تمامی کمیتههای امداد در استانها باید مشاور امور بانوان داشته باشند، به گزارش عبدالغفور مصطفایی خبر نگار فارس اگاه، مشاور امور بانوان کمیته امام خمینی(ره) کشورگفت: استان فارس با داشتن ظرفیتهای فرهنگی، اجتماعی و علاقهمندان به کلام وحی باید به کانون و قرارگاه قرآنی کشور تبدیل شود.
لاله افتخاری در جمع خبرنگاران اظهار داشت: بسیاری از افراد کمیته امداد را تنها در قالب صندوق صدقات یا بهعنوان دریافتکننده کمکهای دیگران میبینند. هرچند صندوق صدقات کارآیی زیادی ندارد، اما با همیاری و کمک خیران نیکاندیش، افراد زیادی به ویژه زنان سرپرست خانواده تحت پوشش قرار میگیرند.
وی در ادامه افزود: بیشترین مشکلات و معضلات مربوط به سرپرستان خانواده است که به علل گوناگون شامل طلاق، فوت، از کارافتادگی همسر و شرایط سخت، به وجود آمدهاند. این وضعیت فرصتی مناسب برای ایجاد اشتغال فراهم کرد و بسیاری از سرپرستان از زیر پوشش این نهاد مردمی خارج شدند.
افتخاری در پاسخ به سؤال خبرنگار «فارس اگاه»با توجه به اینکه فقر درمیان زنان در حال گسترش است کمیته امداد چه برنامه ای برای خانوادههایی با سرپرست زن که با فقر عمومی روبهرو هستند، دارد گفت: رویکرد کمیته امداد بر توانمندسازی زنان بنا نهاده شده و با ارائه مصوبه اخیر، مقرر شد امدادجویی که در طرح آموزش شغلی گام به گام شرکت کند، در مدت ۳ سال مشاغل مختلف به او پیشنهاد شود و اگر حاضر به خودکفا شدن نباشند، از زیر پوشش این نهاد خارج میشوند.
وی ابراز داشت: تمامی کمیتههای امداد در استانها باید مشاور امور بانوان داشته باشند و در این راستا، طرح یاس در راستای توانمندسازی جامعه هدف کمیته امداد در ابعاد فرهنگی، روانشناختی و اجتماعی با همکاری جمعیت هلالاحمر و کمیته امداد، با هدف افزایش عزتنفس و پذیرش مسئولیت اجتماعی بین خانوادههای تحت حمایت و همچنین ایجاد شبکه فعال مدیریت بحران در سراسر کشور در حال اجرا است.طرح یاس کمیته امداد به هدف ترویج ازدواج با ارائه کمکهای اولیه تا اشتغال، توانسته است کمک های شایسته ای به زنان امدادجو دهد.
مشاور امور بانوان کمیته امداد ادامه داد: از میان ۱۰۲ هزار زن سرپرست خانواده شامل ۷۰ هزار فوتی، ۲۵ هزار طلاق و ۲۵۰۰ زندانی، همچنین ۳ هزار دختر خودسرپرست و تعدادی پدر و مادر فوتشده باید از مزایای نظام تأمین اجتماعی برخوردار شوند.
مدیر کل کمیته امداد امام خمینی (ره) استان فارس در ادامه این نشست ضمن تقدیر از اصحاب رسانه بهخاطر انعکاس فعالیتها به ویژه در حوزه احسان و نیکوکاری، افزود: بر اساس تأکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر توانمندسازی اقتصادی مددجویان با محوریت اشتغال، بیش از ۲ هزار و ۲۰۰ میلیون تومان از طرف بانک مرکزی برای توسعه کسب و کارهای خرد اختصاص یافته است. همچنین، بیش از ۱۴ هزار فرصت شغلی ایجاد شده و از ۱۶۸ هزار خانوار، ۱۶۲ هزار خانوار از تمامی مزایا برخوردار شدهاند. ۱۰۲ هزار خانواده نیز زیر پوشش قرار دارند و صندوق ایجاد اشتغال در مناطق روستایی و صعبالعبور با کسب مجوزها، از جمله فعالیتهای کمیته امداد فارس به شمار میآید.
مرتضی موصلی ادامه داد: در سال گذشته ۵ هزار و ۳۰۰ سری کالاهای ایرانی به زوجهای جوان تحت پوشش کمیته اهدا شد و نیز تأمین ۶ هزار سری جهیزیه تا پایان سال جاری با کمک خیران صورت خواهد گرفت. در سال گذشته، ۲ هزار و ۱۷۲ واحد مسکونی برای مددجویان با حضور رئیسجمهور شهید ساخته شد و امسال ۲ هزار واحد در مناطق روستایی و ۴ هزار واحد در مناطق شهری ساخته خواهد شد. همچنین تا پایان سال ۲ هزار واحد مسکونی در روستاها واگذار خواهد شد.
معاون فرهنگی کمیته امداد فارس نیز در این نشست در پاسخ به خبرنگار ما مبنی بر اینکه چه تعداد مراکز مشاوره زنان سرپرست خانواده در فارس مشغول فعالیت هستند، افزود: بیش از ۱۴۷ مشاور با تخصصهای مرتبط در زمینه آموزشهای پیشگیرانه و مشکلات خانواده فعالیت می کنند و در ۶ ماهه نخست سال جاری ۲۵هزار نفر از مشاور کمیته امداد به صورت فردی، گروهی، مشاوره آموزش ها پیشگیرانه دریافت کرده اند.
عبدالعلی سعادت افزود: نحوه گزینش مشاوران در دو مقطع ارشد و کارشناسی ارشد پس از گرفتن آزمون صورت می گیرد.
گفتنی است، در پایان از تمثال نقاشی شده توسط یکی از مددجویان کمیته امداد فارس، که تصویر شهیده ایرانی در لبنان به دست رژیم صهیونیستی، رونمایی شد.