
متاسفانه شیراز در برخی شاخصها وضعیت خوبی ندارد، باور نمیکردم با وجود دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این شهرستان از نظر تخت بیمارستانی و ظرفیتهای بهداشتی و درمانی کمبود داشته باشد در حوزه آموزش ، در حالی که میانگین متوسط دانشآموز در هر کلاس ۲۵ نفر است، در شیراز میانگین تعداد دانشآموزان در هر کلاس ۴۵ نفر است . به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگارفارس اگاه ، در آیینی با حضور مسئولان استان فارس و شهرستان شیراز، با حکم استاندار فارس، سید علاءالدین کراماتی به عنوان سرپرست جدید فرمانداری شیراز معارفه شد.
استاندار در این مراسم، بر اهمیت انتخابات و نقش مردم در انتخاب کارگزاران تاکید کرد و انتخابات را فرصتی برای تنفس و ایجاد شور و نشاط در جامعه دانست.
حسینعلی امیری افزود: فردی که در پست جدید وارد میشود باید با نگاه به گذشته، خلاءها و نواقص را برطرف کند و با بهرهگیری از تجربیات گذشته، به بهبود وضعیت بپردازد.
امیری بر حفظ حرمت و کرامت مدیران سابق در صورت هرگونه تغییر تاکید کرد و گفت: تغییر مدیر به معنی حذف نیست. ما برای کسب تجربه مدیران هزینههای زیادی میدهیم و باید از این تجربیات استفاده کرد.
وی ادامه داد: ما آغازگر راهی جدید نیستیم بلکه تمام کارهای خوبی که توسط همه دولتها انجام شده و باقیمانده را ادامه میدهیم و همه مدیران در چارچوب گفتمان رئیسجمهور که محوریت آن وفاق ملی است، عمل میکنند.
استاندار فارس افزود: زندگی امروز بسیار پیچیده شده و یک فرد نمیتواند برای همه چیز تصمیم بگیرد، دنیا دنیای کارشناسی و مشورت است و استفاده از نظرات کارشناسی بسیار مهم است.
امیری خطاب به کراماتی هم گفت: به چند موضوع شیراز باید توجه شود، متاسفانه شیراز در برخی شاخصها وضعیت خوبی ندارد. من باور نمیکردم با وجود دانشگاه علوم پزشکی شیراز، این شهرستان از نظر تخت بیمارستانی و ظرفیتهای بهداشتی و درمانی کمبود داشته باشد. در حوزه آموزش نیز، در حالی که میانگین متوسط دانشآموز در هر کلاس ۲۵ نفر است، در شیراز میانگین تعداد دانشآموزان در هر کلاس ۴۵ نفر است. این قابل قبول نیست که ما در شیراز جامانده از تحصیل داشته باشیم، البته در همه موارد با توجه به امکانات موجود باید کارها به سرانجام برسد.
وی اظهار داشت: من هم دوست دارم ساخت تمام بزرگراهها و مترو وتامین قطار به سرعت به سرانجام برسد، اما ما شاهدیم تنها یکی از پروژههای شیراز ۱۷۰۰ همت بدهکار است و در کنار آن پیمانکاران خرد دارند نابود میشوند و باید با معیار و ملاک قرار دادن قانون به همه اینها رسیدگی شود.
استاندار فارس درادامه با توصیه به فرماندار جدید برای حفظ استقلال فرماندرای گفت: صرف نظر از حکومتداری، شما فرماندار همه افراد هستید. من شما را توصیه میکنم به ارزشمندی و احساس ارزشمند بودن و بعد تسری آن به شهروندان، چرا که وقتی مردم خود احساس ارزشمندی کنند، جامعه نیز ارزشمند میشود. اما اگر این احساس ارزشمندی نباشد، جامعه روی موفقیت و توسعه را نمی بیند.
امیری گفت: شیراز پیشانی و آبروی استان است. از این روباید به ساماندهی سکونتگاههای غیررسمی اطراف شیراز توجه ویژه شود البته نمیگویم همه چیز را یکباره میتوانید حل کنید، اما باید همت کنید. اشکال ندارد تلاش ها برای ساماندهی برخی از امور در زمان فرماندار بعدی هم به ثمر بنشیند، مهم انجام کار است.
وی تصریح کرد: یکی از مواردی که باید در شیراز هم مانند همه شهرستانها به سرانجام برسد این است که تمام دستگاههای اجرایی شهر باید زیر نظر فرمانداری شیراز باشند.
رئیس شورای اداری استان فارس خواستار توجه بیشتر در حوزه امنیت شهر در شورای تأمین به ریاست فرماندار شیراز شد و گفت: در فعالیت خود باید همه را ببینید. اینکه چه کسی چه گفته یا نگفته را به دل نگیرید، در گذشته گیر نکنید، مهم این است که در مسئولیت خود یعنی خدمت به مردم درست عمل کنید و توصیه من به همه مدیران استان این است که جلسات را بعد از نماز و بعد از ظهر بگذارید و صبح جلسه نگذارید که مردم پشت درب بمانند و تا میتوانید خودتان تصمیم بگیرید وتصمیم گیری ها را به جلسات موکول نکنید که وقت مردم تلف شود.
*وضعیت شیراز قابل قبول نیست
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن ارائه برخی مشکلات شهر گفت: شیراز به تنهایی بیش از ۴۰ درصد جمعیت استان را در خود جای داده و بخش عمده فعالیتهای استان در شیراز است. اما وضعیت شهرستان قابل قبول نیست و محرومترین روستاها و پایینترین سرانه ورزش، انرژی، آموزش و … در شیراز است که این شایسته فارس نیست که مرکز آن در این موارد آخر باشد.
جعفر قادری افزود: شما در کجای کشور روستاهایی دارید که جمعیتشان بالای ۳۵ هزار نفر باشد، اما ما کرونی، گردخون و تعداد زیادی از این روستاها را داریم که دیگر با دهیاری نمیشود آنها را اداره کرد و باید تبدیل به شهر شوند و یا جایی مانند صدرا با آن جمعیت قابل تبدیل شدن به بخش است که پس از داریان که حکم بخش شدن آن آمده، باید به دنبال آن باشیم.
وی اضافه کرد: از سوی دیگر، گاه درمناطقی خدماترسانی شده است که امکان دسترسی مناسب ندارد، مانند سیاخ دارنگون که عرض کم جاده آن مردم را با خطرات و مشکلات زیادی روبرو کرده است و برای ایمن سازی این جاده باید کارهای جدی انجام شود.
قادری گفت: ما جزء معدود شهرهایی هستیم که زمین برای صنعت نداریم و جز معدود شهرهایی که درآن بیمارستان دولتی بعد از انقلاب تاسیس نشده است و تنها بخش خصوصی پای کار بوده، از آقای امیری که سابقه کشوری دارد، توقع داریم این موارد را دنبال کنند.
نماینده مردم شیراز و زرقان در مجلس گفت: حتی با توجه به ورود خط ۲ آب سد درودزن، با این وضعیت اگر خط انتقال سد تنگ سرخ بشار و انتقال آب خلیج فارس اجرا نشود، تابستان سال آینده با مشکل روبرو میشویم. همچنین شیراز جز معدود کلانشهرهایی است که هنوز رینگ اول کمربندی آن هم تکمیل نشده است.
* بدون تماس و التماس انتخاب شدم
سرپرست جدید فرمانداری شیراز نیز گفت: نیازی به این نبود درب خانه این آن را بزنم و التماس پست کنم، بدون یک تماس هم انتخاب شدم و این بار مسئولیت مرا سنگین میکند. مدیون کسی نیستم و این یک افتخار است.
سید علاءالدین کراماتی تصریح کرد: من متعهد به عمل به آرمان رئیس جمهور هستم که یکی از مهمترین آنها وفاق ملی است و هیچ چیزی مهمتر از این نیست.
وی با اشاره به تاریخچه ایرانیان و نقش اثرگذار آنها در جهان از ابتدا تا کنون و ظرفیتهای بالای آن در اعصار مختلف اضافه کرد: مگر میشود سرزمینی بدون وفاق اداره کرد؟ هر گاه وفاق بود، پیشرفت کردیم و تا زمانی وفاق نباشد، آرزوی توسعه بیثمر است.
کراماتی گفت: مساله دیگر مردم شیراز هستند، شهری علمپرور که شخصیتهای بزرگی در گذشته و حال را در خود پرورانده، شخصیتهایی مثل پروفسور خدادوست، پدر چشمپزشکی و یا پروفسور ملکحسینی، پدر پیوند کبد ایران و اینها اتفاقی نیست، بلکه نشان میدهد که این خاک پر فضیلت است.
فرماندار سابق شیراز هم ضمن ارائه گزارشی از فعالیت ۳۳ماهه خود در کسوت فرمانداری شیراز گفت: زمانی که فروردین ۱۴۰۱ انتخاب شدم، بودجه شهرستان شیراز ۹۷ میلیارد تومان بود اما امروز این رقم با بیش از ۷ برابر رشد به بالای ۷۱۳ میلیارد تومان افزایش یافته و بودجه سفرهای رئیس جمهور به شهرستان نیز بالغ بر ۲۲۴۵ میلیارد تومان بود که ابلاغ شده و تحقق یافته است.
لطف ا… شیبانی افزود: زمانی که دولت سیزدهم بر سرکار آمد، ۷۵ روستای شهرستان دارای تنش آبی بودند و خط ۲ درودزن ۱۲ کیلومتری شهر متوقف شده بود، اما طی این مدت با همکاری قرارگاه امام حسن(ع)، همه مشکلات رفع شد و این روستاها و شهرها نه تنها مشکل ندارند بلکه به دنبال ایجاد تصفیهخانه فاضلاب هستند.