
از اجرای ۸ فرمان برای رفع مصائب محور زندیه تا شناسنامهدار شدن درختان در سراسر شیراز، به گزارش جلالالدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، تا دهه فجر امسال، ۲۰ سقاخانه در شیراز به بهرهبرداری خواهد رسید. رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شیراز در حاشیه جلسه این هفته این کمیسیون به خبرنگار ما گفت: در جلسه این هفته چند موضوع مورد بررسی قرار گرفت که یکی از آنها، ایجاد و احیای سقاخانههای شهر بود.
مسعود زارعی تصریح کرد: در خصوص سقاخانهها پیشتر به شهرداری تکلیف کردهایم که وجود این سقاخانهها سنتی ارزشمند است و باید آنها را احیا کنند. اما اخیراً شنیدهایم که مسئولین بهداشت نیز بر رعایت مسائل بهداشتی در این سقاخانهها تأکید داشتهاند و حتی در برخی موارد بحث جمعآوری آنها مطرح شده است.
وی اضافه کرد: ما هم بر حفظ رعایت مسائل بهداشتی این سقاخانهها تأکید داریم و میگوییم آنهایی که رعایت بهداشت در آنها نشده، جمعآوری شوند، اما نباید اصل آن برچیده شود؛ به ویژه در فصول گرم سال مثل تابستان و در مسیرهای پرتردد، مردم دنبال آب هستند و باید در چنین نقاطی چند سقاخانه بهصورت بهداشتی ایجاد شود.
زارعی گفت: امروز بسیاری از سقاخانههای شهر تخریب شده یا از رده خارج شدهاند و علت آن است که برخی مناطق شهرداری شیراز در حفظ و نگهداری این سرمایه عمومی خوب کار نکردند، چرا که پس از ساخت این سقاخانهها مهمترین اصل، حفظ و نگهداری آنهاست.
وی اضافه کرد: در همین راستا از شهرداری خواستیم که تعدادی سقاخانه جدید و بهداشتی با امکانات مناسب در شهر اجرا کند که شهرداری لایحه آورد که طی ۱۶ ماه این کار انجام شود که ما آن را نپذیرفتیم و قرار شد این کار زودتر انجام گیرد و حداقل ۲۰ سقاخانه تا دهه فجر وارد مدار شده و به تدریج مابقی هم اجرایی شود.
محور زند و مشکلات آن، موضوع دیگری بود که در این جلسه مطرح شد. عضو شورای شهر شیراز در این خصوص بیان کرد: در جلسه کمیسیون، مسئله دیگری نیز مورد بحث قرار گرفت که مربوط به محور زند از میدان نمازی تا میدان شهدا بود. در راستای ساماندهی این محور، از شهرداری شیراز خواستهایم تا ۸ اقدام را در دستور کار خود قرار دهد.
وی افزود: این اقدامات شامل پیگیری تشکیل پرونده و صدور اخطاریههای لازم برای ساختمانهای ناایمن و اخذ احکام قضائی از مراجع ذیصلاح، بهویژه در خصوص ساختمانهای پزشکی و مجتمعهای تجاری، پاکسازی سمعی و بصری غیر استاندارد مانند تابلوهای تبلیغاتی، بنرها، و همچنین میز و صندلیهایی که در پیادهروها قرار میگیرند، ساماندهی جدارهها و تابلوهای معرف کاربری، بهبود روشنایی و نورپردازی محور زند، طراحی طرح ساماندهی فضای سبز محور، مناسبسازی معابر شهری، طراحی و نصب المان میدان امام حسین (ع)، و تهیه طرح معماری جداره محور اصلی زند هستند. این ۸ اقدام از جمله اقداماتی است که شهرداری موظف به اجرای آنها در این محور است.
زارعی گفت: تا کنون حدود ۵۰ تا ۶۰ درصد از این اقدامات از جمله زیباسازی و نورپردازی سایر این موارد انجام شده و انشاءالله المان میدان امام حسین (ع) هم تا اربعین رونمایی میشود، اما برای ۴۰ درصد باقیمانده به معاونت خدمات شهری اعلام کردیم که ظرف دو هفته آینده گزارشی را ارائه دهد که چرا مابقی کارها انجامنشده و همچنین ساز و کاری برای انجام کامل این پروژه ارائه شود.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شهرداری شیراز در ادامه سخنان خود گفت: اما یکی دیگر از مسائلی که در این جلسه مطرح و تصمیماتی اتخاذ شد، در خصوص تهیه نقشه GIS و شناسنامهدار کردن درختان باغات بود که از طرف آقای کمالی رئیس کمیته صیانت از باغات ارائه شد. البته تا پیش از این، ما تهیه نقشه GIS و شناسنامهدار کردن درختان و فضای سبز عمومی مناطق ۱۱گانه را در قالب سامانه بوستان داشتیم که تعدادی از مناطق این کار را انجام دادهاند و تا ۳ ماه آینده تک تک درختان و فضای سبز عمومی مناطق دارای شناسنامه و نقشه GIS میشوند و قابل رصد خواهند بود.
وی اظهار داشت: اما در خصوص درختانی که در باغهای شهر وجود دارند، چون باغها شخصی بودند، اقدامی انجام نشده و تأکید بر آن نشده بود تا امروز که در راستای حفظ باغات، این مورد در دستور کار قرار گرفته تا در آینده شاهد تخریب بیشتر باغها نباشیم.
زارعی گفت: بر این اساس، در کنار سامانه بوستان که شناسنامه درختان و فضای سبز عمومی شهر در آن ثبت شده و قابل رصد است، سامانهای تحت عنوان سامانه گلستان ایجاد شده که بر این اساس تمامی درختانی که در باغهای شهر شیراز وجود دارند نیز از این پس دارای شناسنامه و نقشه GIS میشوند و وضعیت تمامی درختان ثبتشده در این سامانه هم قابل رصد است.