×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۲۳ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
با این رویه روزبه‌روز وضع خراب‌تر از قبل خواهد بود

با این رویه روزبه‌روز وضع خراب‌تر از قبل خواهد بود ،به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، با حضور دکتر ابراهیم شیخ معاون صنایع عمومی وزارت صمت دیروز جلسه‌ای با حضور فعالین اقتصادی استان فارس در اتاق بازرگانی شیراز برگزار شد. در این جلسه تعدادی فعالین اقتصادی از دغدغه های خود در حوزه صنعت، معدن و تجارت گفتند و پاسخ های خود را از معاون وزیر و همراهان او دریافت کردند.

در سال ۱۴۰۳ رشد بی سابقه ۱۹ درصدی در حوزه صادرات داشتیم

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت در این نشست ضمن اشاره به این که تأمین ارز با محدودیت‌های قابل‌توجهی مواجه است، گفت: اختصاص سهمیه ارزی به استان‌ها و مدیریت آن توسط خود آن‌ها به جد پیگیری می‌شود و به‌مرور تفویض اختیار تا یک سقف خاص اجرایی خواهد شد که البته باید بتوانیم سیستم بروکراسی وزارتخانه را هم توجیه کنیم تا این کار سریع‌تر انجام شود.

ابراهیم شیخ در ادامه به مشکلات سرمایه‌گذاران اشاره کرد و اظهار داشت: برخی مواقع با این مشکل مواجه می‌شدیم که میلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری در خط تولید انجام شده اما وقتی یک قطعه خاص دچار مشکل می‌شود، برای ثبت سفارش و تعمیر آن سرمایه‌گذار باید ماه‌ها در صف بماند و خط تولید کارخانه را بخواباند. با پیگیری‌های انجام شده توانستیم موضوع قطعات را از همه پروتکل‌ها خارج کنیم و مشکل ثبت سفارش قطعات را برطرف کنیم. در حال حاضر بلافاصله ثبت سفارش‌ها انجام می‌گیرد.

ابراهیم شیخ در ادامه با بیان اینکه در خصوص صادرات کشاورزی هم مکاتبه‌ای دوجانبه با وزارت جهاد کشاورزی در آینده نزدیک انجام خواهد شد، افزود: باید به رشد ۲۳ درصدی در حوزه صادرات که در برنامه هفتم توسعه کشور مطرح شده است، برسیم و رشد ۱۹ درصدی صادرات در سال ۱۴۰۳ در یک دهه گذشته بی سابقه بوده و این رشد زمانی تداوم می‌یابد که به صادرات توجه ویژه ای بکنیم و در اولویت قرارش دهیم.

شیخ با تأکید بر مدیریت سوخت در واحدهای صنعتی بیان کرد: یکی از مهم‌ترین ناترازی‌هایی که سال گذشته مدیریت شد، سوخت گازوئیل در واحدهای صنعتی بود که خوشبختانه با شواهد مبتنی بر تعطیلی واحدهای صنعتی در این باره مواجه نبودیم. ما توانستیم این ناترازی را با پنج تا ۶ درصد تفاوت سوخت نسبت به سال قبل از آن مدیریت کنیم؛ ولی به دلیل افزایش ناترازی‌ها و استفاده بیشتر از دیزل‌ژنراتور و طرح‌های صنعتی و معدنی در سال جاری نیاز به سوخت بیشتری داریم که باید سهمیه آنها افزایش یابد.

وی در ادامه درباره سوخت مورد نیاز کشور قول داد: بهینه‌ترین استفاده را از سوخت خواهیم کرد و اجازه قاچاق هم نخواهیم داد؛ چون تنها در این صورت هیچ صنعتگری دچار مشکلات پر مصرفی و بد مصرفی سوخت گازوئیل نخواهد شد.

ابراهیم شیخ در ادامه درباره نام سال اظهار کرد: در سالی که هوشمندانه به نام سرمایه‌گذاری برای تولید نام‌گذاری شده است به دنبال این هستیم که با صندوق ضمانت صادرات و بانک توسعه صادرات موافقت‌نامه‌ای را امضا کنیم تا از سرمایه‌گذاری برای صادرات حمایت نماییم و تا پایان امسال از نتیجه آن رونمایی خواهد شد.

معاون صنایع عمومی وزارت صنعت، معدن و تجارت درباره حل مشکلات واحدهای تولیدی بیان کرد: اوراق گواهی اعتبار مولد را در برنامه‌های وزارت صمت قرار داده‌ایم تا از طریق آن مشکلات واحدهای تولیدی را مرتفع کنیم. فعالیت تولید بدون کارخانه ظرفیت بزرگی است که هنوز نگاه فیزیکی نسبت به آن به‌خوبی ایجاد نشده است و ضروری است از طریق پرداخت تسهیلات جوانان را به تولید بدون کارخانه تشویق کنیم و از اتاق‌های بازرگانی استان‌ها می‌خواهیم که این موضوع را در استان خود دنبال کنند و برای رشد استان در حوزه تولید آن را جدی بگیرند.

ابراهیم شیخ همچنین در مورد صنعتگران گفت: صنعتگران شریف‌ترین افراد جامعه هستند و هر کجا توانسته‌اند بیشترین خدمت را ارائه کرده‌اند. ما پیگیر رفع تعهد ارزی هستیم تا مشکل صنعتگران را حل کنیم؛ اما تعهد ارزی مسئولیت زیادی را ایجاد کرده است و این موضوع در حوزه‌های مختلف تفاوت‌ زیادی دارد و باید با نگاهی نو به آن بنگریم.

شیخ در مورد FATF و جابه‌جایی پول عنوان کرد: مسئله  FATF و جابه‌جایی پول از چالش‌های صنعتگران و صادرکنندگان کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام است و مقدمات آن فراهم شده و جلساتی دراین‌خصوص در حال برگزاری است.

وی به قابلیت‌های استان فارس اشاره کرد و افزود: این استان در تعداد پروانه‌های صادر شده رتبه پنجم، در اشتغال رتبه هشتم و در میزان سرمایه‌گذاری در صنعت رتبه سوم کشور را دارا است و همچنین نزدیک به ۵۷۰ طرح صنعتی و معدنی با پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد به بالا در استان فارس وجود دارد.

وی در پایان سخنان خود به صنعتگران گفت: وزیر صمت صدای گویای فعالان اقتصادی در مراجع عالی تصمیم‌گیری کشور است و همواره پیگیر و دنبال‌کننده نظر آنهاست.

شهرک صنعتی با یک‌سوم ظرفیت خود مشغول به کار است

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در این جلسه گفت: استان فارس ۷ درصد از عرصه سرزمین و ۶ درصد از جمعیت کشور را به خود اختصاص داده است. ولی در صنعت با توجه به امکانات موجود در استان به نسبت کل کشور بازدهی ندارد. چون میزان ارز تخصیصی برای ماشین آلات مورد نیاز صنعت بسیار کم است. این رقم اگر ادامه پیدا کند ما دچار مشکل خواهیم شد. امروز ما صنعتگری داریم که ماه‌ها معطل ثبت سفارش قطعه میلیونی است تا کارخانه ای که میلیاردها در آن هزینه کرده است، راه بیفتد.

محمدصادق حمیدیان جهرمی در ادامه به شرح وضعیت صنایع استان پرداخت و بیان کرد: در شهرک صنعتی ۴۲۵۰ واحد صنعتی می تواند فعالیت کنند که ۱۷۹۰ واحد به پروانه بهره برداری رسیده است. اگر شعار امسال سرمایه گذاری برای تولید است نیازی نیست برای محقق شدنش حتما به دنبال واحد جدیدی برای تولید برویم. همین هایی که هست را اگر تکمیل کنیم وضعیت استان در همه زمینه های مرتبط با صنعت معدن و تجارت رشد خواهد کرد. اینکه این کار انجام شود به اهتمام مسئولین دولتی ممکن خواهد بود.

حمیدیان در ادامه درباره وضعیت اقتصادی استان افزود: استان فارس در حوزه اقتصادی جزو استان‌های محروم است و یکی از مشکلات اصلی صنعتگران توقف ثبت سفارش محصولات و حذف تخصیص ارز در استان است. برای رفع این مشکل نیازمند تخصیص ارز به استان هستیم.

وی در مورد مواد اولیه مورد نیاز صنایع هم اظهار داشت: بعضی از واحدها آن‌قدر مواد اولیه مورد نیازشان به‌سختی تأمین می‌شود که با حداقل ظرفیتشان کار خود را پیش می‌برند.

حمیدیان همچنین درخواست کرد که به تعدادی از صنعتگران که به دنبال دورزدن تحریم‌ها هستند، اجازه دورزدن تحریم‌ها داده شود.

وی درباره سیاست‌های بانکی گفت: اگر به همین سیستم بانکی بخواهیم بر تجارت حاکمیت کنیم روزبه‌روز وضع خراب‌تر از قبل خواهد بود. با این وضعیت بانکی کلاس تجاری صادرات غیرنفتی ما منفی شده است و این سیستم به‌سرعت باید اصلاح شود.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی فارس در پایان درخواست کرد که اجازه واردکردن محصولات به خود بخش خصوصی داده شود.

بسیاری از صنایع در استان فارس به دلیل وجود موانع با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصدی فعالیت می‌کنند

حسنعلی محمدی، رئیس کمیته سرمایه‌گذاری، تولید و رفع موانع مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست بیان کرد: اتاق‌های بازرگانی به دلیل اینکه در کف میدان قرار دارند، همه مشکلات را به‌صورت ملموس احساس می‌کنند. فعالان اقتصادی حاضر در جلسات اتاق بازرگانی بایستی مشکلات را دسته‌بندی کنند و مشکلات دارای اولویت را در جلسه‌های ماهانه در اتاق بازرگانی فارس به بحث‌وبررسی بگذارند.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی در این جلسه اظهار کرد: بسیاری از صنایع ما در استان فارس به دلیل وجود موانع با ظرفیت ۲۰ تا ۳۰ درصدی فعالیت می‌کنند که اگر موانع آنها رفع شود، اتفاقات خوبی در حوزه تولید رقم خواهد خورد.

رئیس خانه صنعت معدن و تجارت استان فارس به مشکلات و دغدغه‌های فعالان اقتصادی پرداخت و بیان کرد: تأمین ارز از دغدغه‌ جدی فعالان اقتصادی در استان است و درست است که جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی به‌صورت مرتب برگزار می‌شود اما نیاز است تا اختیارات ملی بیشتری به استان‌ها تخصیص داده شود.

سهراب شرفی با اشاره به اینکه مشکلات ارزی کمر بخش تجاری استان را خم کرده است اظهار داشت: با وضعیت کنونی ما سهمی از بازارهای دنیا نداریم. باید از این نظارت‌های پیچ‌درپیچ صنعت و معدن و تجارت را آزاد کنیم و اگر نه نتیجه همان نتیجه سابق خواهد بود و اگر وزارت صنعت، معدن و تجارت است باید به هر سه مقوله به طور مساوی نگاه کند.وی وجود بخش‌نامه‌های زیاد دولتی را باعث زمین‌گیر شدن اقتصاد دانست.

شرفی در ادامه بیان کرد: اگر قرار است که کالاهای ما از درون‌گرایی خارج شود و به برون‌گرایی رو بیاورد و مورد اقبال دنیا قرار بگیرد باید نیازهای کشورهای خارجی در تولید مورد توجه قرار بگیرد. برای رسیدن به صادرات کالاهای برون‌گرا ضروری است که کارها به بخش خصوصی واگذار شود و بخش خصوصی مورد حمایت قرار بگیرد.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true