true

سالهاست که هنرهای نمایشی فارس با مشکلات و دغدغههای بسیاری در حوزه آموزش و زیرساختها دست و پنجه نرم میکند؛ مشکلاتی که فعالان در این عرصه امیدوارند که با سازو کارهای اخیر متولیان امور فرهنگی که خود از جنس هنر و رسانه هستند به حداقل برسد.
به گزارش خبرنگار فارس آگاه، گروههای نمایشی فارس در سالهای اخیر افزایش قابلتوجهی یافتهاند، این در حالیست که تعداد سالنهای تئاتر در استان تغییر قابلتوجهی نداشته و همین عامل موجب شده تولیدات فعالان در این عرصه با مشکل سختافزاری مواجه شود.
دغدغه هنرمندان تئاتر؛ کمبود زیرساخت و نبود آموزش مناسب
در حال حاضر بسیاری از هنرمندان فعال در عرصه هنرهای نمایشی مهمترین دغدغه خود را کمبود زیرساختهای فرهنگی و وجود معضلاتی در حوزه آموزش این هنرِ پُرمخاطب میدانند؛ آنها معتقدند زیرساختهای فرهنگی موجود پاسخگوی نیاز هنرمندان و علاقهمندان هنر تئاتر نیست و رونق هنرهای نمایشی در گرو بهبود وضعیت زیرساختهاست.
یک کارگردان تئاتر در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: کمبود سالنهای نمایش و غیراستاندارد بودن سالنهای موجود یکی از مهمترین دغدغههای افراد فعال در این عرصه به شمار میرود.
محسن محجوبی افزود: بسیاری از سالنهای نمایش با معضل کمبود تجهیزات ضروری برای اجرای تئاتر از جمله مشکل پروژکتور، نورپردازی و نبود صندلی مناسب رو به رو هستند.
او که معتقد است به کارگیری سیستم تهویه مناسب یکی از عوامل کلیدی برای حفظ تمرکز و راحتی بازیگران و تماشاگران است، گفت: برخی سالنهای تئاتر فارس نیاز مبرمی به برخورداری از سیستم تهویه استاندارد دارند.
برخوردها و نگاه سلیقهای
این کارگردان اضافه کرد: برخوردها و نگاه سلیقهای هم موجبات بی انگیزگی در این عرصه را فراهم کرده؛ در حال حاضر برخی، بدون داشتن سابقه هنری و به واسطه برخورداری از وضعیت مالی خوب، اقدام به راهاندازی آموزشگاه هنری کردهاند و از اساتیدی برای تدریس در این آموزشگاهها بهره میبرند که با هزینههای بالا از هنرجویان به درآمدزایی مشغول هستند، در نهایت هم برای هر اجرایی که این هنرحوها بخواهند به روی صحنه ببرند به راحتی مجوز صادر میشود.
محجوبی پیشنهاد داد که شورای بازبینی و بازخوانی در صدور مجوز محتوا و اجرای خوب را در اولویت قرار دهد و نمایشنامههای هر استان در استان دیگر و توسط کارشناسان باتجربه بررسی شود چراکه این اقدام میتواند به منصفانه داوری شدن آثار کمک کند.
او بر این باور است که با حضور مدیرکل جدید فرهنگ و ارشاد وضعیت بهتری در عرصه هنرهای نمایشی فارس حاکم شده که رضایت هنرمندان در این عرصه را به همراه داشته است.
این کارگردان که به تازگی نمایش «این سه مریم» را به روی صحنه برده، این نمایش را حاصل تمرین سخت و فشرده چهار ماهه عنوان کرد و گفت: نگارش این نمایشنامه از سال ۱۳۹۸ آغاز شد که در واقع یک پرده از نمایشنامه «بلورهای پشت شمشادها» بود که در سال ۱۴۰۰ در دانشگاه شیراز، نمایشنامه خوانی شد و امسال توسط بچههای دانشگاه صنعتی شیراز، به اجرا در آمد.
آن طور که محجوبی میگوید تمامی بازیگران این تئاتر، تجربه نخست خود را سپری میکنند و با چهار ماه تمرین مداوم و سخت، توانستند آنچه از آنها انتظار میرفت را تا حدود زیادی به نمایش بگذارند.
به گفته او تئاتر «این سه مریم» داستان سه نسل از زنان ایران را به تصویر کشید؛ دو نسلی که به تباهی رفتند و نسلی که پای ارزشهای جامعه ماند و در دفاع از وطن خود، جنگید.
محجوبی به معرفی بازیگران این نمایش پرداخت و افزود: بازیگران تئاتر این سه مریم را پرستو استقامت، محمدمهدی حسینی، فاطمه بستانی، ابوالفضل حسینپور، زهرا قهرمانی، امالبنین امیری، مریم خبازیانپور، زینب مؤذن، فاطمه ابراهیمی، زهرا شعبانی، محمدجواد کاظمی و امیرحسین حافظی تشکیل میدهند.
این نمایش که به نویسندگی همین کارگردان به روی صحنه رفت با حماسه آزادسازی خرمشهر آغاز شد و با امیدی از جنس اقتدار پایان یافت و در شبهای اجرا توانست با استقبال خوبی از سوی مخاطبان رو به رو شود؛ هنرمندان و پیشکسوتان تئاتری که به تماشای این نمایش نشستند هم معتقد بودند تئاتر فارس از افراد مستعد و ظرفیتهای قابلتوجهی بهره میبرد و بیش از گذشته نیازمند توجه ویژه به بهرهگیری از این ظرفیتها و تدابیر جهت توسعه زیرساختهاست.
رحیم هودی بازیگر پیشکسوت در این باره به خبرنگار ایرنا گفت: پس از مدتها بالاخره از تماشای یک تئاتر خوب به وجد آمدم؛ تئاتر «این سه مریم» تئاتری بود که توانست بسیار روشن و شفاف تاریخ ایران را ورق به ورق و سال به سال پیش ببرد؛ نمایشنامه بسیار خوب و روان نوشته شده بود و بازیگران هم نقش خود را به خوبی ایفا کردند.
این هنرمند پیشکسوت هم یکی از بزرگترین مشکلات فعالان در عرصه هنرهای نمایشی را مشکل زیرساختها دانست و گفت: سالنهای تئاتر در استان فارس نیاز مبرمی به بازسازی دارند و هنرمندان این شهر هم نیازمند امکانات و فضای بیشتری برای ادامه دادن فعالیتهای خود دارند.
امید به فراهم شدن امکانات بیشتر
او ابراز امیدواری کرد که امکانات بیشتری برای تعالی هنر و تولید اثر فاخر هنری در اختیار هنرمندان قرار بگیرد و دغدغههای این قشر فرهیخته هر چه سریعتر حل شود.
و اما مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس که معتقد است تئاتر میتواند ابزاری مؤثر برای ایجاد تحولات مثبت اجتماعی و آموزش مفاهیم به مردم باشد در تلاش است تا با اولویت قرار دادن توسعه زیرساختها و معرفی بیش از پیش این هنر در جامعه به تعالی و پیشرفت جایگاه آن کمک کند.
مهدی رنجبر بر این باور است که تئاتر باید بیش از گذشته در سبد اوقات فراغت مردم گنجانده شود و آنگونه که باید جایگاه خود را به دست آورد.
او میگوید اگر تئاتر، سرشار از انتقال مفاهیم شادی آور و امیدآور باشد آنگاه میتواند افزون بر انتقال مفاهیم هنجاری و ارزشی، شادی و نشاط را به جامعه تزریق کند.
به اعتقاد مدیرکل فرهنگ فارس هنر تئاتر میتواند با تزریق امید، انگیزه و اعتماد، شادی و نشاط را برای جامعه به ارمغان آورد و نقش مهمی را در گذران اوقات فراغت ایفا کند، لذا فراهم شدن شرایط مطلوب برای هنرمندان فعال در این عرصه از اهمیت بسیاری برخوردار است.
true
true
https://farsagah.ir/?p=65548
true
true