سازمان تامین اجتماعی، حیاط خلوت دولتهاست ،به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس گفت: متاسفانه حقوق کارگران در کشور به تمامی ادا نمی شود.
آیین گرامیداشت سالروز تصویب قانون کار با حضور سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری فارس، حجت الله رضایی دیروز در مکان شعبه یک تامین اجتماعی برگزار شد.
قانون کار در سال ۱۳۲۵ در مجلس شورای ملی به تصویب رسید و در روز ۲۹ آبان ماه ۱۳۶۹ در به عنوان اولین قانون در شروع کار مجمع تشخیص مصلحت نظام مورد بررسی قرار گرفت. این قانون نواقص بسیاری دارد. البته تاکنون به آنچه که در این قانون به تصویب رسیده به تمامی عمل نشده است.
*حق بر زمین مانده بازنشستگان در سالهای قبل امسال اجرایی شد
سرپرست تامین اجتماعی استان فارس گفت: بحث متناسب سازی در دولت چهاردهم اجرایی شد. حق بر زمین مانده بازنشستگان که در سالهای قبل به تعویق می افتاد و به آن پرداخته نمی شد امسال مورد توجه مسئولین قرار گرفت و به اجرا در آمد. یکی از دغدغه های مهم بازنشستگان افزایش حقوق ماهانه شان بود که با انتصاب مصطفی سالاری به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی عملی شد. شاید بعضی بازنشستگان نسبت به مبلغ معترض باشند. ولی این عدد با افزایش سی درصدی که در آینده دولت قولش را داده است، تقریبا عدد قابل توجهی خواهد بود. دولت چهاردهم در قبال حداقل بگیران در قانون مسئولیتی برعهده نداشت. ولی باز هم با بازنشستگان را همراهی کرد. در قانون با توجه به آنچه که بود افزایش حقوق حداقل بگیران صفر بود. ولی دولت مبلغ حفظ قدرت خرید را هم اضافه کرد تا بازنشستگان از متناسب سازی حقوق سهمی داشته باشند.
ایرج نادری افزود: علی رغم بار مالی شدید متناسب سازی و بالا بودن بار مالی درمانی در ماه قبل باز هم بدون تاخیر حقوق بازنشستگان این ماه پرداخت خواهد شد. باید از همین حالا برای ماه آینده هم برنامه ریزی شود تا پرداختی حقوق بازنشستگان به موقع انجام شود. عدد پرداختی حقوق ماهیانه حداقل بگیران عددی سنگینی است که بالغ بر ۱۸ میلیارد تومان می باشد.
* کارگران امنیت شغلی ندارند
عضو کانون شورای هماهنگی کشوری، رئیس خانه کارگر استان فارس و رئیس کانون بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی فارس گفت: برای تصویب قانون کار در سال ۶۹ در مجلس و شورای نگهبان اختلاف پیش آمد و در نهایت مجمع تشخیص مصلحت نظام بعد از تشکیل اولین قانونی که به تصویب رساند قانون کار بود. ولی جز پوسته ای از آن امروزباقی نمانده است. یعنی امنیت حقوقی و کاری کارگران کاملا از بین رفته است و وجود ندارد. قرار دادهای ماه دو ماه یا سه ماهه است. با توجه به شرایط موجود کارگر نمیداند در صورت ازدواج کارش ادامه دارد یا نه.
علی راستگو در ادامه افزود: از مسئولین میخواهیم قانون جامعه کارگری به ویژه امنیت شغلی آنها را که در مجلس خاک می خورد مجددا بررسی کنند. باید نظمی به قانون کارگری بدهند و بعد از حداکثر پنج سال کار، کارگر باید رسمی شود ولی نمی شود. رهبری می فرمایند: «کارگران ستون فقرات کشور هستند اگر حال کارگران خوب باشد حال مملکت هم خوب است.» ولی هیچ کدام از مسئولین به کارگران توجهی نمی کند. ایران بر پایه محرومین بنا شده است. ولی فاصله حقوقی کارگران و محرومین جامعه با سرمایه داران و مرفهین هر روز بیشتر می شود.
راستگو در ادامه به بررسی وضعیت درمان جامعه کارگری پرداخت و بیان کرد: استان فارس از نظر درمان کارگران بسیار ضعیف تر از استانهای دیگر عمل می کند. در استانی که ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ۳ بیمارستان اختصاصی برای کارگران دارد ولی در شیراز با ۲ میلیون ۴۸۰ هزار نفر جمعیت فقط یک بیمارستان به کارگران اختصاص داده است. شیراز و استان فارس قطب پزشکی کشور است ما حداقل باید بتوانیم ۴۰ درصد از بودجه استانها را خرج استان فارس کنیم چون از استان های دیگر هم به این استان برای درمان مراجعه می شود.
** خانه سازی تامین اجتماعی خانه خرابی است
وی افزود: خانه سازی سازمان تامین اجتماعی باید درش را ببندند. خانه سازی تامین اجتماعی خانه خرابی است. چون همان بهتر که نسازند. چون میخواستند یک بیمارستان بسازند و بعد از کلی هزینه برای ساخت آن گفتند روی گسل است و ادامه ساختش را رها کردند. درصورتی که کل ژاپن روی گسل است.
عضو کانون شورای هماهنگی کشوری در ادامه اظهار کرد: مدیران نارضایتی مردم را افزایش می دهند. مردم معترض هستند. درمانگاه شهید رضایی قبلا در روز دوهزار نفر کارگر را ویزیت می کرد و کارشان را جلو می برد. ولی امروز علی رغم اعتراضات و پیگیریهای بسیار جامعه کارگری، مسئولین با یک سری تصمیمات احساساتی و اقدامات غلط این را به پانصد نفر رساندند. یازده پزشک خانواده جامعه کارگری داشت به ۴ تا رساندند. مریض های جامعه کارگری امروز در شیراز عاجز هستند.
امروز بعد از چهل سال واقعا باید کارگران این مدلی دنبال درمان باشند؟ برای مراجعه به دکتر یک فرد مسن از دو ماه سه ماه قبل باید وقت بگیرد. دکترها از کارگران چند برابر هزینه درمان پول می گیرند بعد نه تامین اجتماعی این مابه التفاوت را پرداخت می کند و نه بیمه آتیه سازان حافظ آن را می پردازد.
راستگو در ادامه گفت: ما در یکسال گذشته به دنبال همسان سازی حقوق بازنشستگان هستیم و در مجلس دائم رفت و آمد کردیم و با نمایندگان مختلف در کمیسیون ها صحبت کردیم تا توانستیم بودجه را در مجلس تصویب کنیم که آن را هم در نهایت به تامین اجتماعی ندادند. در نهایت آقای سالاری بدون بودجه کار کارگران را راه انداخت. در پیش از این حداقل بگیرها جز برنامه بودجه نبودند و شامل افزایش حقوق مستمری بگیر مطابق افزایش حقوق سالانه نمی شدند. فرمولی که در ابتدا برای افزایش حقوق حداقل بگیران مصوب شده بود، اشتباه بود و ما به تهران رفتیم و فرمول را اصلاح کردیم و باید حقوق مستمری بگیران با قانون ۱۴۰۴ امسال پرداخت شود. با هماهنگی های که در دولت چهاردهم انجام شد، ده درصد افزایش حقوق برای سایر سطوح حقوق حداقلی بگیران از ماه آینده اعمال می شود ودر ۲۳ ماه آینده پرداخت خواهد شد. تورم اینقدر زیاد شده است که با وجود این افزایش قیمت باز هم حداقل بگیران مشکل دارند.
*سازمان تامین اجتماعی حیاط خلوت دولتها است
رئیس خانه کارگر استان فارس با بیان اینکه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی حدود هفتصد میلیارد تومان است تصریح کرد: ما از طریق نمایندگان مجلس به سختی میتوانیم حدود ۱۵۰ همت را هر سری بگیریم. دولتها تا پول در اختیار سازمان بدهند جگر ما را خون می کنند. شما که در نهایت کار را انجام می دهید ولی زمانی انجام دهید که شیرینی آن را جامعه کارگری بچشند. وی در ادامه درخواستی از مسئولین داشت و گفت: بودجه که تعیین شده را واقعا به سازمان تامین اجتماعی بدهند. ولی متاسفانه سازمان تامین اجتماعی حیاط خلوت خیلی از دولتها شده است و هر طور می خواهند از ما استفاده می کنند و با ما رفتار می کنند. اینجا دولت ها چه کار می کنند به ما کمک نمی کنند و حمایتی از ما انجام نمیدهند. ما مستمری خودمان را هم از پول خودمان می دهیم.
راستگو افزود: دولتمردان ما دارند کارهای میکنند که بعضی از مشکلات جامعه کارگری حل و فصل شود. اما ما توقع داریم که دولت مشکلات بیمه مستمری بگیران را هم حل کند. چرا نباید بیمه در استان فارس پرداخت شود. نباید پرونده پزشکی من به تهران برود. دو ماه طول میکشد تا پرونده پزشکی کارگر به تهران برود و دو ماه طول می کشد تا بررسی شود و بعد از چهار ماه تازه آتیه سازان حق مستمری بگیران را می پردازد.
وی در پایان گفت: بحث ادغام صندوق هاست. اینها می خواهند صندوقهای کشوری، لشکری و دیگر بیمه ها را ادغام کنند و ما ادغام نمی خواهیم. ما اجازه نخواهیم داد که با ادغام حق ما را نپردازید.
* شرایط سبب ساز تخصیص حداقلها به کارگران شده است
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری فارس در مراسم گرامیدشت قانون کار گفت: شما حداقل بگیران هستید. این برای من مسئول مایه تأسف است. اما شرایطی هست که موجب این حداقلها شده است.
حجت ا… رضایی افزود: لازم است برای بررسی وضعیت کارگران نگاهی به دیگر کشورها داشته باشیم. سال ۲۰۱۰ در شیلی معدنچی ها در عمق زمین محبوس شدند. از آن طرف در شهریور ماه در طبس معدنچی هاي ما مدفون شدند. در شیلی قریب به هفتاد روز محبوس بودند و افکار عمومی جهان را درگیر خودشان کردند. جالب بود که تیمهای نجات لحظه به لحظه نجات آنها را به سمع و نظر همگان در جهان می رساندند. شفافیت سبب شد که نجات معدنچی ها به خوبی جلو برود. متاسفانه در کشور ما نسبت به کارگران معدن مدفون در طبس آنطور که لازم بود با شفافیت اطلاع رسانی نشد و منجر به یک نارضایتی عمومی شد.
رضایی با خاطر نشان کردن این نکته که شفافیت یک تابلوی موفقیت در همه ابعاد زندگی است بیان کرد: حقوق کارفرما و کارگر به خوبی در قانون لحاظ شده است. نگاهی به حقوق کارگر در سال ۹۰ بیندازیم. ببینیم یک کارگر آن زمان چقدر از پول یک سکه را می توانست با یک ماه دستمزد خود بپردازد. در سال ۹۰ پنجاه درصد را تقریبا می توانست بپردازد. ولی در حال حاضر این میزان به یک سوم و کمتر رسیده است. متاسفانه حقوق کارگر در کشور اجرا نمی شود و استان هم از آن مستثنا نیست. ولی ما موظف به پیگیری حقوق شما هستیم و باید در سطح کلان آن را پیگیری کنیم.
معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری فارس افزود: ما شرایط شما را به خوبی درک می کنیم ولی یک محدودیت منابع داریم که نه تنها مشکل برای قشر کارگر ایجاد کرده است برای کارمندان هم مشکل ایجاد کرده است. ما همه تلاشمان این است که حقوق شما، مستمری شما، بیمه شما و درمان شما را پیگیری کنیم. با تمام وجود در کمیسیون کارگری خاص مشکلات شما در گذشته پیگیری شده و در حال هم ما چنین میکنیم و پیگیر حل مشکلات شما هستیم تا این مشکلات به حداقلها برسد.