true
انتقاد رئیس جمهور گینه از دموکراسی به سبک غربی در آفریقا، رئیس جمهوری گینه از دموکراسی به سبک غربی برای کشورهای آفریقایی انتقاد کرد.
به گزارش فارس آگاه،پایگاه اینترنتی رادیو ار اف ای فرانسه در گزارشی در قالب پادکست اعلام کرد سرهنگ مامدی دومبویا رئیس جمهور موقت گینه ، چند روز پیش و طی سخنرانی طولانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک، دموکراسی به سبک غربی که به کشورهای آفریقایی تحمیل شده است را محکوم کرد.
اما به نظر می رسد سرهنگ مامدی دومبویا فراموش کرده است که تاریخ سیاسی گینه مستقل، عمدتاً تحت تسلط و کنترل رژیمهای نظامی بوده و ( هست ) و این که شکست های گینه به انتخاب دموکراسی نسبت داده شود موضوعی بی معنی به حساب می آید.
نه سکو توره ( پدر استقلال گینه و رئیس جمهور اسبق این کشور) که فردی غیرنظامی بود و نه لانسانا کونته ( که در سال ۱۹۸۴ و یک هفته پس از مرگ احمد سکوتوره به زور اسلحه به قدرت رسید ) به نظر نمی رسد که بر اساس قوانین و اصول دموکراتیک حکومت کرده باشند.
در خصوص آلفا کنده ( رئیس جمهور سابق گینه نیز ) که حرفه سیاسی خود را به عنوان مخالف و مدافع دموکراسی آغاز کرد، این مسئله کاملا واضح و مبرهن است که برقراری دموکراسی موجب سقوط دولتش نبود. بی شک، ضعف عدالت، مقصرش دموکراسی نیست.
زمانی که ادارات و شرکت های دولتی سیاسی می شوند، تقصیر دموکراسی نیست. چنانچه اجازه داده شود فساد در همه اشکالش نهادینه شود، مقصرش دموکراسی نیست و کم نیستند فهرست کشورهای آفریقایی که دولتهای خودکامه ای را تجربه کردهاند که فساد فاحش و بی کفایتی درآنها نهادینه شده است.
به نقل از صدا و سیما، دموکراسی در ذات خود به رابطه مسئولیت پذیری میان حاکم و مردم بر می گردد و چنانچه دیگر خواستار این رابطه نباشیم ، باید به وضوح بگوییم که میخواهیم آن را با کدام نظام جایگزین کنیم. در عین حال باید به این مسئله اشاره کرد که کشورهایی مانند بوتسوانا، جزیره موریس و کیپ ورد که اصول و قواعد دموکراتیک را در متون قانون اساسی خود پذیرفته اند و به اصول و قواعد بسیار بیشتر از سایرین احترام میگذارند، جزء نادر کشورهایی هستند که ثبات سیاسی، صلح و توسعه معنا دار انسانی را طی چندین دهه تجربه کرده اند.
true
true
https://farsagah.ir/?p=22859
true
true