×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  سه شنبه - ۲۷ شهریور - ۱۴۰۳  
true
true
ارتقای درجه شهرداری زرقان بعد از ۲۱ سال

بهره‌برداری و آغاز احداث بیش از ۵۰ پروژه متوسط و بزرگ مقیاس در زرقان طی سه سال اخیر، به گزارش عباس امیری خبرنگار فارس اگاه، شهردار زرقان و رییس شورای اسلامی شهر زرقان در نشستی خبری به تشریح آخرین خبرها در خصوص پروژه ها و مسائل و مشکلات این شهر پرداختند.

شهردار زرقان در این نشست خبری، از برخی بی مهری‌ها نسبت به این شهر پر پیشینه گلایه کرد و خواستار احقاق حقوق اهالی زرقان در حوزه های زیست محیطی و گسترش زیرساخت‌ها شد.

محمود صانعی با تبریک فراررسیدن هفته خبرنگار از اصحاب رسانه به عنوان یار و یاور همیشگی اهالی زرقان یاد کرد و افزود: خبرنگاران با حمایت از اهالی مظلوم زرقان در بزنگاه‌های مهم به یاری این دیار آمدند و علیرغم همه مشکلات از بیان حقیقت غافل نشدند.

او با اشاره به یکی از تاثیرگذارترین پروژه‌هایی که به همت شهرداری زرقان در روزهای اخیر به بهره‌برداری رسید، اظهار داشت: پل زرقان بر اساس قانون در اختیار راهداری استان است و شهرداری زرقان وظیفه قانونی برای تعریض پل ارتباطی این شهرستان با شیراز نداشت؛ اما به دلیل اهمیت این موضوع و نقش ارزنده آن در ایمن‌سازی منطقه، مدیریت شهری زرقان آستین همت برای تعریض آن بالا زد و با تامین آسفالت از سوی راهداری این پروژه به سرانجام رسید.

*تعدادی از صنایع به اجرای قانون پرداخت عوارض آلایندگی تمکین نمی‌کنند

او در بخش دیگری از سخنانش از صنایعی که از پرداخت عوارض آلایندگی طفره می روند، انتقاد کرد و افزود: از میان صنایع پیرامونی شهر زرقان فقط پالایشگاه نسبت به پرداخت عوارض آلایندگی اقدام کرده است. بر اساس قانون تعدادی از صنایع موظف به پرداخت عوارض آلایندگی هستند که از اجرای قانون تمکین نمی‌کنند.

صانعی از خود اظهاری صنایع در مورد میزان آلایندگی محیط زیستی به عنوان یک آسیب روزافزون یاد کرد و افزود: آزمایشگاه معتبر دانشگاه علوم پزشکی باید به عنوان مرجع پایش و رسیدگی مدنظر قرار گیرد.

او خواستار رسیدگی جدی سازمان محیط زیست به بحث آلایندگی صنعتی شهر زرقان شد و بیان داشت: برخی از صنایع شیمیایی بیشترین حجم آلایندگی محیط زیستی را دارند و متاسفانه با عدم تمکین از قانون از پرداخت عوارض آلایندگی طفره می روند. به گفته شهردار زرقان، عوارض آلایندگی اثر مستقیمی بر سلامتی اهالی زرقان اشته است.

او در بخش دیگری از سخنانش با اعلام این خبر مسرت بخش که بعد از ۲۱ سال درجه شهرداری زرقان ارتقا یافت، اظهار داشت: شهرداری زرقان در سال ۱۳۸۲ موفق به اخذ درجه ۷ شده بود و با تلاش ها و سیاست گذاری های انجام شده در مردادماه سال جاری موفق به اخذ گرید ۸ از وزارت کشور شدیم.

شهردار زرقان در بخش پایانی سخنانش تصریح کرد: طی سه سال اخیر بیش از ۵۰ پروژه متوسط و بزرگ مقیاس در دست احداث و به بهره برداری رسیده است که از مهمترین آنها می توان به پردیس سینمایی، پمپ بنزین، سردیس سردار حیدر، پارک کوهپایه، تالار بزرگ شهر و غیره اشاره کرد.

* باید به صورت ویژه به مقابله با آلایندگی زرقان پرداخت

رئیس شورای شهر زرقان نیز در این نشست با اشاره به وجود صنایع آلاینده در شهر زرقان گفت:  به دنبال مکانیسم عدالت محور هستیم تا صنایع نتوانند ما را دور بزنند و مقابله با آلایندگی شهر زرقان یکی از این خواسته ها و مطالبه های مردمی است که به صورت ویژه باید به آن پرداخت.

قاسم جمالی عنوان کرد: هنگامی که درصد قابل توجهی از صنایع استان پیرامون این شهر قرار گرفته اند باید کارگروه استانی تشکیل و مسائل و معضلات آلایندگی شهر زرقان رصد و دنبال شود.

وی تصریح کرد: برخی صنایع در شهرستان زرقان پایبند استانداردهای زیست محیطی نیستند و به نوعی فرافکنی کرده و فرار رو به جلو دارند و خودشان را در چارچوب و ضابطه مشخص قرار نمی‌دهند.

رئیس شورای شهر زرقان گام بعدی این کارگروه را نظارت و بروزرسانی پسماندهای فاضلابی شهرک صنعتی زرقان دانست و افزود: بسیاری از شهروندان متوجه ارتباط برخی بیماری ها و صنایع آلاینده در این شهر شده‌اند اما متاسفانه در این رابطه متولیان رسمی که باید آرامش روحی را به مردم اقناع کنند، وارد میدان نمی شوند و فقط موضوعات را تکذیب و آمارها را کمتر اعلام می کنند.

وی افزود: پیشنهاد شده مجوزهای آزمایشگاه علوم پزشکی که مورد اعتماد است از محیط زیست گرفته شود و در خصوص تعارضات بوجود آمده بین مدیریت شهری و شرکت ها پا درمیانی کنند و حرف آخر را آنها بزنند تا حق شهروندان تضییع نشود.

جمالی با اشاره به اینکه ۹۸ درصد صنایع پیرامون شهرستان زرقان عوارض آلایندگی پرداخت نمی‌کنند؛ تصریح کرد: یک تا دو مورد از صنایعی هم که موظف به پرداخت عوارض شدند سعی کردند به گونه ای از زیر پرداخت آن شانه خالی کنند.

*فرودگاه زرقان قابلیت آموزش هوانوردی را دارد

جمالی افزود: در بحث گردشگری و هوانوردی فرودگاه زرقان قابلیت آموزش هوانوردی را دارد و یکی از قدیمی ترین فرودگاه های فارس به شمار می رود.

وی با بیان اینکه فرودگاه زرقان بهترین مکان برای افرادی بود که می خواستند آن را به صنعت الحاق کنند، تصریح کرد: فرودگاه زرقان در ابتدا وارد بحث مولدسازی شد و قصد حراج  آن را  داشتند؛ با این اتفاق معضلات و آلایندگی صنعت در شهرستان زرقان دو چندان می شد که با پیگیری ها اجازه آن تا به امروز داده نشده است.

جمالی با اشاره به آخرین جلسه ای که در دفتر استاندار با حضور مدیرکل فرودگاه ها و شرکت های خصوصی برگزارشد، گفت: شرکت های خصوصی بابت نگهداری بالگردهای خود در آشیانه فرودگاه هزینه پرداخت می کنند و از این بابت متضرر شده اند.

* سنگ شکن کارخانه کاشی حافظ باید جابه جا شود

رئیس شورای شهر زرقان اظهار داشت:  سنگ شکن کارخانه کاشی حافظ طبق مصوبه کمیسیون بند ۲۰ و کارگروه محیط زیست شهرستان باید جابه جا شود چرا که در کنار منطقه مسکونی قرار گرفته است.

وی بیان کرد: مدیرعامل کارخانه کاشی حافظ در آخرین اظهار نظر عنوان کرده زمینی مدنظر داشته است اما مسوولین استان با وی همکاری نکردند؛ این موضوع دلیل قانع کننده ای نیست و کارخانه باید به زمان و مهلتی که برای جابه جایی این سنگ شکن به آن داده شده پایبند باشد.

جمالی تصریح کرد: مردم نباید تاوان بی کفایتی برخی افراد را بدهند که با وعده های مختلف فرصت و زمان را از ما گرفته اند.

*به بهانه حمایت از تولید جلوی حکم کمیسیون بند ۲۰ شهرداری گرفته شد

جمالی خاطرنشان کرد: شهرداری و شورای شهر زرقان تمام تلاش خود را در کمیسیون بند ۲۰ شهرداری انجام داده است و بسیاری از این صنایع آلاینده با توجه به نظر کارشناس دادگستری، آلایندگی آنها محرز شده است.

وی خاطرنشان کرد: متاسفانه برخی صنایع اقدامات لازم را انجام نداده اند و تذکرات زیادی به آنها داده شده است؛ در بعضی موارد حکم کمیسیون به تعطیلی واحد تولیدی آن صنعت منجر شده است اما مسئولین استانی و شهرستانی بنا به مصلحت اندیشی ها و به بهانه حمایت از تولید و یا بیکار شدن تعدادی از کارگران جلوی اجرای حکم را گرفته اند.

جمالی با بیان اینکه نیازمند کارگروه استانی در ارتباط با آلاینده های شهر زرقان هستیم، تاکید کرد: در این کارگروه باید عدم توسعه صنایع آلاینده پیرامون شهر زرقان در اولویت قرار گیرد؛ همانطور که در شورای ششم مجوز به هیچ صنعت دیگری در شهرستان داده نشد.

وی ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات زرقان عدم رعایت زوم بندی در شهرک صنعتی همجوار این شهر است که یک مجموعه ناهمگون از صنایع غذایی تا صنعت شیمایی را در کنار هم و بدون نظارت تشکیل داده است.

*همه مسئولان فارس بر مشکلات شهرستان زرقان واقف هستند

رئیس شورای شهر زرقان در بخشی دیگر از سخنان خود در رابطه با مسائل اجتماعی و فرهنگی این شهر گفت: مشکلاتی که در شهرستان زرقان وجود دارد مطالبه گری صرف نیست و این طور نبوده که دغدغه ها و مشکلات شهر به گوش مسئولان نرسیده باشد؛ همه مسئولان فارس از مسئولان اجرایی استان تا نمایندگان مجلس بر مشکلات شهرستان زرقان واقف هستند.

جمالی معتقد است؛ عدم پیگیری مستمر به وعده های مسئولین در مقاطع زمانی مختلف باعث شده تا اهداف پیش بینی شده به نتیجه نرسند.

وی تصریح کرد: استمرار و مطالبه گری رسانه ها به صورت جدی تر می تواند معضلات و وقفه ها به وجود آمده در شهر زرقان را کاهش دهد .

رئیس شورای شهر زرقان در ادامه با بیان اینکه فرودگاه زرقان از ۲۰ شهریور ۱۴۰۱ با هدف انجام کار مدیریتی و حفاظتی پیرامون آن به این بهانه مختلف تعطیل شد، یادآورشد: پروپوزالی توسط شهرداری و شورای شهر زرقان طراحی و جلسه ای با مدیرعامل شرکت فرودگاه انجام گرفت و اعلام آمادگی شد تا شهرداری زرقان مدیریت این فرودگاه را به صورت فاینانس در اختیار بگیرد.

جمالی عنوان کرد: در بحث گردشگری و هوانوردی فرودگاه زرقان قابلیت آموزش هوانوردی را دارد و یکی از قدیمی ترین فرودگاه های فارس به شمار می رود.

وی با بیان اینکه فرودگاه زرقان بهترین مکان برای افرادی بود که می خواستند آن را به صنعت الحاق کنند، تصریح کرد: فرودگاه زرقان در ابتدا وارد بحث مولدسازی شد و قصد حراج  آن را  داشتند؛ با این اتفاق معضلات و آلایندگی صنعت در شهرستان زرقان دو چندان می شد که با پیگیری ها اجازه آن تا به امروز داده نشده است.

جمالی با اشاره به آخرین جلسه ای که در دفتر استاندار با حضور مدیرکل فرودگاه ها و شرکت های خصوصی برگزارشد، گفت: شرکت های خصوصی بابت نگهداری بالگردهای خود در آشیانه فرودگاه هزینه پرداخت می کنند و از این بابت متضرر شده اند.

* نمایندگان مجلس در زمینه افزایش سرانه ورزشی زرقان تلاش بیشتری داشته باشند

سخنگوی شورای اسلامی شهر زرقان نیز در این نشست با اشاره به مشکلات حوزه زیرساختی در ورزش زرقان گفت: زرقان در بحث زیرساخت ها و سرانه ورزشی بسیار ضعیف است و آخرین آمار سرانه ما یک دهم سرانه استان است که نمایندگان محترم باید در این زمینه تلاش بیشتری داشته باشند.

مهدی نجاتی افزود: ما در یک سری رشته ها حرف‌هایی برای گفتن داریم اما متاسفانه نبود خوابگاه ورزشی و… موجب شده نتوانیم میزبانی مسابقات را بر عهده بگیریم.

وی خاطرنشان کرد: با پیگیری های انجام شده، درصدد حل این مشکل هستیم تا بتوانیم میزبان شایسته ای برای برگزاری مسابقات باشیم.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true