×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۴ اسفند - ۱۴۰۳  
true
true
آثار هنرمندان تجسمی شیرازی در قد و اندازه آثار جهانی

آثار هنرمندان تجسمی شیرازی در قد و اندازه آثار جهانی، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر گفت: در جشنواره هنرهای تجسمی فجر استان فارس مجموعه‌ای از آثار قدرتمند، پخته و پرورش‌یافته حضور دارد.

مراسم افتتاحیه هفدهمین جشنواره ملی هنرهای تجسمی فجر با عنوان بخش «سرزمین من» در نگارخانه سرو اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در عصر روز یکشنبه بیست‌ویکم بهمن‌ماه برگزار شد. در این جشنواره ۵۶ اثر از ۲۵ هنرمند و شامل رشته‌های مجسمه‌سازی و نقاشی به نمایش درآمد و این نمایشگاه تا روز ۲۹ بهمن‌ماه برای بازدید علاقه‌مندان باز خواهد بود. اما درباره کیفیت آثار ارائه‌شده در این جشنواره، خبرنگار شهر مردم به گفت‌وگو با دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر پرداخته است.

*آثار هنرمندان شیرازی قابلیت رقابت با آثار جهانی را دارد

دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در پاسخ به خبرنگار فارس اگاه درباره کیفیت آثار ارائه‌شده در هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در شیراز گفت: آثاری بسیار پُرتنوع با قابلیت‌ها و کیفیت‌های بسیار مختلف در این جشنواره وجود دارد. تنوع کارها بسیار زیاد است و این نشان‌دهنده تنوع اندیشه و تفکر هنری در شیراز است. هنرمندان با قابلیت‌های مختلف و با طرز فکرهای متفاوت و تحسین‌برانگیز در این جشنواره شرکت کردند. کارها دارای سطح بسیار ممتازی هستند و دارای کیفیت و ارزندگی ملی‌اند. تعدادی از کارها بی‌همتا هستند.

بهرام کلهرنیا  آثار با سبک رئال در این جشنواره را بسیار درخشان خواند و افزود: در این نمایشگاه مجموعه‌ای از آثار قدرتمند، پخته و پرورش‌یافته حضور دارد و بسیار هیجان‌انگیز است.

کلهرنیا در ادامه به مقایسه کنش هنرمندان دیگر شهرها با شهر شیراز پرداخت و بیان کرد: با شناختی که من از کنش هنرمندان دیگر شهرهای ایران دارم، به‌جرات می‌توانم بگویم شیرازی‌ها گل کاشتند و در این زمینه سرآمد دیگر شهرهای ایران هستند. شیرازی‌ها توانستند به سطح بسیار بالا در طراحی دست پیدا کنند.

وی به توصیف آثار روی دیوار پرداخت و اظهار کرد: آثاری که بر روی دیوار به نمایش گذاشته شده است، رگ‌وریشه انسانی بسیار شریفی دارد. بسیاری از این آثار ابعاد بین‌المللی دارند و به‌راحتی می‌توانند در سطح جهانی به نمایش دربیایند و مورد داوری و تحسین قرار بگیرند.

کلهرنیا درباره افتتاحیه جشنواره در شیراز تصریح کرد: این آثار نشان‌دهنده این هستند که حق شیراز بود که بدون هیچ تردیدی افتتاحیه جشنواره هنرهای تجسمی فجر امسال را میزبانی کند و با احترام و افتخار ما در کنار هنرمندان شیرازی هستیم.

تلاش جشنواره هنرهای تجسمی فجر ایجاد ارتباط بین سه رأس هنرمندان، مردم و مسئولین فرهنگی است

دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در پاسخ به سؤال دیگر خبرنگار فارس اگاه درباره مقایسه کیفیت آثار تجسمی در شهر شیراز نسبت به شهر تهران بیان کرد: تهران شهر بسیار بزرگی است. شهرهای بزرگ خودبه‌خود پُرظرفیت می‌شوند، تنوع پیدا می‌کنند، پویایی و کارکرد آن‌ها در زمینه هنر افزایش پیدا می‌کند. تهران حداقل چهار یا پنج دانشگاه هنر بسیار قوی و بزرگ دارد. تهران بخش بسیار بزرگی از ظرفیت‌های ملی را جذب خود کرده است و طبیعی است که تهران فاصله بسیار زیادی با تمام مراکز استان‌ها دارد. یکی از آن دلایلی که ما امسال افتتاحیه جشنواره را از تهران خارج کردیم، توجه به این نکته بود که تهران حق ندارد سهم سرزمین‌های دیگر را مالک شود. هرکدام از شهرها و مراکز استان‌ها در ایران قابلیت‌های اختصاصی خودشان را دارند و لزومی ندارد که آن‌ها را با تهران بسنجیم. ما باید بکوشیم که شهرستان‌ها را بر اساس استعداد و قابلیت خودشان تقویت و پشتیبانی کنیم. این وظیفه‌ای است که روی دوش جشنواره فجر قرار گرفته است.

کلهرنیا به اسامی یازده شهر دیگر که در آن جشنواره تجسمی فجر از روز چهارشنبه افتتاح شد پرداخت و افزود: این شهرها به‌ترتیب البرز، قزوین، سمنان، گیلان، مازندران، کرمانشاه، سنندج و خراسان‌ها را شامل می‌شود و هر شهری که آثاری برای جشنواره ارسال کرد و آثار ارسالی آن شهر مورد تحسین قرار گرفت، ما در آن شهر جشنواره را به راه انداختیم تا آثار باکیفیت آن در همان شهر به نمایش دربیاید.

دبیرکل هفدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر در پاسخ به خبرنگار فارس اگاه درباره میزان تأثیرگذاری این جشنواره بر روی هنرمندان و جامعه بیان داشت: این جشنواره بشارت امید، خیر و خوبی در آینده است و بشارت‌دهنده رشد و توسعه می‌باشد و همه این‌ها به سود جامعه است. جشنواره ما سه رأس دارد و یک رأس آن هنرمندان، یک رأس مردم و یک رأس هم مدیران فرهنگی هستند. این جشنواره می‌کوشد تا این سه رأس را به هم مرتبط کند و تلاش می‌کند آثار هنرمندان را به میان مردم ببرد و مدیران را متوجه ارزش‌های موجود در آثار هنری کند.

وی در پایان درباره هنرمندان شیرازی گفت: این جشن به‌مثابه دعوتی از هنرمندان شیرازی است و آن‌ها باید بدانند که بسیار توانمند و پُرظرفیت هستند و بیش از این‌ها از خودشان انتظار و توقع داشته باشند و کار کنند. فرصت‌های ملی متعلق به مردم است و مردم باید بتوانند از این فرصت‌های ملی به سود خودشان بهره ببرند.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true