جهاد خدمترسانی بر مدار محرومیت زدایی شهر، به گزارش جلال الدین عرفانی خبرنگار فارس اگاه، دهه فجر امسال، در حالی آغاز شد که شهرداری شیراز در این دهه، در سه مرحله، تعدادی از کلان پروژه های عمرانی خود را افتتاح و یا کلنگ زنی کرد، پروژه هایی که برخی از آنها، شامل چندین و چند ریزپروژه بود، از محور جنوبی بزرگراه مرحوم آیت ا… حائری شیرازی که در واقع خود یکی از بخش های پایانی بزرگترین پروژه بزرگراهی شیراز، در کوهسار مهدی است و باعث اتصال دروازه قرآن، به ورودی شمال غرب است تا آغاز حفاری سومین خط مترو شیراز؛ اما این پایان افتتاح و کلنگ زنی کلان پروژه های شهری شیراز نبود و در آخرین روز از دهه فجر، همزمان با ۲۲ بهمن، با حضور سخنگو و دبیر هیات دولت، استاندار فارس، رئیس و اعضای شورای اسلامی شهر، شهردار کلان شهر شیراز، مقامات ملی، استانی و شهری، یکی دیگر از مهمترین پروژه های شهر شیراز، به بهره برداری رسید، پروژه ای که با افتتاح آن، در واقع نه تنها گره ترافیکی جنوب شرق شیراز باز می شود، بلکه با خروج این بخش شهر از بن بست فعلی، موجب رونق اجتماعی و اقتصادی این بخش از شهر نیز می شود.
علی بهادری جهرمی، در مراسم افتتاح همزمان بزرگراه سرلشکر شهید عبدالرسول استوار، افتتاح پل مولوی و افتتاح و کلنگ زنی پروژههای مناطق ۷ و ۱۱ شهرداری شیراز، با اشاره به نحوه اطلاعرسانی پروژههای شهرداری شیراز در دهه فجر، مبنی بر ۴۵۶=۲۰+۳۰ که به افتتاح، بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی ۴۵۶ پروژه، با اعتبار ۵۰ هزار میلیارد تومان، گفت: این طرح، بهطور خوشسلیقهای ردیف شده که در اذهان، ماندگار میشود.
وی، تصریح کرد: امروز با نگاه همدلانهای که کلیه دستگاههای اجرایی، با یکدیگر دارند، کشور به یک میدان بزرگ خدمت رسانی جهادی، تبدیل شده است.
سخنگوی هیئت دولت، افزود: در ایام دهه فجر، بیش از ۲۳۰۰ پروژه، به همت بخش های مختلف، همچون شهرداری ها، شوراهای اسلامی، بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، نیروهای مسلح و دولت، افتتاح و به بهره برداری رسید.
بهادری جهرمی، ادامه داد: امروز همه مجموعه های خدمت رسان در کشور، در کنار یکدیگر در مسیری واحد که مسیر خدمت رسانی به مردم است، حرکت می کنند و مجلس و دولت، قوه قضاییه، نهادهای انقلابی، نیروهای مسلح و مجموعه مدیریت شهری، همه با هم در کنار یکدیگر، یک نگاه مشترک را در جهت خدمت به مردم دنبال می کنند.
سخنگوی هیئت دولت در ادامه، با اشاره به اجرای طرحهای محرومیت زدایی که مورد توجه و در دستور کار شهرداری شیراز قرار دارد، افزود: دولت نیز طی سالهای گذشته، تلاش کرده است توجه به طبقات و نقاط محروم تر را در اولویت قرار بدهد؛ چرا که این طبقه، مالکان اصلی انقلاب هستند.
سخنگوی دولت، به افتتاح طرحهای نیمه تمام که سالها و دهههای گذشته، به اتمام نرسیده بود در ایام دهه فجر امسال تمام شدند، اشاره کرد و افزود: نهضت تکمیل پروژه های نیمه تمام، با مشارکت و همدلی همه دستگاه های اجرایی، امکان پذیر است، این در حالی است که در طرح های جدید که ضرورت اجرا دارند، همچون پروژه بزرگراه شهید استوار، با مدیریت جهادی و انقلابی، طی ۱۱ ماه احداث چنین پروژه ای، به نتیجه رسید.
وی، با اشاره به متبرک بودن نام این پروژه که مزین به نام شهید استوار است، اضافه کرد: اگر امروز ملت ما در هر حوزه ای، شاهد رشد و توسعه است، هیچ گاه از یاد نخواهند برد که این رشد، نشان از آثار، برکات، جان فشانی و خود گذشتگی شهدا بوده است و امید است با همدلی، مودت و همراهی که میان دستگاه های اجرایی وجود دارد، سرعت مسیر خدمات رسانی به مردم افزایش یابد.
دبیر و سخنگوی هیئت دولت، اضافه کرد: با افتتاح بزرگراه شهید استوار، ترافیک شهری کاهش و تردد در رفت و آمد شهروندان، سهولت می یابد. بهادری جهرمی، گفت: استاندار فارس و شهردار شیراز، در حاشیه افتتاح این پروژه، مباحثی پیرامون موضوعات شهری و استانی مطرح کردند که تامین واگن، برای مترو کلان شهر شیراز، موضوع مورد تاکید و خاص بود و در این خصوص، مقرر شد برای افزایش بهره برداری از خطوط مترو، تامین واگن انجام شود.
استاندار فارس نیز گفت: این اقدام، حرکتی بسیار جهادی و فعالانه در راستای ایجاد امیدآفرینی برای مردم دوست داشتنی، فرهنگی و اعتقادی شهر شیراز بود.محمدهادی ایمانیه، با اشاره به اقدامات شهرداری شیراز در اجرای پروژههای شهری، افزود: هر جای شهر شیراز، قدم گذاشته می شود، آثاری از سازندگی، عمران و پیشرفت مشاهده می شود که زمینه امیدواری بسیاری ایجاد کرده است.
وی، اضافه کرد: از شهردار شیراز، خواسته ایم تا در محدوده شیراز، کمربند سبز ایجاد شود و بتوانیم از حاشیه نشینی های جدید، احتراز شود و کمک کنیم که حاشیه نشینان، به روستاهای خود بازگردند و مهاجرت معکوس در سطح استان فارس صورت گیرد و فارس، به استان نمونه مهاجرت معکوس، تبدیل شود.
ایمانیه، ادامه داد: درخواست دیگر، در خصوص فاضلاب شهری بود و شورای اسلامی شهر شیراز در این راستا، مصوبه ای را به زودی در تبصره ۳ تصویب خواهد کرد تا بتوانیم از عواید ناشی از این تبصره، در راستای بازسازی شبکه آب آشامیدنی و شبکه فاضلاب شهری شیراز، اقدام شود تا بتوان باغات معروف این کلان شهر را که در سطح کشور، معروف هستند، با پساب ناشی از فاضلاب های موضعی در مناطق مختلف شهر شیراز، آبیاری و از خشک شدن درختان، جلوگیری شود. چرا که کلان شهر شیراز، توسط مراجع جهانی به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا، انتخاب و معرفی شد.
وی، تصریح کرد: در حوزه میراث فرهنگی و گردشگری نیز با توجه به اینکه شیراز، به عنوان سومین حرم اهلبیت(ع) است، طی ۲ سال گذشته، طرح ساماندهی بافتهای اطراف حرم مطهر شاهچراغ(ع) و بازسازی این مناطق، بدون تخریب به عنوان نمادی که در فرهنگ اسلامی انتظار است، صورت گرفت.
استاندار فارس، تصریح کرد: در حوزه گردشگری سلامت نیز اقدامات بسیار خوبی در حال انجام است و در حوزه گردشگری تاریخی نیز از سوی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و شهرداری شیراز، اقدامات بسیاری در حال انجام است. ایمانیه، گفت: امیدواریم با انجام اقدامات متفاوتی که توسط این ۲ دستگاه اجرایی، دنبال میشود، تعداد گردشگران افزایش یابد.
به گفته استاندار فارس، این موضوع منبعی برای درآمد شهری و منبعی برای انتقال فرهنگ اصیل کلانشهر شیراز، به همه جای دنیا خواهد بود.
شهردار کلانشهر شیراز نیز گفت: افتتاح بزرگراه شهید استوار در ایام دهه فجر، در راستای سومین مرحله افتتاح پروژههای مدیریت شهری، در این ایام بود.
محمدحسن اسدی، افزود: در ایام دهه فجر، محور جنوبی بزرگراه آیتالله محیالدین حائری شیرازی، به طول ۸ کیلومتر به بهرهبرداری رسید، همچنین در این ایام، عملیات حفاری مکانیزه خط ۳ مترو شیراز، آغاز شد و ۲ مرحله افتتاح و بهرهبرداری از پروژههای مدیریت شهری، ادامه خواهد داشت.
وی، تصریح کرد: پروژه بزرگمقیاس سرلشکر شهید استوار، توسط سازمان عمران و بازآفرینی فضاهای شهری شهرداری شیراز، با تلاش شبانهروزی کارکنان خدوم و معاونتهای مختلف در دهه فجر، افتتاح شد.
اسدی، با اشاره به اینکه شهرداری شیراز، در پیشبرد امورات شهری این کلانشهر، تلاش بسیاری دارد، ادامه داد: افتتاح این پروژه، طی یک و نیم سال گذشته، در راستای بیست و یکمین مرحله افتتاح، بهرهبرداری و آغاز عملیات اجرایی پروژههای عمرانی، صورت گرفت.
شهردار شیراز، به تشریح مشخصات اجرایی بزرگراه شهید استوار، اشاره و تصریح کرد: این پروژه، از بلوار خلیجفارس به سمت دروازه قرآن، به بولوار نصر شرقی متصل میشود و موجب تحول در جنوب شرق شیراز، خواهد شد و این منطقه را از بنبست خارج میکند.
اسدی، گفت: پروژههای شهرداری شیراز، ویژگی های خاص دارد و در جلسهای که با حضور وزیر کشور برگزار شد، این موضوع مطرح شد که بسیاری از پروژههای شهرداری شیراز، زودتر از موعد مقرر تکمیل، افتتاح و به بهرهبرداری میرسد.
وی، اضافه کرد: تکمیل پروژههای نیمهتمام در شهر شیراز، در دستور کار است و امروز در این کلانشهر، حتی یک پروژه نیمه تعطیل وجود ندارد و کلیه پروژهها در شهر شیراز، فعال هستند.
شهردار شیراز در ادامه، به برخی از شاخصههای برتر این کلانشهر، اشاره کرد و افزود: کلانشهر شیراز، بهعنوان پایتخت محیطزیست آسیا انتخاب شد و این انتخاب، از میان ۸۰ شهر و کلانشهر صورت گرفت.
اسدی، ادامه داد: شیراز، شهر جهانی صنایعدستی و مجموعه مدیریت شهری این کلانشهر، عضو هیئتمدیره مترو پلیس و کلانشهرهای بزرگ دنیا است و این شهر، عضو هیئتمدیره شهرهای تاریخی جهان است و امروز این کلانشهر، به یک کارگاه بزرگ سازندگی، اجرای پروژههای عمرانی، خدمات شهری، سیما و منظر و فضای سبز و حملونقلی تبدیل شده است.
وی، اضافه کرد: بودجه شهرداری شیراز، در متمم ۲۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان است و ۸۲.۵ درصد از اعتبارات، مختص حوزه عمرانی است.
شهردار شیراز، تصریح کرد: امروز اعتبارات پروژههای عمرانی، ۲۰ هزار میلیارد تومان است و در سال آینده، بودجه پیشنهادی به شورای شهر شیراز، ۳۰ هزار میلیارد تومان است و این احتمال وجود دارد که موضوع افزایش بودجه، از سوی شورای اسلامی شهر شیراز مطرح شود.
اسدی، با اشاره به اینکه ۳ درصد از مجموع بودجه عمرانی شهرداری شیراز، صرف محرومیتزدایی کلانشهر شیراز میشود، خاطرنشان کرد: طی دو هفته گذشته، بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان پروژه محرومیتزدایی در شهر شیراز، افتتاح و به بهرهبرداری رسید، این در حالی است که سه درصد از پروژه عمرانی شهر شیراز نیز سهم اجرای پروژههای محله و مسجد محوری است.
ایجاد حل مشکل در تأمین واگن مترو، درخواست شهردار شیراز از سخنگوی دولت در این مراسم بود، وی در این ارتباط، تصریح کرد: در این حوزه، مشکلات بسیاری داریم و با توجه به تکمیل شدن خط ۲ مترو، شایسته نیست که این خط، تنها ۵ ساعت با سرفاصله ۳۰ دقیقه حرکت، خدمات بیشتری نداشته باشد.
اسدی، گفت: امروز امیدآفرینی، سرلوحه کار تمام مجموعهها است و این موضوع، مورد تأکید رهبر معظم انقلاب و شعار دولت است، اما در تأمین واگن، علیرغم تمام تلاشهای صورت گرفته، با مشکل مواجه هستیم.
وی، با بیان اینکه در پایان سال، فروش و انتشار اوراق مشارکت انجام میشود، از سخنگوی دولت، خواست با مشارکت دولت، این کمک به مجموعه شهرداری صورت گیرد تا میزان اوراق مشارکت را که در بودجه شهرداری شیراز مصوبه شده است، بتوان آنها را به فروش برسانیم.
شهردار شیراز، تصریح کرد: امروز تقاضای شهرداریها از دولت و مجلس شورای اسلامی، ایجاد مدیریت واحد و یکپارچه شهری است تا تحقق آن صورت گیرد.
اسدی، اضافه کرد: یکی از اقدامات بسیار خوبی که در دولت سیزدهم، صورت گرفت تصویب قانون درآمدهای پایدار بود که در تیرماه سال گذشته، به شهرداریها ابلاغ شد و این اقدام، مزایای بسیار خوبی به همراه داشت.
رئیس کمیته شفافیت، صیانت از حقوق شهروندان و سلامت اداری شورای اسلامی شهر شیراز نیز به عنوان دیگر سخنران این جلسه، از اجرای این پروژه، به عنوان یک کار ارزشمند عمرانی یاد کرد و افزود: پروژه بزرگراه سردار شهید استوار، در مدتزمان کوتاهتری از برآوردهای اولیه، به بهرهبرداری رسید که نشان از تلاش و زحمت شبانهروزی مدیریت شهری، به خصوص سازمان عمران شهرداری شیراز دارد.
مهدی طاهری، با اشاره به این نکته که مدیریت شهری شیراز، با اجرای این پروژه، یادگار بزرگی را برای شیراز و ایران عزیزمان، به یادگار گذاشت، تصریح کرد: شهید استوار، شخصیت بینظیری بود که در ایران عزیزمان، کمتر شناخته شده است، اما در منطقه بهخصوص در محور مقاومت، او را بهخوبی میشناسند.
وی، اضافه کرد: شهید استوار، نه تنها در حوزه نظامی، بلکه در حوزه فرهنگی، اجتماعی و آموزشی، شخصیتی بینظیر بود و هنوز هم تمام ابعاد شخصیت او، شناسانده نشده است.
رئیس کمیته شفافیت، صیانت از حقوق شهروندان و سلامت اداری شورای اسلامی شهر شیراز، افزود: شهید استوار هم در دوران دفاع مقدس، به عنوان فرمانده تیپ ۳۵ امام حسن مجتبی(ع) حضوری فعال داشت و پس از دفاع مقدس نیز دانشکده علوم و فنون پیاده سپاه را راهاندازی کرد.
طاهری، تصریح کرد: شهید استوار، پس از دفاع مقدس از بنیانگذاران سازمان اطلاعات نوین سپاه، بهویژه در حوزه شبکهسازی هم بود، اگر دو شخصیت بزرگ، در حوزه اطلاعات و عملیات، در کل کشور داشته باشیم، بعد از شهید باقری، باید از شهید استوار، به عنوان کسی که بعد از جنگ به مجموعه اطلاعات، یک نظام نوین و شبکه یکپارچه داد، یاد کرد، بهگونهای که در حوزه اطلاعات و عملیات، شهید استوار بهعنوان یک مرجع تقلید، شناخته میشود.
وی، شهید استوار را بنیانگذار یگان ویژه صابرین دانست و گفت: برای اولین بار، شهید استوار، تجهیزات ورزشی هوایی، نظیر هزار چتر را به طرق مختلف از اروپا وارد ایران کرد و ورزش پاراگلایدر و پاراموتور را تبدیل به یک هجوم چریکی هوایی کرد، چیزی که در طوفان الاقصی، فلسطینیها از همین شیوه حاج رسول، استفاده کردند.
رئیس کمیته شفافیت، صیانت از حقوق شهروندان و سلامت اداری شورای اسلامی شهر شیراز، همچنین شهید استوار را بنیانگذار قرارگاه مدینه منوره در جنوب کشور، معرفی کرد و اظهار داشت: در اواخر دهه هفتاد و اوایل دهه هشتاد که آمریکاییها، ایران را در شرایط سختی قرار داده بودند، با تشکیل این قرارگاه، پایهگذار شهرهای موشکی زیرزمینی جمهوری اسلامی در منطقه شد و آمریکا را به نقطه بازدارندگی رساند.
وی، در ادامه فعالیتهای مفید و مثمر ثمر حاج استوار، او را بنیانگذار شیوه نبرد دفاع هجومی نامتقارن نیز دانست و عنوان کرد: این شیوه نبرد، ترکیبی از دفاع و هجوم به شکل کاملاً نامتقارن، شیوهای بسیار استثنایی و بیبدیل است که بعدها بهعنوان شیوه مبارزه محور مقاومت قرار داده شد که تقریباً مواجهه کاملی از طریق استکبار ندارد.
طاهری، تصریح کرد: در اواخر دهه هشتاد، شهید استوار، فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا(ع) در شمال غرب را بر عهده گرفت و در واقع بنیانگذار امنیت مردم پایه در شمال غرب بود، چیزی که بنیانش را شهید بروجردی، با سازمان پیشمرگان کرد، گذاشته بود و حاج استوار، توانست با یک کار سخت و بهرهگیری از شخصیت کاریزماتیکی که خداوند متعال به او هدیه کرده بود، به سرانجام برساند.
وی، ادامه داد: شهید استوار، در ابتدای جنگ در سوریه، واحد اطلاعات عملیات محور مقاومت را از صفر، راهاندازی کرد و بعد از آن، شهید سردار همدانی او را مسئول کرد که دفاع وطنی سوریه را راهاندازی کند.
رئیس کمیته شفافیت، صیانت از حقوق شهروندان و سلامت اداری شورای اسلامی شهر شیراز، افزود: این شخصیت بینظیر، در اوایل ۱۳۹۴ سازمان مستشاری ارتش سوریه را به فرمان شهید سردار سپهبد حاج قاسم سلیمانی، در سوریه ایجاد کرد و برای این کار، حدود سی نفر از بهترین و باتجربهترین سرداران سپاه را با خود به سوریه برد.
طاهری، ادامه داد: شهید استوار، همچنین در اواخر سال ۹۴ که عملیات بزرگ محرم برای آزادسازی منطقه غرب حلب شروع شد، فرماندهی جبهه آزادسازی شهرهای نبل و الزهرا را که چندین سال، حدود شصت هزار نفر از ساکنین شیعه این منطقه در محاصره بودند، با فرماندهی بینظیر و در یک عملیات پیچیده و بیبدیل، آن منطقه را آزاد کرد.
وی، با تقدیر از کلیه دستاندرکاران اجرای این بزرگراه بزرگ و ارزشمند، اضافه کرد، ما مرهون مجاهدتها و رشادتهای چنین شهدای گرانقدری هستيم که برای شیراز ما، نامشان همیشه جاودان خواهد ماند.
به گزارش شهر مردم، در این آیین، ۴۴ پروژه با اعتبار ۲۹۳۳ میلیارد تومان، کلنگ زنی یا افتتاح شد، از جمله افتتاح بزرگراه سرلشکر شهید عبدالرسول استوار محمودآبادی و پل مولوی، با اعتبار ۱۲۷۸ میلیارد تومان که بولوار خلیج فارس را به بولوار نصر شرقی متصل میکند و تکمیل رینگ شرقی شهر و هدایت ترافیکی از پلیسراه پل فسا به سمت دروازه قرآن- ورودی غربی شیراز را بر عهده دارد.
عملیات بهسازی، زیرسازی و آسفالت معابر دست خضر، تراش و ترمیم و روکش آسفالت در سطح منطقه ۷، عملیات لولهگذاری ادامه خیابان سهلآباد شرقی، عملیات بهسازی بولوار ولایت و منشعبات، اجرای زمین ورزشی در زمین های تعاونی فضای سبز قطعه شماره ۸، سرپوشیده کردن کانال روباز (لولهگذاری دفع آبهای سطحی) واقع در وزیرآباد بولوار ولایت، موضوع پروژههای محرومیتزدایی، اجرای پیادهرو و مسیر دوچرخهسواری بولوار شهید استوار فاز یک، جابجایی شبکه و اجرای شبکه روشنایی بزرگراه شهید استوار فاز یک حد فاصل اتحاد تا ولایت و فاز ۲ حد فاصل نصر شرقی تا اتحاد، مجموعاً با اعتبار ۱۰۲٫۹ میلیارد تومان، از پروژههای منطقه ۷ بودند که به افتتاح رسیدند.
عملیات لولهگذاری سهلآباد ۲ جنب اراضی حاج مصلح و کوچه ۲۸ تا کوچه ۳۷ نصر شرقی، پیادهروسازی و مناسبسازی احمدآباد، سهلآباد و سطح منطقه و منظر حاشیهای خیابان شهید دوران مقابل مجتمع الهادی، اجرای بوستان در زمینهای تعاونی فضای سبز قطعه ۴ و ۱۰، بهسازی زیرسازی و آسفالت معابر وزیرآباد(بولوار ولایت و منشعبات)، معابر بولوار اتحاد (محلات ترکان، شرغان، قلعهنو، مهرگان، کوشکک و…)، معابر سهلآباد، معابر احمدآباد صغاد و بولوار اتحاد فاز یک(دو راهی قلعهنو تا کوچه ۶۷ باند جنوبی)، احداث انبار و پایگاه چند منظوره مدیریت بحران در منطقه ۷ در مجموع با اعتبار ۱۸۰٫۵ میلیارد تومان از پروژههای منطقه ۷ بودند که به عملیات اجرایی آنها آغاز شد.
آسفالت معابر سطح منطقه، احداث سرویس بهداشتی بولوار فرصت شیرازی، اجرای سیستم روشنایی خیابان اقبال لاهوری و حد فاصل خیابان کاووسی تا خیابان سلحشور، لولهگذاری بولوار رسول اعظم و سرداران فاز اول و دوم، مجموعاً با اعتبار ۱۱۷٫۹ میلیارد تومان از پروژههای منطقه ۱۱ بودند که به افتتاح رسیدند.
فاز دوم بوستان ساحلی شهدای حج، اجرای لوپ شمال شرقی پل غدیر، احداث سالن ورزشی توپی شهیدان اسماعیلی ابهری، پروژههای محرومیتزدایی محله شاهیجان، محله پودنک، محله قناعتپیشه، اجرای تقاطع الگو، احداث پایگاه چند منظوره و انبار مدیریت بحران، فاز سوم دیوار گذاری رودخانه خشک، آرامسازی مسیر سوارهرو بولوار شهدای حج، سرداران شهید، شهید کلانتری، جدولگذاری و کانیواگذاری سطح منطقه، پروژه محرومیتزدایی بنیانی شامل پلاستر، مرمت، مقاومسازی و رنگآمیزی دیوارها، لولهگذاری خیابان شهیدان بنیانی (فاز دوم)، بولوار جانبازان و خیابان قناعتپیشه شمالی و احداث گوراب، پیادهروسازی بولوار جانبازان و خیابان قناعتپیشه جنوبی، مجموعاً با اعتبار ۱۲۵۳٫۷ میلیارد تومان از پروژههای منطقه ۱۱ بودند که عملیات اجرایی آنها آغاز شد.