
زمانی که هزینههای تولید به شدت بالا میرود نباید انتظار داشت که قیمت نهایی محصولات غذایی در بازار افزایش نیابد. بنابراین دولت باید فکری اساسی به حال تولید کند.
به گزارش فارس آگاه: دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی، تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی با بیان این مطلب اظهار داشت: دولت باید با حمایتهایی چون پرداخت وام ارزانقیمت و مشوقهای لازم برای کاهش هزینهها وارد عمل شود.
به عنوان نمونه اکنون علاوه بر نرخ بالای سود تسهیلات بانکی، مالیات بر ارزش افزوده محصولات غذایی نیز به ۱۰ درصد میرسد در حالیکه در کشور ترکیه این رقم به منظور حمایت از تولید، ۱ درصد است.
محسن نقاشی در گفتوگو با خبرنگار روستانیوز گفت: زمانی که هزینههای تولید به شدت بالا میرود نباید انتظار داشت که قیمت نهایی محصولات غذایی در بازار افزایش نیابد.
بنابراین دولت باید فکری اساسی به حال تولید کند.
نقاشی افزود: هرچند بانک کشاورزی به عنوان بانک متولی در تامین منابع مالی فعالان بخش کشاورزی و صنایع غذایی نسبت به توانی که دارد در این زمینه کوتاهی نمیکند اما با توجه به گستردگی بخش کشاورزی در کشور و نیز تعدد واحدهای صنایع غذایی و… این بانک قدرت تسهیلاتهی زیادی را برای پوشش تقاضاها ندارد.
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی کشور اضافه کرد: در چنین شرایطی وقتی قرار است ۲۰۰ همت به بانکهای تخصصی برای ترقی بخش تولید و سرمایهگذاری اختصاص داده شود، بانک کشاورزی باید در اولویت پرداخت منابع بیشتر توسط دولت و دستاندرکاران تصمیمگیر قرار گیرد تا بخش کشاورزی و صنایع غذایی دچار مشکل نشوند.
وی ادامه داد: با تخصصی شدن بانکها، پولپاشیهای بیهدف به صنایع غذایی و بخشهایی که در بازگشت سرمایه و یا انجام فعالیتهای خود ناتوان و غیرمتخصص هستند، جمع میشود و از طرفی صنایع و بخشهای مولد کشاورزی که کاربلد هستند رونق میگیرند.
به گفته دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی کشور، اکنون واحدهای صنایع غذایی معتبر زیادی در کشور وجود دارند که به دلایل مختلف به ویژه نبود نقدینگی و سرمایه در گردش و همچنین برخورداری از ماشینآلات فرسوده در حال تعطیل شدن هستند؛ این موضوع امنیت غذایی کشور را در معرض خطر قرار میدهد و در چنین شرایطی اگر منابع مالی لازم به آنها برسد، احیاء خواهند شد.
نقاشی این را هم گفت که پرداخت تسهیلات از سوی بانکها به بخش تولید باید ساختار مشخصی داشته و نباید سلیقهای، بیمنطق و غیرکارشناسی انجام شود.
دبیر فدراسیون تشکلهای صنایع غذایی کشاورزی کشور خاطرنشان کرد که خیلی از واحدهای تولیدی و یا صنایع تبدیلی هستند که برای تولید یک محصول در مناطق کمآب بنا شدهاند.
به همین دلیل تسهیلاتدهی باید به صنایع و یا بخشهای کشاورزیای پرداخت شود که آوردهای داشته باشد، نه اینکه مثلا وام برای صنایع تبدیلی تولید رب گوجهفرنگی در استان تهران داده شود در حالی که این استان قطب تولید گوجهفرنگی نیست.
نقاشی در ادامه افزود: همان طور که دیدید در طول ۱۲ روز جنگ تحمیلی اخیر هیچ کمبود مواد غذایی در بازار احساس نشد و فعالان این بخش برای حفظ امنیت غذایی لحظهای کار را تعطیل نکردند اما هیچ وقت مورد تقدیر قرار نگرفتند.
بنابراین انتظار است که دولت این بخش را به خوبی دریابد و با تجهیز مناسب منابع بانک کشاورزی و در نهایت توجه این بانک به بخش تولید و صنایع غذایی، برای رونق هرچه بیشتر امنیت غذایی کشور تلاش شود.