
تجلیل از ۷۰ پژوهشگر و فناوران برگزیده فارس در جشنواره هفته پژوهش، به گزارش عبدالغفور مصطفایی خبرنگار فارس اگاه، استاندار فارس گفت: پژوهش هزینه نیست، سرمایهگذاری است. اگر برای پژوهش اعتباری در نظر گرفته نشود و هزینه نکنیم باید چند برابر آن را با هدر رفت منابع جبران کنیم.
حسینعلی امیری دیروز در آئین تجلیل از برگزیدگان پژوهش و فناوری استان فارس که به میزبانی دانشگاه شیراز برگزار شد، اظهار داشت: سیر سلوک در وادی علم و دانش یکی از ضرورتهای اجتناب ناپذیری است اگر میخواهیم مشکلات حل شود و گامی در جهت تأمین رفاه مردم برداریم، باید کار علمی انجام دهیم.
امیری با اشاره به اینکه از علم میتوان در راه گرهگشایی و رفاه حال مردم بهره برد اظهار داشت: کاری که بر اساس اصول علمی نباشد، به هدف مطلوب نمیرسد چون نمیتوان بر اساس ظن و گمان امور دنیا را اداره کرد. اگر میخواهیم مشکلات حل شود و قدمی درجهت رفاه زندگی مردم برداریم باید کار علمی انجام دهیم.
وی به بخشهای اجرایی استان برای ارتباط با دانشگاه و مراکز پژوهشی توصیه و بیان کرد: رابطه دوسویه دانشگاه و پژوهشگران و دستگاههای اجرایی میتواند مشکلات را حل کند و مدیران استان باید پژوهش را پایه اقدامات خود قرار دهند.
مدیر کل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهش وزارت علوم، تحقیقات وفناوری نیز در ادامه این آئین افزود: راهاندازی صندوق شورای عالی «عتف» (وزارت علوم، تحقیقات و فناوری) در حمایت از فناوران و رساله دکتری از اهمیت ویژهای برخوردار است از این رو بیش از ۷۰ صندوق پژوهش و فناوری در کشور با هدف حمایت از پژوهشگران برای دستیابی به فناوری نوین تشکیل شده است..
محمد حسین بهشتی ابراز داشت: صندوق شورای عالی عتف بازوی مالی در کارهای تحقیات پایه با گرفتن ردیف بودجه برای رسالههای دکتری و تحقیق کننندگان علمی به صورت فرا ملی به ارائه خدمات خواهد پرداخت.
وی با اشاره به اینکه در کشور ایران نسبت به ۱۰ یا ۲۰ سال قبل وضعیت خیلی خوبی در حوزه علم و فناوری مشاهده میشود و زیستبوم خوبی در این مورد شکل گرفته است، گفت: اکنون بیش از ۷۰ صندوق در کشور شکل گرفته است و صندوقهای فعالی نیز در شیراز تأسیس شده است. مجموعه همه این فعالیتها کمک میکند که زیست بوم پژوهش و فناوری، خود را در جامعه بهتر نشان دهد.
وی بیان کرد: اگر درصد قابل توجهی از فارغالتحصیلان ما به دنبال ایجاد کسب و کارهای جدید باشند، مشکل اشتغال حل خواهد شد و تأثیر بسزایی نیز در اقتصاد کشور خواهد داشت.
وی اظهار امیدواری کرد که با گرفتن ردیف بودجه بتوان در سالهای آتی از طرحهای پسا دکتری، رسالههای دکتری و همچنین طرحهای کلان ملی به صورت جدی حمایت کرد.
رئیس دانشگاه شیراز در ادامه این جشنواره بیان داشت: مراسم هفته پژوهش نسبت به سالهای گذشته متفاوت برگزار شده است امسال برای اولینبار ساختاری جدید با ۱۱ جشنواره برای شناسایی و تقدیر از پژوهشگران طراحی شد؛ این جشنوارهها که متشکل از گروههای متنوعی از پژوهشگران دانشآموزی، دانشجویی، بانوان، کارآفرینان، خیرین و دیگر گروهها بود، گامی مؤثر در ارتقای چشمانداز حرکت علمی استان برداشت.
محمد موذنی با اشاره به برگزاری نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری استان فارس افزود: این نمایشگاه با حضور ۳۰ غرفه از دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و ارائهدهندگان خدمات پژوهش و فناوری برپا شد تا به معرفی دستاوردهای پژوهشی و علمی پرداخته شود.
وی تصریح کرد: در آیین تقدیر از پژوهشگران، از حدود ۴۰ پژوهشگر برتر دانشگاهها، دستگاههای اجرایی، و شرکتهای دانشبنیان و همچنین ۳۰ پژوهشگر منتخب در جشنوارههای هفته پژوهش تقدیر به عمل آمد.
رئیس دانشگاه شیراز با اشاره به نقش دانشگاهها در ۳ وظیفه تربیت عالِم، تولید علم و جهتدهی به عالِم و تولید علم، گفت: دانشگاه شیراز با برنامهریزی متنوع در حوزه آموزش، پژوهش و فعالیتهای فرهنگی و تربیتی تلاش کرد رسالت خود را در این زمینه به نحو احسن انجام دهد.
موذنی ابراز داشت: ایجاد مرکز تعالی تدریس و برگزاری ۹۰ دوره برای بیش از ۴ هزار استاد، اجرای طرحهایی نظیر «اندیشه مطهر» بهعنوان جایگزین برخی دروس عمومی، انتشار بیش از ۲ هزار مقاله سالانه در دانشگاه شیراز، افزایش ۱۸۰ درصدی گرنتهای پژوهشی، خرید و تعمیر ۱۲۰ میلیارد تومان تجهیزات آزمایشگاهی و بهرهمندی از ظرفیت قانون جهش دانشبنیان برای حمایت از تحقیق و توسعه در دانشگاه از جمله فعالیتهای دانشگاه شیراز است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه تجلیل از برگزیدگان برترافزود: پژوهش زمانی ارزش پیدا می کند که به سوی کاربردی شدن پیش رود، اگربا صنعت ارتباط نداشته باشد مشکلات اقتصادی کشور را برطرف نمی شود و در این مورد اگر ۵ درصد از فعالیت های پژوهشی نتیجه اجرایی شود جبران هزینه های پژوهش کرده ومنجر به حرکت کاربردی شده و با ارزش به فعالیتهای پژوهشی جبران هزینهها در این حوزه را می کند.
بصیر هاشمی بیان داشت: استفاده از ابزار گران قیمت، محدودیت اعتبارات پژوهشی از جمله مشکلات دانشگاه شیراز است.
در این مراسم ۷۰ پژوهشگر برتر فارس معرفی و تجلیل شدند که از این شمار ۴۰ نفر از دانشگاه و پارک علم و فناوری و ۳۰ تن برگزیده از جشنوارههای ۹گانه هفته پژوهش هستند.