×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  جمعه - ۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
از قرار گرفتن خانه های بافت فرسوده در لیست سیاه تا پارک وحشت و هفت پیچ کوچه‌های تنگ محله کشن

شهردار منطقه ۴ شیراز خبر داد: با اجرای پروژه ۸۰ میلیارد تومانی لوله گذاری مشکل آبگرفتگی بلوار مطهری و کشن حل می شود ، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس آگاه، از روستایی قدیمی در غرب شهر شیراز حالا پس از گذشت سالها کشن تبدیل شده به یکی از محله های قدیمی کیانشهر شیراز. محله ای که از یک سمت تا خیابان آقایی و بلوار مطهری جنوبی، از سویی به کمربندی  شیراز و ایمان جنوبی و از دو سوی دیگر به بلوارهای امیر کبیر و پاسداران منتهی می شود. محله ای که زمانی به باغ های زیبایش هم معروف بوده، باغ‌هایی مانند باغ جنت، باغ خسرآباد، باغ خدری، باغ شاهزاده، باغ سه‌گوش و از این قبیل و نیز چشمه بیدقنبری. در این بین، گرچه نام این محل زمانی به نام گلشن تغییر کرد، اما همچنان مردم شیراز و البته محله، آن را به نام کشن می شناسند. محله ای که مقصد این هفته سرویس گزارش روزنامه شهر مردم بود تا پای درد دل مردم این محله بنشینیم و صدای آنها و درخواستها و دغدغه و چالش‌های فراروی آنها را به گوش مسئولین برسانیم.

عضو یاوران محله کشن، در این رابطه به خبرنگار فارس آگاه گفت: در محله کشن و به ویژه بافت فرسوده آن، مشکل اول مردم سندهای این محل است که حدود ۱۲۰ ملک را درگیر خود کرده و مالکان این خانه، حتی اجازه نوسازی و مقاوم‌سازی منزل خود را ندارند.

اسماعیل علی‌نژاد، افزود: علت آن است که این زمین، متعلق به مرحوم دهقانی بوده، اما در اوایل انقلاب، دادگاه طی حکمی ۵ دانگ از زمین املاک ساخته شده اینجا را که قدمتی بالای ۵۰ سال دارد، به نام بنیاد مستضعفان میزند و یک دانگ آن را هم وارث مدعی شده و به همین دلیل، این بخش در لیست سیاه قرار گرفته و ساکنان با مشکلات زیادی روبرو هستند و با توجه به اینکه جزو اقشار آسیب پذیر هم هستند، نمی توانند از پس پرداخت هزینه سنگین برآیند.

وی، تصریح کرد: مشکل بعدی اینجا، آب گرفتگی است که تردد مردم را مشکل کرده و حتی گاه زمان بارندگی، آب وارد برخی منازل می شود، و ارایه خدمات شهری ضعیف است، به عنوان مثال، سالهاست در ۷۰ درصد محله عملیات آسفالت انجام شده و هنوز مابقی آن انجام نشده که ما را با مشکلات بسیاری در زمینه آبگرفتگی و مسایل بهداشتی، مواجه کرده است.

وی، اظهار داشت: در حوزه امنیت، اتفاقات خوبی افتاده و بسیاری از مشکلات، از جمله بحث خرید و فروش مواد مخدر و مشروبات الکلی، تا حدود زیادی برطرف شده است، البته در خصوص پارک مرحوم نوید محمدی و حضور شبانه مردم در این محل، مشکلاتی داریم که امیدواریم با حضور پلیس و راه اندازی ایستگاه پلیس، این مشکل هم برطرف شود.

علی نژاد، گفت:در خصوص آسفالت و کانیوا گذاری هم کارهای خوبی انجام شده اما هنوز کافی نیست، البته سه کوچه خاکی هم داریم که فعلا خدمات، به آنجا ارایه نمی شود و بنابه دلایلی، اجازه ساخت و ساز هم نمی دهند و در کنار آن، وجود چند ضایعات فروشی هم ما را با مشکل، مواجه کرده است.

مرادی، یکی دیگر از اعضای یاوران شورای محله کشن هم با اشاره به برخی مشکلات این محله، گفت: امروز مشکل اصلی ما، همین مشخص نشدن تکلیف تعدادی از واحدهای مسکونی بافت تاریخی است، این در حالی است که اکثر این خانه ها، جزء خانه های فرسوده است که نیاز به نوسازی و بازسازی دارد و در صورت هرگونه اتفاق، مردم با مشکل مواجه می شوند.

وی، تصریح کرد: البته شهرداری در این مدت، اقدامات خوبی انجام داده است، اما هنوز هم مشکلات بسیاری بر جا مانده، از جمله کمبود فضاهای رفاهی، فرهنگی و آموزشی برای جوانان، که مورد نیاز است و در زمینه تامین این نیازها، اقدامات موثری انجام شود.  روستا، یکی دیگر از اهالی این محله نیز گفت: در حال حاضر، مشکل ما گذاشتن زباله سر کوچه ها و پاره کردن پلاستیک زباله هاست.

وی افزود: یکی دیگر از مشکلات ما، کم عرض بودن خیابان اصلی محله است که با توقف یک خودرو، راه بسته می شود و نیاز است به این موضوع توجه شود.

هوشیار کریم پور، از اهالی این محله هم به خبرنگار ما، گفت: سالهاست هیچکس به اینجا رسیدگی نمی کند، حتی به من تسهیلات بافت فرسوده، برای ساخت و ساز ندادند و خانه ام نیمه کاره باقی مانده، این در حالی است که نمی دانم، چرا شهرداری در یک سمت یک کوچه اجازه ساخت سه طبقه می دهد، اما در سمت دیگر، اجازه ساخت فقط دو طبقه را می دهد، مگر کوچه تغییر کردند؟

وی، ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما، این است که هنوز در بخش زیادی از محله، فاضلاب اجرا نشده است.

وی، ادامه داد: چرا شهرداری که می تواند کوه با آن عظمت را بتراشد و راه باز کند، نمی تواند خیابان ورودی محله ما را تعریض کند؟

اما یکی از پاکبانان زحمتکش این محله نیز در گفت و گو با خبرنگار ما در خصوص علت ریختن زباله سر برخی کوچه ها، گفت: اینجا هر روز نظافت می شود، اما خود شما ببینید تا یک کیسه زباله سر کوچه می گذارند، بلافاصله تعداد زیادی از زبان گردها که ضایعات را جمع می کنند، آن را تخریب می کنند و زباله را در محل می ریزند.

علی کرمی، افزود: این افراد که زن و مرد و پیر و جوان هستند، اجازه نمی دهند که پلاستیک زباله ها سالم بمانند، همین امروز ساعت ۷صبح، اینجا پاکیزه و تمیز بوده، اما الان ساعت ده صبح است، ببینید اوضاع چگونه است.

وی، در خصوص گذاشتن مخازن جمع آوری زباله در ورودی هر کوچه هم گفت: این موضوع اثری ندارد تا کنون دو بار این کار را انجام دادیم، اما از طرفی برخی حتی نخاله ساختمانی خود را هم در این مخازن می ریزند و از طرفی تا مخازن را می گذاریم، آن را می دزدند.

جلیل حق شناس، از اهالی محله کشن هم گفت: گرچه کشن یکی از محله های قدیمی شهر است، اما با مشکلات و کمبودهای زیادی روبروست که یک مشکل بزرگ ما، نبود درمانگاه در کشن است که مردم محله، مجبور هستند برای درمان به درمانگاه محمد رسول ا… در بلوار پاسداران، مراجعه کنند و البته یک معضل بزرگ در کشن، این است که حداقل یک  آدم خیر که خودش هم دلش بسوزد، برای محله نداریم که بیاید درمانگاه بسازد.

وی، ادامه داد: یکی دیگر از مشکلات ما، حضور انبوه اتباع افغان است که این وحشتناک است و جدا از شلوغی نانوایی ها و مشکلات بهداشتی، امنیت مردم هم به خطر می افتد.

وی از کم عرض بودن خیابان ورودی این محله و مشکلات ترافیکی به عنوان مشکلات دیگر، یاد کرد و گفت: مشکل دیگر ما، کمبود واحدهای آموزشی است و ما مجبوریم برای پیدا کردن مدرسه مناسب برای بچه ها، چهار گوشه شهر را بگردیم.

علی محمدی، یکی از جوانان این محله هم به خبرنگار ما، گفت: ما محله قدیم شیراز هستیم و سالها آب مورد نیاز ما از کوه دراک، تامین می شد که بسیار با کیفیت بوده، اما امروز سهم آب ما را دارند می برند و آب بی کیفیت را با آب با کیفیت ما قاطی می کنند.

وی، تصریح کرد: در خصوص امکانات رفاهی برای جوانان هم ما کمبود داریم و در اینجا، ما نه کتابخانه مناسب داریم و نه  مراکز آموزشی و باشگاهی مناسب که جوانان اوقات فراغت خود را در آنجا بگذرانند.

اما در حال عبور از کوچه هفت پیچ کشن هستیم که یکی از بانوان ساکن در این محل، به ما مراجعه می کند و می گوید: لطفا از مسئولین شرکت برق بخواهید به داد ما برسد، همه تیرهای برق این کوچه، چوبی و فرسوده است و حتی یکی از آنها در کنار منزل ما، به قدری کج شده که هر لحظه امکان دارد، روی سر خانه ما بیفتد و هر چقدر هم با اداره برق، تماس گرفتیم آدرس گرفتند، اما کاری نکردند.

نماینده قرارگاه محرومیت زدایی احمد بن موسی(ع) در محله کشن هم با تشکر از حضور خبرنگاران فارس آگاه در این محله و پیگیری مشکلات مردم، گفت: محله کشن، یکی از محلات قدیمی شهر است که سابقه تاریخی دارد، اما هنوز بعد از گذشت ۴۴ سال از انقلاب، این محل یک زمین ورزشی مناسب ندارد و از خدماتی که در شان مردم این محل باشد، محروم است.

محسن رضایی، ادامه داد: در زمینه حمل و نقل عمومی، فقط دو خط اتوبوس داریم که تعداد اتوبوس ها کم است و ساعت عبور و مرور آن‌هایی که خدمات می‌دهند، هم کافی نیست.

وی، با اشاره به حضور ۱۸ هزار نفر در این محله، گفت: این تعداد، شامل ۵ هزار خانوار می شود که از این تعداد، یک هزار خانواده محروم و کم برخوردار، شناسایی شدند که اینها زیر نظر دو خیریه هستند.

رضایی، گفت: اما یکی از مسائلی که باعث شده مردم محله کشن نگران باشند در خصوص اختصاص تنها باغ خانواده محله که اولین باغ خانواده و بانوان  شیراز است و از سال ۹۳ راه اندازی شده، به بیماران اوتیسم است، گرچه این کاری خوب است اما نه به شرط از دست دادن باغ خانواده مردم محله کشن، چرا که مردم کشن، دارای کمترین امکانات رفاهی هستند و از شورای شهر، تقاضا داریم این مصوبه را حذف کنند.

وی، از کمبود مدرسه و واحدهای آموزشی مناسب به عنوان دیگر مشکلات این محله یاد کرد.

*پاسخ ناظر شورای شهر در منطقه ۴

ناظر شورای شهر در منطقه ۴ شهرداری شیراز در رابطه با برخی مشکلات مطرح شده از جانب مردم این محله، گفت: از ارتباط خوب شما با مردم و انعکاس این مشکلات و در مقابل انعکاس پاسخ ما به مردم این محله ها تشکر می کنم.

وی، در خصوص باغ خانواده این محله که قدیمی ترین باغ خانواده و مناسب ترین در زمینه پوشش آن است، گفت: این انتخاب خارج از حیطه اختیارات شهرداری و مربوط به ارگانی است که  این درخواست را داشته است، البته بنا نیست کل باغ به آنها اختصاص یافته و تخریب شود.

مصطفی کیانی رحیمی، ادامه داد: در واقع این محل در آنجا و به صورت همان پارک هست، اما این محل به یک فضای آرامش بخش تبدیل می شود.

وی، اظهار داشت: در این زمینه، مردم کشن هم گلایه کردند و ما هم این گلایه را به آن دستگاه، ارایه دادیم و به شهرداری و دستگاه های مربوطه اعلام کردیم که مردم این محله ها از اجرای برخی کارکردها به ویژه کاربردهای درمانی و تغییر کارکرد فضای سبز به درمانی که دارد در اطراف پارک جنت می شود، نگران هستند و امیدواریم در صورت امکان، جایی مناسب تر برای این کارکردها دیده شود.

کیانی رحیمی، در خصوص مشکل نبود روشنایی در پارک محله ای خیابان گلشن که در میان مردم این محله به پارک وحشت، معروف شده هم گفت: در خصوص بوستان ها، اداره برق وظیفه روشنایی درون پارکها را ندارد و این وظیفه شهرداری است، اما من شاهد بودم که بارها و بارها، شهرداری با استفاده از امکانات، روشنایی این مکان را تامین کرده، اما به یک هفته نرسیده که کابل ها را حتی از زیر زمین برده اند و یا به برج های روشنایی آسیب زدند و یا سیستم ها را به سرقت بردند و این بارها تکرار شده است و خود مردم هم نمی پذیرند که پول مردم، دایم خرج این موارد شود.

عضو شورای شهر شیراز، گفت: با توجه به این مشکلات، امسال قرار شد برجهای بزرگ نوری که دسترسی به آنها نباشد، در این محل ها نصب شود تا از آسیب و سرقت هم در امان باشند که در حال مراحل اخذ پیمانکار است.

وی، در خصوص مشکل امنیت شب های پارک نوید محمدی نیز گفت: از نظر امنیت محیطی پارک، شهرداری در این زمینه وظیفه ای ندارد، این  کار نظامی و انتظامی است،

اما اینکه مدیریت شهری، آن را انعکاس دهد، این کار انجام شده، اما بضاعت هر نهاد محدود است و پلیس هم گشت می گذارد، اما پهنه آنجا وسیع است و نیاز به امکانات و نیروی انسانی بیشتری دارد.

کیانی رحیمی، افزود: البته نمی شود آنجا را از نیروی امنیتی پر کنند به طوری که حتی تعداد آنها، بیش از مردم باشد که این موضوع، فردا خود تبعات بدتری دارد، اما در کل، این در حیطه اختیارات پلیس است و اگر شهروندان، نیاز به برقراری امنیت دارند، بهتر است مکاتبه شود تا ما هم آن را به دستگاه ذی ربط، ارایه دهیم و البته مدیریت شهری هم متهم به تبدیل پارک به پادگان نشود.

شهردار منطقه ۴ هم در رابطه با برخی مشکلات مردم این محله، به ویژه بافت فرسوده آن به ویژه آب گرفتگی و آسفالت برخی نقاط، گفت: از سال قبل، ما پروژه های بسیاری را تحت عنوان محرومیت زدایی، در بعضی محله ها از جمله کشن آغاز کردیم که بسیاری از آنها، مربوط به آسفالت معابر و رفع آبگرفتگی است، اما چون هنوز در برخی معابر این محله، عملیات اجرای فاضلاب انجام نشده، ما نمی توانیم فعلا روکش آسفالت انجام دهیم.

حسام الدین اسدزاده، افزود: اما در خصوص آب گرفتگی کشن و محور مطهری جنوبی که سالهاست به دلیل اینکه در پایین دست و مسیل بارندگیهای شدید قرار دارند، پروژه لوله گذاری میدان معلم، تا مطهری و در نهایت رودخانه چنار راهدار با ۸۰ میلیارد تومان اعتبار، آغاز شد تا این مشکل هم به زودی برطرف شود و در کنار آن، پروژه محرومیت زدایی اجرای آسفالت هم تا تیرماه سال بعد ادامه دارد.

وی، در خصوص مشکل کم عرض بودن معبر ورودی کشن هم گفت: تعریض معبر، مستلزم تجدید بناست و تنها کار ما، تهیه بسته های  تشویقی برای نوسازی بود تا مالکان اطراف این معبر برای ساخت و ساز، ترغیب شوند.

اسدزاده، گفت: اما اینکه شهرداری راسا املاک را خریداری کند و راه را باز کند، امکان پذیر نیست و مردم باید برای نوسازی و بازسازی، مراجعه کنند تا ما هم بتوانیم در این زمینه، اقدام کنیم.

اما مهمترین مشکلاتی که مردم کشن در این بازدید، با ما مطرح کردند، بیشتر حول کمبود خدمات دهی مناسب بود، از نیمه کاره رها شدن اجرای سیستم فاضلاب، کمبود فضاهای آموزشی، نبود درمانگاه، عرض کم معابر عمومی، بافت فرسوده و مردم مستضعفی که خانه آنها در لیست سیاه قرار گرفته، آبگرفتگی، تاریکی شبهای برخی معابر و مکانهای عمومی و ناامنی شبهای تنها پارک بزرگ این محل تا مشکل کیفیت نامناسب آب و بسیاری کمبودهای دیگر که البته رفع همه آنها، به عهده شهرداری نیست و جا دارد مسئولین برخی ارگانهای دیگر، از جمله آب و فاضلاب، برق، بنیاد مستضعفان، پلیس و دستگاه قضایی و… به برخی موارد مطرح شده، پاسخ دهند که در انتظار پاسخ آنها نیز هستیم

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد