×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۱۸ آبان - ۱۴۰۳  
true
true
آغاز به کار دو گنگره بین المللی سلامت محور در شیراز

آغاز به کار دو گنگره بین المللی سلامت محور در شیراز ، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه ، افتتاحیه سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت، در شانزدهم آبان ۱۴۰۳ به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، برگزار شد.

رئیس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت در سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت گفت: موضوع محوری که در دو نشست امسال قصد داریم به آن بپردازیم بحث فضای مجازی و سلامت است عوامل اجتماعی جز مهمترین تعیین کننده های سلامت هستند.

کامران باقری لنکرانی با اشاره به اینکه درحال حاضر در بخشی از فضای جامعه مهمترین تعیین کننده سلامت فضای مجازی است، افزود: به همین خاطر اهمیت بحث چه در جهت مثبت و چه منفی بسیار مهم شده است. فضای مجازی به لحاظ دسترسی سریع یک فرصت بزرگ برای نظام سلامت برای پیشبرد اهدافش است. با این حال فضای مجازی در بطن خودش آسیبهایی دارد که نمی‌توان آن را نادیده گرفت. اخبار نادرست در فضای مجازی با سرعتی شش برابر بیشتر از اخبار درست انتشار می یابد و ماندگاری اثر اخبار نادرست بر افراد بیست برابر بیشتر  است. فضای مجازی همچنین آثار مخربی بر سلامت روان افراد دارد باعث انزوا، کاهش اعتماد به نفس در افراد می شود. در مطالعات انجام شده نشان داده شده است که حدود یک سوم نوجوانان و جوانان تجربه تلخ آزارهای روانی را در فضای مجازی داشته اند در نتیجه ما نیازمند یک نگاه متعادل به فضای مجازی با توجه به تجربیات ملی و بین المللی و ارتباط آن با سلامت جسم و روان برای دستیابی به بهترین نتیجه هستیم.

* حامیان ملی و بین المللی سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان

لنکرانی در ادامه اظهار داشت: دلیل جمع کردن دو کفرانس با هم این است که کاربران اینترنت خانم در جهان بیشتر از آقایان هستند در کشور حدود ۸۸٫ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال به اینترنت دسترسی دارند تقریبا ۵۰ درصد این افراد در همه شبکه های مجازی حضور دارند. حضور خانم ها در این بین از آقایان بسیار بیشتر و پررنگتر است. دلیل دیگر محوریت خانمها در این کنفرانس اهمیت نقش خانمها در خانواده است.

وی درباره اهمیت برگزاری این کنفرانس گفت: ما اعتقاد داریم که سیاستگذاری های ما باید منعطف و براساس یک سری مستندات علمی باشد و تلاش ما در این کنفرانس جمع آوری اندوخته کنفرانس و تبدیل آن به سبد حمایتی پشت دست تصمیم گیران سلامت برای کمک به تصمیم گیری های درست با پشتوانه علمی است.

لنکرانی در ادامه به نزدیک شدن به ایام ولادت حضرت زینب سلام ا… علیها اشاره کرد و بیان کرد: در این کنفرانس از نماینده سازمان نظام پرستاری استان فارس به نمایندگی از کل پرستاران استان تجلیل به عمل آمد و لوح تقدیری تقدیم شد.

خانم رامادا از طرف ریاست آیسسکو نیز پیامی را برای کنفرانس ارسال کرد. خانم رامادا به نقش و اهمیت زنان در جامعه خصوصا در پیشرفتهای علمی پرداختند و  بر اهمیت سلامت زنان تاکید کرد.

دکتر محمد فرج پور به نمایندگی از طرف دکتر حسین فرطوسی زاده دبیر کل کمیسیون ملی یونسکو در ایران پیام یونسکو را قرائت کرد و گفت: این گردهمایی که به منظور افزایش دانش و در اختیار گذاشتن تجربیات در حوزه فضای مجازی و سلامت برگزار شده بازنمای اهمیت فضای مجازی در جامعه است و می تواند ایران را به خوبی در عرصه بین المللی معرفی کند. دنیای ما تبدیل به دو فضای مجزا یکی دنیای واقعی و دیگری فضای دنیای مجازی شده است. روز به روز انطباق این دو فضا بیشتر شده است و ممکن است روزی برسد که دیگر قابل تفکیک از یک دیگر نباشند. حوزه سلامت از اولین حوزه های است که در آن از علوم و فناوری های جدید استفاده می شود. امروزه فضای مجازی نقش بسیاری در حوزه سلامت دارد. استفاده از هوش مصنوعی در بهداشت و سلامت به ما این امکان را می دهد تا ما برای خدمات بهتر و بهبود فرآیندها از تجزیه و تحلیل داده ها استفاده کنیم. امروزه هوش مصنوعی زندگی بیشتر انسانها را تحت تاثیر قرار داده است. افزایش دقت تشخیص مهمترین مزیت استفاده از سامانه های هوشمند در حوزه پزشکی و سلامت می باشد. کمیته یونسکو ایران همواره در کنار شما پزشکان و محققان حوزه سلامت است و از همه ظرفیت های خود در این زمینه برای بسط فضای مجازی در حوزه سلامت استفاده خواهد کرد.

ریاست دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی شیراز دیگر سخنران این کنفرانس گفت: کانون جامعه خانواده است و محور خانواده هم زنان هستند. در نتیجه نقش سلامت خانم ها برای دستیابی به جامعه ای پویا و فعال بسیار با ارزش است. خانم‌ها همچنین نقش بسیار مهمی در فعالیت های اجتماعی ایفا می کنند و بخش قابل توجهی از مشاغل در اجتماع در اختیار خانم‌ها است. در کارهایی که خانم ها نقش دارند کارها بسیار دقیقتر و بهتر انجام می شود.

دکتر بصیر هاشمی در ادامه افزود: بخش زیادی از وقت جوانان و نوجوانان ما در فضای مجازی در حال تلف شدن است. فضای مجازی مزایای زیادی دارد ولی معایب خاص خودش را هم دارد. امیدواریم که این گونه کنفرانس ها یک نتایجی عملی و علمی در رفتار و عملکرد ما داشته باشند تا بتوانیم به واسطه آن آسیب‌های فضای مجازی را به حداقل برسانیم و منجر به بهبود سلامت جامعه و بانوان آن گردد.

دبیر علمی کنفرانس سیزدهمین کنفرانس بین المللی سلامت زنان و پنجمین کنفرانس بین المللی مطالعات اجتماعی سلامت ضمن اشاره به موضوع اصلی کنفرانس نیز گفت: فضای مجازی به عنوان یک محور پیچیده که مکان دسترسی افراد را به بسترهای مختلف فراهم می کند، شناخته می شود. از سال ۷۲ که تلفن همراه وارد ایران شد تا به امروز که ۱۴۶ میلیون موبایل فعال در ایران موجود است این وسیله به عنوان ابزار سخت افزاری به همه جوامع وارد شده است. اگر در نسل قبل فقط اینترنت وارد زندگیشان شده است نسل جدید کسانی هستند که به عنوان نسل فضای مجازی شناخته می شوند. امروزه فضای مجازی جزئی از زندگی ما شده است.

سولماز قهرمانی در ادامه به محورهای اصلی کنفرانس اشاره کرد و افزود: تاثیرات منفی و مثبت فضای مجازی را ما در محورهای سلامت جسم، سلامت روان سلامت معنوی و اجتماعی گنجانده ایم. علاوه بر بیان پتانسیل های فضای مجازی به ابعاد مشکل استفاده از آن هم پرداخته ایم. همچنین به چالش های حوزه سلامت پرداختیم و در ادامه راهبردهایی برای هر خروج از این چالش ها هم بیان کرده ایم. ما می توانیم تاثیرات منفی دیجیتال را به سمت سلامت دیجیتال هدایت کنیم و به همین دلیل سواد سلامت دیجیتال به عنوان محوری جداگانه در کنفرانس مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

وی بیان کرد: از زمان شروع دریافت مقالات تا پایان دریافت آن ۴۴۵ اثر به دبیرخانه ارسال شد. در داوری ۳۵۰ مقاله پذیرفته شد. مقالات پذیرفته شده هم بر روی وب سایت کنفرانس قابل دسترسی است و هم روبروی سالن اصلی نمایش به صورت دیجیتال نمایش داده خواهد شد و شما می توانید آن را ملاحظه کنید. همچنین ویژه نامه “کلید” را که هدفش انتشار نهایی سخنرانی ها می باشد، بر روی وب سایت کنفرانس قرار خواهد گرفت و تعدادی نیز صورت چاپی در روبروی سالن اجتماعات قرار خواهد گرفت.

قهرمانی در ادامه به بیان برنامه های حاشیه ای در کنار کنفرانس پرداخت و گفت: در حاشیه کنفرانس ما کارگاه های علمی را در نظر گرفته ایم که می توانید از آنها بهره ببرید. کارگاه هوش مصنوعی، سواد رسانه، تاثیر ورزش کردن بر سلامت بانوان و کارگاه سفیران سلامت مدرسه برای دختران پایه هفتم و نشست پرسش و پاسخ روش شناسی و مطالعه کیفی که از بعدالظهر چهارشنبه برگزار می شود.

سیده مریم حسینی سخنگوی شورای شهر شیراز به عنوان دیگر سخنران مراسم گفت: به قول مقام معظم رهبری فضای مجازی فرصتی برای پیشرفت و بالندگی است به شرط اینکه با آگاهی وارد آن شویم و به نحو احسنت از آن بهره برداری کنیم. به این نتیجه می رسیم که مدیریت هوشمند فضای مجازی نیازمند برنامه ریزی است. در فضای مجازی به دلیل وجود تصاویر ایده آل از زندگی فشارهای روحی و روانی را بر افراد به شرط استفاده زیاد و مداوم وارد می کند. چون این فضا بسیار جذاب و تفریحی است و هر کس که وارد این فضا می شود وارد مقایسه های نادرستی شده که این مقایسه ها کارکرد اولیه استفاده از این فضا را از او می گیرد. ما نیاز داریم به طور جدی به دنبال تقویت آگاهی و نحوه مدیریت این فضا باشیم. به دلیل استفاده مداوم افراد تمام عملکردهای فرد تحت تاثیر تراوشات تولید شده در این فضا قرار می گیرد و موجب کاهش ارتباطات افراد با یکدیگر، شکسته شدن حرمتها، بالا رفتن آمار طلاق و بی انگیزه شدن دانش آموزان در کسب دانش شده است. در نتیجه نیاز به نظارت و کنترل بر محتوای منتشر شده در فضای مجازی داریم.
حسينی با اشاره به اینکه باید با ایجاد سیاست های نظارت بر محتوا جلوی انتشار محتوای نا سالم گرفته شود. اظهار داشت :برای سیاست گذاری در این فضا نیازمند حضور جامعه شناسان با توجه به شناختشان از جامعه هستیم.
سخنگوی شورای شهر در ادامه به اهمیت جایگاه زنان در جامعه پرداخت و افزود: زنان زیر بنا و ستون اصلی جامعه هستند لذا سلامتی روحی و جسمی زن به معنای سلامت جامعه است. در نتیجه نیاز است که برای مراقبت از سلامتی زنان جامعه به جد برنامه ریزی کنیم. زنان ما حال خوبی ندارند. زنان ما سلامت روح و روانشان به شدت در خطر افتاده است و آمار زنان سرپرست خانواده ما رو به افزایش است. شما می توانید با پژوهشهایتان به داد تصمیم گیران و سیاست گذاران برسید.
استاندار فارس نیز گفت: امید به زندگی حاصل توجه به بهداشت فرد و جامعه است اگر آمار سازمان جهانی بهداشت را ببینیم در پنجاه سال گذشته انواع بیماری ها جامعه ایرانی را تهدید می‌کرد. بسیاری از بیماری هایی که امروزه پیش پا افتاده محسوب می شوند در گذشته جان افراد را در جوامع مختلف به راحتی می گرفتند. در بعضی از کشورها متوسط عمر سی و یک سال بود. آمار مرگ و میر زنان و کودکان در زمان های گذشته بسیار بالا بوده است. اکنون و در این زمان امید به زندگی یکی از فاکتورهایی سلامت جسم است جهش قابل توجهی در داخل و خارج از کشور پیدا کرده است.
حسینعلی امیری با اشاره به موضوع کنفرانس افزود: اهمیت موضوع سلامت در حوزه زنان بسیار بیشتر از مردان است. چون رکن اصلی خانواده زن است و این زن خانواده است که نقشهای بسیاری زیادی را بر عهده می گیرد.
وی در ادامه اظهار داشت:گستره فعالیت های سیاسی و اجتماعی بعد از انقلاب برای خانم ها افزایش چشمگیری داشته است در نتیجه سلامت بانوان با شرایط کنونی جامعه از اهمیت بیشتری برخوردار شده است. مسئولیت مدیریت خانه، تربیت فرزندان، کسب درآمد مورد نیاز خانواده به ویژه برای زنان سرپرست خانواده بر دوش زنان قرار گرفته است.
از این رو با توجه به اینکه زنان هم مسئولیت اجتماعی و شغلی دارند وهم مسئولیت امور خانه داری، سلامت آنها از اهمیت دو چندان برخورداراست. در نتیجه این شرایط ویژه خانمها تضمین سلامتشان بسیار مهم است. یک خانم سالم از جهت روحی و جسمی می تواند همسر خوب و مادر خوبی در خانواده باشد. توجه به سلامت خانم ها از اصلی ترین مسائل اصلی یک جامعه است.
امیری بیان کرد: هزینه های پیشگیری بسیار کمتر از هزینه های درمان است. به طوریکه در بعضی از کشورها به علت کاهش هزینه های درمان افراد هزینه لبنیات بسیار کمتر از هزینه یک بطری آب معدنی است.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true