
از افتتاح تا اکران؛ پردیس سینمایی«تارخ» فردا میزبان اولین اکران عمومی خود خواهد بود، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، رئیس حوزه هنری استان فارس در جمع خبرنگاران از بهرهبرداری از پردیس سینمایی استاد تارخ خبر داد و گفت: این پردیس با ۵ سالن سینما، یک پلاتو تئاتر و در مجموع ۸۶۳ صندلی و یک کتابفروشی دوم مهرماه، همزمان با سالروز درگذشت استاد امین تارخ با حضور جمعی از مدیران ملی و استانی، جمعی از هنرمندان، مدیران سینما و خانواده این هنرمند فقید به بهرهبرداری خواهد رسید و با اولین اکران عمومی، این پردیس فردا سهشنبه به چرخه سینماهای شیراز اضافه خواهد شد.
وحید نمازی با اشاره به افتتاح این پردیس در مهرماه سال گذشته با حضور وزیر کشور و عدم بهرهبرداری از آن گفت: با توجه به اینکه مراحل تهیه تجهیزات این پروژه پیچیده بود و هزینههای بسیار زیادی داشت بهره برداری از آن یک سال زمان برد. خوشبختانه پس از شش ماه از سپردن راهاندازی پردیس به مؤسسه بهمن سبز کشور، این پردیس راهاندازی شد و از فردا با دیدگاهی عدالتمحور در منطقه محروم کوزهگری که فاقد زیرساخت فرهنگی و هنری است، به بهرهبرداری خواهد رسید که اقدام بسیار ارزشمندی از سوی شهرداری شیراز است.
نمازی در ادامه با تقدیر از مطالبهگری رسانهها برای بهرهبرداری از این پردیس، گفت: جز پیگیریهای مصرانه شخص شهردار شیراز، نقدها و پیگیریهای رسانهها مانند موتور محرکهای شهرداری و پیمانکار مجموعه پردیس را به کار هماهنگ و پرفشار برای بهرهبرداری از این مجموعه راغب کرد و در نهایت این تلاشها به بار نشست. .
رئیس حوزه هنری استان فارس با اشاره به اینکه پردیس سینمایی تارخ یک چرخه کامل توزیع فرهنگ خواهد بود، گفت: در این چرخه هم نظام سینماداری معنا دارد و هم نظام سینماسازی. هم تولید اثر سینمایی انجام خواهد شد و هم تربیت هنرمندان برای پشتوانه تولید این چرخه در حوزه هنری استان با افتتاح این پردیس مهم سینمایی و بازسازی سینماهای قدیمی شهر شیراز در حال شکلگیری است.
وی با اشاره به اینکه پلاتوی تئاتر پردیس سینمایی نیز به زودی به چرخه توزیع اضافه خواهد شد، گفت: این پلاتو بزرگترین پلاتوی جنوب کشور خواهد بود و اهالی تئاتر شیراز میتوانند از آن برای تمرین و نمایش آثارشان استفاده کنند. همچنین، بخش نگارخانه این مجموعه نیز تا پایان سال راهاندازی خواهد شد و نگارخانه دولتی دیگری به نگارخانههای شهر اضافه میشود تا هنرمندان تجسمی بتوانند از این فضا استفاده کنند.
نمازی در ادامه سخنان خود از بازسازی سایر سینماهای شهر شیراز خبر داد و گفت: ما تلاشمان این است که کار بازسازیی سینماهای تحت مدیریت حوزه هنری را به شکلی پیش ببریم که دیگر تکسالن نداشته باشیم و به سوی ساخت پردیسهای سینمایی برویم. این پردیسها که مجموعهای از فعالیتهای هنری را به عنوان کمپلکس فرهنگی کنار هم قرار میدهند، میتوانند نیازهای متنوع فرهنگی و هنری شهروندان را برآورده کنند.
نمازی با اشاره به بازسازی دیگر سینماهای شهر شیراز با همت مؤسسه بهمن سبز کشور خبر داد و گفت: در ابتدای بازسازی سینماهای شیراز تمرکز بر بازسازی سینما پرسیا و پیام خواهد بود که قرار است به پردیسی سینمایی با ۱۰ هزار متر مربع زیر بنا تبدیل شود. نقشههای این پردیس کشیده شده است و مجوزهای آن نیز از شهرداری گرفته شده است. با ساخت این پردیس، مجموعه سینماهای خیابان کریمخان زند در یک مجموعه قرار خواهند گرفت. ما در طراحی این پردیس تمام زیرساختهای هنری را پیشبینی کردهایم، از سالن سینما تا پلاتو و استودیو و نگارخانه و فروشگاههای کتاب. با ساخت این پردیس، بزرگترین مجموعه فرهنگی هنری کشور ایجاد خواهد شد.
وی افزود: سینما ایران نیز در حال بازسازی اساسی است و ۹۰ درصد از بازسازی این سینما انجام گرفته که شامل بازسازی بنا، نوسازی تجهیزات سینمایی و زیباسازی آن میباشد. سینما ایران به زودی آماده خدمترسانی به مردم خوب شهر شیراز خواهد بود. برنامه ما برای سینما شیراز نیز تقویت سیستم صوتی و تصویری آن به وسیله مؤسسه بهمن سبزبود واین کار به طور کامل انجام گرفته است و تماشاگران شیرازی هماکنون میتوانند با کیفیت بسیار خوب از تماشای فیلمها دراین سینما لذت ببرند.
رئیس حوزه هنری بازسازی سینما سعدی را جزو برنامه های بعدی این حوزه خواند و گفت: چند سناریو برای بازسازی این سینمای خاطرساز در نظر داریم که یکی ساخت دوباره و تبدیل آن به سینمایی است که با همان هویت پیشین به خود نمایش فیلم ادامه دهد اما با کیفیتی در ساختمان و چه در تصویر و صدا بسیار از کیفیت کنونی بهتر خواهد بود و برنامه دوم برای این سینما بازسازی اساسی تجهیزات است تا بتواند هرچه سریعتر به چرخه سینماهای شیراز با کیفیتی بهتر بپیوندد و اکنون به دنبال جذب سرمایه گذار برای بازسازی این سینما هستیم.
***هزینه کرد ۳۰۰ میلیارد تومان در ۵ سالگذشته برای بازسازی سینماهای تحت نظارت حوزه هنری کشور
مدیرعامل مؤسسه بهمن سبز کشور که مجری و بهرهبردار پردیس سینمایی تارخ است، نیز در این نشست اظهار داشت: هماکنون این مؤسسه به عنوان مجموعه بهرهبردار سینماهای حوزه هنری، دارای ۶۱ سینمای فعال با ۱۹۳ سالن و ظرفیت ۳۳۰۰۰ صندلی در سراسر کشور است. در پنج سال گذشته، بالغ بر ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه هنری برای توسعه زیرساختهای فرهنگی کشور هزینه شده و بیشترین آمار توسعه زیرساختها و سالنهای فرهنگی مربوط به حوزه هنری کشور بوده است.
هادی اسماعیلی، با اشاره به رویکرد مؤسسه بهمن سبز، گفت: رویکرد ما توسعه و ساخت پردیسهای سینمایی خانوادهمحور است. این پردیسها با محوریت جذب مخاطب از کل خانواده، بهویژه کودکان و نوجوانان، راهاندازی میشوند. اغلب مجموعههای این پردیسها نیز مجموعههای فرهنگی هستند که سینما بخشی از آنهاست. ما در طراحی این پردیسها فضایی برای ارائه کتاب، نمایش آثار تجسمی و ایجاد سالنهای نمایش تئاتر در نظر گرفتهایم، که همگی جزو تکالیف حوزه هنری است.
وی در ادامه توضیح داد: این فضاها بهگونهای طراحی شدهاند که محلی برای رفت و آمد خانوادهها و اثرگذاری بر مخاطب اصلی خود که مجموعه یک خانواده است، باشند. یکی دیگر از برنامههای مؤسسه، که در ادامه اجرای سیاستهای حوزه هنری است، راهاندازی سینماهای سیار در ۵۵ شهر بالای ۲۰۰ هزار نفر جمعیت است که فاقد سینما هستند. هدف ما ایجاد و ساخت مجموعههای فرهنگی با چند سالن سینماست.
اسماعیلی افزود: تقریبا ۸۰ درصد فروش سینماهای کشور در ۵ استان اتفاق میافتد. در حالی که از نزدیک به ۱۳۰۰ شهر در کشور، تنها کمی بیش از ۲۰۰ شهر سالن سینما دارند. به دلیل بازده کم اقتصادی، برای ساخت سینما در شهرهای بالای ۵۰ هزار نفر بخش خصوصی به این سرمایه گذاری ورود نمیکند. از این رو ما شهرهای بالای ۲۰۰ هزار نفر را برای ساخت سالنهای سینمایی انتخاب کردهایم. همچنین، برای توسعه سینما در شهرهای کوچکتر، برگزاری اکرانهای سیار را در نظر داریم، مانند آنچه در دیگر کشورهای دنیا مرسوم است.
**سینما تک به شیراز باز می گردد
رئیس حوزه هنری استان فارس در پاسخ به سوال خبرنگار «فارس اگاه»که آیا نمایش فیلمهای سینمایی در پردیس تارخ همچون دیگر سینماهای شیراز در یک دهه گذشته تنها از تولیدات سینمای کشور خواهد بود یا حوزه هنری برنامهای برای بازگشت برگزاری دورههای سینمایی موسوم به سینماتک یا فیلمهای برتر تاریخ سینما چون دهه ۸۰ خواهد داشت، گفت:
نمایش ندادن فیلمهای خارجی روز در سینماها به سبب قوانینی است که وزارت ارشاد برای حمایت از تولیدات داخلی گذاشته است و قابل تغییر نیست. اما برنامه اکران فیلمهایی که سابقاً در حوزه هنری تحت عنوان باشگاه ۷ و غیره برگزار میشد، بازخواهد گشت. ما در پردیس سینمایی تارخ دو نگاه دنبال خواهیم کرد؛ نگاه اول اکران فیلمهای روز برای درآمدزایی است که ممکن است بهصورت موردی فیلمی از سینمای جهان نیز در این پردیس به نمایش دربیاید. نگاه دوم نیز مربوط به نمایش فیلمهای پاتوقی و سینماتک، شامل نمایش بهترین فیلمهای تاریخ سینمای جهان، بهترین فیلمهای ایران و فیلمهای مستند است که به نمایش درآمده و مورد نقد و بررسی قرار خواهند گرفت. این فضای تخصصی حتماً در این مجموعه انجام خواهد گرفت.
گفتنی است بلیت پردیس سینمایی تارخ به عنوان سالن تاپ سینمایی قیمتی معادل ۸۰ هزار تومان خواهند داشت