×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  پنج شنبه - ۲۲ آذر - ۱۴۰۳  
true
true
خبرنگار شهر مردم , صدرنشین دکه شد 

حکمت نیا استاد دانشگاه و کارشناس گردشگری: فرهنگ تماشا به دلیل ظهور کافی شاپ ها منقرض شده است، به گزارش فاطمه ملوزه خبرنگار فارس اگاه، در ششمین دکه رسانه فارس که با موضوع ویژه ظرفیت شناسی تلفیق دین، هنر و حماسه در فارس در سالن  غزل تالار حافظیه برگزار شد، از عبدالغفور مصطفایی، خبرنگار پیشکسوت کشور و روزنامه شهر مردم و محمد کاظم تابنده عکاس خبری پیشکسوت تقدیر شد.

عبدالغفور مصطفایی خبرنگار پیشکسوت و از جانبازان دفاع مقدس و برادر شهید عبدالرسول مصطفایی اولین شهید رسانه ملی در دوران جنگ تحمیلی است، که سال هاست در حرفه خبرنگاری بازنشست شد اما عشق و علاقه وی به خبرنویسی او را خانه نشین نکرد و هم اکنون نیز در روزنامه شهر مردم مشغول به فعالیت و نکارش خبر است.

مصطفایی در این مراسم به بیان خاطرات جالبی از خبرنگاری در دوران دفاع مقدس پرداخت.

*روایت تابنده از عکاسی خبری تا افتخار جهانی با اثر «رشد عقیده»

محمد کاظم تابنده نیز که از او تحلیل شد، سال‌های سال در اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس در بخش سمعی بصری به عنوان فیلمبردار و عکاس خبری فعال بوده است و تجربه کار در ۱۷ خبرگزاری کشوری، روزنامه های نیم نگاه، عصر مردم، همشهری، فرهیختگان را در کارنامه کاری خود دارد. در حال حاضر نیز به عنوان خبرنگار در روزنامه عصر فعالیت می‌کند. او همچنین قبل از خبرنگاری مدرس عکاسی در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان فارس بوده است.

تابنده با بیان خاطراتی از دوران کاری خود و درخصوص دریافت جایزه بین المللی عکاسی گفت: در سازمان یونسکو به همه خبرنگاران عکاس فراخوانی جهانی دادند تا هر خبرنگار یک تا سه عکس از طبیعت را به فرانسه ارسال کند‌. من سه قطعه عکس فرستادم. نمایشگاهی با عنوان «طبیعت از چشم من» بر پا شد. یکی از عکس‌های من در این نمایشگاه موفق به کسب جایزه بین المللی عکاسی شد. این عکس در کتل پیرزن از امامزاده ای به نام شیخ عبدا… انصاری گرفته شده است و در وسط این امامزاده درختی کهن سالی وجود دارد‌. اسم این عکس را «رشد عقیده» گذاشتم. یک درخت در وسط این امامزاده روییده است. کار از من نبود بلکه خود صحنه زیبا بود. استاندار فارس هم برای تقدیر به من سکه ای داد و سازمان یونسکو هم تهران نمایشگاهی از عکس‌های من برگزار کردند.

** جغرافیای استان فارس دارای همه ظرفیت‌های مورد نیاز ایجاد یک تمدن است

دکتر مصطفی ندیم استاد دانشکده ادبیات شیراز نیز دراین دورهمی رسانه ای درباره تمدن استان فارس گفت: استان فارس از نظر جغرافیایی در وضعیت ویژه ای به لحاظ تمدنی قرار دارد. در این استان هم کوه، هم دشت، هم بر و هم بحر به چشم می خورد که همه اینها مناطقی ضروری و حیاتی در گذشته برای ایجاد یک تمدن کامل دارای همه امکانات مورد نیاز بشر بوده است.

ندیم ضمن با اشاره به تمایزات استان فارس با دیگر استان‌های کشور درباره دلایل انحطاط تمدن کهن فارس گفت: یکی از اصلی ترین دلایل آن زلزله ای بود که بندر سیراف آمد و دلیل دیگر سلطه نادر شاه بر استان فارس بود.

**دین، هنر و حماسه یادآور معماری قدسی است

امیر حسین حکمت نیا استاد دانشگاه و کارشناس گردشگری سخنران بعدی این مراسم بود.او در ششمین دورهمی دکه رسانه از اهمیت تلفیق دین، هنر و حماسه گفت.

حکمت نیا با اشاره به موضوع نشست« ظرفیت شناسی دین، هنر و حماسه» اظهار داشت: این سه کلمه یعنی دین، هنر و حماسه مرا یاد معماری قدسی می اندازند که در شیراز مثال‌های بسیاری از آن به چشم می خورد. یکی از آنها همین مسجد نصیرالملک و مسجد وکیل شیراز است. حکمت نیا درباره اهمیت تکریم هنرمندان در گذشته گفت و آن را با رفتار امروزی جامعه با هنرمندان مقایسه کرد. همچنین در ادامه از عدم حضور آثار مکتب شیراز در موزه های فارس گله کرد و گفت برای پاسداشت هنر لازم است به معرفی مکتب شیراز بپردازیم.

حکمت نیا درباره فرهنگ تماشا که فرهنگی منقرض شده در بین مردم است چنین گفت: در گذشته مردم شیراز در زیر درختان می نشستند و به گفتگو نظاره اطراف می پرداختند. این فرهنگ به فرهنگ تماشا مشهور بود که با ظهور پدیده کافی شاپ ها منقرض شد.

او در پایان به بیان معضلاتی که مانع گردشگری هنری شده است پرداخت و درباره راه برون رفت آن گفت: تاریخ و معماری باید با سواد مدیریتی تلفیق شود و به کمک گردشگری بیاید تا بتوانیم یک اتفاق جدید را در گردشگری هنری رقم بزنیم و گردشگری هنری را در استان رواج دهیم.

مهدی پارسایی، استاد دانشگاه و پژوهشگر میراث فرهنگی، آخرین استادی بودند که به سخنرانی پرداخت و درباره موضوع نشست چنین گفت: هنر رسانه ای است که در طول تاریخ مظروف های مختلفی را در دل خود جا داده است.

او در ادامه به ذکر مصداق‌های از تلفیق دین و حماسه با هنر در شیراز در گذشته و امروز پرداخت و در پایان درباره اهمیت حماسی دفاع مقدس سخن گفت و درباره موزه یادمان دفاع مقدس افزود: طراحی این ساختمان براساس المان‌ها و نمادهای مذهبی صورت گرفته است و بر روی بدنه آن ۴۲۰۰ پلاک رزمندگان دفاع مقدس استان فارس کار شده است. از این موزه به زودی رونمایی خواهد شد.

در پایان این نشست از پیشکسوتان عرصه رسانه و اساتید دانشگاه که درباره موضوع نشست ظرفیت شناسی تلفیق دین، هنر و حماسه در فارس سخن گفتند، تجلیل شد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true