×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۴ بهمن - ۱۴۰۳  
true
true
آرزوهای بزرگ آقای مدیرکل

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی : فارس می تواند زیست شبانه ‌روزی در حوزه‌ فرهنگ، هنر و معنویت، را تجربه کند و به الگویی در گردشگری فرهنگی، هنری و اجتماعی بدل شود، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه،مراسم معارفه مهدی رنجبر به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس برگزار شد.

مراسم تودیع و معارفه حمید رضا قانعی و مهدی رنجبر به عنوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس پیش از ظهر دیروز چهارشنبه با حضور مسئولان فرهنگی و هنری و جمعی از هنرمندان در تالار حافظ برگزار شد. در این مراسم، مدیرکل پیشین، حمیدرضا قانعی، دستاوردهای دوره سه‌ساله خود را در عرصه‌های مختلف فرهنگی و هنری بیان کرد و بر اهمیت ایجاد هم‌افزایی بین دستگاه‌های متولی فرهنگ تأکید کرد. مدیرکل جدید، مهدی رنجبر، نیز با تأکید بر احیای گفتمان میان‌نسلی و پاسداشت هویت ایرانی-اسلامی، از ارائه نقشه راه جدیدی برای توسعه فرهنگ و هنر در استان خبر داد.

****معاون وزیر فرهنگ: افزایش اختیارات مدیران کل استان‌ها در دستور کار است

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل فرهنگ و ارشاد فارس، بر اهمیت اعتماد به بخش خصوصی در حوزه فرهنگ و هنر تأکید کرد.

مهدی محمدی گفت: واگذاری برخی از اختیارات و مسئولیت‌ها به بخش خصوصی، نه تنها باعث ارتقای سطح کیفی و کمی فعالیت‌های فرهنگی و هنری می‌شود، بلکه کارآمدی و پویایی این حوزه را نیز افزایش می‌دهد.

محمدی با اشاره به تجربه موفقیت‌آمیز این رویکرد در گذشته، بر ادامه این سیاست در وزارت ارشاد دولت چهاردهم تأکید کرد.

وی به جایگاه ویژه استان فارس به عنوان مهد هنر و فرهنگ باستانی، اشاره کرد و اظهار داشت: این استان به دلیل حضور هنرمندان برجسته و تاریخ پرفراز و نشیب خود، نیازمند توجه ویژه‌ای است. معاون وزیر ارشاد اعلام کرد که وزارتخانه قصد دارد با اختصاص منابع و امکانات متناسب، رضایت هنرمندان و فعالان فرهنگی این استان را جلب کند. محمدی با تأکید بر اهمیت مضاعف فرهنگ نسبت به اقتصاد، ابراز امیدواری کرد که این رویکرد در جامعه نهادینه شود.

محمدی در ادامه در سخنانی سر بسته از سیاست‌های جدید وزارت ارشاد در راستای تفویض اختیار به مدیران کل استانی خبر داد وگفت: بنا به سیاست های جدید وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با آغاز فعالیت در دولت چهاردهم افزایش اختیارات و مسئولیت استان‌ها را در دستور کار قرار داده ایم و این امر باعث خواهد شد تا مدیران کل در استان‌ها با دست بازتر و با اختیارات بیشتر، به حل مشکلات اصحاب فرهنگ و هنر و رسانه بپردازند و پیشبرد اهداف فرهنگی و هنری دنبال کنند.

معاون وزیر ارشاد تأکید کرد : واگذاری اختیارات همواره مورد استقبال فعالان فرهنگی قرار گرفته است و وزارتخانه مصمم به ادامه این رویکرد است. اگر دست مدیران کل فرهنگ و ارشاد در استان‌ها را باز بگذاریم می‌توانند گره‌ها را باز کنند و از ظرفیت بخش خصوصی بیشتر و بهتر بهره بگیرند؛ هر جا به بخش خصوصی اعتماد کردیم سرعت و کیفیت اجرای کارها بیشتر و بهتر شد.

محمدی در بخش دیگری از سخنان خود از مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد فارس خواست تا با برقراری تعامل سازنده با سایر دستگاه‌های دولتی و نهادهای فرهنگی هم خانواده با ارشاد چون نهاد کتابخانه ها، به پیشبرد اهداف حوزه فرهنگ و هنر کمک کند. به گفته وی، برگزاری منظم جلسات شورای هماهنگی، تشکیل کارگروه‌های تخصصی و مشورتی و استفاده از تجارب هنرمندان و مشاهیر، از جمله راهکارهای دستیابی به این هدف است.

معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان، به سیاست وزیر ارشاد در انتخاب مدیران کل استانی از درون مجموعه فرهنگ و ارشاد اشاره و تأکید کرد که مدیران کل حتماً باید از بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد باشند و افزود: سیاست وزیر در این دوره این است که مدیران کل استانی از درون خود ادارات کل بیرون بیایند حتی در صورت نبود فرد واجد شرایط در یک استان، از استان‌های همجوار استفاده خواهد شد.

گفتنی است معاون حقوقی و امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره اینکه چه اختیاراتی را وزارت فرهنگ بناست به مدیران کل در استان‌ها واگذار کند جزئیاتی ارائه نداد.

***«گفتمان شیراز» الگویی برای مردمی‌سازی فرهنگ در ایران

مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی فارس در سخنانی پر شور فارس را گهواره‌ هنر، آیین و ایمان و یادآور شکوه پارس خواند و شیراز را نگین درخشان شهرهای کشور و کانون سرود و سروش، و آرامگاه جاودانه‌ سرایانِ سخن و اندیشه نامید و درخصوص خط مشی خود برای مدیریت فرهنگ و هنر فارس گفت: امروز رسالت شیراز را در احیای گفتمان میان نسلی میبینم و اعتقاد راسخ دارم که در پاسداشت و تقویت اصالت و هویت ایرانی – اسلامی میتوانیم، سرمایه‌ های اجتماعی را در عرصه فرهنگ و هنر احیا کنیم.

مهدی رنجبر گفتمان میان ‌نسلی را راهی برای از میان برداشتن افول کنشگری مردم در آفرینش ها و فعایت های فرهنگی خواند وافزود:  اگر این مهم تحقق یابد، گامی بلند در راستای بهبود جامعه‌ مدنی فارس و ایران عزیز برداشته ایم.

رنجبر بر اهمیت شهر شیراز به عنوان یک مرکز فرهنگی، ادبی، هنری و حماسی در ایران اشاره ، تاکید کرد: شیراز دارای گنجینه‌ای از فرهنگ است که باید برای تقویت سرمایه‌های اجتماعی از آن استفاده کرد. این گنجینه شامل میراث بزرگانی مانند سعدی، حافظ و ملاصدرا است.

وی همچنین به «گفتمان شیراز» به عنوان یک الگو برای مردمی‌سازی و عدالت فرهنگی اشاره کرد و افزود: این گفتمان می‌تواند با استفاده از زبان هنر و ظرفیت هنرمندان، شکاف‌های اجتماعی را ترمیم کرده و پیوندهای وحدت‌بخش را تقویت کند.در همین راستا فارس می تواند زیست شبانه ‌روزی در حوزه‌ فرهنگ، هنر و معنویت، را تجربه کند و به الگویی در گردشگری فرهنگی، هنری و اجتماعی بدل شود و در این راه، رونق اقتصادی و توسعه‌ زیرساخت‌های فرهنگی را نیز به همراه آورد.

مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در پایان اظهار داشت: ما اهالی فرهنگ، هنر، رسانه و معنویت فارس، تلاش خواهیم کرد، تا فارس را با ابزار هنر به محلی برای گفت‌وگو میان تمامی اقشار، اندیشه‌ها، سنین و سلیقه‌ها، در چارچوب قوانین جمهوری اسلامی ایران، تبدیل کنیم و ایرانی شادتر، آگاه‌تر در بستر تاریخی هم اکنون داشته باشیم.

***نقش آفرینی فرهنگ در توسعه پایدار و امنیت

سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، در مراسم تکریم و معارفه مدیرکل فرهنگ و ارشاد استان فارس، بر اهمیت نظام فرهنگی در جامعه تأکید کرد.

حجت‌الله رضایی، با اشاره به اینکه هر حکومتی دارای نظام‌های مختلف فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی است، اظهار داشت: بروز چالش در هر یک از این نظام‌ها، تأثیرات منفی بر سایر نظام‌ها خواهد داشت.

رضایی با بیان اینکه چالش‌های اقتصادی منجر به آسیب‌های اجتماعی، و مشکلات اجتماعی باعث بحران هویت می‌شوند، اظهارداشت: آسیب در نظام فرهنگی، ارزش‌ها و هنجارهای جامعه را تحت تأثیر قرار داده و منجر به از بین رفتن اخلاق و هویت جامعه می‌شود که در نهایت، مشکلات سیاسی و امنیتی را به دنبال خواهد داشت. وی با تأکید بر اینکه آسیب‌های فرهنگی به سادگی جبران‌پذیر نیستند و گاهی چند دهه زمان می‌برد تا تبعات آن‌ها رفع شود، توجه ویژه به این حوزه را ضروری دانست.

رضایی با اشاره به نقش اندیشمندان، اهل قلم، دین و مذهب در تولید و توزیع اندیشه در جامعه، به امواج تمدن بشری شامل انقلاب کشاورزی، انقلاب صنعتی و فناوری اطلاعات، و هوش مصنوعی پرداخت و بر لزوم برنامه‌ریزی مدون برای حوزه نرم‌افزاری و سخت‌افزاری برای عبور از این امواج تأکید کرد.

او همچنین با بیان اینکه فارس پیوند بین دین، حماسه و هنر است، خواستار توجه به سخنان مقام معظم رهبری و نهادینه کردن گفتمان وفاق ملی شد. رضایی از مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد استان فارس خواست تا ضمن ایجاد پیوند بین دین، حماسه و هنر، در حوزه نرم افزاری و با توجه به موج هوش مصنوعی، مسیر حرکت امن در این فضا را فراهم کند و به گفتمان وفاق ملی دست یابد.

رضایی در پایان به توصیه استاندار به مدیر کل فرهنگ وارشاد اسلامی توجه وخاص ویژه به شورای فرهنگ عمومی استان داشته باشد و شرکت در این شورا را یکی از ماموریت های مهم خود بداند.

*** مرور دستاوردها و چالش‌های سه ساله از زبان قانعی

از راه‌اندازی هنرستان‌ها تا حمایت از هنرمندان بومی در فارس

مدیر کل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در این مراسم با اشاره ‌ای به اینکه کارنامه سه سال گذشته  کاری او از طریق رسانه ها به اطلاع عموم مردم رسیده است، برخی ازشاخص ترین کارهای انجام شده دوره خدمت خود را به این شرح بر شمرد:در حوزه زیرساختی شاید مهمترین اقدام راه اندازی دو هنرستان دخترانه هنرهای زیبا  در شیراز و لارستان باشد و البته به این مهم باید به دو برابر شدن ظرفیت صندلی های سینما در سطح استان طی هزار روز گذشته، افتتاح و بهره برداری نگارخانه سرو ، تعمیرات تالار حافظ پس از ۲۰ سال، ساخت پنج پلاتو ویژه تئاتر و نگارخانه در شهرستان های استان اضافه نمایم.

حمید رضا قانعی درادامه ایجاد هم افزایی بین دستگاه های متعدد متولی فرهنگ در استان که با محور قراردادن سند استانی نقشه مهندسی فرهنگی را از جمله کارهای کلید خود خواند  و مفاهیم قرآنی،جهاد تبیین، خانواده متعالی، زیست عفیفانه و نشاط آفرینی و امید اجتماعی بصورت مستمر رصد و هدایت گردید

حمایت از موسسات و مجموعه های مردمی در سطح استان در قالب تشکیل قرارگاه های استانی و ملی از دیگر اقدامات مهم و تاثیر گذار دوره پشت سر گذاشته شده است، که سطح تولیدات هنری در استان را بصورت قابل توجهی از نظر کمی و کیفی ارتقا داد.

توجه به هنرمندان موسیقی بومی استان از دیگر برنامه های ویژه اجرای خود خواند و یکی از مهمترین اقدامات این دوره  را تشکیل و حمایت از ارکسترسمفونیک فارس و اجراهای متعدد و فاخر این هنرمندان در شیراز و اظهارداشت: اینها همه در کنار حمایت از سایر گروه های بومی و موسسات فعال موسیقی معنا پیدا کرد، کسب طوبی زرین جشنواره تجسمی فجر برای اولین بار و کسب رتبه های برتر پر تکرار در عرصه هنرهای نمایشی در جشنواره ی بین المللی فجر و سایر جشنواره ها و حضور  برخی از آثار در جشنواره های بین المللی دیگر کشورها.

مدیر کل سابق فارس بااشاره به اینکه دورانی خدمت او دوران پر تلاطمی در عرصه اجتماعی و سیاسی بود و جامعه بزرگ هنری نیز از آن متاثر شده بود تعطیل نشدن رویداد فرهنگی و هنری در فارس را یکی از دیگر اقدامات مهم خود خواند و گفت: تعدد رویدادها و پذیرش میزبانی های مختلف جشنواره ای در رشته های مختلف هنری وبرگزاری کنسرت برزگ علیرضا قربانی در مجموعه تخت جمشید با حضور و استقبال گسترده مردم و علاقه مندان از جمله برنامه های اجرا شده هنری فارس خواند .

گفتنی است مهدی‌ رنجبر متولد ۱۳۶۰ دکترای مدیریت دارای کارشناسی و کارشناس ارشد هنر است.در کارنامه حرفه ای او معاون اداره‌ کل نظارت بر تولید سازمان سینمایی کشور، رئیس اداره‌ سینمایی فرهنگ و ارشاد، دبیر انجمن مفاخر استان فارس، معاون هنری اداره‌ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، مشاور مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس، مدیر اداره‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی شهرستان مرودشت و مدیر روابط عمومی سازمان تبلیغات دیده می شود.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true