true

«پرسیوال اورت» برای نگارش بیستوچهارمین رمانش با عنوان «جیمز» برنده جایزه پولیتزر ادبیات داستانی ۲۰۲۵ شد.
به گزارش فارس آگاه ، رمان «جیمز» نوشته «پرسیوال اورت»، بازآفرینی او از «ماجراهای هاکلبری فین» که از دیدگاه شخصیت بَرده داستان روایت شده است، برنده جایزه پولیتزر در بخش داستان شد.
«خبرگزاری فرانسه» نوشت، نمایشنامه «هدف» نوشته برندن «جیکوبس-جنکینز»، که درامی خانوادگی درباره خانوادهای موفق و سیاهپوست است که از درون خود را نابود میکند، نیز جایزه بخش نمایشنامه را از آن خود کرد. این نمایش هفته گذشته شش نامزدی جوایز «تونی» را نیز کسب کرده بود.
انتخاب رمان «جیمز» به عنوان برنده جایزه ادبیات داستانی پولیتزر، جایگاه این رمان را به عنوان مهمترین رمان ادبی آمریکا در سال ۲۰۲۴ تثبیت کرد و به سرعت رشد خیرهکننده نویسنده ۶۸ ساله آن که دههها برای عموم مردم گمنام بود، شتاب بیشتری بخشید.
«اورت» از سال ۲۰۲۱ میلادی تاکنون، جایزه «PEN/جین استاین» را برای «دکتر نو» دریافت کرد. این نویسنده همچنین برای نگارش «تلفن» فینالیست پولیتزر شد و با رمان «درختان» به فهرست نهایی جایزه ادبی «بوکر» راه یافت. رمان «جیمز» پیش از این جایزه ملی کتاب و مدال کارنگی برای ادبیات داستانی را نیز به خود اختصاص داده بود. رمان «تحریف» نوشته «اورت»، که در سال ۲۰۰۱ منتشر شد، منبع اقتباس فیلم نامزد اسکار «داستان آمریکایی» در سال ۲۰۲۳ بود.
در بیانیه جایزه پولیتزر، «جیمز» بهعنوان «بازنگری استادانه» توصیف شده که «پوچی برتری نژادی را نشان میدهد و نگاهی نو به جستوجوی خانواده و آزادی ارائه میدهد.»
در متن بیانیه، نمایشنامه «هدف» بهعنوان «ترکیبی ماهرانه از درام و کمدی که بررسی میکند نسلهای مختلف چگونه میراث را تعریف میکنند» ستایش شده است. «برندن جیکوبس-جنکینز» پیشتر دو بار نامزد جایزه پولیتزر در بخش نمایشنامه شده بود: یکبار برای «همه» در سال ۲۰۱۸ و بار دیگر برای «گلوریا» در سال ۲۰۱۶ میلادی. این نویسنده همچنین سال گذشته میلادی برای احیای نمایشنامه «مناسب» (Appropriate) موفق به کسب جایزه «تونی» شد.
همچنین در روز دوشنبه، مسئولان جایزه پولیتزر اعلام کردند که «جیسون رابرتز» برنده جایزه زندگینامه برای کتاب «هر موجود زنده: مسابقه بزرگ و مرگبار برای شناخت تمام حیات» شده است و کتاب «به افتخار هدف مایوسانه ما: زندگیهای گوناگون جنبش ناراضیان شوروی» نوشته «بنجامین ناتانز» نیز در بخش غیرداستانی مورد تقدیر قرار گرفته است.
در بخش تاریخ، دو کتاب به عنوان برندگان معرفی شدند، که هر دو، همچون «جیمز» و «هدف»، به بررسی نژاد در تاریخ و فرهنگ آمریکا میپردازند: «کُمبی: هریت تابمن، حمله رودخانه کومبی و آزادی سیاهپوستان در دوران جنگ داخلی» نوشته «ادا ال. فیلدز-بلک»، و «ملتهای بومی: یک هزاره در آمریکای شمالی» اثر «کتلین دووال».
کتاب «اشعار جدید و برگزیده» اثر «ماری هاو» نیز برنده جایزه شعر شد و اثر «جزایر آسمانی» (Sky Islands) ساخته «سوزی ایبارا»، آهنگساز و نوازنده سازهای کوبهای، که از زیستبومهای بارانی در فیلیپین الهام گرفته، برنده جایزه پولیتزر موسیقی شد.
true
true
https://farsagah.ir/?p=64530
true
true