×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  سه شنبه - ۱۳ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
از بازار مرغ چه خبر؟/ عوامل تأثیرگذار بر قیمت مرغ

از بازار مرغ چه خبر؟/ عوامل تأثیرگذار بر قیمت مرغ ، مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران با تاکید بر اینکه نهاده‌های مورد نیاز تولیدکنندگان به قیمت سال گذشته است و این مورد تاثیری بر قیمت مرغ ندارد، اظهار کرد: با وجود افزایش هزینه‌های کارگری و … نمی‌توان گفت مرغ گران است، با توجه شرایط اقتصاد تورمی در کشور افزایش قیمت اجتناب‌ناپذیر است.

به گزارش شهرمردم ، علی ابراهیمی- مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران- در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص افزایش قیمت مرغ در بازار اظهار کرد: خوشبختانه در سال جاری از نظر نهاده‌ها به خصوص کنجاله مشکلی نداریم و تغییر قیمت چندانی نیز رخ نداده است و به وفور نیز وجود دارد. جوجه یکروزه نیز چه در بخش وارداتی و چه در بخش تولید داخلی قیمت بالایی دارد. در این زمینه هماهنگی‌هایی را با انجمن جوجه‌ یکروزه داشتیم که بتوانیم بخشی را مدیریت کنیم، ولی به دلیل اینکه عدد بالا است و ماهیانه بیش از ۱۴۶ میلیون و حدود ۱۵۰ میلیون جوجه ریزی صورت می‌گیرد این کنترل تا حدودی دشوار است.

وی با بیان اینکه تصمیم گرفته شده که این کنترل از طریق سامانه صورت گیرد، گفت: اگر سامانه عملیاتی شود می‌تواند در کنترل قیمت نیز تاثیرگذار باشد؛ اما آنچه که این روزها مطرح است، میانگین قیمت مرغ زنده به ازای هر کیلوگرم حدود ۶۴ تومان است یعنی ما مرغ زنده از ۶۱ تا ۶۷ هزار تومان داریم و این میانگین بر اساس محاسبات ما از قیمت تمام شده و یا حتی پایین‌تر از قیمت تمام شده است. اساسا در حوزه مرغ زنده نمی‌توان گفت که تولیدکنندگان سود زیادی دارند، مولفه‌های اقتصادی در کشور ما ثابت نیست به دلیل تورمی که وجود دارد افزایش هزینه‌ها اجتناب‌ناپذیر است و اگر نهاده‌ها را که با ارز ترجیحی وارد می‌شوند را در نظر نگیریم، باقی موارد با هزینه‌های به روز انجام می‌شود و می‌توان گفت که گوشت مرغ زنده نیز تا حدودی از تورم جامعه تاثیر می‌پذیرد.

ابراهیمی با تاکید بر اینکه هیچ گرانی در بازار مرغ وجود ندارد، تصریح کرد: از تولید مرغ زنده تا محل کشتار هزینه‌های خاصی وجود دارد. هزینه‌های نگهداری در کشتارگاه‌ها، درصد افتی که بر لاشه اعمال می‌شود و هر چه مرغ کوچکتر باشد درصد افت بالاتری دارد و سپس هزینه‌های انتقال به مغازه‌ها و… نیز وجود دارد و هر فردی که در این میان نقشی دارد، به دنبال تامین هزینه‌های خود است؛ اما برای دفاع از بخش تولید باید ذکر شود که این افراد تمام سرمایه تولید را می‌گذارند و سه ماه نیز دوندگی می‌کنند و با کلی خطر نیز مواجه هستند اما برای آن‌ها سود ۵ الی ۶ درصد در نظر گرفته می‌شود اما بر اساس قوانین موجود، مغازه‌ای که امروز صبح مرغ را خریداری کرده و عصر آن را می‌خواهد بفروشد، سود ۱۰ درصدی در نظر گرفته می‌شود و این اصلا قابل قبول نیست؛ اما از حیطه اختیارات ما نیز خارج است.

وی افزود: از نظر حجم تولید حداقل تا ابتدای سال آینده هیچ مشکلی وجود ندارد. ریشه جریانات قیمت‌گذاری نیز در جای دیگری است و از هزینه حمل و نقل گرفته تا کشتارگاه و … در آن تاثیرگذار است. قیمت ذرت و سویا دقیقا قیمت سال گذشته است و در برخی موارد در بازار غیر رسمی قیمت پایین‌تر نیز هست. جوجه به قیمت ۳۶ تومان است و به ازای هر کیلوگرم ۱۸ هزار تومان فقط برای خود جوجه هزینه شده است و اگر قیمت جوجه را متعادل‌تر کنیم حتما بر قیمت تمام شده تاثیرگذار خواهد بود.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی ایران در پایان تصریح کرد:نکته مهم این است که هزینه‌های حمل و نقل، تامین دارو و واکسن، هزینه‌های کارگری و … بسیار افزایش پیدا کرده و نمی‌توان گفت که چون بخشی از تولید و نهاده‌ها با ارز سال گذشته تامین می‌شود پس باید قیمت به‌طور کامل کاهشی باشد.

حدود ۱۰ روز گذشته قیمت مرغ حتی تا ۱۰۰ هزارتومان بالاتر نیز به فروش می‌رسید که به گفته برخی مسئولان این التهابات قیمتی با افزایش جوجه‌ریزی  رفع خواهد شد و حالا بر اساس داده‌های موجود قیمت عرضه عمده مرغ گرم از ۸۰ تا ۸۵ تومان است و به گفته گیلانشاهی- نماینده جهاد کشاورزی استان تهران- به صدا و سیما ۵۸۰ تن مرغ در روز گذشته وارد شد و این در حالیست که میزان واردات طی ۲ روز گذشته ۴۴۰ تن بوده و این میزان نشان‌دهنده افزایش عرضه روزانه است.

دبیر اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران نیز از ثبات در بازار نهاده‌ها خبر می‌دهد و می‌گوید: قیمت نهاده‌ها از قیمت مصوب شده پایین‌تر است و تا پایان سال نهاده مورد نیاز کشور تامین است. قیمتی که بیش از ۲۱ هزار تومان مصوب شده با قیمت حدود ۱۷ هزار تومان عرضه می‌شود.

حسن‌نژاد – معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی – نیز درباره این موضوع اظهار کرده است: بین ۱۴۵ تا ۱۵۰ میلیون قطعه متناسب با نیاز و مناسبت‌هایی که در کشور وجود دارد برنامه‌ریزی مناسب برای تولید مرغ مورد نیاز کشور انجام شده است.

میانگین قیمت مرغ کشتار ۹۱ هزار تومان است که حداقل قیمت ۷۸ هزار تومان و حداکثر قیمت ۱۰۴ هزار تومان است.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true