
همایش «اجتهاد و فقاهت» در شیراز با پیام آیتا… مکارم شیرازی آغاز شد، به گزارش فاطمه ملوزه خبر نگار فارس اگاه، همایش ترویجی بازشناسی مفاخر شیراز و استان فارس با پیام حضرت آیت ا… العظمی مکارم شیرازی در تالار فجر دانشگاه شیراز پردیس ارم تحت عنوان «اجتهاد و فقاهت» با حضور تعدادی از مسئولین شهر شیراز دیروز ۱۳ اردیبهشت ماه آغاز شد و تا روز سه شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه تحت عناوین فلسفه و عرفان، ادبیات و هنر و انقلاب اسلامی و مقاومت ادامه خواهد داشت. در این همایش هر روز متناسب با عنوان همان روز سه سخنران از متخصصین همان حوزه به سخنرانی درباره مفاخر عنوان روز خواهند پرداخت.
در شروع این همایش پیام حضرت آیت ا… العظمی مکارم شیرازی را حجت الاسلام و المسلمین علیرضا حدائق قرائت کردند. هدف این همایش معرفی مفاخر حوزه های گفته شده برای دانشجویان و جوانان است.
*جوانان باید از مفاخر شیراز الگو بگیرند تا چهرههای ماندگار آینده شوند
مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز در این مراسم گفت: یاد و خاطره و زنده کردن تشریف فرمایی رهبری در سال ۸۷ به شیراز وظیفه ماست. ایشان در همان تشریف فرماییشان به شیراز گفتند: «استان فارس جایی نیست که بخواهیم مفاخرشان را ذکر کنیم چون شیراز مفاخرش آشکار هستند و قبل از نام شهر نام مفاخر آن به ذهن ها خطور می کند». این سخن وظیفه ما را برای حفظ نام مفاخری که در این شهر وجود داشته اند سنگین می کند.
سعید زاهد زاهدانی درباره اهمیت اندیشمندان ایرانی بیان کرد: در قرن هفتم و هشتم و نهم شیراز رویکرد شیعی داشت و مرکز اوج تمدن اسلامی بود. بسیاری از اندیشمندان شهر شیراز به حکومت صفویه کمک های بسیاری کردند و انقلابهای متعددی بعد از آن صورت گرفت تا به انقلاب اسلامی رسید و انقلاب اسلامی همت خودش را برای نظام سازی و تمدن سازی قرار داده است. اندیشمندان این شهر قادرند در مسیر مبارزات سیاسی و اجتماعی فعال باشند.
زاهدانی در مورد انقلاب اسلامی و اهمیت به مفاخر آن هم افزود: انقلاب اسلامی به فرموده امام انفجار نور است و ما باید عقبه خود را به خوبی بشناسیم تا بتوانیم پاسخ سوالاتی که تمدن مدرن طرح می کند را از مسیر این عقبه بدهیم و در نهایت دوباره تمدن اسلامی را احیا کنیم.
وی درباره همایش هم تصریح کرد: ما در چهار روز به معرفی و بازشناسی مفاخر استان فارس در چهار رشته خواهیم پرداخت. امروز در خدمت مفاخر فقاهت و اجتهاد هستیم تا در مورد مفاخر گذشته و حال فقاهت و اجتهاد سخن بگویند.
*احیای مفاخر تاریخی شیراز گام بلند برای بازگشت عظمت علمی ایران است
مسئول پژوهشکده تحول و ارتقای علوم انسانی و اجتماعی دانشگاه شیراز در مورد مفاخر شهر شیراز هم بیان کرد: شیراز و استان فارس نقش گسترده ای در انقلاب اسلامی و دفاع مقدس داشتند و جوانان این خطه نیاز دارند تا از وجود این مفاخر اطلاع پیدا کنند و باید آنها هم با انگیزه گرفتن از این مفاخر راه آنها را ادامه تا خودشان از مفاخر آینده استان باشند.
حجت الاسلام و المسلمین علیرضا حدائق هم در ادامه پیام آیت ا… العظمی مکارم شیرازی در همایش قرائت کرد و گفت: امیدوارم این گونه اجتماعات سبب شود تا عالمان ما بیشتر شناخته شوند و الگو قرار بگیرند. سرتاسر سرزمین ایران به علم و دانش، شجاعت، رشادت، فضیلت و هنرب به شمار می آمد و دانشمندان و شخصیت های فراوانی در زمینه های مختلف پرورش داده است. اما استان فارس و به ویژه شهر شیراز خاستگاه بسیاری از دانشمندان بزرگ بوده است و بخشی از مفاخر تمدن اسلامی به این شهر اختصاص دارد و مفسران، فقها، فیلسوفان، متکلمان و نام آورانی که هر یک آثار فراوانی برای همیشه تاریخ از خود به جا گذاشته اند و با وجود این سرمایه ارزشمند و گران بها برای همه ضروری است که مفاخر تاریخ خود را به خوبی بشناسند و احیا این گونه مراسمات جهت شناخت گذشتگان اهتمام ورزند و اهالی علم و دانش به ویژه جوانان باید از این سرمایه عظیم بهره مند شوند. بازگشت روزگار عظمت علمی شیراز و ایران در گرو اهتمام به انی سرمایه عظیم است. امیدوارم این همایش به اهداف خویش دست یابد و گام مهمی در جهت بازشناسی مفاخر و نشر علم علمان بتواند بردارد.
در ادامه «عبدالرضا محمودی» مدیر حوزه علمیه استان فارس، سید شرف الدین ملک حسینی استاد حوزه و دانشگاه، علی اکبر کلانتری عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز به سخنرانی درباره مفاخر گذشته و حال پرداختند و از اهمیت فقاهت و اجتهاد بعد از شروع غیبت کبری سخن گفتند و به فقها و دانشمندان این حیطه اشاره کردند و از مبارزات آنها با انگلیس و پرتقال و موفقیت آنها در این مبارزات صحبت کردند.