×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  شنبه - ۱ دی - ۱۴۰۳  
true
true
حل مشکل ناترازی انرژی به صورت استانی شدنی است

استاندار فارس:ایجاد شغل پایدار بدون تامین بودجه مکفی امکان پذیر نیست ، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در هر استان باید هر دستگاه در هر فصل متمرکز بر حل یک مشکل شود.

به گزارش «فارس اگاه» جلسه گفتگوی دولت با بخش خصوصی صبح پنج شنبه گذشته در استانداری با حضور احمد میدری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شد.

احمد میدری به مشکلات خاموشی در کشور اشاره کرد و افزود: تولید همواره و مشکلات ثابتی داشته است و مسائل دیگری هم اضافه شده که نمونه آن قطعی برق و گاز به عنوان یکی از موانع جدید تولید است.

وی با بیان اینکه برخی از مسائل گفته شده در قطع برق و گاز درست است ولی همه واقعیت نیست، عنوان کرد: قطع گاز و برق فقط بحث ناکارامدی عده‌ای نیست، بلکه این است که گاه تصمیماتی گرفته شده که نمی‌تواند پایدار باشد.چند کشور را سراغ دارید که انرژی پایدار داشته باشند؟ یکی از مشکلات اصلی ما این است که انرژی را تا در خانه تک تک شهروندان رسانده‌ایم‌.

احمد میدری در ادامه اظهار کرد: مشکلات هر استان باید به دست مسئولین همان استان حل شود. بنابراین هر دستگاه یا نهادی در استان فارس موظف است برنامه‌ریزی کند تا هر فصل یک مشکل خود را حل کند، ضمن اینکه در فصل نخست سراغ مشکلات ساختاری نروید.

میدری با تاکید بر مشارکت مردم در مصرف بهینه برق و گاز در کمک به رفع ناترازی افزود: برای حل یکسری موارد اتاق بازرگانی می‌تواند نقش داشته باشد، در برخی موارد هم واحدهای کارگری ضروری است نقش خود را ایفا کنند. در راستای حل مشکلات بایستی از مشارکت همه استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه رفع مشکل فصلی می‌تواند از فارس که در برخی حوزه‌ها از جمله دانشگاهی و پزشکی قطب است شروع شود، گفت: این موضوع به تدریج می‌تواند در سایر نقاط کشور هم بهره برداری شود.

از ایده‌ها کارساز برای بازگرداندن رونق به واحد‌های تولیدی استقبال می‌کنیم

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر لزوم مهارت آموزی تاکید کرد و گفت: اعتراف می‌کنیم که دولت در برخی حوزه‌ها نیازمند کمک است. برای مثال دولت در مهارت آموزی مبتنی بر تقاضا محوری مشاغل یا تولید محتواهای آموزش مبتنی بر تقاضا و تأیید صلاحیت علمی کسانی که مهارت می‌آموزند نیازمند دریافت کمک از بخش خصوصی است. بنابراین ضرورت دارد که سازمان‌های مرتبط در حوزه تربیت نیروی انسانی در مهارت‌آموزی تقاضا محور و تنظیم محتوای آموزشی کمک کنند.

احمد میدری ضمن اشاره به پیشتازی کشور هند در حوزه فناوری عنوان کرد: این کشور با وجود جمعیت بالای یک میلیاردی نرخ بیکاری ندارد و این مرهون پیشتاز بودن آنها در حوزه فناوری است. برای اینکه بتوانیم به گونه‌ای نیروی انسانی تربیت کنیم تا مستقیماً وارد بازار کار شود، از مسئول برنامه ریزی هند دعوت کردیم تا در این راه به ما کمک کنند.

*هزینه تخصیص یافته به ایجاد شغل پایدار در هر استان بسیار کم است

استاندار فارس در هشتاد و هفتمین نشست شورای گفتگو دولت با بخش خصوصی گفت: بر اساس تبصره ۱۶ و ۱۸ قانون، سال ۱۴۰۲ استان‌ها موظف هستند که فرصت شغلی ایجاد کنند. برای هر فرصت شغلی ۱۵۰ میلیون تومان اختصاص داده شده است اما با این اعتبار نمی‌توان اشتغال پایدار ایجاد کرد.

حسینعلی امیری ضمن اشاره به موضوع کارگاه‌های زودبازده بیان کرد: من معتقدم که باید از تجربه تلخ گذشته درس گرفت، تسهیلات در برهه‌ای از زمان نه تنها تبدیل به اشتغال نشد، بلکه به معوقات بانکی بدل شد به صورتی که رئیس جمهور وقت، جلسه گذاشت و شخصاً این موضوع را مدیریت کرد. برای ایجاد یک شغل پایدار دست کم ۵۰۰ میلیون تومان نیاز است.

امیری در ادامه عنوان کرد: استان فارس با توجه به پهناوری آن، شرایطی متفاوت از سایر استان‌ها دارد و هر بخش از این استان، اقتضای خاص خود را دارا است.

استاندار فارس به وجود ظرفیت‌های بسیاری که در حوزه گردشگری، صنعت، کشاورزی، میراث فرهنگی و زیارتی در استان فارس اشاره کرد و افزود: نیازهای هر شهرستان با شهرستان دیگر متفاوت است. حسینعلی امیری در ادامه پیشنهاد داد: فارس را پایلوت قرار دهند و آموزش‌های فنی و حرفه‌ای را منطقه‌ای کنند تا متناسب با سازمان فنی و حرفه‌ای آموزش‌های خود را مطابق با نیازهای اقلیم هر شهرستان طراحی کند.

امیری در ادامه پیشنهادی برای چابک سازی سیستم‌های تولید ارائه داد و گفت: استان فارس آمادگی دارد سهمیه برق و گاز فارس را به همین استان داده شود تا خودمان توزیع برق آن را مدیریت کنیم.

وی به پیشرفت تکنولوژی اشاره کرد و بیان نمود: آموزش‌ها باید متناسب با جمعیت فارس و به صورت هدف‌مند طراحی شود. فنی‌وحرفه‌ای نیاز به تقویت زیرساخت‌هایش دارد. تعدادی از هنرستان‌ها، متأسفانه با مشکلات زیرساختی زیادی مواجه هستند و وضعیت کلی هنرستان‌ها و آموزش‌ها مطلوب نیست.

** اماکن خدماتی وزارت کار در استان متناسب با جمعیت هدف نیست

استاندار فارس در ادامه ضمن اشاره به وضعیت زیرساخت‌های سلامت استان بیان کرد: تعداد تخت‌های بیمارستانی و اماکن ورزشی و رفاهی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در استان فارس متناسب با جمعیت هدف نیست.

حسینعلی امیری در بخش دیگر سخنان خود با اشاره به ساخت یک بیمارستان و یک درمانگاه تامین اجتماعی در شیراز اظهار کرد: باید نسبت به تکمیل و بهره‌برداری از این بیمارستان و درمانگاه همت کنیم.کارگران و بازنشستگان در زمان حاضر با مشکلات عدیده‌ای مواجه هستند و باید در اختصاص اعتبار به تکمیل پروژه‌های درمانی و بهداشتی فارس بازنگری صورت بگیرد.

استاندار فارس در پایان سخنان خود درباره فعالان اقتصادی گفت: تکیه‌گاه دولت بخش خصوصی و فعالان اقتصادی هستند و نگاه به آن‌ها، نگاه به عنوان مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی است.

یک چهارم جوانان کشور به دنبال مهارت اموزی، شغل و تحصیل نیستند

رئیس سازمان آموزش فنی‌وحرفه‌ای کشور نیز در این نشست به بررسی وضعیت آموزش در کشور پرداخت و گفت: ۲۶ درصد از جوانان ایرانی ۱۵ تا ۲۴ ساله به دنبال تحصیل، مهارت‌آموزی و یا حتی شغل نیستند.

غلامحسین محمدی با تاکید بر از بین رفتن بسیاری از شغل ها در سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۷ افزود: پیش‌بینی می‌شود عناوین شغلی نظیر کارشناس هوش مصنوعی، مهندس رباتیک و مهندس فناوری‌های مالی بیشترین سهم در میان مشاغل آینده را به خود تخصیص دهند و همچنین عناوین شغلی نظیر طراحان گرافیک، مهندسان، کارگران،ساختمانی، آشپزها و نصاب‌های تجهیزات هم رشد کنند، اگرچه رشد آن‌ها اندک است. همچنین عناوین شغلی نظیر باجه‌دار بانک، کارمند ثبت اطلاعات و تحصیل‌دار از جمله مشاغلی هستند که احتمال می‌رود بیشترین تقلیل را داشته‌باشند.

محمدی به توصیف سیر تحول مهارت مدیریتی در جهان پرداخت و بیان کرد: اصلی‌ترین چالش کسب‌وکارها از سال ۲۰۱۵ تاکنون، چابکی و خلاقیت در حل مسائل بوده است که منجر به لزوم تحول در مهارت‌های کلیدی مورد تقاضا، برای مواجه با این چالش است.

وی درباره مهارت کلیدی مورد نیاز نیروی کار اظهار کرد: ۴۴ درصد از مهارت‌های کلیدی نیروی کار طی ۵ سال آینده دستخوش تغییر می‌شوند. هم‌اکنون ایران و جهان در عصر حل مسائل پیچیده قرار دارند.

** کارآفرینان در آموزش نیروی کار پا پیش بگذارند

رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در ادامه سخنان خود درباره آموزش نیروی کار در حین کار افزود: تا سال ۲۰۲۷، ۶۰ درصد از نیروی کار، به آموزش نیاز خواهند داشت اما در حال حاضر تنها نیمی از آن‌ها به این فرصت دسترسی دارند و به نظر می‌رسد که در این بخش، کارآفرینان می‌توانند ایفای نقش جدی داشته‌باشند.

غلامحسین محمدی با اشاره به اینکه علاوه بر صنایع فعال در شیراز، بزرگترین بیمارستان خیرساز هم در این شهر وجود دارد، اظهار کرد: شیرازی‌ها همیشه در کار خیر پیشتاز بودند اما چه اتفاقی افتاده است که نتوانستیم از ظرفیت خیرین در بخش آموزش نیروی کار استفاده کنیم؟ دلیل آن فراهم نکردن مسیر آموزش توسط سازمان فنی‌وحرفه‌ای استان است.

نیاز به یک پارادایم شیفت وجود دارد تا با ترویج برابری فراگیری و یادگیری بنیادی، هماهنگ‌سازی آموزش و مهارت‌ها با نیازهای بازار کار، حمایت از کارآفرینی و خوداشتغالی، تحولات سبز و دیجیتال و همچنین تقویت مشارکت‌های عمومی و خصوصی مسیر مهارت‌آموزی فراهم شود.

محمدی ضمن اشاره به اینکه در سازمان فنی و حرفه‌ای پارادایم شیفت شروع شده است، افزود: قرارداد یونسکو به مبلغ ۷.۵ میلیون دلار برای نوسازی مرکز تربیت مربی مطابق مهارت‌های پیشرفته امضا شده‌است، همچنین با استفاده از دیجیتال مارکتینگ در پلتفرم دیجی‌کالا اقدام به فروش محصولات صنایع دستی باکیفیت، ساخته دست مهارت‌جویان سازمان  فنی و حرفه‌ای کرده‌ایم.

**اتمام بیمارستان دوم تامین اجتماعی ۲ هزار میلیارد بودجه میخواهد

رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این نشست به نقش کارگران در توسعه و پیشرفت کشور اشاره کرد و رفع مشکلات کارگران را کمکی در جهت افزایش امنیت ملی کشور دانست.

ابراهیم عزیزی در رابطه با تکمیل بیمارستان دوم تامین اجتماعی فارس نیز بیان کرد: بیمارستان دوم تأمین اجتماعی فارس، نیاز به حدود ۲ هزار میلیارد اعتبار برای تکمیل و بهره‌برداری دارد؛ بیمارستان شهید بهشتی شیراز دیگر جوابگوی نیازهای جامعه کارگری نیست و مشکلات بی‌شمار آنها نیست.

وی در ادامه به بیان مشکلات بخش خصوصی پرداخت و خواستار توجه بیشتر دولت به بخش خصوصی شد.

* ۲۰ هزار میلیارد سرمایه گذاری بر روی تعاونی ها صورت گرفته است

نماینده دیگر مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: در استان فارس باید برنامه‌ریزی برای بهره‌برداری از واحدهای کلیدی و تاثیرگذار انجام شود و حجم و میزان سرمایه‌گذاری در این استان تقویت شود.

جعفر قادری در ادامه به بحث فنی و حرفه‌ای فارس پرداخت ‌ افزود: در استان فارس می‌توان کارهای خوبی انجام داد، چون هم‌جوار با استان‌های صنعتی هستیم و قطعاً نیروی انسانی می‌تواند پاسخگوی نیازهای استان فارس و استان‌های همجوار باشد.

قادری با بیان اینکه در بخش تعاون راهکارهای خوبی قابل اجرا است، اظهار کرد: در تعاونی‌ها حدود ۲۰ هزار میلیارد سرمایه‌گذاری انجام شده است و انتظار داریم با توجه به نگاه مثبت دولت، در این دوره اتفاقات خوبی رقم بخورد و بخشی از عقب‌افتادگی‌ها در استان فارس جبران شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true