پرسهزنی از روی وحشت بلینکن/ ماجرای آتش بس ۴۲ روزه و بند بازرسی نیروهای مصری در غزه چیست؟ تحلیلگر جهان عرب با اشاره به تحرکات آمریکا در زمینه آتش بس در نوار غزه، دلیل این اقدامات را تحولات داخلی آمریکا و هراسی دانست که انقلاب دانشجویان به جان دولتمردان واشنگتن انداخته است.
به گزارش روز چهارشنبه فارس آگاه، «عبدالباری عطوان» در مطلبی در رای الیوم با اشاره به تحرکات گسترده دیپلماتیک آمریکا در این روزها از سوی «جو بایدن» و «آنتونی بلینکن» برای تسریع در دستیابی به آتش بس در غزه و مبادله اسیران میان حماس و رژیم صهیونیستی نوشت: این در راستای دلسوزی یا تمایل به توقف جنگ در غزه نیست بلکه به دلایل داخلی آمریکا و انقلاب دانشجویی در دانشگاههای آمریکا که روند تصاعدی به خود گرفته و ممکن است به جنگ داخلی منجر شود و تغییر ریشه ای در نقشه سیاسی آمریکا از زمان پایان جنگ جهانی دوم ایجاد کند که نقطه برجسته آن حمایت مطلق از رژیم صهیونیستی و ممانعت از زوال آن بوده است.
وی افزود: دولت آمریکا از ترس انفجار این جنگ در خانه خود و از سوی حکام و رای دهندگان آتی به خود می لرزد. دولت آمریکا به شدت نگران گسترش این روند در داخل خود آمریکا و نیز دانشگاههای دنیاست و از این رو فشار بی سابقه به متحدان عرب آمریکا به ویژه مصر و قطر برای تسریع در دست یابی به آتش دارد و از نگاه آنها توقف جنگ غزه به منزله توقف انقلاب دانشجویی در دانشگاههای آمریکا و کاهش خطرات و سرایت آن و مهار آن است.
این تحلیلگر اضافه کرد: این انقلاب دانشجویی یادآور انقلاب مشابه در زمان جنگ ویتنام است که نقش بزرگی در شکست آمریکا و سرنگونی «جانسون» رئیس جمهوری آمریکا ایفا کرد. همچنین یادآور آنچه در دانشگاههای فرانسه در سال ۱۹۶۸ رخ داد و «مارشال دیگول» را برانداخت و نیز مشابه آن چیزی است که رژیم آپارتایدی در آفریقای جنوبی را سرنگون کرد و «نلسون ماندلا» را از زندان به ریاست جمهوری رساند.
وی هدف از حضور بلینکن وزیر خارجه آمریکا در منطقه را فشار به متحدان عربش در کشورهای خلیج فارس و مصر و اردن برای ترویج آتش بس موقف ۴۲ روزه دانست، بدون اینکه اشغالگران به طور کامل از نوار غزه عقب نشینی کنند و بدون اینکه مانع از شروع دوباره جنگ شوند و بدون اینکه عملیات بازسازی فوری شروع شود.
عطوان نوشت: برخی اطلاعات حاکی از این است که بندی گنجانده شده که طی آن نیروهای مصری ناظر بر بازگشت آوارگان به شمال نوار غزه میشوند و افراد را بازرسی میکنند. این بازرسی برای چیست؟ مگر این افراد از خارج از نوار غزه آمدهاند؟
وی بیان کرد: نکته جالب این است که بلینکن حامی کشتار اسرائیل در غزه که در روزهای اول جنگ در راستای حمایت از جنگ به پرسه زنی در کشورهای منطقه پرداخت و طرح کوچاندن دو میلیون غزه ای و اسکان آنها در شهر سینای مصر را مطرح کرد، از توافق جدید دم میزند و پیشنهاد تل آویو را سخاوتمندانه تلقی کرده که جنبش حماس باید آنرا بپذیرد. ما نمیدانیم کجای این توافق سخاوتمندانه است و حتی «بن گویر و اسموتریچ» وزیران کابینه رژیم اسرائیل هم مخالف هستند.
عطوان افزود: وقیحانه تر این است که بلینکن معامله جدیدی را مطرح می کند که توقف جنگ در رفح در ازای عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و عربستان است؛ موضوعی که اهانت جدیدی به عرب ها و مسلمانان است.
وی ضمن تاکید بر اینکه اعتمادی به آمریکا با توجه به حمایت های بی دریغ آن از تل آویو نیست، از نفاق و معیارهای دوگانه آمریکا سخن گفت که از نگاه آن، دیوان بین المللی کیفری اختیار بازداشت «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «عمر البشیر» رئیس جمهور سابق سودان را دارد، اما نتانیاهو از دیدگاه آمریکا کبوتر صلح است.
عطوان نوشت: اعتمادی به آمریکا و وعده های آن نیست و تردیدی در حمایت مطلق مالی، نظامی و سیاسی واشنگتن از رژیم صهیونیستی , ویرانی کامل آن به دست این رژیم، وجود ندارد. بدون شک حماس که نبرد را با ذکاوت نظامی و سیاسی بی سابقه اداره و معجره هایی خلق کرده و همه معادلات را تغییر داده ، همه این حقایق و بیش از آن را میداند، به تصمیم آن در زمینه آتش بس احترام میگذاریم.