×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

خبر فوری

true
    امروز  یکشنبه - ۲ دی - ۱۴۰۳  
true
true
داستان ادامه‌دار بهداشت در کشتارگاه سنتی جیرفت

داستان ادامه‌دار بهداشت در کشتارگاه سنتی جیرفت ، شهردار جیرفت به‌تازگی مدعی تجهیز کامل کشتارگاه دام شهرداری شده بود اما سازمان های بهداشت و محیط زیست کاملا راضی نیستند و از ادامه وجود آلودگی ها و موارد غیربهداشتی در این کشتارگاه غیرصنعتی خبر می‌دهند.

به گزارش فارس آگاه به نقل از ایرنا ،  هیچکدام از شهرستان های جنوب کرمان کشتارگاه صنعتی ندارند، پنج شهرستان جنوب کرمان اصلا کشتارگاه ندارند و تمامی هشت شهرستان هم از کشتارگاه طیور محروم هستند.

جیرفت نیز یکی از این شهرستان ها است که تنها از یک کشتارگاه غیرصنعتی بهره می برد.

شهردار جیرفت به‌تازگی در بازدید از کشتارگاه دام شهرداری گفته بود: در راستای توجه مجموعه شهرداری و شورای اسلامی شهر به بهداشت و سلامت همشهریان جیرفتی و فعالیت های زیربنایی و توسعه ای، کشتارگاه دام شهرداری تجهیز شد.

هادی ربانی افزود: علاوه بر حصارکشی، کشتارگاه شهرداری جیرفت به اره برقی گوشت‌بُر، دستگاه لاشه سوز، حشره کش برقی و ژنراتور برای اتاق پیشبرد مجهز شده است.

وی با اشاره به اینکه یکی از مطالبات مردمی تعویض خودرو حمل گوشت برای رعایت بهداشت بود خاطرنشان کرد: یک خودرو ۱۰ تنی حمل گوشت خریداری و مشکل حمل لاشه های گوشت به محل های عرضه مرتفع شده است.

ربانی افزود: تجهیز کشتارگاه شهرداری جیرفت، علاوه بر اقدامات پیشگیرانه، نقش بسیار مهمی در روند ارایه کیفی، کمی و بهداشت جامعه دارد.

موارد متعدد غیربهداشتی در کشتارگاه

اما مدیر شبکه بهداشت جیرفت در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: ساختار کشتارگاه هنوز سنتی و مانند خودرو مستهلک است که باید با یک خودرو جدید جایگزین شود.

دکتر علیرضا مقبلی تاکید کرد: کشتارگاه جیرفت با توجه به جمعیت بالای شهر باید صنعتی شود و این شیوه سنتی پاسخگو نیست.

وی ادامه داد: کوره لاشه‌سوز این کشتارگاه اخیرا تعمیر و بهسازی شده اما اره برقی کیفیت ندارد، قلاب های فلزی نیز قدیمی است و استیل نیست.

مقبلی اضافه کرد: حشراتی همچون مگس و سوسک در محیط وجود دارد، کشتارگاه باید پرده هوای مناسبی داشته باشد اما گویا پرده هوای موجود قدرت باد مناسبی ندارد که حشرات را دور کند.

وی بیان کرد: کارکنان باید از لباس فرم و روپوش پلاستیکی سراسری، دستکش و عینک استفاده کنند اما رعایت نمی شود.

مدیر شبکه بهداشت جیرفت با بیان اینکه سردخانه کشتارگاه هم پاسخگوی حجم کشتار نیست ادامه داد: البته مسئولان کشتارگاه می گویند به دلیل کاهش حجم کشتار این سردخانه فعلا پاسخگوست.

وی یادآور شد: لاشه‌ها در ۲۴ ساعت ماندگاری نباید به هم بچسبند اما به دلیل نیاز شهر و محدودیت سردخانه، این اتفاق می افتد که از نظر بهداشتی محل ایراد است.

مقبلی اضافه کرد: خودرو حمل گوشت هم قدیمی و برای مدتی یخچال آن هم کار نمی کرد، که البته خودرو جدید خریداری و ۲ هفته پیش وارد چرخه شد.

وی از نبود نظارت لازم در کشتارگاه هم انتقاد کرد و گفت: افراد متفرقه به‌راحتی در این کشتارگاه رفت و آمد می کنند و یکی از کارکنان کشتارگاه به‌راحتی کله پاچه، شکمبه و برخی اعضای لاشه را از کشتارگاه خارج می کند و به صورت دست فروشی آن را به فروش می‌رساند.

درباره ضایعات و فاضلاب کشتارگاه

مدیر شبکه بهداشت شهرستان‌ جیرفت افزود: ضایعات ناشی از کشتار دام از قبیل شاخ، پوست و دام های تلف شده در اطراف محوطه کشتارگاه مشاهده می‌شود.

وی بیان کرد: به دلیل نبود فاضلاب، آب حاصل از کشتارگاه در بعضی نقاط ساختمان جمع می‌شود.

مقبلی ادامه داد: علاوه بر نگهداری و انبار پوست های ناشی از کشتار در شرایط غیراصولی و غیربهداشتی، جمع‌آوری و دفع نشدن به‌موقع پوست حیوانات ذبح شده و احشام داخلی دام به علت ظرفیت بالای آلودگی آنها بویژه وجود ناقلینی همچون کنه، خطر گسترش بیماری ها را افزایش می‌دهد.

سگ های بلاصاحب در محوطه کشتارگاه

این مسئول گفت: باوجود ترمیم حصارها اما این کار به‌خوبی انجام نشده و شاهد حضور سگ های بلاصاحب در محوطه کشتارگاه، اطراف آن و میدان دام هستیم.

مقبلی اضافه کرد: حمام های کشتارگاه غیرفعال است و توالت ها هم به دلیل کثیف بودن غیرقابل استفاده است، باید علاوه بر نظافت، سیستم برق رسانی آن نیز بهبود یابد.

وی تاکید کرد: سلاخان هم فاقد کارت سلامت هستند که باید این مساله هم پیگیری شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست جیرفت هم در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: در سه نشست پیشگیری، کمبودها، مشکلات و معضلات زیست محیطی، بهداشتی و همچنین تاسیسات، ابنیه و تجهیزاتی که نیاز است را فهرست وار به شهرداری ارائه دادیم.

محمد کمالی با اشاره به معضلات زیست محیطی و بهداشتی افزود: آلاینده بودن سیستم تصفیه و ریخت و پاش مواد زائد در محیط اطراف کشتارگاه از جمله این موارد است.

وی ادامه داد: اعضای بدن دام های کشتار در اطراف رها می‌شود و پراکنش آنها توسط سگ ها می تواند زمینه ساز انتقال بیماری ها شود.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


true