×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  چهارشنبه - ۲۴ بهمن - ۱۴۰۳  
true
true
 تمدن فارس خود را به رخ می کشد

مدیر کل میراث فرهنگی فارس : با استفاده از  استارت آپ های گردشگری وهوش مصنوعی توانمندی های فارس را به نمایش خواهیم گذاشت ، به گزارش فاطمه مقدم خبرنگار فارس اگاه، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس اعلام کرد: این استان با شعار «فارس، شکوه تمدن و تدین» در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری ایران که از ۲۳ تا ۲۶ بهمن در تهران برگزار می‌شود، حضور خواهد یافت.

محمد ثابت اقلیدی در نشست خبری پیرامون حضور فارس در هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری ایران، با اشاره به اهمیت این رویداد به عنوان مهم‌ترین رخداد گردشگری کشور، از دو رویکرد اصلی فارس برای معرفی استان خبر داد: با توجه به اینکه نمایشگاه گردشگری تهران مهم ترین رویداد گردشگری کشور است در نظر داریم با معرفی استان فارس به عنوان یک مقصد مهم سفر به معرفی  فارس و شیراز بپردازیم. اولین رویکرد توجه به جایگاه شیراز به عنوان مقصدی برای گردشگری زیارت است و رویکرد دیگر حضور فارس در نمایشگاه مذکور با توجه به خاستگاه تمدنی این استان خواهد بود.

ثابت اقلیدی در توضیح رویکرد اول با اشاره به جایگاه شیراز به عنوان سومین حرم اهل بیت (ع) گفت: استفاده از ظرفیت‌های اقتصادی گردشگری زیارت درشیراز تاکنون مغفول مانده است، به این منظور در در هجدهمین نمایشگاه گردشگری ایران، غرفه‌های فارس، خراسان رضوی و قم به عنوان قطب‌های زیارتی ایران در جوار یکدیگر جانمایی شده‌اند تا بتوانیم با بهره گیری از تجربه خراسان رضوی جاذبه‌های زیارتی شیراز به خوبی معرفی کنیم و از ظرفیت های گردشگری و اقتصادی آن استفاده نماییم.

او همچنین به جایگاه تمدنی فارس اشاره کرد و افزود: معرفی فارس به عنوان خاستگاه تمدنی ایران، رویکرد دوم این استان در نمایشگاه خواهد بود. در این راستا، دو محور اصلی هخامنشی و ساسانی مورد توجه قرار می‌گیرند. محور هخامنشی شامل تخت جمشید، نقش رستم و پاسارگاد و محور ساسانی شامل جاذبه‌هایی مانند کاخ اردشیر بابکان و تنگ چوگان خواهد بود

ثابت اقلیدی با تاکید بر معرفی دشت مرودشت، دشت بیضا و پاسارگاد برای شناخت بیشتر میراث هخامنشی و محور ساسانی در کازرون و فیروزآباد، خاطرنشان کرد: مردم از میراث هخامنشی فارس تنها تخت‌جمشید، نقش رستم و نقش رجب را می‌شناسند در حالی که بیش از ۷۰ سنگ نوشته و میراث متعدد دیگری در این منطقه وجود دارد که بسیاری از آن‌ها هنوز ثبت نشده است.

مدیرکل میراث فرهنگی فارس همچنین از پروژه والرین به عنوان یکی از برنامه‌های ویژه نمایشگاه تهران یاد کرد و افزود: این پروژه با الهام از سنگ‌نگاره‌های تنگ چوگان، روایت‌گر شکست والرین، امپراتور روم، از شاپور ساسانی است.

وی با اشاره به اینکه غرفه فارس در نمایشگاه گردشگری تهران به صورت جزیره ای است گفت :  فارس با برخورداری از ۵۰۳ متر فضا، بزرگترین غرفه نمایشگاه را دارد و در  چهار ضلع آرایه‌های تمدنی فارس دروازه ملل، کاخ آپادانا، کاخ سروستان و کاخ اردشیر بابکان زینت بخش غرفه فارس خواهد بود.

مدیر کل میراث فرهنگی فارس با اشاره به تمرکز بر معرفی پروژه والرین به عنوان یکی از برنامه‌های ویژه نمایشگاه تهران خاطرنشان کرد: این پروژه  در توزیع اقلام تبلیغاتی غرفه با الهام از سنگ‌نگاره‌های تنگ چوگان، روایت‌گر شکست والرین، امپراتور روم، از شاپور ساسانی است که نه تنها یادآور عظمت تمدن ایران است، بلکه پیامی برای امروز جهان دارد که ایستادگی ایران در برابر استبداد را روایت می کند.

** غرفه فارس در هجدهمین نمایشگاه گردشگری، جایی برای کشف زیبایی‌های باستانی و هنری استان

مدیرکل میراث فرهنگی،گردشگری و صنایع‌دستی فارس با تاکید براینکه در حوزه محتوا با استفاده از  استارت آپ های گردشگری در زمینه هوش مصنوعی توانمندی های فارس را به نمایش خواهیم گذاشت گفت: با توجه به اینکه در دنیای امروز در خانواده‌ها، فرزند عامل تعیین کننده در برنامهریزی سفر است، با در نظر گرفتن نیازهای جامعه کودک و نوجوان در گردشگری زمینه ای فراهم آوردیم تا فارس به عنوان مقصد سفر خانواده ها انتخاب شود.

ثابت‌اقلیدی درباره این برنامه توضیح داد: به این منظور در غرفه یک محوطه باستانی شبیه‌سازی شده در غرفه ایجاد شده است تا کودکان باستان‌شناسی را تجربه کنند و آثار کشف شده را مرمت و به نمایش بگذارند.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فارس باتاکید بر اینکه کارگاه‌های صنایع دستی از جاذبه های گردشگری هستند گفت: نمایش ۱۶ هنر-صنعت صنایع دستی از جمله خاتم، منبت آباده، گلیم، قلم‌زنی، نگارگری و کاشی، از دیگر محتواهای غرفه فارس است.

او اضافه کرد: با کمک جامعه راهنمایان گردشگری فارس، گروهی از راهنمایان در این نمایشگاه به معرفی داشته‌های استان می‌پردازیم و به عنوان خوش آمدگویی از خوراکی و نوشیدنی‌های فارس از جمله شربت بهارنارنج و عرقیات ، رنگینگ که از شیرینی دوره ساسانی و فالوده همراه با اجرای موسیقی‌های آیینی از بازدید کنندگان پذیرایی می کنیم.

ثابت‌اقلیدی اضافه کرد: در سالن همایش پیش بینی شده در غرفه فارس به برگزاری نشست های تخصصی در حوزه‌های سه گانه گردشگری، میراث‌فرهنگی و صنایع‌دستی با حضور اساتید مختلف و فعالان گردشگری به منظور همفکری برگزار شود و برگزاری نشست های بی تو بی از دیگر برنامه‌های فارس در این نمایشگاه است.

گفتنی است شهرداری‌های شهرستان‌های مرودشت، کازرون، لار، فیروزآباد، سروستان و غیره مشارکت فعالی در این نمایشگاه دارند. هدف از این حضور تخصصی، معرفی فارس و افزایش گردشگری نوروزی استان است. فروش محصول در این دوره از نمایشگاه وجود نخواهد داشت و تنها بر معرفی جاذبه‌ها تمرکز شده است.

احیای هنر در سنگر و مدرسه

ابتکارات فارس برای ترویج صنایع دستی

معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی استان فارس درحاشیه این نشست، در گفت‌وگویی اختصاصی با شهرمردم، از برنامه‌های این معاونت برای حمایت و ترویج هنر خبر داد. هاشم شایق با اشاره به دو طرح اصلی در دستور کار، گفت: «ما دو کار را در دستور کار خود گذاشتیم که یکی در قالب «پویش هنر در سنگر» و دیگری «دست‌های کوچک هنرهای بزرگ» است.

شایق در خصوص «پویش هنر در سنگر» توضیح داد: با توافق‌نامه‌ای که بین وزارت میراث فرهنگی و ستاد کل نیروهای مسلح به امضا رسیده، تعاملاتی با نیروهای نظامی برای آشناسازی و آموزش صنایع دستی به سربازان آغاز شده است. در همین راستا، با همکاری پایگاه هوایی ارتش فارس، آموزش رایگان هنرهای دستی به سربازان وظیفه این پایگاه در دستور کار قرار گرفته است. ارتش نیز فضاهای بلااستفاده پایگاه هوایی شهید دوران را در اختیار ما قرار می‌دهد تا این فضاها به کارگاه‌های صنایع دستی تبدیل شوند و به آموزش و ترویج هنرهای دستی در این کارگاه‌ها پرداخته شود.

وی افزود: چند کارگاه رایگان در محوطه پایگاه هوایی شهید دوران در اختیار چهار هنرمند شاخص صنایع دستی فارس (خاتم، جُوک و چرم) قرار داده شده است. هنرمندان خاتم ساز به آموزش هنر خاتم به سربازان وظیفه مشغول هستند. با این کار، علاوه بر پر کردن اوقات فراغت سربازان با یادگیری یک هنر اصیل، آن‌ها به مبلغان هنر خاتم فارس تبدیل می‌شوند. حتی اگر از هر صد سرباز آموزش‌دیده، دو نفر نیز به انجام این هنر به عنوان یک حرفه روی آورند، نتیجه‌ای بزرگ برای ما خواهد بود و به ادامه یافتن هنرهای اصیل ایرانی در نسل جوان کمک خواهد کرد.

معاون صنایع دستی میراث فرهنگی فارس با اشاره به بازخورد مثبت این طرح، گفت: حضور هنرمندان در محوطه پایگاه شهید دوران، باعث شده تا موافقت شود فضاهای بلااستفاده دیگر این منطقه نیز در آینده نزدیک در اختیار هنرمندان دیگر رشته‌ها قرار گیرد. همچنین، فرمانده پایگاه قول مساعد داده‌اند که خانه‌های قدیمی این پایگاه را نیز به خانه‌های صنایع دستی تبدیل کنند.

شایق در ادامه، درباره برنامه دوم این معاونت با عنوان «دست‌های کوچک هنرهای بزرگ» گفت: ایده اجرای این برنامه از سوی میراث فارس مطرح شده است. هنرمندانی که در خانه‌های صنایع دستی به صورت رایگان مشغول به کار هستند، تعهد دارند هنر خود را به صورت رایگان آموزش دهند. با این هنرمندان درجه یک استان هماهنگ خواهیم کرد تا در هنرستان‌های شهر شیراز، در ساعتی مشخص با عنوان «زنگ هنر اصیل فارس»، به تدریس هنرهای سنتی استان به دانش‌آموزان بپردازند. موافقت‌ها و نامه‌نگاری‌ها با آموزش و پرورش انجام شده است تا این زنگ در ساعات آموزشی مدارس قرار گیرد

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true