قتلگاهی مخوف با تابلوی ترک اعتیاد در همین نزدیکی ها ، به گزارش فرخنده آشوری خبرنگار فارس اگاه، در تیر ماه سال ۱۴۰۱ بود که خبری مبنی بر قطع دست یک فرد مبتلا به اعتیاد در یکی از کمپهای شهر صدرای شیراز منتشر شد. بهزیستی اعلام کرده بود که این فرد بر اثر بی احتیاطی مسئولان کمپ و ریختن آب جوش روی دستش دچار سوختگی شده و بر اثر عوارض ناشی از سوختگی، پزشکان مجبور به قطع دست او شدند، اما برادرش روایت دیگری داشت و می گفت: «مسئول انتظامات کمپ دستان برادرم را بست. بعد از دو روز که خون به دست برادرم نرسید، او را به بیمارستان بردند و گفتند باید دستش را قطع کرد.» در آن زمان دادستانی سه نفر از کارکنان این مرکز را بازداشت و برای دو نفر از مسئولان بهزیستی نیز پرونده تشکیل داد و کمپ موردنظر تعطیل شد.
صاحب این کمپ فردی به نام آقای «ط» بود. این بار او با فردی به نام خانم «ه» شریک شد و کمپ دیگری به نام «الف» را در شهر صدرا راهاندازی کرد، البته که نام او در جایی درج نشد اما مسئولان بهزیستی چندان هم بی اطلاع نبودند و کمپ جدید نیز بدون قصه نبود. مدتی بعد یکی از معتادان بستری در این کمپ جدید بعد از بارها اعتراض به شرایط نامطلوب کمپ با استفاده از نفت یکی از بخاریها اقدام به خودسوزی کرد. بعد از این اتفاق دلخراش و فوت این فرد، کمپ مدنظر در سکوت رسانهای تعطیل شد. طبق قانون خودکشی جرم نیست و مسئولان کمپ به راحتی توانستند از این ماجرا قسر در روند.
خب به نظر میرسد، گرفتن مجوز دوباره سخت نیست، چرا که خانم «ه» دوباره کمپ راهاندازی کرد و برای سومین بار فاجعه ای دیگر رقم خورد.
سه نفر از کمپ «الف» بدون حکم قضایی، اقدام به انتقال یک فرد مبتلا به اعتیاد می کنند و این فرد در مسیر فوت میکند. مسئولان کمپ سعی می کنند این موضوع را مخفی نگه دارند و بعد از اینکه موضوع به گوش بهزیستی فارس می رسد، خانم «ه» طبق نامه ای که به مدیریت بهزیستی شیراز در تاریخ ۲۳ آبان زده است علت دیر گزارش دادن این اتفاق را گزارش دهی به سیستم انتظامی و پیگیریهای قانونی عنوان کرده است. وی گفته در همان روز اتفاق، یعنی ۲۱ آبان موضوع را به مجتمع شوق زندگی اطلاع رسانی کرده است. البته این نامه در پاسخ به اخطار اول بهزیستی به این مرکز به دلیل عدم اعلام کتبی تخلف یا ارتکاب جرم کارکنان مرکز به بهزیستی توسط صاحب امتیاز یا مسئول فنی و عدم گزارش کتبی وقوع حادثه در مرکز ظرف مدت ۲۴ ساعت به بهزیستی، نوشته شده است.
رییس بهزیستی شیراز بعد از اخطار اول، نامهای را به دبیر کمیسیون ماده ۲۶ میزند و این مرکز به صورت موقت تعطیل میشود.
کمیسیون ماده ۲۶ بهزیستی فارس در تاریخ ۲۳ آبان بهخاطر مرگ یک بیمار در راه مرکز، تا اعلام نتایج پزشکی قانونی و مراجع قضایی این مرکز را به صورت موقت تعطیل می کند.
در سوژه مشابهی که ما با دبیر کمیسیون ماده ۲۶ بهزیستی مطرح کردیم وی اعلام کرد که اجازه صحبت در مورد برخی از مسائل را ندارد.
این بیمار نامش «محمد علی» بود که در یکی از قبرستانهای محلی شیراز به خاک سپرده شد. بر اساس تحقیقات ما، احتمالا برای انتقال او از «میان کمپیها» استفاده کردهاند و این انتقال غیراصولی، جان او را گرفته است.
««میان کمپیها» به افرادی گفته می شوند که به تازگی اعتیاد را کردهاند و مثلا ۱۰ روز، یک ماه و کمتر یا بیشتر پاکی دارند. قطعا اگر این موضوع صحت داشته باشد، مسئولان این کمپ دچار تخلف فاحشی شدهاند و انتظار میرود مسئولان بهزیستی و قضایی این تخلف را تحت پیگرد قانونی قرار دهند. اما سوال اصلی اینجاست که چطور فردی که قبلا هم سابقه تخلف داشته است به راحتی دوباره میتواند مجوز مرکز دریافت کند؟ آیا نظارتی بر روی این مراکز وجود ندارد؟ سنجش مراکز به چه صورت است و اصولا نقش بهزیستی قبل از وقوع واقعه چیست؟