×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  سه شنبه - ۱۹ فروردین - ۱۴۰۴  
true
true
تجلیل از ۳۵ شرکت برتر صنعت، معدن و تجارت در بخش تحقیق و پژوهش

تجلیل از ۳۵ شرکت برتر صنعت، معدن و تجارت در بخش تحقیق و پژوهش، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، اولین جشنواره «صنایع پیشرو در حمایت و کاربست پژوهش و فناوری» در اداره‌ کل صمت فارس با حضور صنعتگران و معدن‌کاران پژوهشگر در هفته پژوهش و فناوری، دیروز ۱۸ آذر ماه در شیراز برگزار شد. در این جشنواره از ۳۵ شرکت برتر صنعت، معدن و تجارت در بخش تحقیق و پژوهش تقدیر و تجلیل شد و تندیس و لوح تقدیر به آنها اعطا گردید. همچنین از شرکت‌های که مدارک خود را برای اداره ممیزی ارسال کرده بودند تقدیر شدند.

*پیشرفت هر واحد اقتصادی مستلزم توسعه بخش تحقیق و پژوهش است

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس در جشنواره هفته پژوهش و فناوری گفت: در این مراسم برآیند تلاش‌های پژوهشگران در یک سال گذشته در حوزه‌های مختلف اقتصادی از جمله صنعت، معدن و تجارت مورد بررسی قرار گرفت. طبق دستورالعمل ابلاغی از وزارتخانه، فعالیت‌های یک سال گذشته شرکت‌ها بر اساس سه مقوله ارزیابی شد. واحدهایی که دارای بخش تحقیق و پژوهش هستند، واحدهایی که از اعتبارات مالیاتی برای تحقیق و پژوهش بهره‌مند شده‌اند، وفعالیت‌های تحقیقی و پژوهشی که در سال اخیر انجام شده است شاخصه های بررسی شرکتها در این جشنواره است. چون این شاخصه ها با محوریت فعالیت های پژوهشی در یکسال گذشته بود نمی توانستیم از واحدهایی که سابقا در زمینه پژوهشی فعالیت می کردند تقدیر و تجلیل کنیم.

حمیدرضا ایزدی در ادامه با تاکید ثبت‌نام شرکت‌ها در اداره کل صمت استان افزود: ۸۸ واحد صنفی، معدنی و صنعتی مدارک خود را به اداره کل صمت استان فارس ارائه دادند. نهایتاً با بررسی های انجام شده توسط بخش داوری ۳۵ واحد صنعتی، معدنی و صنفی انتخاب شدند.

ایزدی در ادامه به بیان اهمیت وجود بخش های تحقیق و پژوهش برای هر واحد اقتصادی پرداخت و اظهار کرد: پیشرفت هر واحد اقتصادی مستلزم بخش تحقیق و پژوهش است. ما در حال حاضر ۲۴۰ مجوز را جهت پژوهش برای واحد‌های صنعتی و معدنی صادر کرده ایم. اینها فقط تعداد واحد‌های هستند که از ما به صورت رسمی اجازه پژوهش را دریافت کردند. برای رسیدن به رشد و پویایی در هر واحد صنعتی، اقتصادی و تولیدی ما نیازمند حضور واحد تحقیق و پژوهش در آن مکان هستیم. در حال حاضر ۴۳۰۰ واحد صنعتی، بیش از ۷۰۰ واحد معدنی، ۱۵ هزار واحد صنفی تولیدی که از سازمان ما مجوز فعالیت دارند خواهش میکنم که برای رشد و توسعه خودشان بخش تحقیق و پژوهش را در واحد‌های خودشان راه‌اندازی کنند.

* نیازمند تولید محصولات صادرات محور هستیم‎ ‎

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان فارس در ادامه درباره ذهنیت نادرست برخی مدیران شرکت‌ها و واحدهای صنفی گفت: بسیاری تصور می‌کنند که هزینه‌های تحقیق و پژوهش بازگشتی در بودجه اقتصادی نخواهند داشت. اما در واقع، سرمایه‌گذاری در تحقیق و توسعه می‌تواند به سودآوری قابل توجهی در بخش تولید منجر شود. برای رشد تولید، مدیران باید بخش پژوهش را گسترش دهند و با استفاده از واحدهای تحقیق و توسعه، از رقبا پیشی بگیرند. به عنوان مثال، یکی از واحدهای صنعتی با سنت‌شکنی و تغییر روش تولید محصول ایرکولر به شیوه‌ای نوین شد، این تغییر در تولید را از طریق تحقیق و توسعه توانست انجام دهد.

ایزدی در ادامه افزود: اگر به دنبال توسعه واحد صنعتی هستیم باید قابلیت صادراتی محصول تولیدی را هم در نظر بگیریم.در بازاری که هر روز ما با تکنولوژی جدید و یک بازار جدید روبرو هستیم نیازمند محصولات صادرات محور هستیم تا بتوانیم با دیگر محصولات جهانی هم رقابت کنیم.

*دانشگاه های استان فارس دارای ظرفیت بسیاری در بخش تحقیق و توسعه هستند

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری فارس، حسن شیخ‌نیا، گفت: امروز فضای رقابت بر اساس نوآوری، بهره‌وری و ارزش افزوده شکل گرفته و اگر واحدهای صنعتی در این زمینه غفلت کنند، میدان رقابت را از دست خواهند داد.

حسن شیخ نیا همچنین به جایگاه استان فارس در زمینه تحقیق و توسعه تأکید کرد و افزود: استان فارس دارای ظرفیت بالایی در این حوزه است. پتانسیل‌های دانشگاه‌های فارس در مقایسه با سایر استان‌ها بی‌نظیر است و از امکانات فوق‌العاده‌ای برخوردار هستند. در کنار این ظرفیت، مراکز علمی، پژوهشی و شرکت‌های دانش‌بنیان در فارس وضعیت بهتری نسبت به دیگر استان‌ها دارند.

شیخ‌نیا همچنین اشاره کرد: استان فارس در توسعه صنعت، معدن و تجارت بی‌بدیل است. در حوزه نفت و گاز و پتروشیمی، بهترین شرکت‌ها را داریم و همین‌طور در حوزه تولید و معدن نیز از بهترین‌ها برخورداریم. از ۳۸ ماده معدنی موجود در جهان، ۲۳ مورد در استان فارس یافت می‌شود. تمامی این عوامل می‌توانند به ایجاد ارزش افزوده و رقابت‌پذیری بیشتر برای استان فارس کمک کنند.

شیخ نیا در ادامه درباره اهمیت ارتباط دانشگاه و صنعت، معدن و تجارت بیان کرد: دانشگاه‌ها از ظرفیت فوق‌العاده برخوردار هستند؛ در کنار این ظرفیت، مراکز علمی، تحقیقاتی و پژوهشی و پارک‌های فناوری هم در استان فارس بی‌نظیر و کم‌نظیر هستند؛ می‌توان گفت استان فارس در این بخش نیز پیشرو است.

*ایجاد دفتر تحقیق و پژوهش در شهرک صنعتی

وی در ادامه مشکل اصلی اقتصاد را قطع بودن ارتباط بین صنعت و دانشگاه دانست و عنوان کرد: برای رفع این مشکل سه ضلع دانشگاه، فعالیتهای اقتصاد و شرکتهای دانش بنیان در دفتری واقع در شهرک بزرگ صنعتی شیراز- شهرکی که از ۴۰ درصد صنایع استان بهره می‌برد و بیشترین حجم فعالیت‌های اقتصادی استان در آن انجام می‌شود- کنار هم قرار دادیم. در این دفتر همه دانشگاه ها و همه شرکتهای دانش بنیان و پارکهای علم و فناوری حضور دارند. این دفتر به همه تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری مجهز شده است. با ایجاد این ظرفیت مشکل طی مسافت را برای صنعت و دانشگاه حل کردیم.

شیخ نیا در ادامه افزود: رمز توسعه و رشد در افزایش بهره وری و ارزش افزوده، کاهش هزینه ها و افزایش کیفیت محصولات است‌. امروز شرایط در حوزه مختلف برای رقابت بسیار  سخت است. باید بتوانیم با رقابت پذیر کردن محصولاتمان بازارهای داخلی و بازارهای صادراتی را هدف گذاری کنیم. ما نیاز به ایجاد محصولات جدید حتی در حوزه شرکت‌های خدماتی داریم. برای حل این معضلات ظرفیت‌های بسیار خوبی را قانون گذار ایجاد کرده است و فرصت بسیار خوبی است که از این ظرفیت استفاده کنیم.

*نیاز واقعی استان فارس در بخش تحقیق و توسعه هشتصد میلیارد تومان است

سرپرست دفتر برنامه‌ریزی، بودجه و تحول اداری استانداری فارس در جشنواره هفته پژوهش گفت: ستاد ملی هفته پژوهش کشور برای نخستین بار ساختاری برای این هفته ارائه داده است. به جای برگزاری یک مراسم کلی، حدود ده جشنواره در سراسر کشور در حال برگزاری است. این جشنواره‌ها شامل جشنواره‌های دانش‌آموزی، دانشجویی، صنعتگران، کارآفرینان، فرمانداران، بخشداران، شهرداران و دهیاران است.

او ادامه داد: هدف اصلی این جشنواره‌ها، قدردانی از پژوهشگران مختلف است. این جشنواره‌ها ویترین هفته پژوهش هستند که اقشار مختلف را که در طول سال در زمینه‌های پژوهش تلاش کرده‌اند، مورد تقدیر قرار می‌دهند. در پایان هر کدام از این جشنواره‌ها سهمیه‌ای برای تجلیل از برترین‌ها در نظر گرفته شده است.

هادی بستام در ادامه افزود: فقط پژوهش های که در بازه زمانی بیست آبان ۱۴۰۲ تا بیستم آبان ماه ۱۴۰۳ انجام شدند قابل پذیرش بودند. هیئت داورانی از اساتید دانشگاه شیراز تشکیل شدند که طرح های پژوهشی را ارزیابی کردند.

هادی بستام از برنامه ای ویژه در روز سه‌شنبه همین هفته رونمایی کرد و افزود: برای برگزاری این برنامه با معاونت علمی ریاست جمهوری رایزنی شده است تا در شیراز حضور داشته باشند. در این روز قرار است کارگاهی در شیراز برگزار شود. هدف کارگاه آموزش استفاده از اعتبارات مالی در جهت سرمایه‌گذاری در واحد‌های علمی، پژوهشی، آموزشی و استفاده از اعتبارات مالی جهت توسعه بخشتحقیق و توسعه  برای صنعتگران است.

 

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true