معاون وزیر و رئیس سازمان شیلات ایران گفت: تولید آبزی در کشور در ۱۰ سال آینده مطابق سند امنیت غذایی به ۲٫۶ میلیون تُن در سال خواهد رسید.
به گزارش فارسآگاه، سیدحسین حسینی در جریان بازدید از مزارع پرورش آبزیان خوزستان بیان کرد: در برنامه هفتم توسعه شیلات، با اقدامات صورت گرفته تولید ۱.۸ میلیون تُن آبزی گرمابی و سردابی محقق خواهد شد.
وی با اشاره به ظرفیتهای کشور برای توسعه آبزی پروری بیان کرد: با توجه به ظرفیت موجود، امکان دو برابری تولید آبزیان در خوزستان وجود دارد.
رئیس سازمان شیلات ایران با بیان اینکه هم اکنون ۱۰ درصد آبزیان پرورشی در خوزستان تولید میشود افزود: با توجه به وجود آبهای جاری و غیرمتعارف، امکان افزایش تولید آبزیان (ماهی و میگو) در خوزستان وجود دارد.
حسینی با اشاره به روند افزایش مصرف سرانه آبزیان در کشور در سالهای اخیر افزود: هم اکنون این رشد مصرف در همه جای کشور مشاهده میشود و این اهمیت آبزیان در امنیت غذایی را نشان میدهد.
معاون وزیر و رییس سازمان شیلات کشور آمادگی این سازمان را برای کمک به متقاضیان پرورش آبزیان با استفاده از تسهیلات بانکی و واگذاری زمین اعلام کرد.
وی همچنین مشکلات آبزی پروران خوزستانی را با حضور مدیرکل شیلات استان و نمایندگان آبزی پروران خوزستانی مورد بحث و بررسی قرار داد.
کمبود نقدینگی، گرانی نهادهها، تسهیلات بانکی، صادرات آبزیان و تخصیص آب از مهمترین مشکلات آبزی پروران خوزستانی است.
براساس آمار رسمی تولید آبزیان پرورشی در خوزستان حدود ۸۶ هزار تُن است که عمده آن تولید ماهیان گرمابی است که خوزستان از این حیث رتبه نخست کشوری را دارد.
در سالهای اخیر بروز خشکسالی و کاهش آورد رودخانهها، مشکلاتی برای آبزی پروران خوزستانی بوجود آورده است.