۶۱۵۰ اثر به دبیرخانه رسید، به گزارش عبدالغفورمصطفایی خبرنگار فارس اگاه، مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان فارس از استقبال بینظیر از نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار خبر داد.
ابراهیم بیانی در نشست خبری با اصحاب رسانه در مورد اهداف برپایی کنگره ملی همزمان با سالروز شهادت امین ولایت حضرت احمدبن موسی(ع) اظهار داشت: زنده نگه داشتن ياد و خاطره شهدا، در قالب شعر و برای نخستين بار داستان در این کنگره با استفاده از ظرفیتهای دینی، ادبی و فرهنگی و نیز وجود حرم مطهر و امامزادگان واجب العظیم در استان فارس به ویژه شهر ادب پرور شیراز از رویکرد های این کنگره ملی است.
وی با اشاره به اینکه برگزاری نهمین کنگره ملی شعر و داستان ایثار، در شیراز تصریح کرد: از ۹ دوره برگزاری کنگره شعر و داستان ایثار، این سومین بار است که این کنگره به لحاظ ظرفیتی که در استان فارس وجود داشته، در این استان برگزار میشود. در سال گذشته هشتمین کنگره بین المللی ایثار با حضور شعرای ملی و خارج از کشور برگزار گردید و این دوره نیز به صورت ملی با فراخوان در ۸ محور شامل شهدا و جانبازان، زیست شهیدانه و ایثار اجتماعی، محور مقاومت، شهدای امنیت، شاهچراغ(ع)، نماز و امر به معروف وعفاف و حجاب، بانوان عاشورایی و غیره در حال برگزاری است.
سردار بیانی ابراز داشت: بخش شعر، داستان و نویسندگان جزو فراخوانها بوده که با استقبال ارزشمندی صورت گرفته است این حجم از استقبال بهویژه در حوزه داستان، مورد انتظار نبود. استقبال بهگونهای بود که حجم کار برخی از داوران را خسته کرد. در واقع داوری آثار پر وقت و زمانگیر بود. این استقبال موجب تعجب عزیزان و خود ما بود.
مدیرکل بنیاد شهید استان فارس گفت: ممکن است خطاهایی جزئی در بحث داوری رقم بخورد اما در این داوری، شهدا کمک کردند تا بر اساس حق و عدالت صورت گیرد و با برپایی پیش کنگره در حرم مطهر مراسم تجلیل از برگزیدگان، نیز یکشنبه، ۳۰ دیماه در تالار حافظ شیراز برگزار خواهد شد.
دبیر علمی کنگره در ادامه نشست خاطر نشان کرد: : ۶۱۵۰ اثر (۵ هزار و ۳۰۰ شعر و ۸۵۰ داستان) به دبیرخانه این کنگره رسید. ۳۲۰ نویسنده در بخش داستان، داستانک، داستان کوتاه و طرح رمان شرکت کردند و ۷۰۰ شاعر نیز در بخش شعر سنتی، ترانه و سرود، شعر نو و سپید و شعر کودک شرکت کردند. در بخش شعر سنتی رقابت گسترده بود. به گونهای که بسیاری از برگزیدگان کتاب سال جمهوری اسلامی، مقام نیاوردند و مراحل ارزیابی پیچیده بود.
محمد مرادی اضافه کرد: بیشترین آثار از استانهای فارس، خوزستان، تهران و اصفهان بود. داوری آثار در سه بخش اصلی از نیمه آذر ماه و قبل از پایان فراخوان آغاز شد و تا ۱۰ دیماه ادامه داشت. از نیمه دوم دی ماه نیز داوری نهایی با داوری ۱۳ چهره شناخته شده انجام شد که اسامی داوران در حوزه شعر و داستان در مراسم پایانی اعلام میشود.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور در ادامه این نشست با اشاره به اینکه شهدا پرچمداران مقاومت ایثار و دفاع از حقیقت انقلاب اسلامی هستند، افزود: بنیاد شهید، بنیاد خدماتی و فرهنگی در جامعه ایثارگران است. همچنین این بنیاد در راستای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت فعالیت کرده و در ساحت فرهنگی مبنا را بر ترویج گذاشته است. رویدادهایی اینچنینی ایستگاه هدایت و ارزشیابی فعالیتهای این بنیاد در بخشهای مختلف است. در واقع رویدادها این خصوصیت را دارند که ایستگاه ارزیابی و کنترل کیفیت فعالیتهای ما بوده و هم فعالیتهای ما را هدایت کرده و انگیزهای برای حرکتهای بعدی ما باشد.
محمد کرم الهی ابراز داشت: برخی نسبت اضافه شدن داستان به این کنگره، نقد داشتند که آوردن داستان کنار شعر باعث تقلیل داستان و مظلوم واقع شدن آن میشود، اما تصمیم ما این بود تا گام اول داستان را با شعر برداریم تا سنجهای باشد و ارزیابی داشته باشیم. با توجه به استقبال و ارزیابی مثبت، دیدیم در این زمینه خلأ داشتیم و میتوانیم نقش بیشتری در حوزه داستان داشته باشیم. به شرط حیات اولین کنگره داستان ایثار سال آینده به صورت مستقل برگزار خواهیم کرد.
کرم الهی گفت: حق داستان نباید تضییع شود و در ویژگیهای داستان دیده شود و نیز در نشست رونمایی از پوستر قول دادیم که در اختتامیه کتاب صوتی داستان رونمایی شود و این کار انجام شده است.
او همچنین بیان کرد: حرفی که میزنم بیشعار است، ما مدیون شهدا و ایثارگران هستیم. هرکدام از این عزیزان تصویری از ایثار و مجاهدت و پیروزی و فتح هستند و این نقطه بلندی است؛ شهدا پرچمداران مقاومت و ایثار و دفاع از حقیقت انقلاب اسلامی هستند، جانبازان سند زنده این مقاومت و ایثار و آزادگان راوی حقیقی صبر و استقامت هستند. ما مدیون این عزیزان هستیم. عنصری که در عالم حیاتش به مماتش نمیرسد، شهید است. این شهدا ناظر، هادی و حامی فعالیتهای ما در بنیاد هستند.
معاون فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور همچنین افزود: شمال حماسه حکایت مظلوم شهدای شاعر شهید استان گیلان است، که کار بسیار جالبی بود که در پیش کنگره تهران بزرگ یک گام جلوتر رفتیم به سمتی که اتفاقی را در یک محفل فکری فرهنگی باید اجرا کنیم در این رویداد نهادینه شده است.
کرم الهی با اشاره به اینکه در ساماندهی با رویکرد جریان سازی شعر و داستان ایثار باید مورد انتظار جامعه با حد مطلوب فاصله داریم، افزود: در ابتدای راه بوده و اما مدعی هستیم میدانیم تا قله فاصله داریم و برای رفع این فاصله از تمام ظرفیتها استفاده خواهیم کر تا این کنگره بتواند به اهداف خود دست یابیم.