true
اختصاص ۲۰ هزار هکتار زمین برای توسعه گیاهان دارویی در مناطق عشایری، سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: اختصاص ۲۰ هزار هکتار زمین برای کشت و توسعه گیاهان دارویی یکی از برنامههای دولت سیزدهم به عنوان منبع درآمدیِ حاشیهای در کنار دامداری است.
به گزارش فارس آگاه، سیاوش احمدی میرقائد امروز سهشنبه در شورای عشایر فارس اظهار داشت: انجام واکسیناسیون رایگان دامهای عشایر در دستور کار دولت قرار گرفته و کار عملیاتی آن هم آغاز شده است.
وی پیگیری برای حل مشکل بیمه عشایر را از مهمترین برنامههای دولت دانست و گفت: با حمایت نمایندگان مجلس حدود سه هزار میلیارد تومان اعتبار به سازمان عشایر تخصیص یافته است. همچنین حدود ۲هزار میلیارد تومان تسهیلات عمدتا ارزانقیمت و ۴۰۰ میلیارد تومان هم تسهیلات ماده ۵۲ به عشایر اختصاص داده شده که این اقدامات درمجموع نشاندهنده توجه دولت و نمایندگان در مجلس شورای اسلامی به این قشر است.
سرپرست سازمان عشایر ایران ادامه داد: چهار طرح اقتصادی شامل طرح زنجیره تامین گوشت قرمز، گردشگری، صنایعدستی و گیاهان دارویی در جهت تنوعبخشی به اقتصاد عشایر تأمین اعتبار شده و تحقق این امر از راهبردهای اصلی سازمان عشایر است.
مسئولیت ۷۰دستگاه در قبال عشایر
احمدی همچنین با بیان اینکه بیش از ۷۰ دستگاه اجرایی در قبال عشایر وظیفه دارند، عنوان کرد: جامعه عشایری نیازهای بسیاری دارد که تأمین این نیازها از عهده یک دستگاه اجرایی خارج است، لذا ضرورت دارد دستگاههای اجرایی بر اساس آییننامه ساماندهی عشایر و سه مصوبه دولت در حوزههای اجتماعی، فرهنگی و آموزشی و بهداشتی وظایف خود را انجام دهند و استانداری نقش بسزایی در انجام هماهنگی بین این دستگاهها دارد.
وی یادآور شد: عشایر فارس از جایگاه و نقش مهمی در حوزه عشایری کشور برخوردار هستند و به تبع آن استانداری فارس نیز عنایت ویژهای به این قشر دارد.
سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: استان فارس محل حضور عشایر بزرگ ایران از جمله ایلات قشقایی، خمسه و لُر هستند؛ عشایری که همواره در سپهر سیاسی و در حفاظت از مرزهای جنوبی کشور نقش پُررنگی داشتهاند و نقش آنها در این عرصه شهره عام و خاص است.
احمدی ادامه داد: عشایر همیشه حافظان مرزهای کشور و مواریث فرهنگی کشور بوده و نقش پدافندی غیرعامل بسیار مهمی در کشور داشتهاند.
وی همچنین از واگذاری پنج دستگاه تانکر آب و پنج دستگاه پیکاپ به عشایر فارس و از اختصاص ۲۲۰میلیارد تومان اعتبار در حوزه آب و راه عشایر این استان در بودجه سال ۱۴۰۲ خبر داد.
افزایش ۲۰ برابری اعتبارات مصوب حوزه عشایری
سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: میزان اعتبارات مصوب حوزه عشایری در ۲سال گذشته نسبت به سالهای قبل بیش از ۲۰ برابر شده که این اتفاق خوب نشاندهنده توجه دولت و اثرگذاری نمایندگان در مجلس شورای اسلامی بوده است.
احمدی افزود: در حال حاضر بودجه سال ۱۴۰۳ در حال طرح شدن در مجلس شورای اسلامی است و پیشنهادات سازمان امور عشایر هم برای افزایش اعتبارات در این حوزه ارائه شده است؛ در واقع از نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقاضا داشتهایم که در بودجه سال ۱۴۰۳ توجه ویژهای به عشایر داشته باشند.
وی یادآور شد: در تابستان سال گذشته نیز رئیس جمهور ۱۰ دستور ویژه در قالب مصوبه را برای عشایر صادر کرد که این مصوبات کمنظیر بودند.
احمدی با بیان اینکه حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان ارزش این مصوبات است، گفت: بدون شک اجرای این مصوبات موجب تحولات قابلتوجهی در زیرساختهای مناطق عشایری خواهد شد.
وی افزود: رییسجمهور دستور دادهاند بحث تولید قراردادی جامعه عشایری با هدف حمایت از تولیدات این قشر مورد توجه ویژه قرار بگیرد.
احمدی تأمین مالی بهویژه در فصل پاییز و زمستان را یکی از مهمترین دغدغههای عشایر دانست و گفت: در حال حاضر این تأمین مالی انجام شده و فارس هم جزو استانهایی است که در این زمینه مورد حمایت قرار گرفته، به گونهای که هماکنون دغدغه تأمین نهاده برای عشایر این استان وجود ندارد.
راهاندازی و ساخت ۳۸۰ خانه بهداشت در مناطق عشایری
سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه راهاندازی و ساخت ۳۸۰ خانه بهداشت در مناطق عشایری کشور با ملحقاتشان از دیگر مصوبات دولت سیزدهم است، افزود: این درحالی است که تا پیش از این مصوبه فقط ۱۴۰ خانه بهداشت در مناطق عشایر ساخته شده بود.
احمدی در خاتمه به دستور رییس جمهور مبنی بر توزیع ۲۲۰ هزار پنل خورشیدی بین عشایر توسط وزارت نیرو اشاره کرد و یادآور شد: در ۱۰ سال گذشته فقط ۳۰ هزار پنل در بین عشایر توزیع شده است.
مشکل تامین سوخت عشایر برطرف شد
استاندار فارس نیز در این جلسه با بیان اینکه مشکل تامین سوخت عشایر بهویژه در خرید کپسولهای گاز برطرف شده است، گفت: اگر هنوز مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد، اقدامات لازم برای برطرف شدن آن انجام خواهد شد.
محمدهادی ایمانیه با بیان اینکه عشایر فارس یک سوم از گوشتِ تولیدی کشور را تامین میکنند، بر ضرورت تکمیل زنجیره تولید گوشت قرمز تأکید کرد و افزود: پنلهای خورشیدی براساس دستور رئیس جمهور شامل استان فارس نیز خواهد شد.
از گردشگری، بومگردی و صنایعدستی عشایر حمایت میشود
ایمانیه با اشاره به اینکه فارس با توجه به چهار فصل بودن، در حوزه تنوع و کشت گیاهان دارویی در کشور رتبه اول را دارد، گفت: برای توسعه گردشگری عشایر پای کار هستیم و بومگردی استان و حوزه صنایعدستی عشایر نیز مورد حمایت قرار میگیرد.
استاندار فارس همچنین با بیان اینکه در حال حاضر ۷۰ دستگاه اجرایی در قبال عشایر وظیفه دارند، بر ضرورت تشکیل یک سامانه و تعریف وظایف هر سازمان در این سامانه تاکید کرد و افزود: براساس اسناد بالادستی از جمله آییننامه ساماندهی عشایر، توجه به این قشر باید در دستور کار تمام دستگاههای اجرایی قرار بگیرد.
درخواست بودجه بیشتر
ایمانیه با تاکید بر اینکه عشایر فارس غیرتمندانه از امنیت استان به ویژه امنیت غذایی حمایت میکنند، خطاب به سرپرست سازمان امور عشایر کشور، گفت: یک چهارم از بودجههای سازمانهای مربوطه به موضوعات مورد درخواست جامعه عشایری از جمله خانه بهداشت، بازسازی مدارس؛ چه ثابت و چه کانکسی و حوزه راه تخصیص یابد.
وی افزود: همچنین یک چهارم از بودجههای مورد نیاز برای عشایر توسط سازمان عشایر کشور، یک چهارم توسط استانداری و یک چهارم دیگر هم توسط نمایندگان در مجلس شورای اسلامی تأمین شود.
مشکل کمبود آب همچنان پابرجاست
استاندار فارس به کمبود تانکرهای حمل آب در استان فارس اشاره کرد و گفت: در سفر اول و دوم ریاست جمهوری مصوباتی برای حل این مشکل اخذ شد، اما همچنان با کمبود آب روبهرو هستیم؛ لذا درصددیم تا در صورت مشارکت سازمان امور عشایر و سایر دستگاههای اجرایی این مشکل رفع شود.
وی افزود: حل مشکل آموزشی عشایر شهرستانهای رستم و نورآباد که در حال حاضر بخشی از نیازهایشان توسط ادارهکل امور عشایر استان دیگری تأمین میشود تا تحقق کامل آن پیگیری میشود تا زیرمجموعه و تحت پوشش استان فارس قرار بگیرند.
ستاد اجرایی فرمان امام (ره) هم پای کار آمد
به نقل از تسنیم، استاندار فارس از سرمایهگذاری ستاد اجرایی فرمان امام(ه) در حوزه گیاهان دارویی فارس نیز خبر داد و گفت: مقرر شد طی هفته آینده تیم تحقیق و اجرایی از تهران به فارس اعزام شود.
به گفته ایمانیه سازمان امور عشایر هم میتواند با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در موضوع سرمایهگذاری در حوزه گیاهان دارویی مشارکت کند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=29580
true
true