- ۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴
- اخبار منتخب , اقتصادی , برگزیده , صادرات و واردات , صنعت و معدن , ویژه , گزارش
- کد خبر 64038
- 13 بازدید
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
true
true
true
true
true
true
true
true
سایز متن /
true

دعوت از آفریقا برای سرمایهگذاری در مناطق روستایی ایران؛ معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور از سرمایهگذاران قاره آفریقا دعوت کرد تا با حداقل ریسک ممکن در مناطق روستایی ایران سرمایهگذاری کنند.
به گزارش فارس آگاه معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا با عرض تسلیت بهدلیل حادثه ناگواری که در بندرعباس رخ داد و سپاسگزاری از همدلی صادقانه و مشفقانه مردم و همه نیروهای دولتی و غیردولتی برای مدیریت این حادثه و کاهش تلفات جانی آن به ارائه فرصتهای اقتصادی بخش روستایی کشور و تاثیرگذاری آن در تولید ناخالص ملی پرداخت.
عبدالکریم حسینزاده که در پنل صنعت، معدن و صنایع فلزی سخن میگفت، افزود: شاید برای برخی تعجبآور باشد که امروز در این مراسم حضور دارم.
اما واقعیت این است که نزدیک به ۲۹ درصد از تولید ناخالص داخلی کشور در مناطق روستایی صورت میگیرد.
این مناطق دارای ثروتهای بیکران و ارزشمندی هستند که نیازمند سرمایهگذاری اساسی و واقعیاند تا ظرفیتهای بالقوه خود را در توسعه ملی شکوفا سازند.
حسینزاده اضافه کرد: کشورهای آفریقایی و دوستان حاضر در این جمع، گامهای موثری در حوزه توسعه روستایی برداشتهاند و تبدیل به الگوهایی در سطح جهان شدهاند.
اعتقاد دارم که حضور و سرمایهگذاری شما در سرزمین ایران میتواند بستر مناسبی برای اقدامات مشترک و توسعهای باشد.
وی درباره اقدامات دولت چهاردهم در زمینه سرمایهگذاری اظهار داشت: دولت چهاردهم گامهای مهمی در جهت تسهیل سرمایهگذاری برداشته است.
یکی از ویژگیهای اقتصاد کنونی ایران، رقابت محدود در بسیاری از حوزههاست که شاید تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است. از این رو تصور میکنم اگر سرمایهگذاران کشورهای مختلف برای بهرهبرداری از ظرفیتهای واقعی ایران اقدام کنند، با ریسک بالایی مواجه نخواهند شد.
معاون رئیس جمهور تأکید کرد: دولت آقای پزشکیان تصمیم دارد در پروژههای سرمایهگذاری مشترک، مشارکت کند و با سرمایهگذاری در زیرساختهای مورد نیاز، در مسیر توسعه همراه سرمایهگذاران باشد. این دولت با عقد قراردادهای بلندمدت و ارائه تسهیلات مناسب، در تلاش است ریسکهای سیاسی و اقتصادی سرمایهگذاران را به حداقل برساند.
حسینزاده در ادامه گفت: اجازه بدهید به برخی فرصتهای سرمایهگذاری اشاره کنم؛ یکی از مهمترین حوزههای سرمایهگذاری، انرژی خورشیدی است.
ایران با ۳۰۰ روز آفتابی در سال و متوسط تابش ۵ کیلووات ساعت بر مترمربع در روز، ظرفیت بسیار بالایی در این حوزه دارد. برنامه دولت این است که تا سال ۱۴۰۹، ظرفیت تولید برق خورشیدی کشور را به حدود ۱۳۰ هزار مگاوات برساند.
وی خاطرنشان کرد: برخی استانها مانند سیستان و بلوچستان، هرمزگان، کرمان، فارس و اصفهان دارای ظرفیتهای ویژهای برای سرمایهگذاری در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر هستند.
مذاکرات با وزارت اقتصاد و همکاری با وزارت صمت نیز در حال انجام است تا پروژههای انرژی تجدیدپذیر در بورس ارائه شود و انرژی تولیدشده بهصورت تضمینشده خریداری شود، تا بازگشت مطمئن سرمایه برای سرمایهگذاران تضمین شود.
بنابر اعلام ستاد خبری سومین اجلاس همکاریهای ایران و آفریقا، معاون رئیس جمهور در امور روستایی همچنین با اشاره به اهمیت صنایع دستی ایران اظهار داشت: ایران با تمدنی کهن و فرهنگ غنی، یکی از کشورهای پیشرو در تولید صنایع دستی است. سرمایهگذاری در این حوزه میتواند سودآوری مناسبی برای دو طرف داشته باشد.
صنایع دستی حدود ۳٫۵ درصد از تولید ناخالص ملی ایران را تشکیل میدهد و ظرفیت صادراتی بالایی دارد.
وی افزود: در حال حاضر بیش از ۳۷۰ نوع صنایع دستی در سراسر ایران تولید میشود و بخش عمدهای از این تولیدات در مناطق روستایی انجام میشود که فرصتی ویژه برای توسعه اقتصادی این مناطق محسوب میشود.
حسینزاده همچنین خاطرنشان کرد: ما نگاه استراتژیکی به برخی صنایع از جمله فرش داریم. شاید خودرو صنعت ملی ما نباشد، اما فرش ایران هم صنعت ملی ما و هم بخشی از هویت ملی ایرانیان است. فرش ایرانی نماد هنر، تاریخ و فرهنگ این سرزمین بهشمار میآید.
معاون رئیس جمهور در امور توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، در ادامه سخنان خود گفت: مورد آخر که میخواهم به آن اشاره کنم، مربوط به حوزه مواد غذایی و خشکبار است.
در حال حاضر در کشور ما، سالانه حدود ۱۵ تا ۳۰ درصد از محصولات کشاورزی معادل حدود ۱۵ تا ۳۰ میلیون تُن به دلیل نبود زیرساختهای لازم در حوزه فرآوری، به شکلی کاملاً ابتدایی به بازار عرضه میشود درحالی که با انجام سرمایهگذاریهای کلان، این محصولات میتوانند به برندهای معتبر جهانی تبدیل شوند و سودآوری بسیار بالایی به همراه داشته باشند.
معاون رئیس جمهور در ادامه بیان کرد: به باور من، زمانی که افرادی مانند نلسون ماندلا موفق شدند قاره آفریقا را توسعه دهند و شخصیتهایی چون دزموند توتو در حوزههای حقوقی این جغرافیا اثرگذار شدند، نقطه اتکای اصلی آنان بر توسعه روستایی بود. امروز نیز شما آثار آن برکات و پیشرفتها را در اقتصاد جهانی مشاهده میکنید.
حسینزاده تصریح کرد: اقتصاد ایران در حوزه توسعه روستایی، با توجه به ظرفیتهای بیکرانی که در این مناطق وجود دارد، به طور قطع میتواند فرصتهای فراوانی برای فعالیتهای اقتصادی مشترک میان ایران و کشورهای دوست به وجود آورد.
وی در ادامه برنامههای پیش رو را تشریح کرد و گفت: در محل نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ حضور خواهم داشت و به همراه جمعی از همکارانم و دوستان عزیزی از دیگر کشورها که در قالب گروههای دوستی و همکاریهای بینالمللی حضور یافتهاند، نشستها و مذاکراتی خواهیم داشت.
معاون رئیس جمهور افزود: از همه عزیزان دعوت میکنم که در این نشستها شرکت کنند تا بتوانیم به تفاهمنامههای مشترکی در زمینه سرمایهگذاری در مناطق روستایی ایران دست یابیم.
حسینزاده در پایان تأکید کرد: یقین داشته باشید که ما ریسک سرمایهگذاری را برای شما به حداقل ممکن خواهیم رساند و بستری پایدار و سودآور برای سرمایهگذاری ایجاد خواهیم کرد.
true
true
https://farsagah.ir/?p=64038
true
true