
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز:بیش از ۲۰ درصد پروژههای دهه فجر سهم حوزه فرهنگی و تفریحی است ،به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه ، همزمان با ایام دهه فجر، بیش از ۵۸ هزار میلیارد تومان پروژه شهرداری شیراز، افتتاح و کلنگ زنی می شود.
مهمترین نشست از سلسله نشستهای روایت امید، در حالی برگزار شد که این بار در یک نشست مشترک شهردار و رییس شورای شهر شیراز، با حضور در جمع خبرنگاران، به تشریح پروژه های قابل افتتاح و کلنگ زنی شهرداری شیراز، در دهه فجر پرداختند، شهردار شیراز در این نشست، ضمن ارایه گزارشی از فعالیتهای شهرداری شیراز در حوزه های مختلف، گفت: با توجه به فرا رسیدن ایام دهه فجر و بر طبق سنت هر سال، شهرداری شیراز هم قریب به ۵۰۰ پروژه را با اعتباری بالغ بر ۵۸ هزار میلیارد تومان افتتاح و کلنگ زنی می کند.
محمدحسن اسدی، افزود: از این میزان پروژه، بالغ بر ۲۱ هزار میلیارد تومان، سهم پروژه های قابل افتتاح و بیش از ۳۶ هزار میلیارد تومان، سهم پروژه های قابل کلنگ زنی است و نکته قابل توجه نیز این است که این پروژه ها، در تمامی حوزه معاونتها و شهرداری مناطق گسترده شده است.
وی، تصریح کرد: سرعت فعالیت در پروژههای شهرداری، ادامه دارد و امروز حتی یک پروژه تعطیل و نیمه تعطیل نداریم و با وجود سختی کار در تملک پروژهها، جابحایی برق و تاسیسات و … هیچ توقفی ایجاد نشده است. اسدی، افزود: امروز شهرداری، بار خیلی از دستگاههای اجرایی را به دوش میکشد.
شهردار شیراز، با اشاره به اینکه بر اساس ردیفهای بودجه و نیازهای شهر، کار را پیش میبریم، تصریح کرد: فصل جدیدی از اتفاقات در شهر داریم و در دهه فجر، ابر پروژههایی مد نظر است که در مسیر تحول عمرانی و پیشرفت خوبی خواهد بود.
وی، اضافه کرد: در راستای جهش عمرانی و جهش آسفالت، دیگر جهشها مانند شهرسازی، خدمات شهری، حملونقل و ترافیک و سد معبر، در دستور کار است. اسدی، با اشاره به تکمیل رینگ دور شهر، اصلاح نقاط حادثه خیز، روانسازی ترافیک، ساماندهی مشاغل مزاحم، ایجاد و توسعه فضای سبز، تامین آب، جلوگیری از فرسایش و تثبیت سواحل رودخانه در کنترل سیلاب، گفت: در حوزه گردشگری، فرهنگی و ورزشی نیز تعادل بخشی، افزایش سرانه ورزشی، زیرساخت فرهنگی، مراکز فرهنگی گردشگری و سیاحتی، مدنظر است. وی، ادامه داد: پروژه بام سبز، از بولوار چمران به سمت قصردشت، همت شمالی و خیابان شهید رمضانی، با عنوان پل زندگی به عنوان پروژه گردشگری، مدنظر است. شهردار شیراز، گفت: در خصوص ایمنی شهر به ویژه در کمربندی، امروز شهرداری در ۱۸ کیلومتر، کار خود را انجام داده است و شانهسازی، نیوجرسی، خط کشی، روشنایی و… در این محور انجام شده است.
اسدی، گفت: ایستگاه دولت در سمت غربی فاز نخست خط ۲ مترو، در دهه فجر، افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.وی، افزود: استفاده رایگان از مترو در ۲۲ بهمن، برگزاری مراسم ۱۲ و ۲۲ بهمن، اجرای ویدئو مپینگ در ارگ کریمخان، برگزاری پیادهروی ۱۰ هزار نفری و… از جمله برنامههایی است که توسط شهرداری شیراز در دهه فجر امسال، برگزار میشود.
اسدی، تصریح کرد: شهرداری شیراز، امسال نزدیک به ۱۰ هزار میلیارد تومان، درآمد و بیش از ۹ هزار میلیارد تومان، هزینه داشته است و به پروژهها، نزدیک به ۵ هزار میلیارد تومان، تزریق شده است.
وی، اظهار داشت: در قالب سند ارتقای کیفیت زندگی، در ۱۵۲ محله کار را شروع و قرارگاه ایجاد شد تا تحولی در این بخش، شاهد باشیم و در این راستا، ۳۹۳ مورد از سوی مردم و یاوران شورای اسلامی شهر در سطح مناطق، احصا شد و آن را برطرف خواهیم کرد.
اسدی، گفت: جشنواره بزرگ بازیافت در راستای آموزش شهروندی، پیشبینی شده است. وی، در خصوص تملکات شهرداری، گفت: یکی از دلایل اصلی تعطیلی برخی از پروژهها، به دلیل مشکل تملک بود و امسال میزان تملکات شهرداری، نسبت به همه سالها بینظیر بوده است.
*ارتقای کیفیت زندگی شهروندان ۱۵۲ محله شهر در دستور کار شهرداری شیراز
شهردار شیراز، در بخش دیگری از سخنان خود و در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر همگامی زیرساختها و روبناها در پروژههای مدیریت شهری، اضافه کرد: اگرچه بخش قابل توجهی از پروژهها، زودبازده است اما در راستای ارتقای کیفیت سطح زندگی در این کلانشهر، ۱۵۲ محله شناسایی و قرارگاهی در این خصوص، تشکیل شد تا شاهد تحول در این بخش باشیم.
اسدی، ادامه داد: ۲ هزار اولویت نیز در قالب طرح و پروژههای کوچک توسط یاوران شورا احصا شد که ۳۹۳ مورد آن، به صورت مستقیم مربوط به شهرداری بود ودر راستای امیدآفرینی، دیگر اولویتها با امضای استاندار فارس، به دستگاههای اجرایی ابلاغ شدند.
وی، همچنین در پاسخ به چرایی عدم پرداختن به موضوع انتخاب شیراز به عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا، گفت: در اتاق فکر شهرداری، این مهم مطرح شد تا از کنار این موضوع، به راحتی نگذریم، چرا که با عنوانی که به شهرداری داده شده، میتوان گردشگری سلامت را رونق داد، گردشگر، بیشتر جذب کرد و مسائلی همچون پردازش و تفکیک پسماندها، استفاده از آبهای خاکستری، نصب دستگاههای اندازهگیری، برگزاری جشنواره بزرگ بازیافت در راستای آموزش شهروندی و … نيز پیشبینی شده که در بودجه سال آینده نیز برای آنها، اعتبار تعریف شده است.
*در یکسال گذشته به اندازه ۴۰ سال تملک انجام شد
شهردار شیراز، تصریح کرد: در این راستا، اجرای پروژههای محرومیتزدایی نیز در شیراز سرعت گرفته است. شهردار شیراز، در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص مشکلات تملک املاک مورد مسیر پروژه های شهرداری و هزینه بالای تملک، گفت: در یک سال گذشته، حجم زیادی تملک انجام شده که معادل ۳۰ تا ۴۰ سال، تملک انجام شده در سطح شهر است.
وی، با بیان اینکه برخی از پروژهها طی سالهای گذشته، به دلیل عدم تملک با تاخیر در اجرا مواجه شده بودند، گفت: طی دو سه ماهه پایانی سال گذشته، ۳۰۰ هزار متر مربع تملک انجام شد که اقدامی کم سابقه است. شهردار شیراز، تصریح کرد: تملک، هم پول میخواهد و هم باید در آن منافع مردم و رضایتمندی دیده شود. اسدی، در خصوص موضوع تملک پروژه میدان قصردشت و مسجد دستغیب نیز گفت: دو مدیر پروژه، برای این دو پروژه در حال انتخاب است تا تملک انجام شود.
وی، همچنین اعلام کرد که در بودجه سال آینده، اعتبار خوبی برای پروژههای حمل نقلی، زیست محیطی، خدمات شهری، گردشگری، فرهنگی، ورزشی، محرومیتزدایی و باغات، پیشبینی شده است.
☆بیش از ۶۰ درصد درآمد سال بعد از محلی جز عوارض است
شهردار شیراز، در خصوص سهم عوارض در بودجه سال آینده شهر، افزود: تنها ۴۰ درصد از درآمد سال آینده، متکی به درآمد حاصل از عوارض و پروانه است تا کمتر به مردم شهر، فشار وارد شود و بیش از ۶۰ درصد درآمد شهرداری این کلانشهر در سال آینده، از روشهایی غیر از عوارض و در آمدهایی مانند ممیزی املاک است که هم اکنون هم در سطح شهر، آغاز شده است.
اسدی، اعلام کرد که بیش از ۳۰ درصد از ۱۵ هزار میلیارد تومان، از تکلیف سرمایهگذاری، سهم شهرداری است. وی، در پاسخ به سوال یک خبرنگار در خصوص پروژه زیرگذر گویم، گفت: این پروژه، اگرچه بحرانی بود، اما امروز روی ریل افتاده و در دهه فجر سال آینده، به بهرهبرداری میرسد.
*رونمایی از سامانه ثبت املاک شهرداری تا ۶ ماه آینده
شهردار شیراز، در خصوص وضعیت سامانه ثبت املاک شهرداری نیز گفت: املاک متعلق به شهرداری، در سامانه املاک ثبت شده و البته طی شش ماه آینده سامانه جامع املاک شهرداری شیراز نیز به بهرهبرداری میرسد. اسدی، در خصوص مسیر دوچرخه سواری ۲۵ کیلومتری از منصورآباد تا کوه نور نیز گفت: با کلنگزنی مسیر، پروژه در سال آینده، به بهرهبرداری میرسد.
وی، در خصوص سرنوشت تقاطع قصردشت نیز گفت: چند تملک در مسیر اجرای پروژه، وجود داشت و تلاش میشود برای کاهش مشکلات ناشی از اجرای مسیر، یک زیرگذر نیز تعریف شود. شهردار شیراز، اظهار داشت: عملیات اجرایی یک بوستان ۳ هزار هکتاری، ساماندهی بوستانهای اطراف چنارراهدار، پروژه آکواریوم، دو شهربازی در بوستان جنت و آزادی، دو فرهنگسرا، ۱۱ سالن ورزشی غیر توپی، آمفی تئاتر رو باز، فرهنگسرای تعزیه، ساختمان کافه کتاب، باغات مهربانو و … از جمله پروژههایی است که با سرفصل تفریحی، گردشگری و فرهنگی آغاز شده و یا در دستور اجرا قرار دارد.
وی، در خصوص رودخانه خرمرود که در سفر هیئت دولت به شهرداری شیراز، تحویل داده شد، هم گفت: در حال حاضر، مطالعات در حال انجام است و معتقدیم این رودخانه برای شهر شیراز، یک فرصت است و امید است بستر ساماندهی آن، بهتر از گذشته مهیا شود. شهردار شیراز، همچنین با تاکید بر این نکته که فرهنگ شهروندی، اولویت ما قرار دارد، گفت: همایش فرهنگ شهروندی، در حوزههای مختلف نیز در دستور کار قرار دارد.
اسدی، توسعه حملونقل عمومی را از اولویتهای مدیریت شهری، ذکر و عنوان کرد: در این راستا، مطالعات راهاندازی بیآرتی شروع شد، اما در اجرا، با مشکل مواجه شدیم.
وی، تصریح کرد: سال آینده، برنامه هوشمندسازی وسیع در سطح شهر پیاده خواهد شد. اسدی، در رابطه با دوچرخههای اشتراکی نیز بیان کرد: در قرارداد با شرکت مربوطه، به مشکل برخوردیم و امید است با حل مشکلات ایجاد شده، دوباره دوچرخهها به خیابانها باز گردند. شهردار کلانشهر شیراز، با تاکید بر این نکته که کاهش و ساماندهی ترافیک از دغدغههای اصلی شورای اسلامی شهر و شهرداری است، گفت: امسال راجع به بازسازی و نوسازی وسایل نقلیه سبک و سنگین شهرداری، اتفاق بی نظیری رخ داد و بخش قابل توجهی را تامین و بخش قابل توجهی را هم نوسازی کردیم.
وی، در پاسخ به سوال خبرنگاری در خصوص روشنایی کمربندی شیراز، با کنایه از ضرب المثل (لطف مکرر، حق مسلم) گفت: روشنایی کمربندی، وظیفه شهرداری نیست، اما شهرداری در این خصوص کمک میکند، لیکن گاه این به عنوان وظیفه معنا می شود.
* امیدآفرینی همراه با خدمترسانی موثر در چشمانداز چهار ساله شیراز تدوین شده است
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز هم در این نشست، گفت: بیش از ۲۰ درصد(۱۲ هزار میلیارد تومان) پروژههایی که در دهه فجر امسال، توسط مدیریت شهری به افتتاح میرسند و یا عملیات اجرایی آنها آغاز میشود، به صورت مستقیم، کارکرد فرهنگی و تفریحی دارد.
سید ابراهیم حسینی، در نشست خبری مشترک در خصوص پروژههای دهه فجر، گفت: رسانهها را یکی از ارکان تربیت انسانها میدانیم و اگر بنا است شهروند خوبی تربیت شود، خانواده و رسانه همانند دو بال، امروز کنار یکدیگر هستند.وی، افزود: برای رشد و پویایی جامعه و در نهایت اثر گذاری رسانه است و نوع نگاه مدیریت شهری، رفتار تعاملی با رسانهها است، بنابراین از سمت رسانهها، نقدهای رسانهای به عنوان زبان گویای مردم، موجب اثر خواهد شد.
*رشد و توسعه شهر در همه ابعاد قابل رویت است
حسینی، با بیان اینکه از روز نخست آغاز شورای ششم شهر شیراز، امیدآفرینی همراه با خدمت رسانی موثر در چشمانداز چهار ساله شیراز، تدوین شده است، افزود: برنامه چشمانداز شیراز ۱۴۰۴، نگارش شده که بر اساس آن، بودجههای سالیانه تنظیم کرده است و امروز با کمال افتخار، شهرداری شیراز به نقطه امیدی برای مردم تبدیل شده که رشد پیشرفت و توسعه در ابعاد مختلف، برای همه کسانی که عنصر فعال اجتماعی باشند، قابل رویت است. رئیس شورای شهر شیراز، با اشاره به توجه مدیریت شهری کلانشهر شیراز، به تمامی عرصههای شهری، تصریح کرد: رفاه و رضایت مندی عمومی شهروندان، اهداف مدیریت شهری شهرداری شیراز است، از این رو عنوانگذاری برنامهها، در دستور کار قرار دارد.
وی، نگاه عدالت محوری را یکی از مهمترین اهداف شورای اسلامی شهر شیراز، عنوان کرد و ادامه داد: نگاه همه جانبه با نگاه عدالت بر توزیع، با هدف آسایش مردم، به عنوان سرمایههای اصلی این نظام و صاحبان اصلی مدیریت شهری شیراز وجود دارد، از این رو تمام درآمد شهرداری شیراز، بر مبنای بودجه نگارش شده، توزیع خواهد شد تا عدالت در تمامی مناطق رعایت شود و به مناطق محروم، بیشتر توجه خواهد شد.
*از احصاء ۲ هزار مشکل در محلات شیراز تا پیگیری از طریق استاندار
رئیس شورای اسلامی شهر شیراز، در ادامه این نشست بیان کرد: با همكاری یاوران شورا در محلات، ۲۰۰۰ مشکل احصا و به استاندار تقدیم شد که ۳۹۳ مشکل آن، مربوط به شهرداری بود و مابقی توسط استاندار به دستگاههای اجرایی ابلاغ شد.وی، ادامه داد: از شهرداری شیراز، دو انتظار داشتیم، یکی نگاه بلند و برنامه بلندمدت و دیگری اقدامات بزرگ که خوشبختانه اقدامات خوبی در این باره، اتفاق افتاده است.
حسینی، اضافه کرد: بیش از ۲۰ درصد(۱۲ هزار میلیارد تومان) پروژههایی که در دهه فجر امسال، توسط مدیریت شهری به افتتاح میرسند و یا عملیات اجرایی آنها آغاز میشود، به صورت مستقیم کارکرد فرهنگی و تفریحی دارد.