بسیج دانشجویی دانشگاههای شهر شیراز:تصمیمسازی تندروهای تاریخ مصرف گذشته کنار گذاشته شود ، به گزارش فارس اگاه ،خبرنگار فرنگیس شنتیا، به میدان آوردن همه سلایق و جریانهای سیاسی به دور از انشقاق و جدال، تمرکز بر گردشگری به عنوان شاهرگ اصلی توسعه فارس و حمایت از کارآفرینان ، از محوری ترین شعارهایی است که در دو ماهی که از انتصاب استاندارجدید فارس می گذرد ، بارها از او شنیده ایم .
حسینعلی امیری ، مدیری ارشد و غیر بومی که البته به دلیل پیشینه خود در ریاست دادگستری فارس ، با ما غریبه نیست و بواسطه تجربیات گذشته شاید به زیر و بم مشکلات این استان بیشتر از پشت میزنشینان بومی آگاهی و اشراف داشته باشد .
مردی از جنس قضا که پیچ و خم های قانونی را به خوبی می شناسد و دردهایی که فارس به آن مبتلاست را می داند ریشه اش از کجاست . اما آیا پشتگرمی به کوهی از تجربه به تنهایی می تواند قفل طلسم شده ای را که سال ها برسر راه توسعه فارس کوبیده اند بشکند و از میان بردارد ؟ یا تشکیل حلقه ای از مشاوران با سواد و غیرمتصل به جریان های سیاسی است که می تواند نجات دهنده فارس باشد .
چالش از کجا شروع شد ؟
شعاردولت وفاق از نامش پیداست . دولثی که تلاش می کند همه ملت را از خودش بداند و از تشکیل سیستمی یکدست سازی شده ، افلیج و ناکارآمد اجتناب ورزد . اگر چه ارزیابی کلی از تحقق این شعار می ماند برای آخر آن پاییزی که جوجه هایش را می شمارند اما در یک نگرش محدود تر و در سطوح استانی آیا نمی توان با بازویی مقتدر و بدون لرزیدن دست و دل عمل کرد و سفارشی هایی را که بی اتکا به دانش و تخصص خود ، سال ها به میمنت اصلاح طلب و اصولگرا بودن در پشت میزهای مدیریتی فارس در ژست های سرخوشانه خویش فرو رفته اند ، از حلقه مدیریتی فارس تاراند و به جای آن ها الیت ، نخبه ، توانمند ، کارآفرین و کارکشته را نشاند ؟ اگر چه استاندار فارس با تاکید بر دوری از اقدامات شتابزده و هیجانی عنوان می کند که قصد تغییرات اتوبوسی را در سیستم مدیریتی فارس ندارد ، اما تکلیف فارس و مردمش با آن هایی که اتوبوسی و سفارشی و رفاقتی آمده اند چه می شود ؟ در تمام سال ها چوبی که فارس از این آمدن ها و ماندن ها و چرخیدن های بی خاصیت خورده را هیچ استان دیگری نخورده است . و این چوب البته هر زمان که به دست اصلاح طلبان افتاد ، کبودی اش بر تن فارس بیشتر شد .
روزی که می شد به یاد ماندنی باشد اما نشد
جوانسازی بدنه مدیریتی فارس مبتنی بر رویکردی نوین اگر چه یکی از شعارهای به دل نشستنی حسینعلی امیری در سالن استانداری فارس بود ، اما رویکردی که در مراسم روز دانشجو در شیراز به کار گرفته شد و عدم حضور استاندار در مراسم نشان داد که ترمیم فاصله های ایجاد شده بین نسلی که می خواهد صدایش شنیده شود و تصمیم گیرندگان و مدیران ، استراتژی چندان اهمیت داری نیست .
این عدم حضور استاندار در مراسم بزرگداشت روز دانشجو اگر چه با گلایه های بسیار دانشجویان همراه شد ؛ اما دریغ از یک توضیح از سر دلجویی که دست کم از سوی روابط عمومی استانداری فارس مطرح شود .
دریکی از این واکنش ها ، بسیج دانشجویی دانشگاههای شهر شیراز در بیانیه ای اعلام کرد : آیا صحیح است با سیاسی کاریها و مشاورههای غلط اطرافیان محدود استاندار، ذهنیت جامعه نسبت به مردمی بودن مسئولین نظام جمهوری اسلامی دچار تردید و شبهه شود؟ … درخواست داریم که این موضوعات سریعتر بررسی شود و دلایل عدم حضور استاندار به طور شفاف بیان و اقدامات لازم برای جبران این عدم حضور انجام گردد. همچنین لازم است با تمهیدات لازم بستری فراهم شود که تصمیمسازی تندروهای سیاسی تاریخ مصرف گذشته در استانداری فارس به کناری گذاشته شود و دانشگاههای سطح استان فارس دور از این سیاسیکاریها بتوانند مسیر صحیح خود را پیدا کنند و در دامان احزاب سیاسی نیفتند.
یکی داستان است پر آب چشم
فارغ از این نقدهای سیاسی ، اصلی ترین چالش فارس گم شدن در هزارتوی عقب ماندگی هاست . از فرار سرمایه گذاران گرفته تا رکود صنعت و مشکلات محیط زیست . در این میان کلینیک رفع مشکلات صنایع که محمد هادی ایمانیه استاندار سابق فارس از آن سخن می گفت را نه خبرنگاری به چشم دید و نه از خروجی آن چیزی شنید .
در همه این سال ها برون داد جلسات استانداران دوره های قبل با تولیدکنندگان ، صنعتگران فارس و کارآفرینان فارس منتهی به گزارش های خشک و بی ثمر روابط عمومی ها و گاها رسانه ها بود که با «وی گفت و وی افزود » از مدیران مزین و محدود می شد و در عمل آن چه همچنان در جریان بود دوندگی های بی ثمر کارآفرینان در سیستم بانکی ، دست و پنجه نرم کردن با قطعی های مکرر برق و در نهایت از کارافتادن چرخ تولید بود . مساله ای که حتی بنا به گفته کارآفرینان برجسته فارس به ناترازی تولید و زمین گیر شدن صنعت این استان منجر شد .
نماینده شیراز و زرقان در گفتوگو با ایلنا با اشاره به اینکه فرآیند حاکم بر اقتصاد استان پهناور فارس یک فرآیند اقتصادی نیست، میگوید: نگاهها و دیدگاههای مسئولان استان به سمت استفاده از ظرفیتها و سرمایههای بخش مردمی و خصوصی نیست.
به باور جعفر قادری به همین خاطر است که شرکتها و نهادهای عمومی غیردولتی و شرکتهایی که بهمنظور جذب سرمایههای خرد در استان فارس تشکیل شد، با مشکلاتی مواجه شده و نتوانستهاند نقشی مهم در توسعه اقتصادی استان ایفا کنند.
گردشگری سلامت با کدامین زیرساخت ؟
چشم انداز خوش آب و رنگ استاندار فارس برای گردشگری سلامت ، زمانی به تصویری دست نیافتنی مبدل می شود که بخواهیم نیم نگاهی واقع گرایانه به وضعیت حوزه سلامت فارس بیندازیم وضعیت بیمارستان نمازی شیراز به عنوان نماد سلامت این شهر تنها مشتی است نمونه یک خروار . انبوه مسافران مریض داری که مسیری طولانی از بولوار زند را چادر زده و شب و روز را در کف خیابان سپری می کنند . دلالی آب و نان دار بیماران و از همه مهمتر تعریف نشدن گردشگری سلامت فارس در یک ساختار رسمی و هدفمند برای جذب بیماران بیماران حوزه خلیج فارس از جمله چالش هایی است که بر سر راه رسیدن به این رویای بزرگ استاندار سنگ های بزرگی می اندازد . به همراه یک خالی بزرگ که مهاجرت پزشکان نام دارد . حقیقتی تلخ اما واقعی که حسینعلی امیری با نگرشی واقع گرایانه آن را می پذیرد و می گوید : « هیچ عقل سلیمی نمیپذیرد فردی که صاحبِ خانه مناسبی است به مستاجری برود.» اما محمد هادی ایمانیه استاندار فارس پیشین می گفت :« پزشکانی که تهدید به مهاجرت میکنند میتوانند بروند . ما آنها را بدرقه خواهیم کرد.»
این کورسوی امید در حد ۲۰ درصد
پیشرفت فیزیکی در حد ۲۰ درصد ! پیگیری نمایندگان در حد مطلوب ! این آخرین خبری است که از نتیجه کش و قوس چندساله بر سر انتقال آب از خلیج فارس به استان فارس ، به گوش می رسد .
سید محمد رضازاده ، رئیس شورای راهبردی آب استان فارس، عمده مشکل این پروژه در شرایط فعلی را بحث تامین منابع مالی اعلام کرده است .
وی در گفت و گو با تسنیم خاطرنشان کرد: اگر چه مصوبه صندوق توسعه ملی صادر شده، اما عملیاتی نشده تا تسهیلاتی در اختیار پروژه قرار گیرد، البته بانک عامل هم در دست بررسی قرار دارد.
فارس در بن بستی بزرگ برای رسیدن به دریا
پروژه راه آهن فارس به بوشهر به عنوان نقطه امید فارس برای اتصال به دریا طی ۵ سال آینده حال و روز خوشی ندارد و به گفته نایبرئیس کمیسیون اقتصادی مجلس پرداخت تأمین مالی خطوط ریلی شیراز و بوشهر بهخوبی انجام نمیشود
اما این همه ماجرای پروژه های ریلی و مسافری فارس نیست . قادری به ایلنا میگوید: خط ریلی شیراز- گلگهر تعطیل شده و از طرفی دیگر تکمیل پروژه ترمینال خارجی فرودگاه شیراز نیز متوقف شده است.
مدیران کارکشته چه می گویند ؟
شهردار شیراز با اشاره به اینکه مشکلات ونیازهای شهر یکی دو تا نیست به خبرنگار ما گفت:مهمترین نیاز شهرداری یعنی مهمترین شهر و مردم آن ،امزوز نمیتوان گفت که شهر تنها یک تقاضا و یک نیاز دارد ،اما بر اساس اولویت بیشتر مشکلات ما در حوزه ترافیک و وسایط حمل و نقل عمومی مثل مترو ،اتوبوس و تاکسی است .
محمد حسن اسدی گفت:در همین راستا هم اکنون شهرداری در حوزه حمل ونقل عمومی ۴خط مترو در حال اجرا و فعتلیت دارد و برای خرید ۳۰۰ دستگاه اتوبوس قرار داد بستیم که تا اخر سال حداقل ۱۰۰ دستگاه آن وارد شهر میشود و برای خرید تعدادی مینی بوس،میدل باس هم اقدام لازم انجام شده است.
شهردار شیراز در خصوص درخواست مدیریت شهر از استاندار فارس گفت:قطعا در این بین تامین برخی از نیازهای شهر از عهده مدیریت شهر خارج است و باید این موارد را از طریق استاندار ،وزارت کشور و مسولین ارشد دولتی دنبال کرد تا گره گشایی کرد.
اسدی گفت:یکی از این موارد و نیازهای شهر ویژه در خط ۲مترو تامین واگنهای مورد نیاز است که این نیازمند رایزنی ملی از طریق وزارت کشور و سازمان برنامه و بودحه است که از آقای استاندار تقاضا داریم در این زمینه با ما همکاری کنند ،البته تا کنون هم حمایت خوب بوده اما امید داریم در در دولت جدید هم شاهد رفع مشکل تامین واگن مترو برای شهر شیراز باشیم .
در همه حوزه های شهری توقع همکاری داریم
رئیس شورای شهر شیراز نیز در گفت و گو با خبرنگار فارس اگاه ، پیرامون نیازهای و چالشهای شهر گفت:مدیریت شهر است و چالشهای آن ، مدیریت شهر که بدون چالش نمیشود.
سید ابراهیم حسینی افزود:در شهر ما مسایل متعددی داریم اما انچه که از آقای استاندار انتطار داریم که البته مطمینیم دردستور کارشان نیز هست وقبلا هم خدمت خودشان گفتیم، همدلی ،همراهی وهمفکری است.
وی اظهار داشت: ما با تمام قوا آماده ایم انچه در حوزه ودر حیطه وظایف ما در مدیریت شهری را دوش به دوش ایشان برای رفاه مردم بدویم .
حسینی در خصوص درخواست مدیریت شهر از استاندار فارس نیزگفت:اما در مقطعی دیگر کار از حیطه مسولیت ما خارج است و نیازمند کمک از سوی مدیرست کلان کشور که در آنجا ایشان میتوانند به ما کمک کنند ،نمونه آن تامین واگن های مورد نیاز مترو است و یا در زمینه ساخت تقاطعهای غیر همسطح کمربندی که مربوط به راه و شهرسازی است و تامین اعتبار ملی میخواهد.
رئیس پارلمان شهری شیراز ادامه داد:اما در کلانشهری مانند شیراز آنقدر حوزه کار گسترده است که نمیشود تنها به یکی دو مورد اکتفا کرد و در هم حوزه ها از استاندار فارس توقع همکاری داریم چون ایشان رییس استان هستند و همه اختیارات استان در دست ایشان است.
تامین مالی حرف اول را می زند
حمیدرضا ایزدی ،مدیر کل صنعت و معدن فارس ، نقش استاندار در پیگیری تامین مالی به استان از طریق بانکهای عامل استانی را در سطح ملی مورد تاکید قرار می دهد و می گوید : تخصیص ارز برای واردات ماشین آلات و تجهیزات خطوط تولیدی واحدهای موجود (نوسازی)،تکمیل خطوط تولید طرح های ایجادی و توسعه ای،تامین مالی برای تکمیل طرح های سرمایه گذاری
اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس ؛ نیازمند جوان شدن
حمید رضا قانعی ، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس نیز مهمترین چالشی که اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس در حال حاضر با آن روبرو است را کمبود نیروی انسانی در شهرستان های استان فارس می داند .
وی در ادامه مشکلات و مسائل اولویت دار این مجموعه را چنین برشمرده است :
با توجه به اینکه جمع زیادی از سرمایه انسانی این اداره کل در طی سال های گذشته بازنشسته شده اند و جمع زیادی نیز در شرف بازنشستگی هستند، این مسئله از ضروریات و اولویت های مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا انشاالله خدمت رسانی به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان خاصه در شهرستان ها دچار خدشه نشود.
از دیگر مسائل اولویت دار استان تکمیل زیرساخت های فرهنگی و هنری در سطح استان است، بسیاری از این زیرساخت ها در شهرستان ها فقط با تزریق منابع مالی و تجهیز مناسب قابل بهره برداری است و برخی از این پروژه ها مثل تالار مرکزی شیراز دیرزمانی است که آغاز شده اند و به رغم پیگیری های مدیران در دولت های مختلف همچنان به بهره برداری نرسیده است و از مطالبات به حق جامعه فرهنگ و هنر استان به سرانجام رسیدن این پروژه است.
در هر دو موضوع مطرح شده استاندار محترم بعنوان مقام ارشد اجرایی استان نقش کلیدی خواهند داشت و راهبری ایشان و در اولویت قراردادن فرهنگ و هنر بعنوان پیشران امید، انگیزه و نشاط در جامعه قطعا امکان پیشرفت در سایر زمینه ها را نیز برای استان پهناور فارس فراهم خواهد کرد. در حال حاضر با آن روبرو هست، کمبود نیروی انسانی در شهرستان های استان فارس است
با توجه به اینکه جمع زیادی از سرمایه انسانی این اداره کل در طی سال های گذشته بازنشسته شده اند و جمع زیادی نیز در شرف بازنشستگی هستند، این مسئله از ضروریات و اولویت های مجموعه فرهنگ و ارشاد اسلامی است تا انشاالله خدمت رسانی به اهالی فرهنگ و هنر و رسانه استان خاصه در شهرستان ها دچار خدشه نشود.
از دیگر مسائل اولویت دار استان تکمیل زیرساخت های فرهنگی و هنری در سطح استان است، بسیاری از این زیرساخت ها در شهرستان ها فقط با تزریق منابع مالی و تجهیز مناسب قابل بهره برداری است و برخی از این پروژه ها مثل تالار مرکزی شیراز دیرزمانی است که آغاز شده اند و به رغم پیگیری های مدیران در دولت های مختلف همچنان به بهره برداری نرسیده است و از مطالبات به حق جامعه فرهنگ و هنر استان به سرانجام رسیدن این پروژه است.
در هر دو موضوع مطرح شده استاندار محترم بعنوان مقام ارشد اجرایی استان نقش کلیدی خواهند داشت و راهبری ایشان و در اولویت قراردادن فرهنگ و هنر بعنوان پیشران امید، انگیزه و نشاط در جامعه قطعا امکان پیشرفت در سایر زمینه ها را نیز برای استان پهناور فارس فراهم خواهد کرد.
بیدانشی مسئولین مرتبط با حوزه گردشگری
مدیر کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان فارس، از عدم آگاهی و شناخت کافی مسئولین دستگاههای استانی نسبت به مزایا و ملزومات گردشگری به عنوان یکی از مهمترین چالشها در حوزه مدیریتی خود نام می برد.
محمد ثابت اقلیدی، بیان داشت که در برخی موارد، ممکن است تنها مزیت رقابتی یک شهرستان گردشگری و داشتههای میراثی آن باشد، اما فرماندار، بخشدار، دهیار و یا شهردار آن منطقه شناخت کافی و لازم از گردشگری و نیازهای مربوط به توسعه آن را ندارند.
ثابت اقلیدی افزود:بیدانشی مسئولین مرتبط با حوزه گردشگری میتواند منجر به عدم اشراف کامل آنان بر حوزه کاریشان شود. از این رو از استاندار فارس انتظار داریم که برای شهرها، شهرستانها و روستاهایی که دارای مزیت گردشگری و میراثی هستند، الزاماً و ضرورتاً مسئولینی انتخاب شوند که نه از دانش تخصصی بلکه از دانش حداقلی گردشگری و اصول آن برخوردار باشند. این امر چالشهای مدیران استانی در انجام وظایف توسعهای را کاهش داده و همکاری بهتری را در سطح شهرستانی و با دستگاههای مختلف مدیریتی ایجاد خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: عدم شناخت مدیران ارشد شهرستانی نسبت به حوزه گردشگری باعث میشود که به عنوان متولی میراث استان در مسیر برگزاری رویدادها و یا توسعه زیرساختهای گردشگری، با موانع و چالشهای جدی مواجه شویم. در نبود این شناخت حداقلی از حوزه گردشگری در بین مسئولین منطقهای، کارهایی که انجام آنها برای توسعه و بهبود زیر ساخت های گردشگری و نگهداری از آثار میراثی با مداخلات غیرکارشناسی و غیرمنطقی مسئولین از شهردار و فرماندار و دهیار و بخشدار مواجه شده و این خود به عنوان سدی در برابر بهبود زیرساختها و شرایط گردشگری منطقه عمل میکند.
در نتیجه، او امیدوار است که با انتخاب مسئولینی که حداقل شناخت و درک لازم از گردشگری را دارند، مسیر برای توسعه بهتر و پایدارتر حوزههای گردشگری و میراث فرهنگی هموار شود.
عقب ماندگی های جدی حتی در پست
عباسی مدیر کل پست فارس نیز در بیان چالش های پیش رو چنین می گوید : ما فضای خود را هم در مرکز ساختمان و غیره از دست دادیم و در سایر بخش های هم تسپاه فضا نداشتیم، به طور مثال ما در «بلاک فرایدی» یا همان جمعه سیاه ما با سیب بسته های خصوصی رو به رو شدیم و مجبور شدیم خیلی از این بسته ها را بخاطر نداشتن فضا در حیاط تخلیه کنیم و از آنجا برای پردازش ارسال کنیم که اگر بارندگی انجام شود مشکل شدیدتر می شود و این چالش از این کرونا وجود داشته است
علاوه بر هاب پستی، موضوع پردازش بسته های پستی هم بخاطر فضا دچار چالش و مشکل است، رسانه های توزیع را در خیابان تابان در سالن نقلیه بردیم و که فرآیندهاژ تخلیه و تجزیه و توزیع باز ما را با چالش رو به رو کرده
عدم توسعه تجارت الکترونیک یا همان ای شاپ ها از دیگر چالش ها است ما به دنبال مارکت پلیس بودیم که بتوانیم پلتفرم های داشته باشیم تا ناترازی خرید و فروش اینترنتی را پوشش دهیم
بحث غرب شیراز یکی دیگر از چالش ها است، علاوه بر از دست دادن فضاها، فضای جدید هم ایجاد نشده و آخرین پست ما در قصرالدشت است که در خیلی از مناطق هیچ واحد پستی ندارین و پست استان عقب ماندگی جدی نسبت به اصفهان خراسان و غیره دارد .
عدم برون سپاری فعالیت های فرهنگی اجتماعی به سمن های فعال
و اما محمدرضا جدیدی ، نماینده سمن یک گام تا رهایی اداره ورزش و جوانان شیراز مشکلات سازمان های مردم نهاد را چنین برشمرده است :
عدم شناخت کافی اکثریت ادارات و کارمندان نسبت به وجود سمن ها ، عدم برون سپاری فعالیت های فرهنگی اجتماعی به سمن های فعال هر حوزه ، تبعیض بین سمن ها ، روند طولانی مجوز وزارتی و عدم مشورت گیری ادارات از سمن ها .