از افتتاح نمایشگاه معدن تا نشست با وزیر ارتباطات، اتاق ایران در هفتهای که گذشت میزبان وزیر ارتباطات بود. همچنین ساختمان جدید اتاق قم با حضور اعضای هیاترئیسه اتاق ایران افتتاح شد. مشارکت فعالان معدنی در هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن نیز از رویدادهای این هفته بود.
به گزارش فارس آگاه: در هفته ابتدایی آذرماه، چندین رویداد مهم را در اتاق ایران شاهد بودیم؛ در ابتدا هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن (ایران کانماین ۲۰۲۴) با حضور هیاترئیسه اتاق ایران افتتاح شد. در مراسم افتتاح نمایشگاه رئیس و نواب رئیس اتاق ایران، رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران، نمایندگانی از سفارتخانههای عربستان و قطر و برخی از مدیران دولتی و نمایندگان مجلس، حضور داشتند.
در این دوره از نمایشگاه، کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران، خانه معدن ایران و اتاق بیرجند به همراه دیگر فعالان و صنایع مربوط به اکتشاف، استخراج و فرآوری و دانشهای نوین مرتبط به معدن غرفه داشتند و در چارچوب آن توانستند توانمندیهای معدنی کشور را به نمایش بگذارند.
طبق برآوردهای انجام شده حضور شرکتکنندگان خارجی در این دوره ۱۵ درصد رشد داشته و هیاتهایی از عربستان، قطر، افغانستان، عراق و ترکیه نیز در نمایشگاه حاضر بودند.
در روز افتتاح نمایشگاه، صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران به همراه محمدرضا بهرامن، نایبرئیس اتاق ایران و رئیس خانه معدن، پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران و بهرام شکوری، رئیس کمیسیون معدن اتاق ایران از غرفهها بازدید کردند. در جریان این بازدیدها، حسنزاده با حضور در غرفه خانه معدن و اطلاع از مجموعه اقداماتی که این مادرتشکل در راستای حمایت از فعالیتهای معدنی کشور انجام داده است، تأکید کرد: متأسفانه هنوز نتوانستهایم متناسب با ظرفیتهای فراوان بخش معدن، از آن بهرهبرداری کنیم. دولت باید در این زمینه برنامهریزیهای دقیقتری انجام دهد تا زمینه برای فعالیت هر چه بیشتر بخش خصوصی فراهم شود.
در طول برگزاری هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن شهرام دبیری، معاون پارلمانی رئیسجمهور و محمد اتابک، وزیر صنعت، معدن و تجارت برای بازدید از ایران کانماین ۲۰۲۴ حاضر شدند و ضمن بازدید از غرفهها در جریان مسائل و مشکلات فعالان حوزه معدن قرار گرفتند.
در حاشیه این رویداد مهم معدنی به همت کمیسیون معدن اتاق ایران کارگاه آموزشی معدنکاری دیجیتال و معدنکاری پایدار برگزار شد.
هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن از ۳ تا ۶ آذرماه در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار شد.
ساختمان جدید اتاق قم افتتاح شد
رئیس و اعضای هیاترئیسه اتاق ایران، دوشنبه ۵ آذرماه عازم شهر قم شدند تا در مراسم افتتاح رسمی ساختمان جدید اتاق قم حضور پیدا کنند. در این سفر یکروزه مراسم افتتاح ساختمان جدید اتاق، نشست شورای گفتوگوی استان قم، مراسم تجلیل از صادرکنندگان برگزیده ۱۴۰۲ استان و نشست هیات نمایندگان اتاق قم با هیات رئیسه اتاق ایران، برگزار شد. آنچه در این نشستها مورد توجه قرار داشت، اهمیت وفاق و انسجام بین اعضای هیات نمایندگان اتاقها با یکدیگر و بین آنها با مدیران دولتی استان بود.
صادرکنندگان استان قم در نشست شورای گفتوگو به مهمترین دغدغههایی که بر فضای صادرات کشور حاکم است، اشاره کردند. به اعتقاد آنها نبود هماهنگی بین برنامهها، مقررات و مصوبات با قوانین بالادستی، تعیین تعرفههای صادراتی و صدور قوانین خلقالساعه مهمترین موانع در برابر صادرات است.
تعیین خط اعتباری برای صادرات پسته و ارائه تسهیلات ارزانقیمت برای احداث کارخانههای فرآوری و بستهبندی پسته مهمترین پیشنهادی بود که پستهکاران استان قم برای بهبود شرایط تولید و صادرات این محصول ارائه دادند.
بعد از افتتاح ساختمان و تجلیل از صادرکنندگان برگزیده ۱۴۰۲ استان، نشست هیات نمایندگان اتاق قم برگزار شد. البته پیش از تجلیل از صادرکنندگان با اعطای یک تندیس به پاس همراهیها در مسیر تکمیل ساختمان جدید اتاق از صمد حسنزاده، رئیس اتاق ایران و از حاجرضا محمدبیگی یکی از پیشکسوتان اتاق قم تقدیر شد.
در نشست هیات نمایندگان اتاق قم، کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با توجه به امکانات و همراهی که در این اتاق و در سطح استان وجود دارد، پیشنهاد تدوین استراتژی توسعه استان قم به همت اعضای هیات نمایندگان این اتاق را مطرح کرد.
در این سفر پیام باقری، نایبرئیس، کیوان کاشفی، عضو هیاترئیسه و عبدالله مهاجر دارابی، عضو دیگر هیاترئیسه اتاق ایران، حسنزاده را همراهی میکردند.
نشست صبحانه کاری فعالان حوزه فناوری اطلاعات با وزیر ارتباطات
صرف صبحانه با وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اتاق ایران، رویداد دیگری بود که سهشنبه ۶ آذر با هدف طرح مشکلات و راهکارهای پیشنهادی برگزار شد.
در این نشست فعالان بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات حضور داشتند و بر استفاده از ظرفیت شرکتهای بخش خصوصی در راستای تحقق اهداف کشور در حوزه اقتصاد دیجیتال، عضویت اتاق ایران در کارگروه اقتصاد دیجیتال دولت، لزوم مشارکت اتاق ایران در تدوین قانون حکمرانی داده و بسترسازی برای حضور شرکتهای حوزه فناوری در بورس تأکید کردند.
در این بین پیشنهادی هم از طرف پیام باقری، نایبرئیس اتاق ایران مبنی بر انعقاد تفاهمنامه همکاری بین اتاق ایران و وزارت ارتباطات برای پیگیری راهبری برنامه هفتم توسعه، همکاریهای مشترک در تدوین سند توسعه این حوزه و هوش مصنوعی، آموزش و ترویج استفاده از این اکوسیستم، تدوین نقشه راهبری صادرات فناوری اطلاعات و ارتباطات و کاهش ناترازی برق به کمک هوش مصنوعی، ارائه شد که از طرف وزیر مورد استقبال قرار گرفت.
بسترسازی برای اجرای طرح فیبر نوری منازل و کسبوکارها درخواست دیگری بود که از طرف فعالان اقتصادی تأکید شد. به اعتقاد آنها تا زمانی که این بستر مهیا نشود، امکان استفاده از ظرفیتهای بعدی حوزه فناوری اطلاعات نیز وجود ندارد.
صمد حسنزاده در حاشیه نشست صبحانه کاری وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در اتاق ایران و در جمع خبرنگاران با تأکید بر لزوم نقشآفرینی دولت و بخش خصوصی در اقتصاد دیجیتال بهعنوان بازیگران اصلی از آمادگی بخش خصوصی برای نقشآفرینی در این حوزه و همچنین تدوین پیشنویس قانون حکمرانی داده خبر داد.
دبیرکل جدید اکو با رئیس اتاق ایران دیدار کرد
در دیدار دبیرکل جدید اکو با رئیس اتاق ایران ضمن بررسی دلایل اجرایی نشدن موافقتنامهها و تفاهمهایی که از گذشته بین اعضای اکو منعقد شده است، تأکید شد: در نشست حکام اکو که در آینده برگزار خواهد شد، باید روی برگزاری نشستهای تجاری بین فعالان اقتصادی کشورهای عضو و نمایشگاههای تخصصی متمرکز شویم.
حسنزاده، در این نشست آمار تجارت بین کشورهای عضو را در مقایسه با تجارتی که در سطح دنیا اتفاق میافتد بسیار اندک ارزیابی کرد و گفت: سهم تجارت کشورهای عضو اکو با یکدیگر از تجارت جهانی، ۷ درصد برآورد میشود که رقم بسیار اندکی است و باید با بازنگری در این شرایط، سطح تبادلات تجاری بین کشورهای عضو را افزایش دهیم.
او اجرای توافقات تجارت ترجیحی و آزاد بین کشورهای عضو را موضوعی مهم ارزیابی کرد و گفت: توافقاتی بین ایران و تاجیکستان منعقد شده که متأسفانه این تعهدات اجرایی نمیشود. این موافقتنامهها فرصتهای قابل توجهی هستند که مغفول ماندند. باید برنامهریزی صورت گیرد تا از این ظرفیتها به خوبی استفاده شود.
اسد مجید خان، دبیرکل جدید اکو نیز با تأیید نکاتی که رئیس اتاق ایران درباره بیتوجهی به ظرفیت اکو از طرف اعضا، مطرح کرد، گفت: نبود تعاملات تجاری بین اعضا به دلیل ناتوانی در خلق فرصتهای مناسب و مشکلات ساختاری که به قوانین سختگیرانه داخلی کشورها برمیگردد، عواملی هستند که موجب شده اکو نتواند مؤثر عمل کند.
او بیاطلاعی اعضا نسبت به یکدیگر را یک چالش جدی دانست و تأکید کرد: اجرایی شدن توافقنامههای گذشته را در دستورکار قرار دادیم و در ابتدا باید آنها را بازنگری کنیم؛ در عین حال سامان دادن به تعرفههای تجاری نیز ضرورت دارد.
حضور رئیس اتاق ایران در آیین امضای قرارداد همکاری پروژه کرمانمال و برندها
سهشنبه عصر رئیس اتاق ایران در آیین امضای قرارداد همکاری پروژه کرمانمال و برندها نیز حضور پیدا کرد و سخرانی با محوریت لزوم حمایت از فعالیتهای تولیدی و تقویت حرکت برندسازی انجام داد. او تاکید کرد: با وجود تحریمها، برندهای ایرانی توانستند در همه زمینهها، تولید باکیفیت داشته باشند و دولت باید حمایت هدفمند خود را از آنها در دستورکار قرار دهد.
در این مراسم، قراردادهای سرمایهگذار پروژه کرمانمال با تعدادی از برندهای ایرانی برای مشارکت، امضا شد. تعداد برندهای مشارکتکننده در این طرح بالغبر ۱۵ برند است. پروژه ساخت مرکز خرید کرمانمال با رویکرد بینالمللی و در راستای ارتقای سطح استانداردها در ساخت مراکز خرید کشور اجرایی میشود. فاز ابتدایی این پروژه به زودی افتتاح خواهد شد و طبق اطلاعات موجود تلاش شده تا ساختمان و نمای این سازه در عین بهروز بودن، بر اساس بافت تاریخی استان و نمادهای آن باشد.
بیانیه اتاق ایران در خصوص همکاری با FATF
همچنین در هفتهای که گذشت، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با انتشار بیانیهای، پذیرش کامل توصیههای FATF و تلاش برای خروج از لیست سیاه را بهعنوان پیامی شفاف و صریح به جهانیان عنوان کرد که پیام اشتیاق ایران را برای برقراری ارتباطات امن و شفاف اقتصادی و مالی با جهان اعلام میکند.
اتاق ایران در این بیانیه، با اعلام حمایت از سیاستهای منطقی و اصولی دولت چهاردهم و رئیسجمهور و همچنین با تأکید بر نتایج مثبت اقتصادی حل موضوع FATF، آمادگی خود را جهت هرگونه همکاری با دولتمردان اعلام کرد.
در این هفته علاوه بر نشستهایی که اشاره شد، چهارمین نشست استراتژی توسعه صنعتی از سوی مرکز پژوهشهای اتاق ایران و کمیته ارزی اتاق ایران برگزار شد.