاشت درخت به نام شهدا

رییس کمیسیون اقتصاد و سرمایه گذاری شورای شهر شیراز هم در این مراسم با  تقدیر  از همکاری اهالی محله قصر دشت، و توجه آنها به اهمیت باغات و چالش‌های پیش روی آن‌ها و حفظ باغات این منطقه  گفت: یکی از مشکلات ما قوانین محدودکننده‌ است که از گذشته مانعی برای رسیدن به اهداف مورد نظر در حفظ باغات بوده  و در کنار آن با توجه به بحران یکی دیگر از  اقدامات باید در زمینه به‌روزرسانی سیستم آبیاری و نگهداری باغات بر اساس آخرین متدهای روز دنیا است.

علی رضا اسکندری تصریح کرد : بر اساس مصوبه شورا، دبیرخانه‌ای دائمی برای باغات شیراز تشکیل شده است تا تمامی مسائل مربوط به باغات، از جمله وظایف مدیریت شهری و انتظارات مردم از باغداران، در آن بررسی و پیگیری شود.

علیرضا اسکندری با تاکید بر مسئولیت همگانی در قبال حفظ این سرمایه، تصریح کرد:  تمام نهال‌های کاشته شده در این طرح، در زمینی کاشته می‌شوند که پیش‌تر توسط شهرداری خریداری شده اما به دلیل عدم نگهداری، به زمین بایر تبدیل شده بود.

گفتنی است در این مراسم تعدادی نهال به نام شهدای محله قصر دشت غرس و به نام این شهدا پلاک گذاری شد.

 *استفاده از محیط زیست باید عقلایی و منطقی باشد

رئیس سازمان کشاورزی فارس هم در این مراسم گفت:امروز  منافع مردم به منابع محیط زیست گره خورده است و  انسان‌ها، محیط زیست و منابع طبیعی ارتباطی دوسویه دارند.

مجتبی دهقان‌پور با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر کاشت یک میلیارد درخت در کشور در طول ۴سال اظهار داشت: امیدواریم استان فارس در راستای نهضت کاشت یک میلیارد درخت پیشتاز باشد.

وی اضافه کرد:در این راستا باید به وسیله یک سری اقدامات و سیاست‌های کمک‌کننده به حفظ بهتر محیط زیست و منابع طبیعی کمک کرد و از این نعمت بهره برد  ،اما  موضوع مهمی که امروزه باید به آن توجه نشان داد، این است که منافع مردم به منابع محیط زیست گره خورده است، به عبارتی مردم و فعالان اقتصادی از محیط زیست بهره‌مند می‌شوند.

دهقان‌پور اظهار داشت: در این ارتباط باید تلاش  کرد تا تمام تلاش‌ها معطوف به کاشت درخت نباشد، بلکه استمرار فعالیت‌ها در زمینه حفظ و‌نگهداری این نهادهای کاشته شده صورت پذیرد چرا که حفاظت از این نهال‌ها می‌تواند در بحث فضای سبز و حفظ پوشش گیاهی بسیار اثر گذارباشد .

رئیس سازمان کشاورزی فارس تصریح کرد: یکی از مقولات بسیار مهم، حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی است، در این راستا دو رویکرد ایجابی و سلبی وجود دارد. در رویکرد ایجابی، می‌توان از طریق اصحاب رسانه در راستای مشارکت مردم و حفظ حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی اثرگذار بود.

دهقان‌پور ادامه داد: می‌توان از طریق روش‌های جدید از جمله بحث‌های شبیه‌سازی و حوزه آموزش و ترویج، نقش و اهمیت محیط زیست را به مخاطبان اطلاع‌رسانی کرد.

رئیس سازمان کشاورزی فارس تعامل دوسویه مردم و طبیعت را مورد توجه قرار داد و افزود: استفاده از محیط زیست باید عقلایی و منطقی باشد،لذا با گره زدن منافع مردم به محیط زیست، می‌توان تعامل دوسویه بین انسان و محیط زیست را برقرار کرد تا ان‌شاءالله شاهد موفقیت بیشتر مردم برای حفاظت از فضای سبز و محیط زیست بوده و روز به روز شاهد فضای سبز بیشتر از گذشته در شهر سومین حرم اهل بیت (ع) باشیم.

*۱۳۰ قرق بان برای حفاظت ۱۱میلیون هکتار عرصه منابع طبیعی فارس

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس به عنوان دیگر سخنران این مراسم گفت: شعار هفته منابع طبیعی امسال «وفاق و همدلی برای حفظ منابع طبیعی» است و در هفته منابع طبیعی امسال اقدامات خوبی در این حوزه انجام می‌شود از جمله  تولید نهال، نهال‌کاری، درختکاری و بذرکاری و شاهد افتتاح پروژه‌های منابع طبیعی بالاخص در حوزه آبخیزداری خواهیم بود.

حجت‌ا…مرادی با اشاره به اینکه در اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس ۴ ماموریت حفظ، احیا، توسعه و بهره‌برداری اصولی انجام می‌شود، ادامه داد: در حال حاضر تنها ۱۳۰ نیروی انسانی با عنوان قرق بان  در این سازمان از ۱۱ میلیون هکتار محافظت می‌کنند، این در حالی است که بر طبق استاندارد هر ۵ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی نیاز به یک قرق بان دارد .

وی تصریح کرد: بر این اساس با توجه به مساحت موجود عرصه منابع طبیعی ما باید ۲ هزار و ۲۰۰ نفر نیروی حفاظت یا قرق بان داشته باشیم و متاسفانه کمبود نیرو به شدت احساس می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی با تاکید بر اهمیت توجه به حوزه  آبخیزداری فارس گفت: یکی از مهم‌ترین سیاست‌های ابلاغی رهبر معظم انقلاب در خصوص اهمیت به منابع طبیعی و ابلاغ سیاست‌های راهبردی و عالمانه ایشان است.

مرادی ادامه داد: در بخش مهم کارآفرینی و اشتغال‌زایی برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی و داخلی، منابع طبیعی گمنام است که در واقع نقش بسیار مهمی در اشتغال و اشتغال‌زایی دارد.

وی ادامه داد: منابع طبیعی در ۲ بخش عمده و کلان اقتصادی ماموریت دارد؛ بخش کشاورزی شامل زراعت، باغداری، دامداری، پرورش طیور، آبزیان، صنایع تبدیلی و کشت گیاهان دارویی است و بخش غیرکشاورزی نیز مانند انواع واگذاری در قالب ماده ۶۹ به دستگاه‌های دولتی، وزارتخانه‌ها، ادارات، سازمان‌ها، نهادهای دولتی و واگذاری اراضی جهت نهضت مسکن و راه و شهرسازی است.

مرادی گفت: در خصوص واگذاری‌ زمین جهت درمانگاه، بیمارستان، تأسیسات فرهنگی، هنری، آموزشی، تحقیقی و… است،ما در کنار آزادراه  شیراز ـ اصفهان برای  ۱۵ طرح گردشگری زمین واگذار کردیم.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس در خصوص طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت گفت: قبل از فرمایشات رهبر معظم انقلاب با توجه به اینکه تنها در این زمینه، ۳ نهالستان در استان وجود داشت نسبت به افزایش این نهالستان ها اقدام کردیم و‌ امروز ۱۷ نهالستان دولتی و حدود ۵۰ نهالستان خصوصی داریم.

آبخیزداری و آبخوان‌داری و توجه به این حوزه ها از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد و گفت:  متأسفانه سالیانه ۳ میلیارد متر مکعب آب از استان فارس خارج می‌شود، از سال ۷۳ که فعالیت‌های آبخیزداری شروع شده است، تاکنون یک‌هزار و ۲۰۰ طرح آبخیزداری اجرا شده و ۱۲۰ طرح نیاز به اعتبار دارد،همچنین سال گذشته فارس اولین استانی بود که که قرارداد ۱۴۶ پروژه آبخیزداری را تنظیم کرد و اکنون کار با دقت و جدیت شروع شده است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری فارس  اظهار داشت: انرژی پاک به ۱۳۸ نقطه از استان فارس،منابع انرژی خورشیدی تخصیص داده شده و در ۹۷۰ هکتار زمین، زراعت چوب به جای گونه‌های آب‌بر صورت گرفته است.

وی تصریح کرد:همچنین در سوانح آتش‌سوزی در حالی که در سنوات گذشته ۷۲ هزار هکتار آتش‌سوزی داشتیم ، امسال و سال  گذشته این آمار بسیار کمتر شده است و  ۴۰ هزار کارت همیار طبیعت صادر برای دوستداران تهیه شده که از این نظر در کشور مقام اول را کسب کردیم.

 *طرح جامع فضای سبز شهری در دستور کار مدیریت شهر

معاون محیط‌ زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز نیز در این مراسم با اشاره به فرمایشات رهبری در خصوص کاشت درخت با بیان اینکه رسالت شهرداری شیراز قدم برداشتن در این مسیر است گفت:امروز در آغاز هفته درختکاری به دستور شهرداری شیراز طی یک برنامه‌ریزی انجام شده، کاشت ۵۰۰ هزار نهال و ۵ میلیون بذر در دستور کار سازمان قرار گرفت که از این تعداد  ۵۰۰ هزار نهال و  ۲۰۰ هزار نهال دیگر در مناطق ۱۱ گانه غرس می‌شود که عملیات آن از دی‌ماه شروع شده و ۳۰۰ هزار نهال در کمربند شهر شیراز کاشته خواهد شد.

روح ا…خوشبخت افزود: مساحت فضای سبز شیراز حدود ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار است که ۲ هزار و ۹۰۰ هکتار آن مساحت ارتفاعات پیرامونی فضای سبز شیراز است و یکهزار و ۳۰۰ هکتار نیز مساحت فضای سبز شهری است.

معاون محیط‌ زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز با اشاره به اینکه در سال ۲۰۲۴ شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا انتخاب شد، افزود: یکی از فاکتورهای شش‌گانه این انتخاب، فضای سبز و باغات قصردشت بود. پس نگاه ویژه مجموعه شهرداری و سیاست‌گذاری شورای ششم در سال ۱۴۰۳ و سال نهضت خدمات شهری بر همین مبنا شکل گرفت.

وی تصریح کرد: یکی از مباحث مهم در کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری در حوزه فضای سبز است، بنابراین در سازمان سیما و منظر و فضای سبز شهری برای اولین بار ممیزی فضای سبز شهر شیراز در دستور کار قرار گرفت.

معاون شهردار  با اشاره به اینکه بحث مرکز تولید گل و گیاه گویم به عنوان یکی از مراکز مهم  در دستور کار مجموعه  سرمایه‌گذاری گرفته ادامه داد: برای اولین بار در ادامه طرح جامع فضای سبز شهری، طرح تفضیلی شهر شیراز در دستور کار قرار گرفت و مشاوران در راستای ادامه این طرح جامع، برنامه ۵ ساله و ۱۰ ساله شهر شیراز را ترسیم کردند که ان‌شاء‌ا… با یک برنامه مدون کار را پیش خواهیم برد.

خوشبخت گفت: شهرداری در سال ۱۴۰۳ و ۱۴۰۴ به عناصر مهم فضای سبز توجه بسیار نشان داده است،در این راستا در بحث حوزه آب، استفاده از آب‌های تجدیدپذیر با تکنولوژی تصفیه خانه‌های محلی؛ در حوزه خاک‌ها، بحث غنی‌سازی خاک و تولید کود، توجه به گونه‌های گیاهی، استفاده از گونه‌های کم آب به ویژه گونه‌های بومی منطقه مانند زیتون تلخ و گیاهان پوششی مانند رزماری در دستور کار سازمان سیما و منظر قرار گرفته است

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true