
آغاز به کار رسمی انجمن خیرین میراث فرهنگی فارس، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، محمد ثابت اقلیدی با حکم معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی به مدت ۲ سال به عنوان رئیس انجمن خیرین میراث فرهنگی فارس منصوب شد.
به گزارش «فارس اگاه» مراسم آغاز به کار رسمی انجمن خیرین میراثفرهنگی فارس دیروز در هتل شیراز با حضور مشاور وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی برگزار شد. در این مراسم مدیر کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی فارس حکم ریاست انجمن خیرین فارس را از دست فریدون فعالی مشاور وزیر میراث دریافت کرد.
مشاور وزیر میراث فرهنگی گردشگری و صنایعدستی، در مراسم افتتاح رسمی انجمن خیرین میراث فرهنگی استان فارس در شیراز که با حضور برخی از خیرین میراث فرهنگی فارس تشکیل شده بود، گفت: اکنون دفتر نمایندگی انجمن خیرین میراث فرهنگی در بسیاری از استان ها تشکیل شده و استان فارس پانزدهیمن استان کشور است که انجمن خیرین میراث فرهنگی آن شروع به فعالیت کرده است.
فریدون فعالی، با اشاره اینکه منابع دولتی کفاف هزینه های میراث را نمی دهد افزود: ما اگر می خواستیم تنها از منابع دولتی برای نگهداری و مرمت بناهای میراثی استفاده می کردیم نمی توانستیم کار زیادی را پیش ببریم.
فعالی در ادامه بر ضرورت جداسازی ریاست انجمن از سمت های دولتی تاکید کرد و افزود گفت: با توجه به تعهد و علاقه خیرین به انجام کار در حوزه میراث فرهنگ ما برای تدوام و جهت مندی کار این انجمن به افرادی نیازمندیم که به صورت دائمی در این انجمن به فعالیت بپردازد از این رو سمت ریاست انجمن به طور کامل از مستقل و جدا از سمت های دولتی باید باشد تا بتوان اززبان گویا و نافذ انجمن برای همراه کردن خیرین با پروژه های فرهنگی استفاده کرد.
وی با تاکید بر دائم بودن ریاست بر انجمن برای دوسال گفت: برای فعالیت انجمن خیرین میراث فرهنگی باید ساز و کار اجرایی فراهم شود که نمونه آن داشتن ساختمانی مستقل برای فعالیت های انجمن است و دیگر شکل گیری کار تیمی اعضا و ریاست انجمن برای تعریف پروژه ها است تا با جذب کمکهای خیرین مرمت بناهای میراثی با سرعت مناسبی صورت گیرد.
فعالی با اشاره به اینکه پروژههایی که توسط انجمن به خیرین معرفی خواهد شد دارای چهارچوب کاملا مشخصی است که تحت نظارت اداره کل میراث اجرا خواهد شد اظهار کرد: فرایند کار انجمن کاملا درست و قانونمند است و تفاهم نامه ای که با خیرین امضا خواهد شد کاملا شبیه به تفاهم نامه ای است که با سازمان مدیریت انعقاد می شود تا برای خیرین کاملا روشن باشد که در چه پروژه ای با چه مبلغی می خواهند همکاری کنند و طی چه دوره ای به پرداخت مبلغ مذکور خواهند پرداخت.
فعالی با تاکید براینکه ضرورت حفظ میرات ملموس فرهنگی وظیفه آحاد جامعه است برخی از اهداف انجمن خیرین را به این شرح خواند: ایجاد زمینه مشارکت خیرین این حوزه در داخل و خارج از کشور به منظور جلب مشارکت و جذب سرمایههای معنوی و مادی برای حفظ، مرمت و احیای بناها، محوطهها و بافتهای تاریخی و فرهنگی ثبتشده، مشارکت در راه اندازی موزهها و پاسداری از میراثفرهنگی ناملموس، اموال منقول فرهنگی و تاریخی و میراثطبیعی کشور و … .
فعالی رسیدن به اهداف ذکر شده را در گرو بهرهمندی از تجربیات فنی و مشاورههای تخصصی خیرین صاحبنظر و شاخص در حوزه میراثفرهنگی خواند و گفت: فراهمسازی زمینه دریافت منابع مالی و یا هدایای اموال منقول و غیرمنقول در اختیار دوست داران میراثفرهنگی، تشکیل بانک اطلاعاتی و آماری از خیرین و معرفی توانمندیهای آنان، تشکیل بانک اطلاعاتی آماری از محوطهها، بناها و بافتهای تاریخی، اموال منقول نیازمند مرمت، احیاء و حفظ نگهداری میراثفرهنگی ناملموس در خطر و نیازمند پاسداری فوری از آن و همچنین تامین هزینه های مرمت و باز پیرایی محوطه های تاریخی را جمله برنامههای انجمن خیرین در استان هاست.
مدیر کل میرات با اشاره به اینکه ماموریت و اعتبارات حوزه میراث فرهنگی تناسبی با یکدیگر ندارد گفت: با توجه به حجم گسترده سایت های میراثی بودجه های دولتی کفاف مرمت احیا و حفظ آثار تاریخی را نمی دهد اتفاق خوبی که در ابتدای دولت سیزدهم رخ داد فراهم شدن استفاده از ظرفیت خیرین میراث فرهنگی برای توسعه و نگهداری میراث فرهنگی ملموس و غیر ملموس.
محمد ثابت اقلیدی بااشاره به اینکه کمک خیرین میراث فرهنگی باعث رقم خوردن اتفاقات بسیار خوب در نگهداری و مرمت بناهای مهم میراثی استان شده است افزود: ما با رویه روشن و شفافی که در هزینه کرد کمک های خیرین در پیش گرفتیم نگرانی خیرین برای نحوه خرج کمک ها را از بین بردیم و جز کارهیا مرمتی انجام شده در تخت جمشید و قلعه دختر و… بزودی از ظرفیت خیرین در تجهیز و مناسب سازی سایت گردشگری بهشت گمشده بهره گرفته خواهد شد .