true

اختلافات و چنددستگیها، چالشی بر سر راه اجرای برنامههای فاخر و ماندگار در مساجد، به گزارش سید محی الدین حسینی ارسنجانی خبرنگار فارس اگاه، امروز، هجدهم اسفندماه، در تقویم رسمی کشور به نام روز تأسیس کانونهای فرهنگی و هنری مساجد نامگذاری شده است. اما این سوال مطرح است که با شرایط خاص مسجد تا چه حد میتوان انتظار داشت که اهل مسجد و جوانان مؤمن و مسجدرو بتوانند برنامههای فرهنگی و هنری خود را در داخل مساجد شهرها و محلههایشان اجرا کنند؟ متأسفانه، برخی اختلافات، چنددستگیها، و تفاوتهای نظرات در بسیاری از مساجد ما بیداد میکند و امکان اجرای برنامههای فاخر و ماندگار غیر ممکن.
امام خمینی (ره) فرمودهاند: «مسجد مهمانخانه خدا در زمین، جایگاه نزول برکات و خیرات آسمانی، خانه راز و نیاز، عشق و محبت، صفا و صمیمیت، ایثار و رحمت، تجلّی بهشت خدا در زمین، محل آرامش موحدان است. مکان آن، بهترین قطعات زمین است و فرشتگان، با اهل آن همنشین میباشند.»
مقام معظم رهبری (مدّظلّه) میفرمایند: «اجتماع در مساجد را همچنان باید نگاه داشت. جوانها مسجد را کلاس درس و صحنه رزم بدانند. مساجد را گرم بدارید؛ سعی کنید مسائل تبلیغاتی مذهبی و اسلامی سمعی و بصری را به مساجد بکشانید. مسجد خانه خداست؛ پس خانه همه خلق خداست..»
کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور برای اعتلای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران و با توجه به رهنمودهای امام و رهبری، به منظور ادای دین و تکلیف نسبت به انقلاب اسلامی و خون شهدای گرانقدر اسلام و تحقق اهداف و انگیزههای فرهنگی مصرح در قانون اساسی و سایر مقررات و قوانین موضوعه کشوری، و بالاخص تلاش در راستای ترویج و اشاعة فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدی (ص) و مقابله اصولی و منطقی با تهاجم فرهنگی منحط و مبتذل بیگانگان، شورای انقلاب فرهنگی را بر آن داشت تا تأسیس ستاد عالی کانونهای فرهنگی، هنری مساجد کشور را تصویب نماید. متعاقب آن، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مأمور شد تا ستادی با عنوان فوق برای ارائه طرحهای مقابله با تهاجم فرهنگی و احیای نفس واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد، استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاههای دولتی که امکان بهرهوری فرهنگی دارند، تأسیس نماید و سرانجام اهداف و وظایف دبیرخانه نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد را ابلاغ نماید.
برخی از اهداف کلی کانونهای فرهنگی مساجد در راستای تحقق ارزشها و اصول سیاست فرهنگی جمهوری اسلامی ایران عبارتند از: تبلیغ، گسترش و تعمیق فرهنگ روحبخش اسلام و تأکید بر آرمانها و ارزشهای معنوی و فرهنگ اسلامی؛ گسترش زمینه مشارکت و مباشرت مردم در امور فرهنگی، هنری، اجتماعی، علمی و غیره؛ همگانی و عمومی نمودن تمامی عرصههای فرهنگی و هنری و تحقق آزادی مناسبتهای فرهنگی مردمی؛ زمینهسازی برای حضور فعال جوانان و نیروهای متعهد در عرصه فعالیتهای فرهنگی و هنری و شناسایی و تربیت استعدادهای درخشان و استفاده از اوقات فراغت جوانان و حفظ و ترویج فرهنگ بسیجی؛ ارائه و عرضه فعالیتهای فرهنگی، هنری بر اساس موازین و ضوابط اسلامی و ایجاد جاذبههای فرهنگی هنری و کانونهای پرتحرک و فعال مذهبی، اجتماعی و مردمی در مقابله با تهاجم فرهنگی مبتذل استکبار و کفر جهانی.
با این وصف، رسالت مهمی بر دوش مدیران کانونهای فرهنگی و هنری مساجد، که محل حضور و تجمع طیفها و سنین مختلفی از مردم است، گذاشته شده است. مسئولان این تشکلها در استانها و شهرها باید افرادی محبوب، مقبول، و با تجربه باشند و نبض اصحاب مساجد در دستشان باشد تا بتوانند کار و مأموریتهای خود در مساجد را به درستی به پیش ببرند.
مهمترین دلیل عدم توفیق کانونهای فرهنگی و هنری مساجد تا به امروز، یکی بیتوجهی مسئولان عالی کشور و استان در عدم تخصیص اعتبارات و امکانات و تجهیزات کافی به این کانونها است و دیگری نوعی ناهماهنگی میان متولیان امور مساجد، از امام جماعت و هیئت امنای مسجد گرفته تا پایگاههای مقاومت، خادمین مساجد و برخی افراد ذینفوذ مسجد که بعضاً اقدامات جوانان عضو کانونهای فرهنگی و هنری مساجدشان را برنمیتابند و هر یک از آنها با دیگران به نوعی مشکلات و اختلافاتی دارند.
باید این اختلافات و منیتها در مسجد کنار گذاشته شود و حول محور دانایان و خداترسان واقعی و غیر ریاکار، برنامههای متنوع و مناسبتهای ملی و مذهبی با رعایت شأن و حرمت مساجد به عنوان خانههای خدا و محل عبادت و راز و نیاز مؤمنان به اجرا درآید و هر مسجدی از حالت خشک و بیروح و انزوا خارج شود.
true
true
https://farsagah.ir/?p=61347
true
true