×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۲۸ اردیبهشت - ۱۴۰۴  
true
true
فارس را جور دیگر باید دید 

از نمایش یک هفته ای دست بافته های عشایری پرویز تناولی تا افتتاح موزه زنده هنرهای نمایشی در سنگ سیاه شیراز، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، نشست خبری برنامه‌های بزرگداشت هفته میراث فرهنگی دیروز در سالن جلسات اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس برگزار شد. در این نشست، سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، از برگزاری برنامه‌های متنوع در فارس طی هفته میراث فرهنگی خبر داد.

محسن ضیایی، با تأکید بر اینکه توسعه زیرساخت‌ها، حمایت از بخش خصوصی و تقویت آموزش از اولویت‌های اصلی اداره‌کل میراث فرهنگی فارس در سال جاری است. گفت: این هفته فرصتی مناسب برای آشنایی بیشتر با میراث غنی فارس و جلب مشارکت عمومی برای حفاظت از آن است.

ضیایی با اشاره به شعار روز موزه تحت عنوان «آینده موزه‌ها در جوامع به سرعت در حال تغییر»، اعلام کرد: امسال در هفته میراث فرهنگی برنامه‌هایی خاص و شاخص تدارک دیده شده که برخی از آن‌ها با حضور وزیر میراث فرهنگی در سطح ملی برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: برنامه‌های بزرگداشت روز جهانی موزه و هفته میراث فرهنگی استان فارس امسال نسبت به سال‌های گذشته با افزایش کمیت و کیفیت روبرو است و با برگزاری ۳۳ برنامه در سراسر استان از عصر امروز پنج‌شنبه آغاز خواهد شد و تا سوم خرداد ادامه خواهد داشت.

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس همچنین با اشاره به برنامه‌های پیش‌بینی شده برای این هفته، گفت: امسال قصد داریم برنامه‌ها را به‌طور ویژه به سمت مردم‌محور بودن پیش ببریم. برای نمونه، بزرگداشت زبان فارسی و روز فردوسی با شاهنامه‌خوانی و سخنرانی در خصوص فردوسی در حافظیه آغاز خواهد شد.

از دیگر برنامه‌های شاخص این هفته می‌توان به برگزاری تور میراث شهری برای معرفی شهر تاریخی شیراز اشاره کرد که با همکاری شهرداری در بافت تاریخی اجرا خواهد شد. علاوه بر این، نمایشگاه‌های مختلفی در این ایام برگزار خواهد شد، از جمله نمایشگاه عکس‌های کوچه‌های تاریخی شیراز، نمایشگاه گره در معماری سنتی، و نمایشگاه دست بافته‌های عشایر کشور که از مجموعه اهدایی استاد پرویز تناولی در مرکز اسناد شیراز برپا خواهد شد و به مدت یک هفته در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.

ضیایی افزود: در روز ۲۸ اردیبهشت که روز موزه‌هاست، چند موزه به‌طور سراسری و آنلاین توسط وزیر میراث فرهنگی افتتاح خواهد شد. در شیراز نیز نمایشگاه دست بافته های عشایری کشوراز مجموعه اهدایی استاد پرویز تناولی درمرکز اسناد فارس با حضور برخط وزیر میراث فرهنگی و با حضور استاندار فارس افتتاح می شود و به مدت یک هفته در معرض دید علاقمندان قرار خواهد گرفت.

به گفته ضیایی نمایشگاه آثار اهدایی به موزه تخت جمشید، نمایشگاه سکه‌های ضرب شیراز از مجموعه خصوصی رضا قناعت‌پیشه که در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده، و نمایشگاه میراث ناملموس خوراکی‌های ثبت شده در فهرست میراث فرهنگی کشور در ارگ کریمخان زند از دیگر نمیاشگاه های پیش بینی شده برای بزرگداشت هفته میراث فرهنگی است. برگزاری کارگاه زنده مرمت آثار منقول موزه‌ها، افتتاح موزه تخصصی خاتم شیراز با نمایش آثار استاد حمید اطمینان در بافت تاریخی، و رونمایی از اولین اثر خاتم شیراز در این موزه نیز از دیگر برنامه‌های مهم هفته میراث فرهنگی است.

وی همچنین از افتتاح موزه زنده هنرهای نمایشی در سنگ سیاه شیراز، برگزاری نشست تخصصی با موضوع بررسی چاپ سنگی در شیراز با حضور دکتر مجید جلسه، و برگزاری مراسم اختتامیه و تقدیر از خادمین میراث فرهنگی استان در سعدیه به عنوان بخشی از برنامه‌های این هفته نام برد.

ضیایی همچنین اعلام کرد که جشنواره بازی‌های بومی‌محلی با حضور گسترده مردم در شهرستان‌هایی مانند زرین‌دشت، داراب، نی‌ریز، فسا و ارسنجان برگزار خواهد شد.

***ثبت ۵۵۴ اثر از موزه‌های فارس در فهرست آثار ملی

رئیس اداره موزه‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس، نیز  در این نشست خبری نمایشگاه دست‌بافته‌های عشایری اهدایی استاد پرویز تناولی از مهم‌ترین برنامه‌ هفته میراث فرهنگی خواند و گفت: این آثار که شامل ۱۳۹۱ دست‌بافته عشایری است که توسط هنرمند برجسته معاصر پرویز تناولی به استان فارس اهدا شده و در حال حاضر در مخزن موزه پارس نگهداری می‌شود. این دست بافته ها در طول هفته میراث فرهنگی در مرکز اسناد شیراز به نمایش عموم درخواهد آمد.

محمدمهدی نجفی همچنین به دستاوردهای مهم سال گذشته فارس در زمینه ثبت آثار فرهنگی اشاره کرد و افزود: سال گذشته با حضور هیئت کارشناسان عالی‌رتبه ثبت آثار، ۵۵۴ قلم اثر از موزه‌های استان فارس در فهرست آثار ملی به ثبت رسید، در حالی که شاخص استان شامل شش اثر بود. بخشی از این آثار شامل سکه‌های تاریخی ضرب شیراز، منبت‌های آباده، سفالینه‌های مرودشت و مسکوکات لاری نیز در این هفته در موزه‌های پارس، باغ دلگشا و تخت جمشید به نمایش درخواهد آمد.

وی همچنین از انتخاب عبدالمجید آباد، صاحب موزه گل‌مرغ شیراز، به عنوان موزه‌دار برتر کشور خبر داد و گفت: در هفته میراث فرهنگی، از ایشان در تهران تجلیل خواهد شد.

نجفی در ادامه به روند ثبت آثار در سامانه جامع اطلاعات فرهنگی تاریخی (جام) اشاره کرد و گفت: در حال حاضر نزدیک به ۵۵۰۰ قلم از آثار ثبت شده در موزه پارس، ۲۰۲۰۰ قلم آثار مطالعاتی و بیش از ۱۱۵۰۰ قلم آثار موزه تخت جمشید در این سامانه ثبت شده است. همچنین صدها اثر از موزه‌های خصوصی استان نیز در این سامانه وارد شده است.

رئیس اداره موزه‌ها همچنین از فعالیت ۲۷ موزه خصوصی و ۵۴ مجموعه‌دار فرهنگی در استان فارس خبر داد و افزود: برخی از این موزه‌ها مانند موزه عروسک با مالکیت فوزیه خضری حتی در سطح بین‌المللی نیز شناخته شده‌اند. با این حال، وی اشاره کرد که برخی موزه‌ها مانند موزه آموزش‌وپرورش و موزه آب به دلیل کمبود منابع و مشکلات دیگر، از دور فعالیت خارج شده و تعطیل شده‌اند.

**رونمایی از فاز نخست موزه منطقه ای در هفته میراث فرهنگی

سرپرست اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس در ادامه نشست خبری با اشاره به برنامه‌های پیش‌رو گفت: علاوه بر رونمایی از فاز دوم بازارچه دائمی صنایع‌دستی حافظیه، فاز مطالعاتی باغ‌موزه مشاهیر فارس نیز به‌زودی رونمایی خواهد شد.

ضیایی افزود: پروژه موزه منطقه‌ای فارس با پیشرفت خوبی روبه‌رو است و بخش‌هایی از آن در همین هفته به بهره‌برداری خواهد رسید.

سرپرست میراث فرهنگی استان فارس همچنین در خصوص وضعیت پیشرفت باغ‌موزه مشاهیر بیان کرد: باغ‌موزه مشاهیر فارس بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و عملیات اجرایی آن در حال ادامه است. امیدواریم با تملک دو منزل در محله چهل مقام، بتوانیم بخش‌های صنایع دستی، کتابخانه، سرویس بهداشتی و کافی‌شاپ را به‌زودی راه‌اندازی کنیم.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true