ساخت بزرگترین پارک فناوری شیراز در منطقه ۹شهرداری شیراز کلید خورد، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، عملیات اجرایی بزرگترین پارک فناوری شیراز در آینده نزدیک در شهرداری منطقه شیراز اجرا میشود.
شهردار منطقه۹ شیراز در گفت و گو اختصاصی با فارس اگاه با اعلام این خبر در خصوص مشکل تقاطع خیابان پور بهمن و بلوار یاوران و تداخل تردد خودرو ها در این محور گفت: در تقاطع یغمور زمان اجرا به دلیل مشکلات تملکی اتصال بلوار یاوران به کمربندی به صورت راستگرد انجام نشده بود و اجرای این بخش پروژه سال ها تقاضای مردم بود. در این ارتباط سال قبل بخشی از تملک ها انجام شد و به رغم مشکلات موجود پروژه اجرا شد اما مکمل این پروژه یک میدانگاه است که باید در تقاطع یاوران و پوربهمن اجرا شود که حتی تاییدیه آن هم گرفته و المان آن هم تایید شده است .
عبدالصالح رستم زاده در خصوص علت عدم اجرا این پروژه هم اظهار داشت: ما برای زییاسازی خیابان پوربهمن هم طرح داریم اما علت عدم اجرا این پروژه ها لوله گذاری جمع آوری آبهای سطحی ۲هزاری است که در این تقاطع و در قسمت شرقی خیابان پوربهمن وجود دارد. این لوله فرار آب دارد و نشتی آب آن وارد زیر زمین دو ملک مجاور آن میشود که طرح آب بندی این لوله از داخل و بیرون به زودی با موافقت طرح ترافیکی حفاری و بتن ریزی محل آغاز میشود وبه محض اجرای این پروژه عملیات اجرای میدان گاه و زیباسازی خیابان پوربهمن نیز آغاز خواهد شد و امیدواریم تا پایان سال این پروژه به سرانجام برسد .
وی در خصوص تردد کامیونها برای رسیدن به سایت دفن نخاله و تخریب آسفالت بلوار فرزانگان و خیابانهای اطراف افزود: در همبن راستا با معاونت حمل و نقل مکاتبه داشتیم که یا تقسیم مسیر شود و یا اگر همین راه تنها برای تردد کامیونها وجود دارد طرح آرام سازی این محل تهیه شود چرا که تردد کامیونها برای شهروندان هم مخاطره آمیز است و به محض تهیه طرح توسط معاونت وابلاغ ما آن را اجرا میکنیم .
وی در خصوص اتصال ایستگاههای مترو قهرمانان و شکوفه به بلوار طلاییه با ساخت چند پل بر روی رودخانه چنارراهدار نیز افزود: معتقدیم که حتما مسیرهای دسترسی شمال و جنوب رودخانه با استفاده از پلهای عابر پیاده اجرا شود که در این زمینه هم با معاونت حمل و نقل مکاتبه کردیم و در انتظار پاسخ هستیم که البته این جزو مطالبات مردم منطقه هم هست.
رستم زاده گفت: بخش اعظمی از کارها امسال ما در چند جبهه متمرکز شده است که یکی از مهمترین بخشها حوزه فضای سبز و ساخت پارکهای عمومی است. در همین ارتباط طبق آخرین سرشماری سال ۹۵ منطقه ۹بالای ۱۵۰ هزار نفر جمعیت که امسال احتمالا این عدد به۲۰۰ هزار نفر افزایش یافته است. در این بین از سال ۸۵ که این منطقه شکل گرفته تا کنون سرانه فضای سبز عمومی و پارکهای ما عددی جزیی بالای ۲۰هکتار در حدود ۲۰۵ هزار متر مربع رسیده است.
وی اضافه کرد : در همین ارتباط از اواخر سال قبل طراحی و اجرای ۲۸ هکتار فضای سبز عمومی در قالب ۱۳ پارک شهری و فراشهری آغاز شده که عمده آنها در زیر مجموعه مطالعات اطراف رودخانه چنار راهدار است چرا که ما در اطراف رودخانه چنارراهدار دارای یک ظرفیت مناسب و یک پارک حاشیه ای در طول ۱۴ کیلومتر و وسعت ۲۴۰ هکتار هستیم .
شهردار منطقه ۹شیراز گفت: در دستور العملهای فرادستی ۱۳ قسمت از ۱۴ کیلومتر حاشیه چنارراهدار در سالهای گذشته توسط شهرداری تملک شده که از همان ابتدا این مسیر عملیات ساخت پارکهای مختلف طراحی و اجرا شده از “زون” یک آن که پارک و تفرجگاه چنارراهدار است که بخشی از آن انجام شده و نیاز به تکمیل داشت.
وی افزود: در این پارک از دو جبهه دارد کار میشود ، یکی اتصال آن به جاده بوشهر ، پل گچی و پل طبیعت است که در آنجا فضایی یک هکتاری به عنوان بسته سرمایه گذاری دیده شده بود که قرارداد آن با مبلغ ۵۴۰ میلیارد تومان با یک سرمایه گذار برای ساخت یک مجموعه تفریحی و اقامتی بسته شد البته به اضافه برخی طرحهای خودمان از جمله ساخت آبشار مصنوعی که پیمانکار در حال کار است .
وی با اشاره به تعریف و فراخوان دو بسته سرمایه گذاری در زیپ لاین و شهربازی در این محل اظهار داشت: جبهه دیگر فعالیت ما در تفرجگاه چنارراهدار مسیر دسترسی پشت شماره گذاری و پل لوله ای است که جلسه کارشناسی با معاونتهای مربوط انجام شده که قرار شد معاونت عمرانی طرح پیشنهادی برای ساخت یک پل استاندارد را بیاورد تا هم وضعیت این محل از پل لوله ای کارگاهی خارج و هم دسترسی تقویت شود.
وی از اجرا فاز دوم باغ خانواده سجادیه خبر داد وگفت: یکی دیگر از ابر پروژه های ما که سالها قبل آغاز اما به دلیل عدم اهلیت پیمانکار متوقف شده بود پارک ۳۲ هزار متر مربعی طلائیه است که اکنون پیمانکار جدید کارش را آغاز کرده و هزینه اجرای آن بالغ بر ۱۲۵ میلیارد تومان است.
برای شروع کار فقط دو پیمانکار مجزا در رودخانه کار میکنند که یک عدد۳۵ میلیاردتومانی برای ایمن سازی و دیوار گذاری دیدیم .
رستم زاده ادامه داد: در سنوات گذشته یک شیب شکن در این محل انجام شده بود که قرار شد پشت شیب شکن فواره و یک دریاچه به عنوان یک تفرجگاه آبی هم اجرا کنیم .
وی از اجرای پارک یک هکتاری در شهرک سامان خبر داد و گفت: در راستای نهضت پارک سازی در منطقه در چند روز آینده پاکت پارک دو هکتاری علوم را باز میکنیم و امیدواریم برنده آن مشخص شود که این هم جز پارکهای حاشیه چنارراهدار و جز پارکهای موضوعی است که عملکرد فراشهری دارند.
شهردار منطقه ۹شیراز گفت: علاوه بر اینها ما دو پارک ۲ هکتاری و ۴ هکتاری یکی در حجت آباد و یکی در تفکیکی کتابچی را به عنوان پارک فناوری یک و دو داریم که تنها هزینه پارک فناوری ۲ بالغ بر ۱۶۰ میلیارد تومان است که در یکی از کم برخوردارترین نقاط یعنی حجت آباد اجرا میشود که با ۴هکتار وسعت بزرگترین پارک فناوری شهر است و نقشی فراشهری دارد.
وی تصریح کرد: علاوه بر این در این پارک یک فضای ۱۵۰۰ متری با استاندارد روز دنیا پیش بینی شده برای بحث فناوری که مخاطبان آن عمده قشر جوان و نوجوان هستند، همچنین در یک فضای هزار متری ۳۲ غرفه شیک برای افراد بی سرپرست و بد سرپرست در راستای خود اشتغالی نیز دیده شده که استفاده کنند و محصولات خود را ارایه دهند .
رستم زاده با اشاره به رویکرد منطقه در زمینه ایجاد فضاهای گردشگری و تفریحی با توجه به ظرفیتهای موجود گفت: البته در کنار فضاها و پارکهای شهری و فراشهری ماسعی کردیم از پارکهای محله ای هم غافل نشویم که در این ارتباط هم سال قبل ۴پارک محله ای را اجرا کردیم و هم اکنون تیز ساخت یک پارک ۴هزار متر مربعی در شهرک زیتون و یک مورد دیگر در بلوار روزبهان را در دستور کار داریم .
وی ادامه داد: یکی دیگر از فعالیتهای ما در این مدت در حوزه جمع آوری آبهای سطحی است که امروز میتوانیم قول بدهیم که در بارندگیهای آتی مشکل آب گرفتگی ما به حداقل برسدو رفع شده باشد که این نشد جز با اجرای پروژههای لوله گذاری و دفع آبهای سطحی در نقاط بحرانی که از قبل مشخص شده بود و برای آن برنامه ریزی و طراحی شده بود که یکی از مهمترین پروژه های فعلی ما هم اکنون با ۱۸ میلیارد تومان اعتبار لوله گذاری بلوار سامان به سمت چنارراهدار است که در این محل در حدود ۸ملک آب در زیر زمینهای آنها تا سقف بالا میآمد و پیش از این نیز لوله گذاری پل شهیدان یغمور و بلوار شهدا اتوبوسرانی را داشتیم .
رستم زاده گفت: یکی دیگر از فعالیتهای ما رفع یک مشکل بزرگ منطقه یعنی پیاده روهای خاکی بود چرا که سواره روها عمدتا آسفالت شده بودند اما پیاده روها مانده بود که انتظار این است که تا انتهای سال ۱۴۰۳ دیگر پیاده رو خاکی در سطح منطقه نداشته باشیم که در این ارتباط از ابتدای سال تا کنون ۴۴هزار متر نربع پیاده روسازی و بستر سازی انجام دادیم و اگر جایی پیاده رو خاکی وجود دارند شهروندان به ما از طریق ۱۳۷ اطلاع دهند تا اجرا کنیم.