

شهردار شیراز: بالغ بر ۷۰درصد از بودجه شهر مربوط به حوزه حمل و نقل و ترافیک است

مدیرکل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور: تأمین ۲۰۰ واگن برای مترو کلان شهر شیراز در اولویت قرار گرفته است

معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز خبر داد: رونمایی و آغاز عملیات اجرایی ۵هزار میلیارد تومان پروژه حوزه حمل و نقل تا دهه فجر
جلال الدین عرفانی-فارس آگاه
به مناسبت هفته حمل و نقل و با حضور جمعی از مسئولین کشوری و استانی، از تعدادی پروژه های حوزه حمل و نقل شهرداری، رونمایی و عملیات اجرایی برخی پروژه ها، آغاز شد.
شهردار شیراز، در آیین آغاز عملیات اجرایی و بهره برداری از پروژه های حمل و نقل ترافیک شهرداری شیراز به مناسبت هفته حمل و نقل، با اشاره به ابراز نارضایتی شهروندان شیراز، از ارائه خدمات مترو در خط ۲، به علت نبود واگن و ارائه سرویس مترو تنها برای ۵ ساعت در روز، گفت: از نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، درخواست داریم تا در خصوص تامین واگن برای خطوط مترو، برای کلان شهر شیراز، اهتمام ویژه تری داشته باشند.
محمد حسن اسدی، تصریح کرد: عملکرد مدیریت شهری شیراز در حوزه حمل و نقل، در سطح کشور، از سوی وزیر کشور در روز حمل و نقل، مورد تقدیر قرار گرفت که این اقدام، نشان از عملکرد شبانه روزی این حوزه در ارائه خدمات به شهروندان است.
وی، با اشاره به بودجه ۲۳ هزار و۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری شیراز در سال جاری، افزود: ۲۰ هزار میلیارد تومان از این بودجه به بخش عمرانی و بالغ بر ۷۰درصد از بودجه به حوزه حمل و نقل و ترافیک، اختصاص یافته است که این اعتبار، با کار شبانه روزی مجموعه های حمل و نقل و ایجاد زیر ساخت ها، در حال بهبود و ارائه خدمات به شهروندان در این حوزه است.
شهردار شیراز، با اشاره به افزوده شدن شیفت شبانه در اجرای پروژه های عمرانی کلان شهر شیراز، خاطر نشان کرد: با افزوده شدن شیفت شبانه، در مسیر تکمیل پروژه های عمرانی، شاهد افتتاح پروژه های تاثیرگذار و تکمیل کننده رینگ های ترافیکی در دهه فجر، خواهیم بود.
اسدی، در ادامه به روند پیشرفت پروژه ۵۵ متری هاشمی رفسنجانی، اشاره کرد و گفت: این پروژه، در سال ۱۳۷۵ کلنگ زنی شده بود و تا یک سال و نیم قبل، پیشرفت فیزیکی آن، ۲درصد بوده است، اما امروز نیروهای سازمان عمران در این پروژه، در ساعت یک شب نیز در حال انجام کار هستند و حجم ماشین آلات در این پروژه، نشان از جدیت شهرداری در بهره برداری سریع تر این پروژه، حکایت دارد.
وی، در خصوص پروژه بزرگراه شهید سلیمانی هم اظهار داشت: این پروژه در چهار سال گذشته، به دلیل رانش کوه، نیمه تعطیل بود که با روی کار آمدن شورای ششم و شهرداری فعلی، این پروژه مسیر پیشرفت را طی کرده است و تلاش خواهیم کرد تا در دهه فجر سال جاری، به بهره برداری برسد.
بزرگراه شهید استوار، پروژه دیگری بود که شهردار شیراز به آن، اشاره کرد و گفت: این پروژه، پس از کلنگ زنی، به مدت ۴ سال تعطیل بوده است که یکی از تاکیدات شورا و شهرداری در دوره جدید، تکمیل این پروژه است که با یک اقدام جهادی و شبانه روزی، این پروژه فاخر در دهه فجر، به بهره برداری می رسد.
اسدی، با تاکید بر ایمنی بخشی به کمربندی شیراز، با احداث تقاطع های غیر همسطح، افزود: احداث تقاطع نواب، کمربندی و احمد بن موسی(ع)، یکی از تقاطعات برنامه ریزی شده بر روی کمربندی بود که در زمان علیرضا پاک فطرت، شهردار سابق شیراز، کلنگ زنی شد، اما در دوره بعد شورا و شهرداری، به مدت ۴ سال این پروژه متوقف ماند و این تقاطع، با داشتن ۵٫۲ کیلومتر طول پل ها، بزرگترین تقاطع غیر همسطح شیراز است که فاز نخست آن، در دهه فجر افتتاح خواهد شد.
وی، با تاکید بر این موضوع که رویکرد و سیاست گذاری مدیریت شهری، در اجرای پروژه های شهری، جهادی، انقلابی و با انجام فعالیت شبانه روزی است، تصریح کرد: فعالیت شورا و شهرداری، نشان دهنده اهمیت خدمات رسانی به شهروندان نجیب این کلان شهر است. این در حالی است که در شرایط سخت اقتصادی و رکودی که شاهد آن هستیم، اما هیچ پروژه نیم تعطیلی در کلان شهر شیراز، وجود ندارد.
شهردار شیراز، با اشاره به اقدام بی سابقه شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز در نوسازی هزار دستگاه تاکسی شهری، اظهار کرد: نوسازی و اضافه شدن هزار دستگاه خودرو تاکسی به ناوگان حمل و نقل عمومی، یک اقدام بی سابقه است. به گونه ای که برای نوسازی هر تاکسی، شهرداری مبلغ صد میلیون تومان کمک بلاعوض به رانندگان پرداخت کرده است که این عملکرد، نشان از باور شورا و شهرداری، در ارائه خدمات با کیفیت به شهروندان است.
اسدی، افزود: هم اکنون خط سه مترو شیراز، در شرایط فعلی به طول ۱۰ کیلومتر و با هشت ایستگاه و کار شبانه روزی در ریل پیشرفت، قرار گرفته است.
وی، همچنین در این مراسم از نمایندگان مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی، درخواست کرد تا در خصوص تامین واگن برای خطوط مترو برای کلان شهر شیراز، اهتمام ویژه تری داشته باشند، چرا که شهروندان شیراز، از ارائه خدمات مترو در خط ۲، به علت سر فاصله زمانی نیم ساعته، ناراضی هستند و این خط، تنها ۵ ساعت ارائه خدمات دارد.
شهردار شیراز، با ابراز نارضایتی از وضعیت ترافیک شهر شیراز و لزوم تلاش همه دستگاه های متولی در کنار شهرداری شیراز، تصریح کرد: تلاش شهرداری شیراز، برای رفع این مشکل و پاسخگویی مطالبه به حق شهروندان، اصلاح هندسی برخی از مسیرها و تامین زیر ساخت های حمل و نقل و ترافیک است.
اسدی افزود: یکی از نشانه های توسعه یافتگی شهرهای توسعه یافته دنیا، ارتقا زیر ساخت های حمل و نقلی و ترافیکی است که در این خصوص، برخی از روش های کنترل ترافیک، از جمله اجرای طرح زوج و فرد و ایجاد خطوط بی آر تی و افزایش فرهنگ ترافیکی، به عنوان مجموعه اقدامات اجرایی شهرداری شیراز، در دستور کار است.
وی، اظهار داشت: امروزه، نشانه یک شهر فرهنگ مدار در قدم اول، عملکرد رانندگان حمل و نقل عمومی است که در شهر شیراز، عملکرد رانندگان در زمینه فرهنگ این شهر، قابل دفاع است .
مناسب سازی پیاده راه ها، معابر شهری و پارک ها، برای افراد با نیازهای ویژه، از دیگر موضوعاتی بود که شهردار شیراز به آنها، اشاره کرد .
*انعقاد قرارداد جدید از محل تهاتر نفت برای توسعه ویژه ناوگان حملونقل عمومی
مدیرکل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور نیز گفت: تلاش ما، بر تقویت منابع مالی و ارزی، انعقاد قرارداد جدید از محل تهاتر نفت، برای توسعه ویژه ناوگان حملونقل عمومی است.
محمد باباییزاده، تصریح کرد: بر اساس قوانین بالادستی، ۷۵ درصد سهم سفرهای شهری، باید از طریق حملونقل عمومی باشد که از این میزان، ۴۰ درصد اتوبوس، ۲۵ درصد تاکسی و ۱۰ درصد سهم قطار شهری برای شهرهایی است که دارای خطوط مترو هستند.
وی، به میزان سهم سفرهای شهری کلانشهر شیراز، از طریق حملونقل عمومی اشاره کرد و افزود: در کلانشهر شیراز، سهم مترو ۲ درصد، اتوبوس ۱۳ درصد و تاکسی ۱۸ درصد است.
مدیر کل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، با اشاره به موضوع درخواست تأمین واگن برای مترو شهر شیراز، تصریح کرد: از ابتدای دهه ۷۰ که توسعه خطوط مترو آغاز شد، بالغ بر ۶۵ همت از سوی دولت و شهرداری در این حوزه، هزینه شد و این هزینهکرد، موجب شد تا به امروز ۴۰۰ کیلومتر خط مترو احداث شود.
باباییزاده، اضافه کرد: از این میزان، ۳۰ همت توسط دولت و مابقی از سوی شهرداریها هزینه شد و در حال حاضر، ۹۴۶ کیلومتر خط مصوب داریم.
وی افزود: هم اکنون، ارزش روز احداث یک کیلومتر مترو با ناوگان، ۵۰ میلیون یورو هزینه دارد، اما به دلیل چالشهایی که در حوزه تامین واگن وجود دارد، نمی توانیم به درستی از این مدل حملونقلی، بهره ببریم.
مدیر کل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، ادامه داد: یک چالش دیگر در این حوزه، با موضوع تعریف خطوط با مشخصات فنی متعدد و گسترده در کشور، ایجاد شده است که نباید این موضوع، بدین شکل باشد و این رویه نیاز به اصلاح دارد.
باباییزاده، در ادامه به رویکرد جدید دولت سیزدهم و وزارت کشور در خصوص انعقاد قرارداد فعالسازی خرید و تولید واگن مترو، اشاره کرد و گفت: این اقدام، پس از چهار سال محقق شد و طی هفته گذشته، پیشپرداخت برای ساخت واگن واریز شد و تیم چینی، در حال حاضر در ایران هستند و مقرر شده است تا بالغ بر ۱.۵ میلیارد دلار، ظرفیتسازی فاینانس در این خصوص انجام شود.
وی، تصریح کرد: در اولین قرارداد منعقد شده در مرحله اول، تولید ۷۰۰ دستگاه واگن در دستور کار است که در ابتدا، تأمین ۲۰۰ واگن برای شهر شیراز در اولویت است.
مدیرکل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، همچنین از تخصیص اوراق مشارکت خطوط قطار شهری، برای شیراز و دو شهر دیگر، علاوه بر اوراق مشارکت انتشار یافته در سال گذشته، خبر داد.
باباییزاده، در ادامه به قرارداد خرید اتوبوس و ون در سطح کشور برای ناوگان حملونقل عمومی کلانشهرها، اشاره و اظهار کرد: در این خصوص، اختصاص ۱۲۲ دستگاه اتوبوس به شهر شیراز، مد نظر بود که تاکنون، ۵۲ دستگاه تحویل داده شده است و با قرارداد جدید منعقد شده با شرکت خودرو ساز، طی شش ماه آینده تعداد ناوگان باقیمانده، تحویل داده میشود.
وی، در این مراسم به دیده شدن مشکلات حوزه حملونقلی که شهرداریها و دولت با آنها مواجه هستند، تأکید کرد و افزود: طی ۵ سال گذشته، مجموع بودجه تخصیص یافته به توسعه نوسازی ناوگان حملونقل عمومی به سازمان شهرداری و دهیاریها، کمتر از ۱۲۰۰ میلیارد تومان بوده است و این در حالی است که میزان رقم مورد نیاز برای نوسازی ناوگان تاکسی، اتوبوس و مینیبوس و برقی سازی این حوزه، بالغ بر ۳۰۰ همت است.
مدیرکل دفتر حملونقل عمومی و ترافیک شهری سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، اظهار امیدواری کرد: تلاش ما بر تقویت منابع مالی و ارزی، انعقاد قرار جدید از محل تهاتر نفت، برای توسعه ویژه ناوگان حملونقل عمومی است.
باباییزاده، تصریح کرد: در حوزه قطار شهری، چالش اصلی ما تامین ناوگان است و چارهای نداریم جز اینکه، علاوه بر حمایت دولت، سازمان های قطار شهری نیز در مسائل اجرایی و موضوعات جانبی و امور ترخیص که دولت حمایت ویژه ای نیاز دارد، همت بیشتری داشته باشد.
وی، در پایان گفت: تا زمانیکه واگن برای خطوط مترو نداشته باشیم، در شهری همچون شیراز به جای تحقق سهم ۷ درصدی، این سهمیه، بصورت ۲ درصد باقی خواهد ماند.
*از ۱۶۰۰ تاکسی نوسازی شده در کشور، هزار دستگاه به شیراز رسید
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم، با اشاره به اینکه از هفته حمل و نقل تا دهه فجر، ۵۰۰۰ میلیارد تومان پروژه در حوزه حمل و نقل یا افتتاح و یا عملیات اجرایی آن، آغاز می شود گفت: چنین رقمی، بیسابقه بوده و مرهون همدلی شورای شهر و شهرداری شیراز است.
هادی شهدوست شیرازی، افزود: نوسازی یک هزار دستگاه تاکسی، از جمله اقدامات شهرداری شیراز است که با مصوبه شورای شهر، به هر راننده ۲۵۰ میلیون تومان وام تعلق گرفته که ۱٠٠ میلیون آن، بلاعوض بوده و توسط شهرداری شیراز پرداخت میشود، اما نکته حایز اهمیت در این زمینه، آن است که از ۱۶۰۰ تاکسی که در کشور نوسازی می شود، یک هزار دستگاه آن، سهم شیراز است و این به دلیل سرعت عمل در ثبت نام و واریز پول به حساب مربوط به آن است.
وی، ادامه داد: یکی از نقیصههای شیراز در بررسیهای صورت گرفته توسط وزارت کشور، همین تاکسیهای شهری بودند. نوسازی یک هزار دستگاه دیگر نیز آغاز شده است و تا سال ۱۴۰۴، این رقم به ۵ هزار دستگاه خواهد رسید.
شهدوست، همچنین از رصد شدن محدوده کم آلاینده شیراز، توسط ۶۰ سامانه نظارتی خبر داد و گفت: اگر خودرویی، فاقد معاینه فنی، وارد این محدوده شود، بلافاصله توسط پلیس راهور جریمه خواهد شد. این موضوع در اکثر شهرها، انجام شده بود و ما در این زمینه، عقب بودیم که خوشبختانه اقدامات لازم برای آن، انجام شده است.
معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری شیراز، از کاهش چشمگیر تلفات منجر به فوت در تصادفات شهری خبر، داد و گفت: افزایش سامانههای ثبت تخلف و هوشمندسازی که در سرلوحه کار شهرداری و پلیس راهور قرار گرفته است، باعث کاهش میزان تلفات منجر به فوت تا ۶۲ درصد نسبت به سال گذشته، شده است.
وی، همچنین از راهاندازی اتوبوس شبانه، استفاده از شرکتهای دانشبنیان و انعقاد تفاهمنامه با دانشگاه صنعتی شریف، جهت استفاده از هوش مصنوعی در کنترل ترافیک، استفاده از ظرفیت اتاق اصناف برای گرفتن تخفیفات ویژه جهت فعالان عرصه ترافیک و خریداری ۷۵ دستگاه میدل باس برای نخستین بار توسط شهرداری شیراز، خبر داد.
تجهیز ۵ دستگاه ون، ویژه توان خواهان و جانبازان، اضافه شدن ۳٠ تقاطع هوشمند و ۲٠ سامانه ناظر بر تخلفات در این تقاطعها، احداث جایگاههای تک سکو برای ایجاد توازن در سوختگیری در سطح شهر، کلنگزنی ۳ پارکینگ طبقاتی و اضافه شدن ۲۷٠٠ واحد به ظرفیت پارکینگهای شهری، کلنگزنی جایگاه سوخت شهدای اتوبوسرانی و افزایش تعداد پارکینگهای مکانیزه شهرداری جهت رفع مناقشه مردم با پارکینگداران، از دیگر مواردی بود که شهدوست به آنها اشاره کرد.
*بهرهبرداری فاز دوم پروژه بزرگراهی ۵۵متری جنوب شهرک حافظ در دهه فجر
رئیس کمیسیون حملونقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز، با اشاره به بازدید مدیریت شهری از بزرگراه ۵۵ متری جنوب شهرک حافظ، گفت: این پروژه، طی چهار ماه در حال تکمیل نهایی است و فاز دوم آن، در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
رضا محمدیان، بر امیدآفرینی در جامعه تصریح و اظهار کرد: با توجه به منابع و نیروهای انسانی بسیار خوبی که در کشورمان وجود دارد، با مدیریت خوب میتوان اقدامات و برنامههای بی شماری را انجام داد و امیدآفرینی کرد.
وی افزود: در سنوات گذشته، مدیریت یک سازمان یا هر صنف و قشر، درست کار کردن سبب ماندگاری شده است، مردم ما نیاز دارند بین این همه خبرهای بد، خبرهای خوب بشنوند، بنابراین کارهای خوب باید منتشر شوند، نباید مردم از نظام ناامید شوند.
محمدیان، تصریح کرد: این دوره از مدیریت شهری با انجام کارهای بزرگ و زیباتر شدن شیراز، در طول تاریخ ثبت شود.
رئیس کمیسیون حملونقل، ترافیک و عمران شورای اسلامی شهر شیراز، با اشاره به بازدید مدیریت شهری از بزرگراه ۵۵ متری جنوب شهرک حافظ بیان کرد: این پروژه در حال تکمیل است و فاز دوم آن در دهه فجر به بهرهبرداری میرسد.
* توسعه خطوط اتوبوس و مترو در دستور کار شهرداری شیراز باشد
نماینده مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی هم گفت: شهرداری، توسعه خطوط اتوبوس و مترو را در دستور کار قرار دهد.
علیرضا پاکفطرت، تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی، شهرداری شیراز، مجموعهای سربلند است و درحالیکه اکثریت شهرها، با آلودگی هوا مواجه هستند و بعضی اوقات این آلودگی در حد خطرناک است که منجر به تعطیلی مدارس میشود، اما شیراز، هوای بسیار خوبی دارد و دلیل آن، تلاش مدیریت شهری برای حفظ این هوا است.
وی افزود: حفظ و احیای فضای سبز ارتفاعات شیراز، اقدام بسیار شاخصی بود که این کلانشهر، سبز بماند و با آلودگی هوا مواجه نباشد.
نماینده مردم شریف شهرستانهای شیراز، با اشاره به کاهش ۶۲ درصدی تصادفات منجر به فوت در آبان ماه سال جاری، در مقایسه با آبان سال گذشته در شیراز، از حوزه حملونقل و ترافیک شهری تقدیر کرد و گفت: ثواب این موضوع به شورای اسلامی شهر، شهرداری و فراجا می رسد.
پاکفطرت، تصریح کرد: باید فرهنگ رانندگی را بیشتر رعایت کنیم.
وی گفت: شهرداری، توسعه خطوط اتوبوس و مترو را در دستور کار قرار دهد و تراموا را در شیراز بهعنوان نخستین کلانشهر کشور، اجرا کند.
نماینده مردم شهرستانهای شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی، با تأکيد بر اهمیت حوزه حملونقل، تصریح کرد: حملونقل مهم بوده و اقتصاد، فرهنگ و سلامت روحی و روانی یک شهر را شکوفا میکند.
گفتنی است در پایان این مراسم، از تعدادی از رانندگان و فعالان حوزه حمل و نقل شیراز، تقدیر به عمل آمد و از پوستر نخستین مسابقه عکاسی با تلفن همراه در حوزه حمل و نقل، رونمایی شد.